Bloc personal,

diumenge, 23 de gener del 2022

Hige o Soru. Soshite Joshi Kōsei o Hirou. (2021) S01
(Higehiro: After Being Rejected, I Shaved and Took in a High School Runaway)

[195]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Manabu Kamikita
Guió: Deko Akao, Shimesaba (novel·la, sèrie de novel·les lleugeres i manga)
Estudi: Project No.9
Veus de doblatge: Kazuyuki Okitsu, Kana Ichinose, Hisako Kanemoto

[ Animació, comèdia romàntica, drama, shōnen ] 13 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (7,4):
“Un treballador d'oficina acull una fugitiva en edat escolar (16 anys?). Malgrat la diferència d'edat i personalitat, formen un vincle.”

Crítica

Una bona comèdia romàntica sempre bé gust si és de bon grat…

Superat el plantejament inicial semipedòfil que fa que tot trontolli, la sèrie està ben explicada i ben desenvolupada. Pel meu gust personal, els últims capítols allarguen una situació que ja es veu a venir i, un cop resolta, la resta fins el final, és palla. O sigui que, pràcticament tot l’últim capítol, em sobraria…

Ja posats, posaré el dit a la nafra i diré que en l’últim capítol hi ha una cagada tan gran i monumental que no acabo d’entendre com no ho han solucionat ni que sigui en l’últim moment. Quan els nostres protagonistes arriben a Hokkaido i visiten l’escola on l’amiga de la protagonista es va suïcidar, és de nit i hi ha una lluna plena preciosa. Minuts més tard, quan arriben a casa la mare, la lluna és decreixent. Com pot ser!!!

Amb tot m’ha agradat com aborda alguns temes delicats i, enmig d’aquesta parafernàlia romàntica, queda tot ben resolt. Em dona la sensació que aquest bon tractament dels temes està relacionat amb que tot plegat s’inicia per una novel·la seriada (i una novel·la lleugera de 5 volums també), més que no pas per un manga, on el protagonisme se l’emportaria la part gràfica per sobre del guió.

El manga té seqüela (o potser és un spin-off), per la qual cosa podem pensar que hi haurà segona temporada…

Visualment la sèrie té moments que sorprèn per la qualitat de l’animació i també pels fons, però de la mateixa manera, en moments on el diàleg és més important, hi ha imatge fixa un pèl decebedora.

Resum (amb espòilers)

1. Yoshida és un assalariat de 26 anys que treballa per a una empresa informàtica. Un cap de setmana determinat, confessa els seus sentiments per Gotou Airi, la seva superior al seu lloc de treball, però se sent decebut quan el seu amor de cinc anys acaba amb un desamor. Decideix beure el seu dolor en un pub mentre es queixa del seu desamor al seu company, Hashimoto. De camí a casa, Yoshida es troba amb una noia de secundària, Sayu, que està asseguda al carrer sota un pal de telèfon. Embriagat com una mofeta, en Yoshida, mig conscient, permet que Sayu, que no té lloc on allotjar-se, passi una nit a casa seva.

2. Sentint pena per la sense sostre Sayu, Yoshida decideix que es quedi a casa seva sempre que ella faci les tasques domèstiques per ell. Continuen vivint junts de manera incòmoda però d'alguna manera còmoda. Durant unes vacances i de camí als queviures, la Yoshida s'adona que en Sayu no té telèfon mòbil. Quan ell li pregunta per què, ella s'absté de respondre amb un somriure incòmode.

3. En Yoshida sembla que no li importa les molèsties de la seva pròpia vida i no demana res a canvi a Sayu. Com que no pot entendre la intenció de la Yoshida, Sayu se sent desconcertada. Una nit, rep un missatge de Yoshida que ell arribarà tard a casa. Sayu s'adona que hi ha la possibilitat que tingui una xicota. La idea de perdre el seu "lloc" fa que el cor de Sayu tremoli d'ansietat.

4. Yoshida i Sayu es revelen els seus sentiments i tanquen la distància entre ells. Aleshores, Sayu comença una feina a temps parcial en una botiga de conveniència propera. Asami Yuki, que és gran a la botiga i està al mateix grau que Sayu, la cuida molt i aviat es fa amiga d'ella. Després de la feina, l'Asami escolta que Sayu viu amb Yoshida, i de sobte decideix visitar la seva habitació per veure quin tipus de persona és Yoshida.

5. Yoshida rep una confessió inesperada de Gotou, que suposadament el va rebutjar. En Yoshida es veu pressionat per les fortes paraules d'en Gotou, "Vull conèixer Sayu", i la convida a casa seva. D'altra banda, la Sayu no pot amagar la seva confusió ja que no entén les veritables intencions d'en Gotou. La Sayu assenteix amb el cap quan la Gotou vol parlar amb ella sola. Tanmateix, el que li diu Gotou és una dura realitat.

6. Després de confiar en Gotou sobre els seus dubtes i pors, Sayu ara és capaç de pensar en el seu futur. A poc a poc es torna més positiva, però aleshores coneix algú que coneix el seu passat i que no vol recordar. Era un home anomenat Yaguchi que solia deixar que Sayu es quedés a casa seva. Sayu rebutja la invitació de Yaguchi, però ell amenaça amb revelar el seu passat i la coacciona al seu lloc.

7. Sayu es reconcilia amb Yaguchi i es manté amic d'Asami. Yoshida segueix la seva vida diària al seu ritme, sense adonar-se dels veritables sentiments de Mishima per ell. Mentrestant, la Sayu no està segura de tornar a casa, després de trobar finalment la felicitat que sempre havia desitjat. De sobte, Sayu descobreix que algú l'ha estat buscant. S'adona que el temps està en contra seva.

8. Issa, el germà de Sayu, la busca. Mentre torna a casa després de comprar, Sayu es troba amb Mishima, que la convida a conversar junts. De camí a casa amb la Yoshida, la Sayu es va adonar d'un cartell d'un festival d'estiu proper. Van decidir assistir al festival junts.

9. Issa ve a portar Sayu a casa. Després d'una discussió amb el seu germà, la Yoshida demana que la Sayu tingui més temps per pensar què vol fer. Sayu s'enfronta a Issa per donar-li la seva pròpia resposta. Sent la determinació de la Sayu i creient la generositat de la Yoshida, Issa accepta donar-li més temps per quedar-se. Aleshores, la Sayu es troba amb la Yoshida i l'Asami per explicar tota la seva història fins just abans de conèixer la Yoshida.

10. Yoshida finalment coneix el passat fosc de la Sayu a causa del seu millor amic que va morir i el rebuig de la seva mare. Yoshida i Sayu continuen vivint junts durant els últims dies mentre tapen els seus sentiments l'un per l'altre. Issa agraeix a la Yoshida la seva decisió de prendre's un temps sol per escortar a Sayu de tornada a casa.

11. Yoshida decideix venir amb la Sayu i el seu germà Issa per visitar la seva llar, pel bé de Sayu i el seu. Sayu i Yoshida van passar una estona junts i van recordar la seva experiència fins ara. Mentre estan de camí, Sayu decideix que hi ha un lloc on vol passar primer. L'institut on es va matricular Sayu. El lloc que va canviar la seva vida per sempre.

12. La mare de Sayu l'estava esperant quan va tornar a casa, i s'asseuen per parlar. En Yoshida finalment va entendre el veritable conflicte al qual s'enfronta Sayu que abans no ho sabia. Mentre que la Yoshida està furiosa amb la seva mare, sap què és el millor per a Sayu i decideix dir el que pensa.

13. Yoshida convenç la mare de la Sayu perquè d'alguna manera es reconciliés amb la seva filla. Amb això, el llarg viatge de Sayu fora de casa va arribar a la seva fi i per fi ha arribat el moment d'acomiadar-se de la Yoshida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada