Bloc personal,

diumenge, 19 de desembre del 2021

Mieruko-chan (2021) S01

[181]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Yuki Ogawa, Takahiro Majima]
Guió: Kenta Ihara, Tomoki Izumi (manga)
Veus de doblatge: Sora Amamiya, Kaede Hondo, Ayane Sakura

[ Animació, comèdia, fantasia, seinen, comèdia de terror ] 12 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (7,4):
“De sobte, una noia comença a veure monstres al seu voltant, però ningú més els pot veure. En comptes d'intentar fugir o enfrontar-s'hi, ella reuneix tot el seu coratge i els ignora. Uneix-te al seu dia a dia mentre manté la seva millor cara de pòquer tot i estar envoltada de monstres.”

Crítica

M’ha agradat, però massa lenta pel poc que acaba explicant…

Una altra sèrie que acaba just abans de Nadal (en emissió des d’octubre), basat en un manga també de més o menys enrenou.

Una altra sèrie, també, que em confon amb la finalitat última. Hi ha moments que vol anar a hentai, però són moments tan curts que juguen a despistar més que a una altra cosa.

La Miko és una noia de secundària que, des de ben petita, veu esperits en forma de monstres. Sempre està acollonida i no té amics. Quan els veu, els ignora perquè no se n’adonin que ella els veu i puguin fer-li alguna cosa dolenta. De totes maneres, mica en mica, aconsegueix fer dues amigues –una de les quals té una aura especial i l’altra té lleugers poders de visió per esperits petits– i les haurà de protegir d’aquests monstres. De visita en un temple, una mena de déu amb dos acòlits la protegeixen i, mitjançant signes, li diuen que li oferiran protecció fins a tres vegades.

Tots aquests petits detalls, els has d’anar descobrint massa poc a poc al llarg dels 12 capítols i és una cosa que em treu de polleguera, perquè si jo em poso a jugar a alguna cosa, primer de tot vull saber les regles del joc. Si veig una pel·lícula de zombies, vull saber si són dels que corren o dels que van poc a poc, si surten només de nit o sempre. El fet que per conèixer tots aquests detalls, hagis d’esperar tant, no m’ha agradat gens.

Resum (amb espòilers)

1. La Miko Yotsuya comença a notar coses, com ara gossos que no borden a res i una empremta de mà al mirall. A l'escola coneix la seva amiga Hana Yurikawa i una noia d'ulls vermells d'una altra classe gairebé parla amb ella, però decideix no fer-ho. Més tard, l'encant de la Miko desapareix, així que torna a l'escola per trobar-lo i veu una boira amb forma humana que desapareix. Esperant a una parada d'autobús sota la pluja, apareix un terrorífic fantasma d'una dona vella i podrida i demana saber si la Miko la pot veure. Malgrat el seu terror, la Miko fingeix que no veu res i el fantasma finalment s'esvaeix. La Miko torna a casa, però mentre es prepara per al llit el fantasma d'un home apareix al seu bany i es recolza amb la mà al mirall, explicant l'empremta de la mà que va veure aquell matí. Ell també demana saber si pot veure'l, però ella aconsegueix ignorar-lo fins que ell desapareix. Posant sal a la seva habitació per allunyar els esperits, la Miko intenta dormir, però s'adona que la sal no funciona quan l'home reapareix amb el cap a l'estómac. L'endemà, a l'escola, la Miko veu el fantasma d'un estudiant mort i s'adona amb llàgrimes que no ha somiat, que realment està veient fantasmes.

2. La Miko comença a veure fantasmes a l'escola, començant pel fantasma d'una col·legial que vaga pels passadissos i després fins a un cap incorpòs que ronda el vestidor de l'escola. Aleshores veu un fantasma que palpa la Hana, i és incapaç de desfer-se'n fins que veu la infermera de l'escola més atractiva i passa a palpar-la. Després de l'escola, la Miko i la Hana surten a comprar pastes, però la Miko es distreu mirant el seu telèfon i accidentalment acaba en una fila de fantasmes fent cua per ser menjats per un fantasma molt més gran. Després de comprar els seus pastissos, la Hana i la Miko es troben amb un gatet abandonat perseguit per un fantasma que només se'l mira. Hana envia una publicació a les xarxes socials per veure si algú està disposat a adoptar un gatet. Aleshores arriben dos homes, un un jove guapo i l'altre un home amb cicatrius d'aspecte intimidatori. La Miko veu l'home guapo envoltat d'esperits de gats malvats, i regala el gatet a l'home amb cicatrius, que té dos esperits de gats angelics que tenen dues cues i el cuiden. L'home amb cicatrius accepta el gatet i se l'emporta a casa, on es revela que va tenir les seves cicatrius a causa de les rascades del gat. Ell adorable té cura del gatet mentre els esperits de la seva dona i els seus gats anteriors el cuiden.

3. La Miko surt a trobar-se amb la Hana a una cafeteria, però és embruixada per un fantasma conversador durant el viatge en autobús fins allà. Al cafè, veu un jove guapo perseguit per l'esperit d'una dona gelosa i enganxosa i ha de convèncer en secret el fantasma que no està interessat en l'home. Després de l'arribada de l'Hana, la Miko veu que l'home guapo està sortint amb una dona que està perseguida per nombrosos esperits d'homes gelosos i enganxosos, donant-li la impressió que tots dos són amants infidels. Aleshores, la Miko compra unes gotes de pregària per intentar allunyar els fantasmes i, mentre que inicialment funcionen, les perles de pregària es trenquen immediatament quan es troba amb un fantasma molt més poderós. En veure com es trencaven les perles d'oració de la Miko, la Hana la porta a una endevina local anomenada la Padrina. La padrina prova inicialment un cordó de pregària barat a Miko per intentar estafar-la, però s'adona que Miko està embruixada quan es trenca, i pot veure la forma tènue d'un fantasma darrere de la Miko. També veu a Hana irradiant una poderosa aura d'energia, que la protegeix dels fantasmes però també serveix per atreure'ls. Per tal d'ajudar en Miko, la padrina li dóna a Miko les seves perles de pregària més poderoses. No obstant això, els grans de la pregària també es trenquen. La Miko renuncia a provar d'utilitzar comptes de pregària i la padrina, el nom real de la qual és Mitsue Takeda, decideix retirar-se de l'endevina i viure amb el seu fill al camp.

4. La Miko continua intentant fer front a una vida de poder veure fantasmes mentre comença a veure'ls a les llibreries i al voltant de les màquines expenedores. Mentre compra amb Hana, agafa un pudding de castanyes de temporada. Mentrestant, el germà de la Miko, Kyousuke, s'adona del seu comportament estrany i arriba a sospitar que està en una relació abusiva amb un xicot. Volen protegir la Miko, en Kyousuke la segueix en secret, però no és conscient dels fantasmes que la persegueixen. Més tard aquella nit, la Miko dóna la benvinguda a Kyousuke perquè es banyi amb ella per allunyar un fantasma que ronda el bany. La Kyousuke no veu cap marca com els suçons al seu cos i comença a relaxar-se. L'endemà, la Miko intenta esmorzar amb la seva família però apareix un gran fantasma. La Miko s'excusa i deixa el pudding de castanyes a l'altar funerari del seu pare. Aleshores es revela que el pare de la Miko ha estat un fantasma durant tot aquest temps. El seu pare es disculpa per haver-se menjat l'any passat sense permís. Mai va tenir l'oportunitat de fer-ho abans de morir en un accident. Miko s'alegra perquè va poder tenir un tancament amb el seu pare. Una escena posterior als crèdits revela que també pot veure fantasmes a través de les emissions de televisió.

5. Una de les companyes d'escola de la Miko, Yulia Niguredō, es sorprèn de veure que Mitsue ha tancat, ja que volia ser la seva aprenenta. Es revela que la Yulia també pot veure fantasmes des que era jove i somia amb ser ella mateixa endevina. Ella s'assabenta que en Miko va ser l'últim client que Mitsue havia vist, i és testimoni que Miko evita un fantasma. La Yulia s'enfronta a la Miko a l'escola, dient-li que també pot veure fantasmes, però Miko continua negant-ho. Es revela que els fantasmes molt més poderosos que Miko pot veure encara són invisibles per a la Yulia, i la jactància de Yulia de les seves habilitats crida l'atenció d'un d'aquests fantasmes. Per tal de mantenir-lo allunyat, Miko es veu obligada a sotmetre i noquejar a Yulia. La Yulia es recupera a l'oficina de la infermera, on la Miko li demana disculpes, però Yulia interpreta les paraules de la Miko com una amenaça de mantenir-se allunyat d'ella. Més tard aquella nit, Miko es troba amb una dona gran que té mala memòria i és perseguida per un fantasma que li xiuxiueja contínuament els números "4631". La Miko ensenya a la vella els números i els utilitza per obrir una caixa forta que conté una pinta especial del seu marit, i recupera els seus records després de posar-se-la. El fantasma del marit agraeix en Miko abans de deixar-se menjar per un fantasma més gran.

6. Hana surt a trobar-se amb la Miko, sense saber que un fantasma la persegueix, utilitzant la seva aura de força vital per cuinar i menjar fantasmes més petits. Aleshores es troba amb un nen el gos del qual va fugir a un edifici abandonat i accepta ajudar a trobar el gos. Ella aconsegueix trobar el gos i tornar-lo al noi, però el fantasma que la segueix s'ha alimentat tant que ha mutat molt quan es troba amb Miko. La Miko porta a Hana al santuari Miketsudani amb l'esperança de trobar una manera de desfer-se del fantasma. Fan una pregària al santuari i en Miko vol desfer-se del fantasma. Com si fos una resposta, un parell d'esperits donzelles del santuari i un esperit massiu arriben i destrueixen el fantasma. Aleshores, l'esperit més gran pronuncia les críptices paraules "Tres vegades" a Miko abans de desaparèixer, deixant-la incerta sobre què significava.

7. Encara recordant com la Miko la va humiliar, la Yulia jura venjar-se del seu rival. Després de notar que la seva foto d'ella i la Miko al santuari ha obtingut múltiples m'agrada a les xarxes socials, Hana decideix dedicar-se a la fotografia com a hobby. Aprofitant això, Yulia proposa que vagin a un lloc pintoresc de les muntanyes per fer una sessió de fotos. Mentre viatgen allà, la Yulia revela que hauran de viatjar per un túnel encantat per arribar al lloc. Com era d'esperar, el túnel està ple de fantasmes de baix nivell, que la Yulia espera que puguin obligar a la Miko a admetre que els pot veure. Tanmateix, el que la Yulia no veu és un fantasma de nivell superior que arriba i comença a devorar els altres fantasmes. Des de la perspectiva de la Yulia, creu que la Miko està exorcitzant els fantasmes sense esforç. Mentre Yulia continua intentant cridar l'atenció de Miko, el fantasma d'alt nivell se sent atret per ells. Les donzelles esperits del santuari intervenen i persegueixen el fantasma, donant a Miko, Yulia i Hana l'oportunitat de sortir del túnel. Durant el viatge a casa, la Hana els fa una foto a tots tres i l'envia a la Miko i la Yulia, acceptant la Yulia com la seva nova amiga. La Yulia, que sempre s'ha considerat una marginada, està commoguda per la bondat de la Hana, tot i que encara està intimidada per la Miko, que creu que és una exorcista d'alt nivell.

8. Miko i Kyousuke surten a comprar un regal d'aniversari per a la seva mare. Tot i estar perseguits per un fantasma assistent, Miko i Kyousuke són capaços de triar un parell de tasses a joc com a regal. Al tren cap a casa, la Miko veu un fantasma amb una destral que ataca els passatgers del tren, tot i que la seva destral els travessa de manera inofensiva. Independentment, la Miko s'espanta quan veu el fantasma de la destral atacar i capturar un altre fantasma, i el fantasma de la destral marxa just abans que pugui atacar-la. Més tard, la Miko i la Hana ajuden a la seva professora a fer les maletes, ja que es va de baixa per maternitat. Aleshores, la Miko veu un fantasma aparentment perseguint l'úter del seu professor, i revela que anteriorment estava embarassada, però que el seu fill va morir. Aleshores, Miko s'adona que el fantasma és l'esperit del nen mort, que ha tornat per protegir el seu germà. Aquella nit, la Miko reflexiona sobre per què és capaç de veure fantasmes i es pregunta si hauria d'intentar ajudar-los o enfrontar-s'hi, però decideix seguir ignorant-los quan en veu un de repugnant a prop d'una màquina expenedora. L'endemà, arriba la professora substituta de la classe de la Miko, i ella s'horroritza al veure que es tracta de Zen Tohno, l'home que va veure anteriorment i que està perseguit pels esperits malvats dels gats. Mentrestant, es veu l'home amb cicatrius encara tenint cura del seu gat recent adoptat, i celebra el seu aniversari de noces en honor a la seva dona difunta.

9. Mentre intenta evitar el Zen i els fantasmes que el persegueixen, Miko es troba accidentalment amb la Yulia menjant sola al bany. Com que un gran fantasma ronda el bany, la Miko aconsella a la Yulia que deixi de menjar allà dins, i la Hana suggereix que la Yulia pugui dinar amb ells a partir d'ara. Aleshores, la Miko decideix vigilar el Zen quan apareix un gran fantasma femení i l'amenaça de no mirar-lo. Aleshores, les tres noies decideixen anar a un esdeveniment de la casa embruixada per guanyar una caixa gratuïta de bunyols. Tot i que la Miko no reacciona inicialment als ensurts de les cases embruixades convencionals, també té una epifania que l'atracció de la casa embruixada és un lloc on pot mostrar la por obertament sense cridar l'atenció dels fantasmes. La Miko acaba amb un estat d'ànim molt millor després de poder deixar escapar els seus sentiments d'alimentació en un moment de catarsi. Quan les noies tornen a casa, passen per la botiga tancada de Mitsue i es pregunten què està fent. Al camp, la Mitsue s'ha dedicat a l'agricultura per ajudar la seva família.

10. Zen escolta pel seu veí que aparentment algú està assassinant gats al seu barri. Després es dirigeix ​​a l'escola on comença a donar classes. A la Miko li costa cada cop més concentrar-se a classe a causa del fantasma femení que persegueix Zen. Quan la Hana se sent desmaiada de fam, la Miko aprofita per portar-la a la infermeria perquè pugui sortir de l'aula. No obstant això, la Miko comença a preguntar-se si els fantasmes que persegueixen Zen estan afectant l'aura vital de Hana, que és el que la fa més gana del que és habitual. Mentre acompanya Hana a un parc, Miko atrau accidentalment l'atenció d'un fantasma hostil que intenta atacar-la, però els esperits donzelles del santuari són destruïts. Aleshores, la Miko s'adona que les paraules de l'esperit del santuari "tres vegades" significaven que les donzelles del santuari només la protegirien tres vegades, i ella ja ha demanat la seva ajuda dues vegades sense voler, deixant només una oportunitat més d'utilitzar-les com a protecció. Més tard aquella nit, un home s'acosta a un gat amb la intenció de fer-li mal, però es veu obligat a marxar quan passa un parell d'estudiants.

11. Un flashback revela que quan era nen, Zen va ser criat per una mare extremadament dominant. En el present, en Miko segueix en secret el Zen per intentar trobar proves d'una mala conducta perquè pugui ser eliminat de l'escola. Ella veu que Zen es troba amb un gatet i, tement que li faci mal, intervé per treure'l. Tanmateix, mentre intenta fugir, el gatet s'escapa de les seves mans i corre cap a la carretera. Llavors, Zen es submergeix per rescatar el gatet, que és atropellat per un cotxe en el procés. Un altre flashback mostra un jove Zen adoptant en secret un gatet perdut, només perquè la seva mare ho descobreix i el mata, traumatitzant-lo encara més. A l'hospital, Zen li revela a la Miko que ha estat intentant buscar un criminal que ha estat atacant gats. L'amic de Zen Satoru arriba aleshores i explica la situació familiar de Zen a la Miko, i ella s'adona que el fantasma que persegueix a Zen és el fantasma de la seva mare. Aleshores es burla del fantasma perquè l'ataqui, provocant que els esperits de la donzella del santuari la destrueixin i la tercera oportunitat de Miko.

12.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada