Bloc personal,

dissabte, 25 de desembre del 2021

Senpai ga Uzai Kōhai no Hanashi (2021) S01 (My Senpai is Annoying)

[184]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Ryota Itoh
Guió: Yoshimi Narita, Shiro Manta (manga)
Veus de doblatge: Tomori Kusunoki, Saori Hayam, Aoi Koga

[ Animació, comèdia, romanç, josei, slice of life ] 12 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (7,7):
“El nou treball de l'Igarashi Futuba seria fantàstic si el seu senpai, Takeda Harumi, no fos tan increïblement molest. En Futuba odia el seu riure, ella odia el gran que és i realment odia que la tracti com a un nen petit. Que Futuba sigui petita i sembli jove no la converteix en una nena, i que passi tant de temps amb Takeda no vol dir que el vegi com una altra cosa que un senpai molest, o no?”

Crítica

“Tonteria” pseudoromàntica per passar l’estona… esterotips sota demanda!

Em recorda la Yotsuba!!, pel pèl verd de la protagonista amb nom similar (almenys per mi: Futaba), Ore Monogatari!!, per la comèdia romàntica i Ijiranaide, Nagatoro-san, per l’enfoc. Curiosament, els dos primers títols amb admiracions dobles al final.

Simple i sense complicacions. Com m’agraden a mi… tot i que Ore Monogatari!! (2015) S01 (My Love Story!!), que també és ben simple, li dona mil voltes i és sobradament més divertida.

Resum (amb espòilers)

1. Futaba Igarashi treballa per Itomaki Trading amb l'objectiu de convertir-se en venedor. Com que és més baixa que la mitjana, l'Igarashi és eclipsada pel seu senpai, Harumi Takeda, que és més alta que la mitjana i la burla fent-se els cabells. Igarashi i Takeda visiten empreses per oferir arguments de venda. Takeda deixa que l'Igarashi doni el terreny i fa la seva primera venda. L'endemà, l'Igarashi s'assabenta que va cometre un error i li deu una disculpa al client, després se sent pitjor quan en Takeda li demana disculpes. L'Igarashi s'oblida del seu passi de tren i torna a l'oficina per recuperar-lo on troba en Takeda adormida, després d'haver treballat fins a tard per arreglar el seu error. Igarashi torna a la normalitat l'endemà, per alleujament dels seus companys de feina, desenvolupa un millor argument i fa una venda encara més gran al client. Ella es disculpa per haver causat problemes a Takeda i després surten a beure per celebrar-ho. L'Igarashi s'emborratxa i, preguntant-se per què en Takeda és amable amb ella, demana saber si li agrada, i confirma que sí, com una filla. L'Igarashi es lamenta borratxo per no ser pensat com la seva dona, i ràpidament s'adona del que acaba de dir i s'avergonyeix.

2. L'endemà, l'Igarashi li diu a Takeda que no volia dir el que va dir, mentre que Takeda admet que va pensar que era divertit perquè estava borratxo. L'Igarashi està alleujat però decebut. Kazama dina amb companys de feina que volen sortir amb Sakurai, però Kazama ni tan sols ha provat de demanar-li sortir. L'Igarashi s'enfada quan els mateixos companys de feina comenten que sembla la filla de Takeda. L'Igarashi li pregunta a la Sakurai com fer créixer els pits més grans i després entra en pànic quan Sakurai assumeix que vol impressionar en Takeda. L'Igarashi va a comprar amb Natsumi Kurobe i, mentre es provava la roba, el sostenidor es posava per veure com serien els pits grans. L'Igarashi s'adona que es va oblidar de treure el sostenidor quan Takeda i Kazama pugen al seu tren. No obstant això, Takeda segueix inconscient. Això molesta a Igarashi, que creu que Takeda no la considera una dona. Un altre company de feina demana a la Sakurai que en Kazama l'ajudi fingint una trucada telefònica, que a la Sakurai troba dolça. Takeda s'atrapa a un esgarrifós fent fotografies de la roba interior de l'Igarashi. Sakurai demana a Kazama a sopar. L'Igarashi admet que ara respecta més a Takeda, però encara li dóna un cop de puny quan l'anomena una "petita" dama.

3. L'Igarashi regala la seva bufanda a una noia jove, tot i que ella mateixa està congelada, així que Takeda li dóna la seva bufanda i després li diu a tothom a l'oficina, per a la seva gran vergonya. Igarashi i Sakurai són seleccionats per ser Pare Noel d'oficina. L'Igarashi considera comprar a Takeda un regal, així que en Kurobe suggereix una corbata. La Sakurai amb el seu vestit de Pare Noel és un gran èxit entre els homes de l'oficina mentre Takeda es burla de l'Igarashi mentre porta el seu. L'Igarashi se sent incòmode per donar-li la corbata a Takeda i accidentalment espera massa temps fins que en Takeda se n'hagi anat a casa. Arriba a la feina aviat per deixar-la a l'escriptori d'en Takeda, però entra en pànic quan Kazama també arriba aviat. No apareix cap altra oportunitat, però van a dinar de Nadal després de la feina. La Sakurai es diverteix fent burla a Kazama sobre la seva disfressa mentre Kazama aconsegueix convidar-la a sopar, cosa que accepta. Igarashi finalment li dóna la corbata a Takeda i Takeda revela que també li va comprar un regal, una bufanda per substituir la que ella va regalar. Takeda no porta la corbata l'endemà per por d'embrutar-la i en canvi demana permís per mostrar-la al seu escriptori, fins que un Igarashi furiós l'obliga a portar-la correctament.

4. L'Igarashi es posa malalt d'un refredat, preocupant a tothom. Sense menjar, gairebé es veu obligada a anar a comprar, però troba a Takeda fora amb queviures. Li prepara el sopar i se'n va quan ella s'adorm. L'Igarashi es recupera però se sent mortificada quan s'adona que va deixar que Takeda vegi el seu apartament. Takeda decideix comprar un telèfon intel·ligent, ja que va ser l'últim en saber que Igarashi estava malalt, així que Igarashi l'ajuda en el seu dia lliure. També promet cuidar-lo si mai es posa malalt. En Kurobe els veu junts, que després truca a Igarashi per burlar-la. L'Igarashi espera impacient que Takeda enviï un missatge de text i amb l'ajuda d'en Kazama en Takeda aconsegueix enviar-ne un, fent-la feliç. Takeda també es refreda, així que l'Igarashi va al seu apartament per tornar-li el favor, malgrat la seva vergonya. Després que en Takeda mengi i s'adormi, l'Igarashi no pot evitar preguntar-se com se sent el rostoll de la barbeta. Tanmateix, quan ell es desperta, ella està tan avergonyida que el karate el talla i fuig. L'endemà, Takeda li agraeix, revelant sense voler a tothom que va visitar el seu apartament. Com que li va agradar tant cuinant, ella s'ofereix a cuinar una altra vegada.

5. S'acosta el dia de Sant Valentí. L'Igarashi i la Kurobe ajuden a un jove a trobar el seu camí, fent feliç a l'Igarashi quan la reconeix com a adulta. La Sakurai planeja els seus bombons habituals per a tothom, amb l'esperança d'aconseguir xocolates especials aquest any. L'Igarashi passa la major part del dia sense en Takeda i se sent trist, fins que la convida a un ramen després de la feina. Takeda salva el mateix jove dels lladres i quan arriben l'Igarashi i la Sakurai, s'adonen que és Yūto, el germà petit de la Sakurai. Takeda i Igarashi van per ramen, però Kazama veu en Sakurai amb Yuto i, pensant que té una cita, es deprimeix. L'Igarashi fa xocolata a tothom, inclosa una xocolata especial de te verd per a Takeda, ja que no li agraden els dolços, encara que li preocupa que pugui pensar que és una xocolata sincera. Mentrestant, Sakurai dóna xocolata sincera a Kazama, però ell s'enfada quan creu que ella només li la dona per cortesia. Sakurai ràpidament aclareix el malentès sobre Yuto i Kazama es disculpa. Més tard, Igarashi afirma haver vist Kazama amb un somriure ridículament gran a la cara, cosa que a tothom li costa creure.

6. Sakurai envia accidentalment una fotografia enganyosa d'Igarashi i Takeda a l'avi d'Igarashi. L'Igarashi va a comprar el seu propi regal d'aniversari, cosa que fa que la Takeda s'adoni que els seus aniversaris són el mateix dia, així que es compren flors. Llavors arriba l'avi de l'Igarashi i, tot i tenir una personalitat semblant, s'enfonsa amb Takeda, que té el dret d'arruïnar els cabells de l'Igarashi. Tot i intentar evitar-se, l'avi i la Takeda tenen moltes aficions en comú, xocant repetidament i competint infantilment a la pesca, al beisbol i fins i tot a la recollida d'escombraries, guanyant-se un respecte a contracor. L'avi recorda com va criar l'Igarashi fins que va decidir viure sola per a l'institut. Arriba el White Day i en Kazuma rep macarons Sakurai. Takeda rep medicaments per a l'Igarashi per al seu brot anual de febre del fenc i una invitació per sopar per al White Day. Takeda xoca amb l'avi al bany i li informa que l'Igarashi està bé, ja que és tan tossuda com l'avi. Els delinqüents assetgen l'Igarashi, però són castigats ràpidament per la feina conjunta de Takeda i l'avi. Malgrat la seva molèstia amb els dos, l'Igarashi els perdona i tots tres van a sopar junts.

7. De petit, Kurobe va competir en un dia esportiu però va caure durant la cursa. L'Igarashi recorda haver conegut en Kurobe a l'escola secundària després de perdre's. Kurobe va enganyar a l'Igarashi perquè anés a una sala de jocs. L'oficina organitza com a grup assistir a una festa de la floració. Mentre trota, en Kurobe coneix a Yūto i s'assabenta que vol jugar a bàsquet però que té massa por per unir-se al club de bàsquet. Kurobe li aconsella que almenys ho intenti perquè no es penedirà més tard. Es revela que la seva competidora del dia esportiu la va ensopegar a propòsit, fent-la odiar les competicions. Com a tal, Igarashi li va dir que corria per diversió. A la festa, a l'Igarashi li agraden les flors rosades, però s'avergonyeix que Takeda prefereix el verd, el color dels seus cabells. Parlen que la Kurobe va convèncer l'Igarashi perquè s'unís al club d'art i fins i tot va colpejar els assetjadors que la van burlar. Després d'això, es van fer bons amics i Kurobe es va unir al club d'atletisme. L'Igarashi atribueix el seu coratge a l'amistat d'en Kurobe mentre en Takeda li demana que un dia dibuixi alguna cosa per a ell. La festa s'acaba quan la gent comença a emborratxar-se massa. Kurobe després s'assabenta per Sakurai que Yūto finalment es va unir al club de bàsquet.

8. Per a la Setmana daurada, Igarashi planeja netejar el seu apartament. Mentrestant, Kazama escolta que Sakurai rebutja un altre company de feina, així que impulsivament li demana una cita per a un aquari. Kazama no sap com actuar, així que tracta la situació com si fos un joc. L'Igarashi s'espanta mirant pel·lícules de por i truca a Takeda, però penja per la vergonya. Independentment, Takeda visita el seu apartament. A l'aquari, la Sakurai afirma que ella i Kazama són parella. Com que tots dos no tenen res més a fer, Takeda i Igarashi decideixen passar la Setmana daurada junts. Sakurai felicita a Kazama per haver ajudat sempre els altres i gairebé admet les seves raons egoistes per fer-ho, però els dofins de l'aquari ho impedeixen que es mullen la roba. L'Igarashi i la Takeda van per ramen. Kazama compra a Sakurai una joguina de dofí que comparteix el seu nom, Souta. Takeda guanya a Igarashi una joguina d'una màquina d'arpes. En Sakurai és assetjat per dos homes fins que Kazama afirma que estan junts, el que fa que Sakurai es ruboreix tot i que admet que pren prestades les paraules d'un manga. Tothom torna a la feina més feliç que abans.

9. L'Igarashi és convidada a un viatge nocturn a la platja amb Sakurai, Yūto i Kurobe, però s'enfada quan la Kazama i la Takeda són convidades, la qual cosa implica que se sent inferior als pits més grans de la Sakurai i la Kurobe. Takeda assegura a Igarashi que valora la seva personalitat. Durant el sopar, l'Igarashi impedeix que Takeda reveli que ha cuinat per a ell diverses vegades. En un altre lloc, Yūto revela a en Kurobe que té una amiga que és una noia i altres nens de la seva escola se'n burlen per això, però Kurobe li assegura que és normal i suggereix que la noia algun dia es convertirà en la seva xicota. Aquella nit, les noies es burlen d'Igarashi per la seva proximitat implícita amb Takeda abans que en Kurobe interrogui a Sakurai sobre Kazama. Mentrestant, Kazama no pot dormir a causa dels roncs de Takeda. L'endemà al matí, Takeda i Sakurai s'interroguen mútuament sobre Igarashi i Kazama, respectivament, fent vergonya a tots dos que escolten la conversa. Després d'un altre dia de diversió, Kazama aconsegueix fotos més vergonyoses de Takeda i Igarashi que s'adormen junts. Kurobe està content que Igarashi treballi amb gent tan agradable. L'Igarashi demana valentament a Takeda que passi l'estiu vinent junts. L'endemà a la feina, és evident que l'Igarashi i la Takeda van oblidar la protecció solar i tots dos tenen un bronzejat fosc.

10. Tement que hagi engreixat, Sakurai comença a córrer però més tard ha d'amagar el seu dolor a Kazama. Takeda participa a un concurs de menjar pa de porc contra la Mona Tsukishiro des de la seva oficina, però ella abandona després de descobrir que els serveixen calents. Kazama dóna a Yūto una mica d'entrenament de bàsquet, però rep un cop a la cara a causa de la imprecisió d'Yūto. Sakurai està agraït a Kazama de totes maneres. L'Igarashi es posa gelós aprenent que Takeda va passar temps amb Tsukishiro, així que Takeda també pren l'Igarashi per bollos de porc. Takeda, Igarashi i Kurobe s'uneixen a la següent sessió de bàsquet, cosa que molesta a la Sakurai. Després d'un joc caòtic, tothom abandona a causa de diverses lesions, deixant només en Kazama i en Kurobe, que juguen tossudament els uns contra els altres durant gairebé dues hores, molestant en Sakurai ja que se suposa que estaven ajudant a Yūto. Després, tothom decideix visitar un bany públic, excepte en Sakurai que insisteix en passar una estona sol amb Kazama. Als banys, l'Igarashi està molesta perquè no ha crescut gens des de l'escola secundària, mentre que en Yūto descobreix que el secret de la mida d'en Takeda és molt menjar, dormir i llet. La Sakurai i la Kazama reben gossos calents mentre que tots els altres reben llet després dels seus banys calents per créixer.

11. XXX

12. XXX

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada