Bloc personal,

dimarts, 28 de desembre del 2021

Golden Kamuy, Vol. 12 (2017)

[240]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Manga Taishō 2016: Golden Kamuy

Satoru Noda (guió, dibuix i tinta)
(Golden Kamuy - Golden Kamuy)

[ Manga, seinen, aventura, històric, western japonès ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones

10 capítols (111-120) - 194 pàgines b/n i algunes pàgines a color - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Shiton Anehata sent un desig carnal irrefrenable cap als óssos que pot acabar amb la seva vida. I, encara pitjor, amb el mapa del tresor! L'equip Sugimoto intenta allunyar del perill aquest amant dels animals en una nova batalla per la conquesta dels tatuatges. Sí, aquesta vegada contra un ós. Estimat lector, tens a les teves mans un llibre il·lustrat amb els millors retrats de soldats, presidiaris, enamorats, assassins i gent rareta en general. Totes les seves il·lustres vides reunides en un sol volum! Només per avui, llúdrigues, llagostes i mussols de regal. No deixis escapar el lliurament més esperat del moment!”

Crítica

Resolució de la història del zoòfil i tothom desconfia de tothom…

Portada per Inkarmat. Capítols setè, vuitè i part del novè de la segona temporada (alguns capítols del manga vol. 11).

Sempre interessants les notes a final de cada capítol que, ara ja sí puc confirmar, són autoria del traductor.

Resum (amb espòilers)

TATUATGE NÚMERO 13: EL ZOÒFIL

Sugimoto i Asirpa tenen tres dies de marge per trobar el zoòfil fugat d’Abashiri abans no matin Tanigaki, que mantenen retingut a la gàbia per osos del poblat ainu. De totes maneres, Asirpa ha demanat Ogata que, passi el que passi, protegeixi Tanigaki. Mentre estan buscant el tatuatge número 13, apareix el gos Ryu que anava seguint, des d’Otaro, l’olor del rifle del seu anterior amo que portava Tanigaki a l’esquena. Gràcies a Ryu localitzen el lladre del rifle.

Mentrestant, Ogata ha ajudat a escapar Tanigaki abans que acabi el plaç imposat per si de cas.

En el moment que el boig està al costat de l’os, Ryu es llança cap el rifle i l’arma es dispara quan Asirpa disparava una fletxa enverinada a l’os. Finalment, ella i Sugimoto, perdent l’equilibri, cauen en un terreny pantanós. Ara, l’os, que porta el boig penjant de la panxa, ataca Sugimoto, que no pot disparar perquè se li ha mullat l’arma i torna a caure a l’aigua, i quan Asirpa vol ajudar se n’adona que el verí també s’ha disolt en aigua. Per sort, apareix una serp amb què espanten l’os, moment en que el boig aprofita per encular-lo davant la mirada atònita de tothom, Ogata, Tanigaki i els ainu que els perseguien.

Aclarits tots els malentesos, Tanigaki li explica a Asirpa el motiu pel que ha vingut des d’Otaru, el somni de la seva àvia. Malgrat tot, Asirpa insisteix en la prioritat d’anar a Abashiri a trobar-se amb el seu pare abans de res.

Sugimoto, Asirpa, Ogata, Shiraishi, Tanigaki, Inkarmat, Cikapasi i Ryu es reuneixen a Kushiro per continuar la seva aventura.
Avui, tortuga per sopar i demà, plaga de llagostes.

NINGÚ NO CONFIA EN NINGÚ

Mentre els quatres homes tenen un moment gay friendly escapant de les llagostes, al menjar nútria de mar se’ls desperta l’instint sexual i, en el moment en el que no sabem qui s’ho fa amb qui, apareix Kiroranke del no res i s’afegeix a la festa.

Inkarmat i Asirpa, per la seva banda, tenen una xerradeta. Inkarmat li diu que Noppera-bou (de nom real Uiluk, segons Inkarmat) no és el seu pare; que el seu pare, fill d’un polac i una ainu de Karafuto (meitat sud de l’illa de Sakhalin), va ser assassinat per Kiroranke

Acabada la plaga, Inkarmat busca Tanigaki i se’l calça. Després, a la platja, es troben tots i per paraules d’uns i dels altres, tots desconfien de tots. Sembla ser que tot ha estat un pla de Tsurumi per desestabilitzar el grup, però ja no queda res clar, perquè també Hijikata sembla estar manipulant-los a tots.

Mentrestant, a Abashiri Tsurumi ha colocat un infiltrat per contactar amb Noppera-bou. Per altra banda, l’home de Hijikata supervivent de l’aventura amb la parella de bandits, és seguit amb la pell falsa d’esquer que també havia preparat Tsurumi i estan a punt de ser localitzats.

TATUATGE NÚMERO 15: EL BANDIT CEC

Per la seva banda, el grup de Sugimoto arriba a un poblat on estan patint l’atac d’homes cecs el líder dels quals és el tatuatge número 15. És una banda formada per homes que havien treballat en les mines de sofre i, per intoxicació de gasos, van acabar cecs. El grup decideix anar a buscar-los a una posada d’aigües termals.
Com no podia ser d’una altra manera, una altra escena gay-friendly als banys. Sugimoto amb la gorra posada en qualsevol situació.

Mentre estan en remull, el tatuatge número 15 intenta matar-los. Resolució de la banda dels lladres cecs al proper volum.



Col·lecció

Golden Kamuy, Vol. 1 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 2 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 3 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 4 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 5 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 6 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 7 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 8 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 9 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 10 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 11 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 12 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 13 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 14 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 15 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 16 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 17 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 18 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 19 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 20 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 21 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 22 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 23 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 24 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 25 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 26 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 27 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 28 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 29 (2022)
Golden Kamuy, Vol. 30 (2022)
Golden Kamuy, Vol. 31 (2022)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada