Bloc personal,

dijous, 16 de desembre del 2021

Shiroi Suna no Aquatope (2021) S01
(The Aquatope on White Sand -
The Two Girls Met in the Ruins of Damaged Dream)

[178]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Toshiya Shinohara
Guió: Yūko Kakihara
Veus de doblatge: Miku Itou, Rikako Aida, Shimba Tsuchiya

[ Animació, drama, ] 24 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (7,2):
“L'anime té lloc a Gama Gama Aquarium, un petit aquari d'Okinawa, a una hora en autobús de Naha. Kukuru Misakino és una estudiant de secundària de 18 anys que hi treballa, i sap del "secret" de l'aquari: de vegades es poden veure coses misterioses. Un dia en Kukuru es troba amb la Fuuka, dempeus davant d'un dipòsit d'aigua amb els cabells fluixos i una llàgrima rodant per la seva galta. La Fuuka ha abandonat el seu somni de convertir-se en un ídol i ha fugit de Tòquio a Okinawa. Volent trobar un lloc on pertànyer, Fuuka demana sincerament treballar a l'aquari. L'anime segueix en Kukuru i en Fuuka mentre tracten els problemes del secret de l'aquari i una crisi imminent del seu possible tancament.”

Crítica

Sèrie “amable”, bonica i ben feta…

Potser ha estat de les primeres sèries que he començat a veure amb periodicitat setmanal en emissió “al dia”.

Té dues parts, la primera en què les dues protagonistes es coneixen, donant nom al subtítol (Les dues noies que es van trobar a les ruïnes del somni malmès) i que es localitza al vell aquari de Gama Gama, i la segona localitzada al modern Tingarla.

La història tampoc va més enllà d’allò que es veu. Vol ser una sèrie “amable” i bonica tot gaudint de l’ecologisme marí. Parla de les relacions i sentiments, primer d’una noia que fuig de la seva vida de idol –suposo que és el ganxo per entrar a veure la sèrie– i acaba anant a parar a un aquari on hi ha una noia més jove, però que sembla tenir les idees sobre la vida més clares que ella. Com es relacionen i també com la colla d’amics interrelacionen amb elles, tot des del punt de vista de la feina en un aquari.

Bonics fons, personatges ben construïts, música agradable… Amb tot, hi ha la sensació que –pel fet de sortir un dimoniet a la primera part– la història havia d’anar per una altra banda amb més màgia i misteri, però, a última hora, hagin canviat l’objectiu fent-la més “normal”, amb el dia a dia de la feina en un aquari i les diferentes responsabilitats de les protagonistes de la història.
No crearà escola, però és maca de veure, tot i que, pel que acaba explicant, se m’ha fet un pèl llarga per no acabar explicant cap gran secret amagat.

Resum (amb espòilers)

1. Fūka Miyazawa es retira de la seva feina com a ídol, deixant enrere els seus somnis i aspiracions després d'acomiadar-se de la seva jove, Ruka, i desitjar-li sort. Rep una trucada de la seva mare, que vol organitzar-li una festa d'animació, però a la Fūka no li agrada aquesta idea i s'escapa a Okinawa. Quan arriba, visita un endeví, que li diu que vagi cap a Sagitari, que apareix al cap de la posta de sol. Un cop allà, dorm la nit a la platja i es desperta sense barret i desorientada. Mentrestant, Kukuru Misakino va a l'escola d'estiu, i més tard a l'aquari Gama Gama. Una Fuka severament deshidratada és ajudada per Karin Kudaka, que la porta a Gama Gama. Un cop allà, Fūka observa un blenny de corall i té una experiència fora del cos. Després d'això, coneix en Kukuru, que li fa una visita. Després, Fūka demana que en Kukuru li doni feina a Gama Gama.

2. La Fūka demana a Kukuru que treballi a l'aquari i ella accepta provisionalment després que en Fūka digui que farà qualsevol cosa, però ha de preguntar als seus avis si està bé. Estan d'acord i ella comença a viure amb Kukuru i els seus avis. Mentre la Fūka parla per telèfon, la Kukuru va a un bar local quan parla amb la Karin i la Tsukimi Teruya, i accepten ajudar-la a portar més gent a l'aquari perquè pugui romandre obert. L'endemà, en Fūka entra a la feina per primera vegada, trobant-se en Kūya Yakamashi, un treballador de l'aquari. En Fūka s'embolica malament amb els pingüins, la qual cosa porta a Kukuru a dir-li què ha fet malament. Ella li diu que, com a treballadora, s'encarrega no només dels animals, sinó també de les seves vides, deixant a Fūka en un estat d'odi a si mateix. L'endemà, amb ganes de defensar el somni d'en Kukuru, en Fūka és capaç de compensar el seu error anterior expulsant dos venedors torts, guanyant-se la confiança del primer. La Kukuru i els seus amics tracten en Fūka per sopar al bar d'en Tsukimi. Més tard, a la platja, tant en Fūka com en Kukuru s'obren sobre les seves ambicions i el seu futur incert.

3. Fūka comença a ajudar els avis d'en Kukuru i segueix treballant a l'aquari, amb en Kai Nakamura començant a treballar a l'aquari. Gràcies a l'ajuda d'en Kukuru, en Fūka es fa millor treballant a l'aquari, com es veu quan aquest últim alimenta amb èxit un pingüí sense entrar en pànic aquesta vegada. Més tard, la Kai explica a Fūka la història familiar de la Kukuru i com es va interessar pels aquaris. Karin es queixa per no tenir cap interès per l'aquari. També ajuden a la veterinaria del personal, la doctora Takeshita, amb permís de maternitat, l'aigua de la qual es trenca després que ella ve a comprovar com un dels pingüins, tenint una experiència extracorpòria com la Fūka abans. Més tard dóna a llum mentre en Fūka i en Kukuru tornen a l'aquari.

4. La Fūka ajuda a l'aquari a preparar-se per a un esdeveniment, proposant idees que agradaran a un públic més jove, com ara animals d'origami i un parell de botes vermelles que compra a la botiga. Més tard, al bar, la Tsukimi i la Karin comencen a fer preguntes a Kukuru sobre el passat d'en Fūka. Fūka investiga les criatures marines per obtenir més coneixements sobre les piscines tàctils. També coneix a Umi-yan, a qui al principi va confondre amb una enfilada i fuig al principi després d'ensopegar amb ell colant-se dins d'un gel. Més tard, treballa al costat d'altres empleats i serveix com a encarregada de les piscines tàctils, utilitzant les seves idees per als nens i el coneixement de les criatures marines que ha après el dia passat, fent-se molt popular entre els convidats. La prenen desprevinguda quan alguns visitants la assenyalen com un ídol fracassat i intenten fer-li una foto. Mentre és salvada per un company d'empleat, es compadeix amb Kukuru, que intenta disculpar-se. Això és rebutjat per Fūka i tots dos es connecten entre ells més profundament que abans. En una escena posterior als crèdits, en Fūka i en Kukuru van a l'aquari, i en Fūka veu un visitant inesperat que la sorprèn.

5. La mare de Fūka, l'Eri, a la porta de l'aquari, vol veure la seva filla. Durant una xerrada amb l'Ojii, l'Eri diu que es portarà la seva filla a casa. Quan en Fūka s'adona que el blenny de corall no va massa bé, en Kukuru, després d'haver escoltat la conversa de l'Eri i l'Ojii, li proporciona una distracció i una disfressa perquè en Fūka pugui fugir i escapar. Mentrestant, una Fūka esgotada camina cap a una parada d'autobús, recordant el dia que va arribar a Okinawa. Finalment troba el seu camí cap al restaurant local, on en Tsukimi li prepara un dinar. La mare d'en Tsukimi, la mateixa endevina que va veure en Fūka al començament de la sèrie, arriba i està emocionada de tornar a veure en Fūka. La Satsuki comença a conduir en Fūka a una altra ciutat on pot començar de nou. Però, en Fūka ha canviat de parer i vol tornar a la ciutat de Nanjō, concretament a l'aquari, després d'haver recordat el blenny de corall que no se sentia bé. Ella torna allà, i Kukuru revela que el blenny va morir. Després que els dos decideixin donar-li un bon lloc de descans, en Fūka, amb el suport d'en Kukuru, li diu a l'Eri que no vol marxar. La seva mare accepta la disposició que tornarà a casa al setembre per al nou trimestre escolar, amb la qual està d'acord. En una escena posterior als crèdits, en Fūka i en Kukuru van a l'aquari amb la moto d'en Kukuru.

6. Kukuru, adonant-se que l'aquari encara té problemes, lluita per trobar idees sobre com atraure visitants. Quan en Fūka proposa que venguin dolços freds als visitants, Kukuru està d'acord amb la idea. Ella demana l'ajuda de Tsukimi, que està bé amb la idea, ja que afegirà més plats que pot cuinar al seu repertori. L'endemà, la Tsukimi els ve amb set idees de postres per vendre, però a causa del seu pressupost limitat, ho redueix a una idea: tenir un lloc de gelats a prop de la porta principal. Van a una botiga per tastar un gelat i, després, Kukuru decideix fer fotos de Gama Gama per fer publicitat. Més tard aquella nit, la Karin els informa que obtenir un permís per vendre gelats és difícil d'aconseguir, la qual cosa va portar a la Tsukimi a investigar per fer gel rapat després d'un suggeriment de la seva mare. L'endemà, van muntar la parada de gel rapat fora de Gama Gama. Kukuru parla amb un home que ha vingut a l'aquari cada estiu, i aquest últim diu que va veure el seu germà mort. La Kukuru té llavors una visió dels seus pares, així com d'una noia que s'assembla molt a ella mateixa, i declara mantenir oberta a Gama Gama amb l'ajuda dels seus amics. En una escena posterior als crèdits, en Kukuru i en Fūka agraeixen a Tsukimi per crear el gel raspat, que va tenir molt èxit.

7. Kukuru diu al personal que fins ara han superat amb escreix el seu objectiu de visitants a l'agost, amb Fūka observant l'augment de seguidors a les xarxes socials. L'avi de Kukuru li diu a ella i al personal que facin una pausa, assenyalant que els descansos per als empleats són importants. Al bar d'en Tsukimi, en Fūka suggereix que vagin a un dia de relaxació a l'illa de Komaka, cosa que fan. Tot i que la Kukuru està decebuda, ja que vol treballar, accepta divertir-se amb tots els altres, fins i tot mirant un escull de corall proper amb un tub d'immersió. Més tard, la germana de la Kai passa l'estona amb la Fūka, després d'haver agafat un gust immediat per ella, i la Kukuru parla amb la Tsukimi, dient que sempre ha volgut tenir germans, començant a pensar en Fūka com la seva germana gran. La Kukuru escolta el seu avi parlant amb la Kūya sobre aconseguir una nova feina i això la deprimeix, però en Fūka l'anima. Més tard, en Rui i en Kūya corren entre si a la platja, en Kūya i en Kai s'asseuen a la platja parlant, mentre que els altres gaudeixen del que queda del menjar de la barbacoa, amb la Karin explicant com en Kūya va arribar on és ara. A l'escena final, en Kai expressa la seva preocupació perquè en Kukuru no pugui processar el tancament de Gama Gama.

8. Kukuru descobreix que poden tenir un aquari itinerant i està emocionat. Més tard diu als seus companys de treball quan li pregunten sobre la vida marina que porten que els crancs estan prohibits allà on van. Kukuru, Fūka i el seu company de feina, l'Umi, presenten una mica de vida marina de l'aquari en una clínica general local, coneixent la Karin i la Kinjou. Més tard, Fūka descobreix que un cranc va entrar a l'aquari de vidre, cosa que la pessiga, possiblement provocant que experimenti canvis d'humor dramàtics i s'escapi. Kukuru està decebut amb Karin per esmentar el tancament de l'aquari, amb l'obertura d'un nou aquari, però més tard connecta amb Umi que va tenir la idea de l'aquari itinerant, que visita una persona, Airi, que va veure a l'aquari i tenia moltes peticions per a ell. Kai s'adona que falta un cranc, però el descarta perquè està cansat. Els nens vénen a la presentació de l'aquari i en Kinjou s'espanta quan el cranc s'arrossega sobre ella, però l'Airi ajuda i sent que l'Umi va complir la seva promesa.

9. Haebaru Chiyu, portada per l'Ojii, ha vingut a l'aquari per entrenar, amb la seva presència molesta en Kukuru. Més tard, l'Umi, la Kai i la Kūya discuteixen l'arribada d'en Chiyu amb sospita. Kukuru és assignat per entrenar a Chiyu, que accepta ajudar-la i aprèn a la feina, mentre que Kukuru es nega a aprendre d'ella, considerant-la l'"enemic", molesta amb l'Ojii. Es revela que la Chiyu va ser enviada a Gama Gama per aprendre del "llegendari guarda de l'aquari", Ojii, i informa als seus caps que Gama Gama està en desordre. A mesura que passa el temps, ella continua molestant més en Kukuru, amb la Fūka intentant evitar un conflicte entre els dos que podria interferir amb el treball. Aquella nit, l'àvia d'en Kukuru l'anima a tenir una mica de compassió per en Chiyu i en Fūka anima en Kukuru a tenir una millor actitud l'endemà. Kukuru revela que voldria tenir una germana gran, i en Fūka demana que s'agafin de la mà mentre dormen, cosa que Kukuru rebutja inicialment, però més tard accepta. L'endemà, Kukuru s'enfada quan la Chiyu vol aprendre d'Ojii en lloc d'ella, cosa amb la qual està d'acord. La visita que Chiyu fa d'Ojii és diferent del que esperava, i sent que tota l'experiència és una pèrdua de temps, encara que a la Fūka li costa creure-ho, notant que els nens aprenen cada espècie a l'aquari. Quan li diu això a en Kukuru, defensa les accions d'Ojii, i la Chiyu acaba insultant en Kukuru, titllant-la de poc hàbil. Més tard, la Kukuru se'n va de viatge amb la seva motocicleta, la Fūka rep una trucada de la seva amiga, la Ruka. En una escena posterior als crèdits, Kukuru arriba al lloc de construcció de l'aquari de Tingarla.

10. En Kai recorda quan va conèixer en Kukuru per primera vegada, quan era un nen petit, i pensa en què li pot dir a la Kukuru perquè la tregui del seu funk. En Kai es lleva molt d'hora al matí per anar a un vaixell de pesca i va amb bicicleta per treballar a Gama Gama. La Kukuru està decidida a trobar una solució per salvar l'aquari, i li diu a la Fūka que han d'anar a un endeví per tenir sort, amb la qual està d'acord, però està preocupada per ella. Fūka recorda la trucada de la nit anterior amb la Ruka, que intenta convèncer-la perquè participi en una pel·lícula d'un jove director, i ella li diu que hi pensarà, amb la data límit per respondre a finals d'estiu. trencar. Van a l'endevina i ella li dóna a Kukuru el mateix consell que li va donar a Fūka quan va arribar a Okinawa. Fūka admet a Kukuru que també va veure una il·lusió a l'aquari, i els seus amics l'encoratgen a compartir-ho al compte oficial de Penstagram de l'aquari, fins que Karin ho diu "incert". Més tard, en Fūka li diu a la Kukuru el paper de la pel·lícula que se li ofereix i això la molesta. L'endemà, la Karin i els altres que treballen a l'aquari no estan segurs de l'afirmació dels "miracles" a Gama Gama, la germana de la Kai visita Gama Gama amb un noi que li agrada, Rui, i li diu a la Fūka que desitjaria poder quedar-se per sempre. En Kukuru intenta trobar una manera de fer que apareguin les il·lusions, l'Ojii s'assabenta de la publicació de Penstagram i en Kukuru demana l'ajuda d'en Kai. La Kukuru expressa els seus sentiments sobre la possible marxa de la Fūka, la Kai s'adona que està preocupada i l'Ojii li diu que la publicació a les xarxes socials no era necessària. Fūka reflexiona sobre les seves experiències amb Kukuru. Kai veu una il·lusió, menteix a en Kukuru i diu que no la va veure, i Kukuru accepta que no atraurà visitants.

11. Kukuru prega perquè tot estigui bé quan una tempesta s'acosta a l'illa. En Fūka es desperta per la tempesta i descobreix que en Kukuru no hi és després d'escoltar d'Ojii que està tancant Gama Gama per complir una promesa a un amic. Els empleats es sorprenen al veure que la porta està barricada i en Kukuru és a dins, volent evitar que l'aquari es tanqui per qualsevol mitjà necessari. Sense cap manera de contactar amb ella i en Kukuru dins, l'Ojii proposa que es prenguin el dia de descans, sobretot quan s'acosta el tifó. Tothom accepta aquesta idea, mentre en Fūka es queda una estona, abans de marxar cap a casa. Mentre tothom es prepara per al tifó, ella torna corrents a l'aquari. La Kukuru, que està donant de menjar als animals, es mostra escèptica amb la Fūka quan insisteix a ajudar-la, però la deixa quedar. Treballen junts per assegurar-se que es cuida la vida marina. A tota l'illa, tothom es prepara per a la tempesta. La Kukuru encara vol que la Fūka se'n vagi, però la Fūka diu que vol ajudar de la manera que pugui. Més tard, hi ha un tall de llum, la Kukuru pensa en els seus bons records de Gama Gama i diu que estaran bé. Treballen junts per salvar les espècies de l'aquari mentre la tempesta colpeja l'aquari. Kukuru es trenca, però en Fūka és capaç de treure-la del funk. Llavors, l'Umi, la Kai i l'Ojii vénen a ajudar, fins que passa la tempesta. En veure l'estat de l'aquari, en Kukuru admet a l'Ojii que tenia raó i accepta deixar que Gama Gama tanqui. Ella demana disculpes a en Fūka i es reconcilien, mentre miren l'aquari per última vegada, amb en Kukuru plorant i en Fūka consolant-la.

12. Kukuru, Fūka, Umi, Kai i Ojii, entre d'altres, treballen a Gama Gama el seu darrer dia. Kukuru es presenta al director de l'aquari de Tingarla, Hoshino, i diu que a l'aquari li encantaria tenir-la. Ella diu que pensarà treballar-hi. Fan una festa després del tancament de Gama Gama, dins de l'aquari, amb els amics. Per a sorpresa de tots, Karin declara que està pensant a deixar la seva feina i treballar a l'aquari de Tingarla, i Fūka assenyala que marxarà l'endemà. Ojii agraeix a tots ells per treballar dur a l'aquari i llegeix un dels seus poemes preferits, "Endless Oceans" de Kudo Naoko-San. La Kukuru i la Fūka s'asseuen a la platja junts, amb la Kukuru que insta a la Fūka a perseguir el seu somni de nou, i ella accepta. L'endemà, Kai, Kūya i Umi treballen junts per netejar Gama Gama, amb l'ajuda d'en Kukuru. La Fūka fa les maletes i la Kukuru s'acomiada de Gama Gama, tenint una experiència fora del cos amb una altra versió d'ella mateixa. S'assabenta que tenia una germana bessona, però va ser l'única que va néixer. La Fūka s'acomiada de la Kukuru, però abans de pujar a l'avió, s'adona que probablement en Kukuru està plorant, així que es gira i es troba amb la Kukuru, dient-la més important que qualsevol altra cosa, i declarant que és la seva germana gran. Ella reserva un altre vol i li diu a la Kukuru que el seu somni va acabar quan va arribar allà, amb la Kukuru acceptant animar-la quan tingui un nou somni. També diu que anirà a Tingarla, per sorpresa d'en Fūka. La Fūka llegeix el poema "Endless Oceans" en el seu vol de tornada a Tòquio, mentre la Kukuru mira l'avió s'allunya.

13. Kukuru comença a treballar a l'aquari de Tingarla, on Kūya, Kai i Umi també estan treballant. Es sorprèn saber que està assignada al departament de màrqueting on no hi ha animals. Ella creu que hi ha un error i es queixa a la Karin. Coneix a la Maedi Akari, una treballadora a temps parcial, i a l'asistent de la direcció Suwa, que l'ensenyarà. S'enfada quan ell deixa a Gama Gama i li dóna manuals per llegir. Li diu al director de l'aquari, Akira Hoshino, que va cometre un error en assignar-la. Li diu que anirà bé i que provarà coses noves. Va a fer un recorregut per les instal·lacions amb Karin i està sorprès per tota la vida marina que hi ha. Higa i Kai són assignats per cuidar els peixos, Umi és cridat per posar paletes de gel al congelador d'animals, i Chiyu desafia en Kukuru. Més tard, Kukuru, Karin i Kai van al restaurant Ohana on treballa en Tsukimi. La Kukuru li diu a la Karin, la Kai i la Tsukimi de la decepció per la seva feina mentre la Kai intenta animar-la. L'endemà, Kukuru s'esforça per organitzar una gira entre bastidors i li diu a la Karin que intentarà centrar-se en el màrqueting, i la Suwa no la deixa de rebutjar. L'Umi s'assabenta que l'Hoshino va assignar en Kukuru intencionadament el màrqueting. Higa observa que les relacions interpersonals a l'aquari són tenses. Kukuru, cansada des del seu primer dia, s'asseu a la platja i debat sobre el seu futur. Fūka la troba allà, i en Kukuru la dóna la benvinguda mentre s'abracen.

14. La Fūka i la Kukuru parlen a la platja, i la Fūka també diu que treballa a l'aquari de Tingarla. La Kukuru també està encantada d'assabentar-se que la Fūka serà la seva veïna a partir d'ara. Mentre en Fūka es converteix en assistent a la divisió d'animals aquàtics i diu que ho fa perquè va treballar a Gama Gama l'any anterior. La Maedi li diu a en Kukuru sobre en Fūka i es sorprèn que en Kukuru digui que la coneix. Suwa encarrega a Kukuru una gira entre bastidors malgrat les seves reserves. Fūka comença a treballar amb Chiyu i Marina Yonekura a la zona dels pingüins, i la Chiyu li encarrega l'encàrrec, que vol donar-li la formació adequada que mai va rebre a Gama Gama, amb memoritzar tots els noms i personalitats de cada pingüí. Kukuru intenta organitzar la gira entre bastidors, però les seccions diuen que estan massa ocupades. Aquella nit és la festa de benvinguda de tornada per a Fūka, on diu que va parlar amb l'Ojii i que va poder trobar feina a l'aquari. La Fūka comença el seu segon dia de treball, la Kukuru fa un recorregut sec de la gira entre bastidors amb la Maedi. Li diu a la Suwa que s'ha coordinat amb el personal per a la gira, però li preocupa que no hagi rebut el vistiplau de l'equip de pingüins. Més tard, Kukuru ajuda en Fūka amb la prova de pingüins que va inventar en Chiyu, que aquest últim passa l'endemà amb una puntuació perfecta. La gira entre bastidors va bé amb quatre convidats, liderats per Kukuru i assistits per Maedi. La Suwa és crítica i molesta que només hi hagi un grup, demanant-li que atragui més gent en el futur, amb en Kukuru molest per aquesta resposta. Mentrestant, en Fūka es queda a la nit amb els pingüins. En una escena posterior als crèdits, la Kukuru i la Fūka fan un àpat junts, amb la Fūka dient que va tornar a causa de la Kukuru.

15. Kukuru és animada pels seus companys de feina Akari i Karin mentre escriu un informe. La Suwa li diu que l'endemà tingui idees per a la presentació d'un projecte per a l'ala oest de l'aquari i, tot i que no està segura de poder fer-ho, hi accepta de mala gana. Més tard, dina amb la Fūka, que li dóna la idea de fer alguna cosa nova. L'Akari i la Karin assenyalen que hi havia un pla per a una exposició d'estiu, però que es va descartar, la qual cosa va fer que a l'últim moment es va planificar una altra cosa. Hija parla del peix al seu company de feina i en Kai fa el mateix, parlant d'un peix globus. L'Akari va a lliurar una mica de correu, però en Kūya no té ni idea d'on és el seu cap, ja que segueix tallant peix. Kukuru treballa tard per venir amb idees per a la presentació i les presenta a Suwa l'endemà. Ell opta per mostrar llimacs de mar i diu que n'ha d'exhibir més de cinc i ella s'oposa, dient que posarà massa pressió al personal. Kukuru accepta això, amb els seus companys impressionats que la proposta fos acceptada. Aleshores va preguntant més sobre els llimacs de mar per assegurar-se que tot està clavat. L'Hija diu que recolzarà el "festejament" de Kai amb Kukuru i, mentre que en Kai diu que no és el que volia dir, Hija se'n va. L'endemà al matí, en Kai, en Fūka i en Kukuru recullen llimacs de mar. Aleshores, Kukuru demana la col·laboració d'un dels executius del programa i rep una mica de rebuig. Li diu a la Suwa que un dels grups de llimacs no menja i li diu que torni a la feina de màrqueting després de dir que no tindrà més temps al programa. La Fūka corre a buscar en Kukuru per a la gira entre bastidors que s'havia oblidat. Kukuru arriba a l'oficina i té un munt de feina per fer front. En Kai parla amb en Kukuru que treballa tard, en Kukuru va a comprovar els llimacs de mar, en Shimbukuru desafia el pensament d'en Kukuru sobre els aquaris i ofereix una perspectiva diferent. Kukuru explica per què va triar els llimacs de mar i Shimbukuru accepta ajudar-la. L'endemà és l'exposició de llimacs de mar, en Kukuru es discuteix amb la Suwa sobre els últims llimacs de mar, i en Shimbukuru li diu a la Kukuru que coneix una bona costa. En una escena posterior als crèdits, en Kai parla sobre els llimacs de mar als visitants i Hija diu que Kai té un "comportament de festeig".

16. Quan Fūka, Marina i Chiyu estan examinant un ou de pingüí gairebé complet amb el seu cicle, reben la visita del Doctor Takeshita, l'antic veterinari de Gama Gama, obtenint respostes càlides de Fūka i Marina, però una resposta incòmoda de Chiyu, que sembla reconèixer-la. Les noies tenen l'encàrrec de supervisar els últims dies del cicle de l'ou de pingüí, però Chiyu diu que no pot passar la nit, així que està exempta d'aquests deures. Takeshita més tard explica a Fūka, Kukuru i Karin sobre el seu fill petit, que passa temps a la llar d'infants mentre ella va a treballar. Llavors Kukuru critica a la Chiyu per no poder arribar al torn de nit, dient que està passant massa responsabilitat als seus joves. Quan cau la nit, la Chiyu es dirigeix ​​​​a la llar d'infants que freqüenta Takeshita per recollir el seu propi fill, Shizuku. Ell cau malalt aquella nit i la Chiyu es veu obligada a cancel·lar-la el torn de l'endemà. Després que la Fūka li digui a la Kukuru que treballarà sola mentre la Marina es va prendre el dia lliure, en Kukuru convenç a la Suwa perquè li permeti cobrir el torn perdut de la Chiyu a més del seu treball habitual. Kukuru atén els visitants sobre els pingüins sense esforç, i el cap Garandou li permet treballar el torn de nit, deixant escapar sense voler sobre la maternitat de Chiyu. La Chiyu entra de manera inesperada per treballar el seu torn cancel·lat, però quan s'assabenta que en Kukuru l'ha cobert, s'enfronta a en Kukuru i li diu que no "agafi la seva feina", deixant aquest últim profundament conflictiu. Més tard aquella nit, Kukuru expressa el mal que se sent per parlar malament de Chiyu sense saber la seva situació. Ella truca a la Fūka i li diu que vol experimentar i entendre els mateixos sentiments que en Chiyu, decidint fer-ho vetllant per un nen. L'endemà, Takeshita porta el seu fill a l'apartament d'en Kukuru. Al mateix temps, Fūka va a parlar amb Chiyu. Encara que dubta a parlar, Chiyu revela com poc després de graduar-se, es va casar, va tenir Shizuku i va trobar feina en un altre aquari. Les seves prioritats com a mare la van obligar a perdre diversos torns, la qual cosa va provocar la seva acomiadament per haver perdut massa torns, a favor del seu fill, la qual cosa va fer que es divorciés i tornés a Okinawa, on va lluitar molt per aconseguir una feina a Tingarla. mentre decideix amagar el fet que té un fill. Expressa el seu odi perquè Kukuru prengui les seves funcions com a treballadora de l'aquari i l'ajuda que rep per feta mentre havia d'arrancar el camí cap a on ara és tota sola. Fūka respon que, al seu torn, per l'ajuda que rep Kukuru, ella també sent la necessitat de correspondre aquesta ajuda a la gent que l'envolta; llavors li diu a la Chiyu que en Kukuru està intentant experimentar la criança dels pares mentre parlen per entendre-la millor. Takeshita torna amb un Kukuru angoixat sense consolar el fill del metge. Després de calmar-lo, Takeshita li explica a Kukuru les moltes proves i tribulacions que provenen de la criança. Kukuru, entenent el que passa la Chiyu diàriament, decideix ser més amable amb tots els que l'envolten. L'endemà, Chiyu porta en Shizuku a Tingarla, que rep una càlida recepció per part del personal. En Fūka li proposa que en Chiyu el porti a fer un recorregut per les instal·lacions. Tot i que no està segur, en Chiyu cedeix i li mostra a Shizuku. Kukuru mira Shizuku i pensa en la seva pròpia experiència a Gama Gama amb els seus pares. Parla amb Chiyu, que encara està una mica molest però més disposat a tolerar en Kukuru. Després, Chiyu va amb tots els altres a veure l'eclosió del pingüí.

17. Kukuru, Fūka i Tsukimi acaben tenint el mateix cap de setmana lliure, així que decideixen organitzar una trobada amb el personal de Tingarla per conèixer-los millor. Els primers a presentar-se són l'Akari i la Marina. La Marina i la Kukuru s'entenen parlant de les seves motivacions per ser assistents a l'aquari, mentre que l'Akari i la Fūka discuteixen els tractaments de bellesa abans que el segon ofereixi una lliçó al primer i a la Marina. Més tard, Karin apareix arrossegant a Kuuya, que immediatament es gira per marxar en veure tantes noies, però està convençuda de quedar-se després que Kukuru tregui el vi de pruna d'Obaa. La Tsukimi cuina per a les noies i demana i rep comentaris d'Akari i Marina per intentar millorar les seves habilitats. Kuuya se'n va després de beure per utilitzar el bany del parc, sense voler fer servir el bany de l'apartament. El dia continua i, finalment, l'Akari, la Marina i la Karin s'acomiadaran per deixar lloc a la segona onada de personal de Tingarla. La Kaoru, la Chiyu i la Shizuku apareixen, i en Kukuru la porta a l'apartament de la Fūka per fer-li un massatge aromàtic. No obstant això, Chiyu assenyala la mala tècnica de massatge d'en Kukuru i acaba fent massatges a la mateixa Kukuru per demostrar-ho, tot i que admet que encara es va divertir. Arriba el torn de la Kaoru, i el seu pessigolleig fa que emeti un so que crida l'atenció d'un Eiji i en Kai que passa, que ràpidament troben en Kuuya desmaiat al parc i es dirigeixen a l'apartament d'en Kukuru. Fan takoyaki, i l'Eiji comença un joc d'endevinar la criatura marina que hi ha amb en Kuuya i en Shizuku. Acaben la trobada encenent focs artificials a la vora del mar, on Umi-yan apareix per deixar un regal de la seva dona a Kukuru i portar a Kuuya, juntament amb un cap Garandou desmaiat a casa. Quan tothom s'acomiada, en Kukuru i en Fūka acaben la nit gaudint de les postres de mango que en Tsukimi els ha deixat i parlant del dia.

18. Després que Fūka i Kukuru cuiden el nadó de pingüí en creixement, la Maeda camina amb Kukuru i s'adona de la seva admiració per la vida marina, tenint la idea que encara vol treballar com a assistent. La Maeda proposa un dia de cosplay a Tingarla, que Suwa accepta, posant a Kukuru i Karin els encarregats de muntar-lo. Tanmateix, la Kukuru pensa que la Maeda n'hauria d'estar a càrrec ja que va ser idea seva, malgrat que treballa a temps parcial. Més tard, Kukuru parla amb en Fūka sobre els motius de la Maeda per treballar en un aquari, amb aquest últim dient que tampoc no estava tan interessada al principi fins que va començar a gaudir-ne. Ella li diu que la majoria de la gent no troba feina perquè és el que els agrada, com ho fa en Kukuru. L'endemà, la Maeda s'adona que Shimbukuru parla dels taurons tigre de sorra. En una reunió, el personal discuteix idees per a l'esdeveniment de cosplay. Després Karin i Maeda van a Ohana, on parlen de les intencions d'aquesta última. Hija, Kai, Umi, Kūya i Kaoru repassen com es farà cosplay cada persona, amb Kaoru proposant que l'equip de peixos faci un cosplay d'Urashima Tarou. Mentrestant, Kukuru ensenya a Chiyu, Fūka i Marina els vestits de sirena que portaran. Després que l'Akari informi en Kaoru i Karin que va lliurar els vestits de l'equip de peixos, rep una trucada de Tsukimi, que li agraeix els consells que li va donar. Més tard, Kukuru es sorprèn en adonar-se que s'ha oblidat d'enviar el correu electrònic sobre els adhesius, i després decideix fer-los. L'Akari també vol ajudar, ja que els plans amb la seva amiga es van cancel·lar. Demà, l'esdeveniment de cosplay va bé, amb l'equip de peixos vestit d'Urashima Tarou, l'equip de pingüins vestit de sirenes i màrqueting vestit de pirates. Kukuru i Fūka noten que Maeda comença a admirar la vida marina a Tingara. En una escena posterior als crèdits, Suwa posa a Kukuru a càrrec del proper aniversari d'un any de Tingarla.

19. L'equip de filmació de Discovery! Arriba Creatures Galore, i amb ells hi ha en Ruka, que està encantada de tornar a veure en Fūka. La tripulació proposa que en Fūka s'uneixi a la Ruka per mostrar Tingarla a la televisió, amb Fūka sentint-se reticent a l'oferta. En Kukuru, després d'haver sentit que Yona Productions està involucrada, va a Fūka per assegurar-se que està bé. En Fūka li diu que té previst rebutjar-los. Més tard, en Fūka s'adona que Ruka parla amb el cap Yona, i Ruka diu que ha de treballar dur per a Fūka, cosa que li va dir quan va marxar de la seva carrera d'ídol. A Ohana, en Fūka i en Ruka sopen amb els altres, i després, en Ruka descobreix que en Fūka li agrada a Okinawa. Umi revela que Ruka estava sota molta pressió per part dels seus fans. A l'apartament d'en Fūka, treu les seves sabates vermelles de ball. L'endemà, la Fūka s'uneix a la Ruka i al grup de filmació per mostrar la Tingarla a la televisió, cosa que abans pensava que declinava, mentre que la Kukuru està preocupada perquè estigui a la televisió. L'Akira, la Fūka i la Ruka anuncien el nom del jove pingüí gairebé gran com a Shiratama-chan. Després, la Fūka li dóna les seves velles sabates de ball a la Ruka com a amul de sort. Tornen al rodatge, i en Fūka intenta animar a Shiratama-chan a fer el primer bany. Quan es torna reticent, en Fūka s'asseu al seu costat una estona abans de donar-li una empenta suau, que funciona. La Ruka i l'equip de pingüins admiren la persona que s'ha convertit en Fūka. En una escena posterior als crèdits, la Kukuru i la Kai estan contents per la Fūka, que creu que li encanta treballar a l'aquari.

20. Cada cop més molest amb Suwa, Kukuru comença a desitjar que fos un peix. Kuuya els informa a ella i en Kai que hi ha un dofí a la badia. Kukuru i Umi es troben amb l'Ojii amb el dofí a la badia. Més tard, Kukuru decideix portar en Fūka per veure el dofí amb ella, i li anomena Ban-chan. Kukuru torna a comprovar el dofí a esquena d'en Suwa, cosa que no li agrada. Després, en Fūka li diu a en Kukuru que l'Umi portarà l'Airi a Tingarla divendres. A la nit, Kukuru té un somni d'estar sota l'aigua, i la Suwa li explica sobre la nova zona de Tingarla, donant-li l'oportunitat de mostrar les seves habilitats de planificació de projectes. Més tard, Kukuru rebutja l'oferta de veure el dofí per treballar en la seva presentació. Suwa i Kukuru es troben amb l'organitzador del casament per a la presentació. Després, Kukuru descobreix que va perdre l'arribada d'Airi. Se sent en conflicte sobre per què treballava tant, i decideix visitar Gama Gama una vegada més. Tanmateix, en arribar, la veu enderrocada. L'endemà, l'equip de màrqueting s'adona que Kukuru està absent, deixant-los preocupats.

21. Quan en Fūka intenta trucar en Kukuru, aquest últim està en un ferri i respon. La Karin li diu a la Fūka que la presentació d'en Kukuru no va anar bé. Kukuru veu la dona de l'Umi, la Misaki, que la porta a una platja amb tortugues marines que es volen cap a l'aigua. Quan en Fūka intenta inventar una excusa per a l'absència d'en Kukuru, Suwa veu a través de la seva mentida i li explica que els problemes d'en Kukuru no són les seves responsabilitats, fent que en Fūka se senti insultat. Al lloc de la Misaki, Kukuru mira els records de Gama Gama al seu telèfon. A Tingara, un pingüí és ferit per un altre, i en Bondo li diu a Fūka que no es preocupi tant per això. Mentrestant, Kukuru visita Kamehausu, on es conserva una mica de vida marina. Més tard, després de rebre alguns consells similars als de Suwa i Bondo de Takeshita, en Fūka és informat per Umi que en Kukuru està amb la seva dona, i ella decideix anar a veure-la. A la nit a la platja s'està produint l'eclosió de tortugues marines. La multitud de persones, inclosos Kukuru, Fūka i Misaki, miren junts.

22. En Kukuru, entre llàgrimes, li diu a la Fūka que Gama Gama s'ha anat, i aquest la tranquil·litza que no va fer res dolent. L'endemà al matí a Kamehausu, Misaki discuteix les causes de perill de les tortugues marines, i en Fūka se n'adona. Al ferri, Kukuru decideix que es centrarà més en la seva feina de màrqueting si això vol dir ajudar els animals. A Tingara, Kukuru demana disculpes a la Suwa per la seva absència desapercebuda, i ell diu que hi ha una obertura com a assistent per a ella que li recomanarà. Mentrestant, mentre en Fūka mira un pingüí, Umi entra i està content que hagin pogut veure la seva dona. Mentre Kukuru està lluitant per idear plans per al casament, en Fūka la recull i discuteixen els plans a la platja de Ban-chan. L'endemà, la Karin li diu a la Kukuru que posarà el seu nom per al càrrec d'assistent. Kukuru cerca els equips de pingüins i peixos per demanar consell sobre el casament. Imprimeix els plànols i els presenta a Suwa, proposant la idea de portar a Miura, l'organitzadora del casament, per comprovar-ho. Kaoru i Fūka discuteixen més tard sobre la consciència ambiental junts. Quan arriba la Miura, en Kukuru i en Suwa li mostren Tingarla. La porten a la nova zona, el White Sand Dome, on tenen previst celebrar el casament. Encara que al principi escèptica, la Miura accepta les idees i els plans d'en Kukuru per fer que el casament a Tingarla passi. Després de marxar, Suwa lloa en Kukuru pel seu treball, fent feliç a aquesta última. A Ohana, tothom felicita a Kukuru per la seva proposta. Tanmateix, quan en Tsukimi explica que el pare de Kai s'ha ensorrat, ella va a veure si està bé. Kai li diu que se'n va de baixa fins que el seu pare es millori. Més tard, Kukuru és a la platja amb un pensament.

23.

24.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada