Bloc personal,

diumenge, 30 de gener del 2022

Golden Kamuy, Vol. 30 (2022)

[274]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Manga Taishō 2016: Golden Kamuy

Satoru Noda (guió, dibuix i tinta)
(Golden Kamuy - Golden Kamuy)

[ Manga, seinen, aventura, històric, western japonès ]
Golden Kamuy manga online
Milky Way Ediciones (octubre de 2022 a Espanya)
Sueisha (30 17 de juny de 2022 al Japó)

12 capítols (291-302) - 242 pàgines b/n - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Ja t’ho explicaré en un altre moment…”

Crítica

Pim, pam, pum; trets, lluites i acció sense aturador…

Capítols publicats a la Weekly Young Jump de Shueisha, però sense volum publicat encara, ni, per tant, portada definitiva (ara ja sí: editat el 14/06/22).

El més divertit de tota la història és que, agafes GoogleMaps (o GoogleEarth millor…), i et situes en el lloc real dels fets. No podria haver-hi una història més immersiva…

Resum (amb espòilers)

MINI RESUM PREVI

Ens havíem quedat a la fortificació desmuntada de Goryokaku a Hakodate on, Asirpa, Sugimoto, Shiraishi i el grup de Hijikata havien trobat, després de 29 volums d’història, una escriptura de propietat de les terres de Hokkaido a nom dels ainu i la meitat de l’or restant resultat de la compra d’aquelles terres.

Davant la sorollosa arribada de Tsurumi bombardejant la posició des dels destructors comandants pel pare de Koito, han de deixar l’or al mateix lloc on l’han trobat i afrontar l’embestida. El bon posicionament dels homes de Sofia atura un primer intent fet des de quatre posicions diferentes, però després els canons de la Setena Divisió es tornen a fer sentir.

Davant del foc de munició de canó es troben indefensos, però Nagakura coneixia d’un lloc on hi havia un canó abandonat de l’antiga fortificació de Goryokaku. En el moment que Nagakura li explica a Tsurumi que no hi ha or, que només hi ha una escriptura de propietat a nom dels ainu, Tsurumi té uns moments de dubte de si seguir atacant o no. Finalment, sembla que el poder que ell busca també l’obtindrà controlant els propietaris de l’escriptura i continua amb l’atac.


LA BATALLA FINAL, AGAIN

L’objectiu de Tsurumi, ara, és buscar Asirpa, Sugimoto o Hijikata, que dona per fet que estan amagats a Goryokaku, i robar-los l’escriptura de propietat. L’intercanvi de trets i d’explosions es va succeint pàgina rera pàgina.

Confiats per la superioritat dels canons dels destructors, no s’esperen l’atac del canó de Nagakura que els desconcerta destruint-los dos destructors des de la reraguarda abans que tinguin temps de protegir-se i, d’aquesta manera també, s’autodestrueixen el zepelín que servia per guiar-los en els dispars. Dels quatre destructors, només en queda un d’operatiu.

El destructor que queda contraataca el foc del canó de la muntanya de Hakodate i gairebé el destrueix, però encara tenen temps de fer un últim dispar, encertant el destructor del pare de Koito, que, abans d’enfonsar-se, encara té temps de fer un últim dispar i destrueix el canó de Hakodate.

Amb l’aturada dels canons, les lluites cos a cos s’intensifiquen sanguinolentament. Els homes de Tsurumi aconsegueixen entrar parapetant-se amb la pròpia construcció del pont. Estratègies militars per ambdós bàndols. Tot i que sembla que el grup de dintre té les de perdre, la situació tàctica actual fa confiar Hijikata que els té on volia…

Nikaidou veu Hijikata i el teu en el punt de mira, però Toni el cec rep la bala per ell, es queda a la reraguarda disparant contra els invasors i acaba morint mentre el grup de Hijikata es posa a cobert. A dalt de la muntanya de Hakodate, mentre els malferits per la destrucció del canó intenten recupar-se, Nagakura agafa un cavall i es dirigeix a Goryokaku a ajudar Hijikata.

Per la seva banda, Tsurumi, Koito i Tsukishima van avançant lentament. Mentre Shiraishi i Asirpa decideixen si quedar-se fins últim moment per protegir l’escriptura o mantenir-se fora de perill, Sugimoto va a la seva i va matant tot el que se li posa davant. Nikaidou, però, que el té entre cella i cella, l’ataca disparant-li amb l’arma de la cama postisa a la cara i li clava els palets de l’arròs de la mà al coll. Malgrat tot, Sugimoto li clava la baioneta repetides vegades i, quan finalment sembla que ja se n’ha desempellegat, Nikaidou deixa anar l’espoleta d’una granada. En un acte reflex, Sugimoto l’envia al fons d’un forat al terra des d’on disparaven els homes de Sofia per defensar la fortificació. Nikaidou esclata en mil bocins. Els dos bessons es retroben a l’infern…

Hijikata també es troba disparant amb el rifle i disseccionant amb la katana, tot a una, a tothom que passi pel seu davant, però, en un moment donat és enxampat pel darrera per un soldat. Sugimoto el salva i ara lluiten junts.

Havent caigut les entrades del sud i de l’est, els soldats de la Setena Divisió estan intentant entrar també pel nord. Queden poques opcions de sortir d’allà amb vida. Shiraishi li ofereix a Asirpa, per enèssima vegada, l’opció de fugir el més aviat possible. En el pitjor moment possible per Sofia un estable es crema: és el senyal de Shiraishi per escapar de la fortificació. Shiraishi va disfressat de soldat i porta darrera seu un sac prou gran. Koito se n’adona i mana aturar-los, moment en el que apareix Nagakura.

En el sac, però, no hi era Asirpa. Ella esperava a que Shiraishi l’arrastrés amb cordes a través del fossat, però de moment no apareix i Tsurumi s’ho ha ensumat, l’ha vist i va darrera d’ella. Mentre fuig corrents, Asirpa és enxampada pel peu per un soldat moribund, però Sugimoto la rescata des d’un cavall. Sugimoto, Asirpa i Shiraishi fugen en dos cavalls intentant buscar un punt de sortida de la fortificació.

Nagakura està lluitant amb la katana amb Koito, però aquest, en veure caure el sac al fossat on es pensava que hi havia Asirpa, salta del pont.

A punt de sortir Sugimoto, Asirpa i Shiraishi es troben amb Sofia malferida i li diuen de sortir, però, tenint la responsabilitat dels seus homes, es queda. Darrera ve Tsurumi i s’enfronta amb Sofia. Tsurumi dispara Sofia i després la remata. Al mateix temps, un tret impacta en el cavall de Sugimoto i Asirpa i quan aquesta és a punt de caure al fossat, apareix del no res Tanigaki que la salva.

Tsukishima munta al seu cavall a Tsurumi i van darrera de Tanigaki i Asirpa en un cavall i Shiraishi i Sugimoto en un altre cavall.

Ogata, que ara està apareixent amb els dos ulls intactes –imagino que és una llicència poètica de l’autor o està portant un ull de vidre–, ha observat la fugida del quartet i està preparant el tret. L’Encaputxat l’ha descobert veient reflex dels binocles i el dispara primer, però només encerta la cama. Sembla que Ogata mata l’Encaputxat, però no em queda clar.

Mentrestant el quartet s’afegeix a Hijikata i Ushiyama que anaven per davant. ‘Casualment’ passava per allà un tren… ;-)

Tots sis hi pugen. El tren transporta tropes de la Setena Divisió per recolzar el setge a Goryokaku…


MINI RESUM FINAL

I fins aquí! Hi han quatre capítols més publicats, fins el 304, però no donen per un volum 31… de moment. Només dic que el capítol 301 és per emmarcar.

En aquest volum ens hem quedat en que, un cop en possessió de les escriptures de propietat de Hokkaido i sabent on és la meitat de l’or enterrat –les dues coses havien succeït al volum 29–, han de lluitar contra els homes de Tsurumi i fugir.

Després d’infinitat de lluites, d’anades i tornades, aconsegueixen fugir, però surten de la graella i cauen a les brases. Surten d’una lluita infernal a la forticació de Goryokaku rodejats per tot arreu, per anar a parar a un tren carregat de tropes. Bé, vist tot el que ha passat, és més aterrador un Tsurumi embogit –o qualsevol dels seus sequaços psicòpates– que un regiment sencer de la Setena Divisió… a veure fins quan ho volen allargar i realment quantes coses més hi han per explicar.



Col·lecció

Golden Kamuy, Vol. 1 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 2 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 3 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 4 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 5 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 6 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 7 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 8 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 9 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 10 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 11 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 12 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 13 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 14 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 15 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 16 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 17 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 18 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 19 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 20 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 21 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 22 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 23 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 24 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 25 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 26 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 27 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 28 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 29 (2022)
Golden Kamuy, Vol. 30 (2022)
Golden Kamuy, Vol. 31 (2022)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada