Bloc personal,

dilluns, 3 de gener del 2022

Wonder Egg Priority (2021) S01

[189]

Valoració



> Fitxa tècnica

Direcció: Shin Wakabayashi
Guió: Shinji Nojima
Veus de doblatge: Kanata Aikawa, Yūya Uchida, Hiroki Takahashi

[ Animació, acció, drama, fantasia, terror psicològic ] 12 capítols de 22 min + 1 especial de 46 min

Sinopsi

IMDb (7,8):
“Mentre fa un passeig de mitjanit, una noia anomenada Ai agafa un ou. Una veu li diu: "Si vols canviar el futur, només has de triar ara. Ara, creu en tu mateix i trenca l'ou". Què espera a Ai després del trencament de l'ou?”

Crítica

Una petita joia… però senzilla, no és!

La veritat és que m’ha deixat una mica descol·locat. Està excel·lentment produïda, té uns opening i ending meravellosos, l’animació de personatges és de les com molt poques sèries d’avui veuràs, la gama cromàtica sorprenentment enlluernadora, però la història, que comença molt bé i tracta temes gens fàcil d’enfocar adequadament i que ho fa de manera magistral, en el transcurs de la sèrie es perd i es difumina.

Els set primers capítols són magnífics. El vuitè capítol és una gran enganyifa: no hi passa res; és un capítol per omplir-ne un de més a la temporada i l’únic que fan és un resum del que hem vist fins ara. M’ha decepcionat molt! Els capítols nou i deu, són correctes, però de l’onze i el dotze no he entès res. Sembla que sigui una història totalment diferenta.

Podria ser que estés cansat i tingués son després de la marató de sèries, però igualment són capítols fora de lloc i que, al meu parer, trenquen la dinàmica de la sèrie. Em dona la sensació que hi ha prevista una segona temporada i cal allargar la història amb coses noves totalment fora de lloc.

El capítol especial té la meitat de resum de tota la sèrie, una altra vegada, i algun element nou per deixar-te inquiet… És un capítol molt estrany, perquè de la mateixa manera que hi han petites seqüències molt ben animades, hi han escenes amb errors greus de manca de les proporcions més elementals i animació “per sortir del pas”.

Resum (amb espòilers)

La sèrie segueix Ai Ohto, una estudiant de secundària que temporalment no va a l'escola després del suïcidi de la seva íntima amiga Koito Nagase. Durant una caminada nocturna, l'Ai és guiada per una veu misteriosa fins a una arcada deserta, on troba una màquina gachapon que distribueix un "Wonder Egg". Aquella nit, Ai es veu arrossegada a un món oníric on l'ou meravellós s'obre per revelar una noia, a qui Ai ha de protegir d'una horda de monstres anomenada "Seeno Evils". Quan la veu li diu a l'Ai que salvar prou gent en aquest món pot tornar a Koito, decideix continuar comprant Wonder Eggs i protegint els seus habitants. Al llarg del camí, Ai coneix tres noies més en la mateixa situació que ella: Neiru Aonuma, Rika Kawai i Momoe Sawaki.

1. Ai Ohto està retreta després de la mort de la seva millor amiga, Koito Nagase, i des de llavors no ha anat a l'escola. Mentre camina a la nit, Ai és conduïda a un jardí per Acca i Ura-Acca, que li donen un ou que prometen que li concedirà el desig. Quan Ai el trenca en el somni, l'ou eclosiona en Kurumi Saijō, una noia de la seva edat que es va suïcidar. Kurumi informa Ai sobre les regles del món dels ous mentre són atacats per Seeno Evils i el Wonder Killer de Kurumi. Adonant-se que la seva apatia va tenir un paper en la mort d'en Koito, Ai utilitza la ploma d'en Kurumi per derrotar al Wonder Killer. Després d'haver salvat amb èxit en Kurumi, Ai s'assabenta que com més noies salvi, més possibilitats hi haurà de tornar en Koito.

2. Ai coneix la Neiru Aonuma, una altra noia que compra ous al jardí d'Acca i Ura-Acca, però la Neiru no té cap interès a fer-se amiga d'ella. En el següent somni d'Ai, té l'encàrrec de protegir la Minami Suzuhara, una jove gimnasta que es va suïcidar després de patir els abusos del seu entrenador. Ai reconeix que la falta de confiança de la Minami és un crit d'ajuda i utilitza la seva cinta per ajudar-la a destruir la forma Wonder Killer de l'entrenador de la Minami. Quan Ai torna del món dels ous, en Neiru s'hospitalitza després de fer massa missions d'ous alhora. No obstant això, Ai la visita a l'hospital i es fa amistat amb ella.

3. Ai coneix la Rika Kawai, una antiga ídol juvenil que l'enganya amb els seus diners per comprar ous. Ai se sent preocupat quan Rika continua inserint-se en la seva vida personal, però després d'adormir-se al seu costat, es veu arrossegada pel món dels ous de Rika. Tots dos tenen l'encàrrec de protegir en Miko i en Mako, dues fangirls que es van suïcidar per seguir la seva cantant favorita, Yu-Yu. Durant aquest temps, Ai s'assabenta que la Rika vol salvar a la Chiemi, una de les seves fans, després que aquesta s'hagués mort de fam quan Rika va intentar que deixés de robar a les botigues. Quan els dos s'enfronten a la Miko i el Wonder Killer de Mako, un assetjador de Yu-Yu, Rika es petrifica i es converteix en pedra.

4. Amb l'ajuda de la Miko i la Mako, l'Ai distreu el Wonder Killer i utilitza els seus glowsticks com a armes. Mentre Ai lluita, Rika es recupera de la petrificació i l'ajuda a derrotar el Wonder Killer. Al mateix temps, Momoe Sawaki, una noia que intenta salvar la seva amiga Haruka, derrota els Wonder Killers de Miwa i Mizuki. No obstant això, com Haruka, Miwa i Mizuki s'enamoren d'ella, i Rika i Neiru es confonen amb un noi. La Momoe s'enfada, ja que prefereix ser vista com una noia en lloc d'un substitut d'un nen. Tanmateix, quan Ai la crida i reconeix que és una noia, s'anima i es converteix en la seva amiga.

5. Després que la Neiru derroti els Wonder Killers d'Ayaka i Aoi, ella, juntament amb la Rika i la Momoe, visiten la casa d'Ai. Ai afirma que, juntament amb salvar en Koito, vol saber per què es va suïcidar. Les noies creuen que el Sr. Sawaki, el seu professor, podria haver estat implicat, ja que en Koito estava a prop d'ell i estava gelós que va triar Ai per ser el model de la seva pintura. Mentre les noies visiten el jardí per comprar ous, Rika suggereix que deixin d'anar al món dels ous. No obstant això, Neiru revela que la seva germana va intentar assassinar-la i que ella va pel seu benefici personal, no per salvar-la.

6. Les noies s'enfronten a un nou enemic, Haters, durant la seva llarga estada al Món dels Ous, i per combatre'ls, Acca i Ura-Acca els donen Pomanders, companys animals que els poden ajudar a lluitar. Ai protegeix una pacient esquizofrènica anomenada Yae Yoshida del seu Wonder Killer invisible. Quan el Wonder Killer deixa inconscient a Ai, ella recorda que abans d'aquell dia, la seva mare va revelar que està sortint amb el senyor Sawaki, i la Neiru va suggerir que la ira d'Ai per això podria haver estat perquè està enamorada del mateix senyor Sawaki. Utilitzant els rosaris de Yae, Ai obliga el Wonder Killer a revelar-se i desapareix, després d'haver estat reconegut per fi. L'endemà, després de revalorar els seus sentiments, l'Ai corre cap al senyor Sawaki per dir-li que tornarà a assistir a l'escola.

7. Rika arriba al seu 15è aniversari i li demana a la seva mare desatenta que reveli la identitat del seu pare desaparegut tal com li havia promès. Tanmateix, com que la seva mare s'havia compromès amb nombrosos homes en aquell moment, fins i tot ella no està segura de qui és el seu veritable pare. Quan Rika entra al món dels ous, té l'encàrrec de protegir en Shino, una noia que havia participat en un suïcidi de culte. Shino defensa la forma de Wonder Killer del líder del seu culte i, derrotada, Rika qüestiona la seva existència, permetent que Wonder Killer l'ataqui. Tanmateix, està protegida pel seu Pomander, Mannen, i es motiva tant pel seu suport com pels seus amics. Rika derrota el Wonder Killer i arriba a un acord sobre el seu naixement, admetent a la seva mare que la deixarà quan sigui el moment.

8. Acca i Ura-Acca resumeixen els esdeveniments dels episodis 1 al 7.

9. La Neiru convida l'Ai i les altres a casa seva. Durant la seva visita, els ensenya una cambra de suport vital on el seu amic i científic científic de Plati, Kotobuki Awano, descansa en coma després d'un intent fatal de saltar a mons paral·lels. Després d'haver conegut a Kotobuki en el seu somni i rescatar-la del seu Wonder Killer, la Neiru es posa en conflicte sobre si retirar-li el suport vital a petició seva per evitar que el seu cos sigui dissecat. La Rika i la Momoe se'n van, però espien la secretària de Neiru, Tanabe, discutint les troballes de Neiru amb Acca i Ura-Acca. Ai es queda enrere i promet donar suport a la decisió de Neiru, ja que els dos tanquen la cambra junts.

10. Momoe té l'encàrrec de protegir a Kaoru Kurita, un noi transgènere, de la forma Wonder Killer del seu professor d'educació física, que el va violar i el va embarassar després de confessar la seva identitat de gènere. Després de ser rescatat, en Kaoru li confessa abans de desaparèixer, amb la Momoe que finalment té algú que la veu romànticament com a noia. Momoe aclareix el joc, però Haruka només desapareix. Hyphen s'acosta a Momoe i mata a la seva Pomander, Panic, alimentant-la força amb la seva carn. Després d'això, Momoe queda traumatitzat i es nega a tornar al món dels ous. Mentrestant, Ai assisteix a l'exposició d'art del Sr. Sawaki per conèixer la veritat darrere de la mort de Koito.

11. Ura-Acca explica a Ai per què ell i Acca van reclutar els "Guerrers d'Eros" al món dels ous: fa anys, els dos van crear una IA anomenada Frill, que es va construir a la imatge d'una noia de 14 anys. Frill es va posar gelós quan Acca es va casar amb Azusa i la va matar. 14 anys després, la seva filla, Himari, es va suïcidar. Tot i destruir Frill, Acca i Ura-Acca van notar un augment del nombre de noies de 14 anys que es van suïcidar i van creure que estava implicada d'alguna manera. Mentrestant, després que Rika aclareixi el joc, Chiemi desapareix i Dot mata en Mannen.

12. La Momoe ja no vol tenir res a veure amb el món dels ous, mentre que la Rika s'ha quedat tan encegada per la venjança que se li prohibeix entrar de nou. En la seva propera aventura d'ous, Ai té l'encàrrec de protegir una versió d'ella mateixa d'un món paral·lel, que s'havia suïcidat ofegant-se. Parallel Ai's Wonder Killer és el Sr. Sawaki, i atrapa Ai en una il·lusió on en Koito la tempta a saltar de l'edifici de l'escola. No obstant això, Ai, després d'haver acceptat els seus sentiments pel Sr. Sawaki i la seva relació amb la seva mare, convenç Parallel Ai d'admetre els seus penediments i quant valora la seva mare. Després de derrotar al Wonder Killer, Ai aclareix el joc i l'agent final de Frill, Kirara, s'enfronta a ella. Paral·lel Ai es sacrifica per salvar l'Ai, fent-li treure l'ull en el procés.

Especial. Ai descobreix que Koito ha tornat però sense record d'ella, tot el temps recordant el Sr. Sawaki revelant que en Koito va caure per accident després que ella intentés xantatge-lo. Tanabe truca a Ai i Rika per conèixer una versió paral·lela de Kotobuki, que s'ha travessat al seu món. A través d'això, Ai s'adona que Koito i les altres noies havien estat substituïdes per elles mateixes d'altres mons paral·lels a causa d'un canvi en la línia de temps de salvar les noies al món dels ous. Mentre veuen la gravació dels somnis d'en Neiru, descobreixen que en Neiru ha esborrat el joc, salvant l'Airu, però es veu obligat a romandre al món dels ous amb en Frill. Després de saber que en Neiru és una IA construïda pel Kotobuki original a imatge d'Airu, Ai i Rika es retiren del joc. Una estona després, Ai s'ha traslladat a les escoles i s'ha allunyat de la Rika i la Momoe, però després de recordar el que significa la Neiru per a ella, torna al jardí de l'Acca i l'Ura-Acca per salvar-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada