Bloc personal,

divendres, 14 de gener del 2022

Eternals (2021)

[1130]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Chloé Zhao
Guió: Chloé Zhao, Patrick Burleigh, Ryan Firpo
Actors: Gemma Chan, Richard Madden, Angelina Jolie

[ Acció, aventura, fantasia ] 2h 36min

Sinopsi

IMDb (6,7):
“La saga dels Eterns, una raça d'éssers immortals que van viure a la Terra i van donar forma a la seva història i civilitzacions.”

Crítica

Un merdot “con premeditación y alevosía”! Injustificable!

Vaig intentar veure-la quan era possible fer-ho en screencam (gravació en càmara de vídeo a caraperro directament del que es projecta en pantalla de cinema), però, com ja m’ha passat alguna vegada, la sensació de que era tan dolenta era degut a la qualitat del vídeo, vaig decidir que la veuria quan estés disponible en alta definició. Ara que sí l’he vista tota, ja puc afirmar que és insufrible i terriblement dolenta des del principi fins al final.

Voldria justificar aquesta opinió tan radical, però ja he perdut massa temps veient-li i intentant donar-li una oportunitat. No hi ha per on agafar-la!

Resum (amb espòilers)

L'any 5000 aC, deu Eterns amb superpoders (Ajak, Sersi, Ikaris, Kingo, Sprite, Phastos, Makkari, Druig, Gilgamesh i Thena) són enviats per l'Arishem Celestial a la Terra a la seva nau estel·lar, el Domo, per exterminar els desviants invasius. L'últim dels Deviants són assassinats el 1521, i les opinions del grup difereixen sobre les seves responsabilitats continuades i la seva relació amb la humanitat. Durant els propers cinc-cents anys, la majoria viuen separats els uns dels altres, esperant el retorn d'Arishem.

En l'actualitat, Sersi i Sprite viuen junts a Londres. Després que Sersi fos abandonada per la seva parella Ikaris segles abans, ara està en una relació amb l'humà Dane Whitman, que treballa al Museu d'Història Natural. El trio és atacat pel Deviant Kro, amb Ikaris arribant i perseguint la criatura. En adonar-se que els Deviants han tornat, viatgen a Dakota del Sud per reunir-se amb el seu líder, Ajak, només per descobrir que Kro l'havia assassinat.

Sersi és escollida pòstumament per Ajak com a successora, atorgant-li la capacitat de comunicar-se amb Arishem, qui revela que la missió dels Eterns no era lluitar contra els Desviats sinó preparar la Terra per a l'"Emergència". Arishem explica que durant milions d'anys, els Celestials han estat plantant les seves llavors en planetes poblats perquè neixin nous Celestials, amb els Desviats enviats per ells per destruir els depredadors àpex de cada planeta per garantir el desenvolupament de la vida intel·ligent. Tanmateix, quan els Deviants van evolucionar i van començar a caçar les poblacions natives dels planetes, els Celestials van crear els Eterns per caçar-los. Amb la inversió del Blip, la Terra ha arribat a la població necessària per al naixement del Tiamut Celestial, que resultarà en la destrucció de la Terra.

Després d'haver après a estimar la humanitat, els Eterns es tornen a reunir i decideixen prevenir l'Emergència. Es tornen a reunir amb Kingo, Thena i Gilgamesh abans de dirigir-se a la residència de Druig a la selva amazònica, on són atacats per Kro i els Deviants. El grup va matar amb èxit la majoria d'ells, només que Kro va matar a Gilgamesh abans de fugir. Després d'incinerar-lo, visiten Phastos, que proposa a Druig d'adormir Tiamut amplificant els seus poders de control mental amb l'Uni-Mind, una connexió entre tots els Eterns. L'equip també troba Makkari, que ha estat vivint al Domo. L'Ikaris revela que va ser informat de l'Emergència per l'Ajak segles abans i, escollint mantenir-se lleial a Arishem, va alimentar l'Ajak als Deviants sis dies abans per evitar que l'aturi, abans de tornar a plantar el seu cos a casa seva per fingir ignorància. Sprite s'uneix a l'Ikaris mentre fuig a causa del seu amor no correspost per ell, mentre que Kingo també abandona el grup perquè no vol enfrontar-se a Arishem ni lluitar contra els seus companys d'equip.

Makkari localitza el lloc de l'Emergència als peus d'un volcà actiu a l'oceà Índic, i els Eternals lluiten contra Ikaris i Sprite abans de ser atacats per Kro, qui després és assassinat per Thena. La Druig noqueja a Sprite després que ella intenti matar a la Sersi, i els Eternals restants treballen junts per sotmetre l'Ikaris mentre Phastos activa l'Uni-Mind. Ikaris s'allibera de les seves restriccions i s'acosta a Sersi per matar-la, però es troba incapaç de fer-ho a causa del seu amor per ella. A mesura que tant ell com Sprite s'uneixen a l'Uni-Mind, Sersi guanya prou poder per convertir Tiamut en marbre. Muntada per la culpa, l'Ikaris vola cap al Sol, mentre que a petició de l'Sprite, Sersi utilitza l'energia restant de l'Uni-Mind per convertir a Sprite en un humà, posant fi al seu estat infantil permanent.

Thena, Druig i Makkari marxen al Domo per trobar altres Eterns, mentre que Sersi, Phastos, Kingo i Sprite romanen a la Terra. En Dane professa el seu amor per Sersi i està a punt de revelar un secret sobre la seva història familiar quan ella, juntament amb Phastos i Kingo, són arrossegats de manera remota a l'espai per Arishem. Arishem afirma que està disgustat amb la seva traïció, però opta per estalviar la humanitat si els records dels Eterns mostren que els humans són dignes de viure. Jurant tornar per al judici, desapareix en una singularitat, portant el trio amb ell.

En una escena de mitjans de crèdit, Thena, Makkari i Druig reben la visita de l'Etern Eros, el germà de Thanos, i el seu assistent Pip the Troll, que ofereixen la seva ajuda. En una escena posterior als crèdits, en Dane obre un antic cofre heretat dels seus avantpassats que conté la llegendària Ebony Blade quan una persona invisible li pregunta si està preparat per a això.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada