Bloc personal,

diumenge, 2 de gener del 2022

Bokutachi no Remake (2021) S01 (Remake our Life!)

[188]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Tomoki Kobayashi
Guió: Nachi Kio (novel·les, manga i anime)
Veus de doblatge: Masahiro Itō, Aimi, Aoi Koga

[ Animació, comèdia, drama, shōnen ] 12 capítols de 22 min (primer capítol 50 min)

Sinopsi

IMDb (7,0):
“Hashiba Kyouya és un desenvolupador de jocs de 28 anys. Amb la seva empresa en fallida i ell perdent la feina, torna a la seva ciutat natal. Mirant l'èxit dels creadors de la seva edat, es troba lamentant les decisions de la seva vida mentre jeu angoixat al seu llit. Però quan obre els ulls, descobreix que ha viatjat 10 anys enrere al temps abans d'entrar a la universitat. Finalment farà les coses bé? Aquesta és la història d'una persona fallida a la qual se li dona una segona oportunitat per seguir els seus somnis.”

Crítica

Bons riures amb una sèrie molt ben feta…

Sèrie de novel·les lleugeres, amb spin-off inclòs, manga i anime de força popularitat, publicant-se des de 2018 encara oberts.

Encara que són ben diferentes, la sèrie que he vist justament abans (Eizouken ni wa Te wo Dasu na! (2020) S01 (Keep Your Hands Off Eizouken!)) hi té bastant a veure, perquè parla, encara que sigui molt per sobre, del món de la producció de l’anime.

Tot i ser molt superficial, com qualsevol bon anime, sap estructurar bé el que vol comunicar i simplificar-ho de manera que mai et menjaràs el cap amb trames massa complicades, de manera que et donaran el teu terròs de sucre i t’ho passaràs d’allò més bé.

Resum (amb espòilers)

1. Kyoya Hashiba torna a casa dels seus pares a Nara després d'haver estat acomiadat per l'empresa de videojocs SucceedSoft i reflexiona sobre els seus darrers deu anys de vida amb pena mentre pensa en els treballs realitzats pel prestigiós cercle anomenat Platinum Generation, els membres del qual són aproximadament. la seva edat. Recorda la seva decisió d'assistir a una universitat normal en lloc d'una universitat d'arts, i el seu temps com a intern a SucceedSoft treballant sota el seu cap Eiko Kawasegawa. Kyoya era un empleat destacat i estava disposat a treballar amb la Generació Platí en un projecte ambiciós, però un dia el projecte es va cancel·lar i l'equip que hi treballava va ser acomiadat. Kyoya se'n va a dormir i després de despertar-se es troba deu anys enrere just després de graduar-se de secundària l'any 2006. Aquesta vegada, Kyoya decideix assistir a la universitat d'arts. Després de traslladar-se a la Share House Kitayama, immediatament s'adorm, i quan es desperta troba l'Aki Shino dormint al seu costat. Després vénen els altres residents Nanako Kogure i Tsurayuki Rokuonji i tothom es presenta. Els quatre es dirigeixen a la cerimònia de benvinguda on el professor Misaki Kano adverteix als estudiants que les possibilitats de tenir una carrera en el camp que han vingut a la universitat a seguir són molt baixes i Kyoya es troba amb el seu aspirant a cap, Eiko. Dues setmanes més tard, després de conèixer millor els seus companys de classe, Kyoya assisteix al mesclador i aprèn més sobre l'Aki. Després de tornar a casa del mesclador, Kyoya descobreix que viu amb la gent que passaria a ser membres de la Generació Platí.

2. Kano assigna als estudiants que creïn un curt de tres minuts amb el temps com a tema. Després de la conferència, Kyoya i Nanako comencen a treballar a temps parcial a la mateixa botiga de conveniència, mentre discuteixen idees per al seu curt. Utilitzant una idea que Tsurayuki utilitzaria en el futur, Kyoya proposa que els quatre filmin a l'estació de tren. Després d'haver tingut la mateixa idea tancada, en Tsurayuki li pregunta sobre com en Kyoya se li va ocórrer la idea en privat, però en Tsurayuki la descarta com a pura coincidència. Després de treballar en el projecte, Kyoya s'adona que el curt sobrepassa el límit de temps assignat i cal fer retallades, i en Tsurayuki accepta les retallades de mala gana. Els quatre són reclutats per unir-se al Club d'Estudis de Belles Arts i l'Aki i la Nanako accepten unir-se a prova malgrat l'objecció de Kyoya. Kyoya revisa el guió amb Kano, i ella li diu que estigui més centrat en l'audiència, i transmet els comentaris a Tsurayuki mentre modifiquen el guió junts. El dia del rodatge, l'Aki descobreix que en Tsurayuki va agafar en préstec una càmera estàndard en lloc d'una càmera de vídeo i sense temps per tornar-la i aconseguir la càmera adequada, a Kyoya se li ocorre una idea.

3. La idea improvisada de Kyoya és utilitzar una sèrie de fotografies de la càmera filmades a l'estació i després explicar una narració utilitzant l'experiència de Kyoya en l'edició per crear una història adequada. El curt de l'equip Kitayama va tenir una bona acollida a la projecció, acabant tercer i l'equip d'Eiko ocupant el primer lloc. Després, l'Eiko li pregunta a Kano per què el curt de Kitayama no va acabar primer, i es revela que Kano és un realitzador de cinema consumat i l'Eiko és la seva germana petita. Un temps més tard, la Nanako porta a la Kyoya a un saló de karaoke, on Kyoya s'assabenta sobre els antecedents musicals de Nanako que provenen de la seva àvia. Aleshores, Nanako demana a Kyoya que continuï escoltant-la cantant, donant-li la idea de pujar-la en línia. L'equip Kitayama fa una festa amb el club de belles arts. Després, mentre Kyoya i Aki caminen cap a casa, Kyoya inspira a l'Aki a fer el possible lloant la seva obra d'art.

4. L'equip Kitayama completa la seva tasca de vacances d'estiu amb una pel·lícula filmada a la platja amb l'ajuda d'Eiko i el club de belles arts. Mentre treballa en una de les seves feines a temps parcial amb l'Eiko, Kyoya es troba amb Keiko Tomioka, un alum que és el líder del popular cercle dojin Hallucigenia Soft. Les pel·lícules es projecten per començar el proper semestre i malgrat la interpretació de nivell professional a l'última pel·lícula mostrada, la pel·lícula de Kitayama ocupa el primer lloc a causa dels aspectes tècnics superiors més enllà de la interpretació, tal com explica Kano a Nanako. Kitayama i el club de belles arts celebren en un saló de karaoke, i quan se li demana a Nanako que canti, l'Eiko qüestiona el seu compromís de convertir-se en cantant i això fa que Nanako surti abatut. L'endemà, l'Eiko demana disculpes a Kyoya pel seu comportament que va resultar de la gelosia i li demana que es reconcilii amb la Nanako. De tornada a la sala del club de belles arts, Keiko passa per demanar-li a Kyoya que treballi per a ella, però declina. Aquella nit, de tornada a la casa compartida, Kyoya toca una gravació de les cançons de Nanako, ella i revela que té problemes per obtenir el to correcte mentre el convenç de continuar amb la seva carrera de cantant.

5. Després de molta preparació, comença el festival universitari. Kitayama i el club de belles arts van muntar un cafè de servei amb Keiko ajudant. Després de passar dos dies treballant al cafè, Kyoya i Aki passegen junts pel festival. En una exposició d'art, Kyoya veu una pintura d'un artista conegut anomenat Kazu Yamashina i es desmaia. Al final del dia, en Kyoya es desperta amb l'Aki i mentre els dos estaven a punt de besar-se, en Kyoya rep una trucada d'en Tsurayuki. Com que el convidat secret previst té un conflicte de programació, Kyoya té l'encàrrec de trobar un cantant substitut com a convidat secret del concert, i li demana a Nanako que ocupi el paper. La Nanako fuig sense confiar en el seu cant, però Kyoya la convenç presentant això com una oportunitat. Després del concert, la Kyoya i l'Aki es fan un petó mentre la Nanako els mira sense saber-ho.

6. Durant uns quants dies després del festival, Tsurayuki ha estat saltant classes i treballa gairebé sense parar en els seus treballs a temps parcial, cosa que fa que els residents de la casa compartida estiguin preocupats. Després d'ensorrar-se i descansar a la clínica d'un metge, Tsurayuki explica en privat la seva situació a Kyoya, revelant-li que prové d'una família amb una llarga línia de metges, i que volia fer una carrera com a guionista en comptes de ser metge, va fugir de casa. i va treballar diverses feines per pagar-se la seva pròpia matrícula. Després d'escoltar això, Kyoya decideix fer un joc de dojin per ser venut a través del cercle de Keiko i utilitzar els beneficis per ajudar a pagar la matrícula de Tsurayuki. Kyoya es posa a treballar reclutant en Kazu per fer antecedents, mentre treballa dur els residents de la casa compartida, fent que les seves actuacions a classe es redueixin. Algun temps després, en Tsurayuki rep la visita de la seva promesa i amic de la infància Sayuri Jisshoji.

7. Sayuri ofereix a la resident de la casa compartida un sopar calent amb l'esperança de convèncer en Tsurayuki de tornar a casa per seguir una carrera com a metge i casar-se amb ella. El treball continua en el joc dojin amb els residents de la casa compartida que lluiten per mantenir-se al dia amb l'estreny programa de producció mentre l'escola va de vacances d'hivern. Els residents continuen treballant dur durant el descans i en tornar a l'escola, l'Eiko adverteix a Kyoya que el seu lideratge exigent i contundent comença a desgastar-se a l'equip. Amb l'equip esgotat després de treballar llargues hores en el joc, Kyoya diu a tothom que descansi, la qual cosa retarda significativament la producció del joc. Algun temps després, la Sayuri deixa de venir a la casa compartida i té una conversa privada amb Kyoya sobre l'elecció de la carrera de Tsurayuki. Kyoya li diu que respecti la decisió de Tsurayuki que va prendre per si mateix quan Sayuri torna a casa.

8. Quan queda un mes per a la data de llançament del joc i la producció endarrerida, Kyoya fa algunes modificacions importants al joc per complir la data límit que fa que Tsurayuki es molesti per la forma en què s'està produint el guió del joc, alhora que compromet l'art d'Aki. El dia de la data límit amb poques hores per al final, Kyoya descobreix que el joc està ple d'errors i el temps restant es dedica a solucionar-los. Després de treballar tota la nit, el joc anomenat HaruSora es completa a temps per complir la data límit. El joc es ven bé a la convenció dojinshi i els residents de la casa compartida celebren el seu èxit després. Tot i que ja no s'ha de preocupar de treballar per a la seva matrícula, en Tsurayuki decideix abandonar l'escola després d'adonar-se que depenia massa de Kyoya per tenir una carrera satisfactòria. Kyoya torna a estar ple de penediment i després de parlar amb Keiko, es desperta 11 anys en el futur l'any 2018 on està casat amb Aki i té una filla anomenada Maki Hashiba.

9. En descobrir la seva situació en aquesta línia de temps, Kyoya cerca i s'assabenta que ara viu a Noborito treballant amb Eiko per a la prolífica empresa de jocs Attraction Point, especialitzada en jocs gratuïts per a mòbils després de graduar-se a la universitat. L'endemà, en Kyoya va a treballar i es troba amb el seu company de feina Miki Morishita, que el porta a veure l'Eiko. L'Eiko demana a Kyoya que revisi la il·lustradora del projecte actual, Minori Saikawa, ja que el progrés s'ha estancat. La Minori explica que ha colpejat un bloqueig mental i Kyoya assenyala la seva impressionant col·lecció d'obres per motivar-la. Després de tornar a casa de la feina, Kyoya s'assabenta que l'Aki va deixar de dibuixar fa anys. L'endemà, Kyoya s'assabenta que la Nanako es va retirar de la seva carrera com a ídol virtual sense èxit, mentre que la Tsurayuki mai no va escriure cap novel·la. Després de la feina, Kyoya surt deprimit i torna a casa abatut. Aleshores, l'Aki el consola i explica que va deixar de dibuixar perquè va deixar de divertir-se fent que Kyoya s'adonés que la seva afany per treure el joc ràpidament era l'arrel dels problemes.

10. Un mes des que va saltar al futur, Kyoya està al corrent de la seva situació laboral actual en aquesta línia de temps. Mentrestant, l'equip d'Eiko lluita per mantenir-se al dia amb els terminis ajustats que el president de la companyia ha establert per al proper joc, Mystic Clockwork. Amb la Minori tornant a lluitar per dibuixar, Kyoya i Miki la visiten i els avisen que no podrà complir el termini. De tornada a l'oficina, Kyoya rep una notificació que el motor del joc està ple d'errors que és poc probable que es solucionin a temps, mentre que l'Eiko demana al cap que retardi el llançament del joc sense cap resultat. Aleshores, Kyoya demana al mateix president que retardi l'alliberament utilitzant la seva experiència d'HaruSora per justificar el seu raonament, però el president encara es nega. Un mes més tard, Mystic Clockwork es publica i és criticat per la manca d'il·lustracions de Minori, el nombre d'errors i les taxes de caiguda de gacha inconsistents, cosa que fa que el servidor del joc es desconnecti indefinidament per manteniment. Eiko és renyada pel president, i aquesta vegada Kyoya decideix no intervenir. Tot i anunciar la seva jubilació, Nanako penja una nova cançó que inspira a Kyoya sobre com avançar.

11. Kyoya informa al president que està substituint el motor del joc per un comprat amb el pressupost del seu equip a una empresa de bona reputació després d'una anàlisi exhaustiva. A més, té previst compensar els jugadors de manera molt generosa com a disculpa pels errors del joc, així com donar dos dies de descans als membres del seu equip, entre altres solucions. Malgrat el seu escepticisme, el president deixa que Kyoya faci el seu pla. Kyoya visita Minori de nou i li ensenya algunes obres d'art de HaruSora que la motiven a dibuixar. Amb les solucions que s'ajunten, Kyoya s'informa que l'Eiko marxa cap a Okinawa. Pensant que l'Eiko deixa l'empresa, Kyoya es precipita a l'aeroport per trobar-la abans de marxar. Kyoya li diu a l'Eiko que ha fet que els altres que treballen per a ell deixin la seva feina tot i produir resultats, i l'Eiko el critica per mancar de confiança i assumir massa càrrega dels altres. Eiko marxa cap a Okinawa dient a Kyoya que tornarà. Després d'haver-la despedit i desitjar tornar als vells temps, apareix la Keiko, i Kyoya descobreix que és ella qui el va enviar a viatjar en el temps.

12. Keiko adverteix a Kyoya que és poc probable que sigui tan feliç com ara si torna al passat, però Kyoya decideix continuar amb això decidida a fer feliços els altres. Abans de tornar al passat, Kyoya passa una nit més amb la seva família. Després de veure els dibuixos de la Maki i les obres d'art de la Minori a Mystic Clockwork, l'Aki s'inspira per tornar a dibuixar. L'endemà després d'acomiadar-se de l'Aki i la Maki, Kyoya es troba amb Keiko, que el complementa per no utilitzar el seu coneixement del futur per fer mal als altres, i Kyoya respon dient que està abandonant el seu acte alt i poderós. La Keiko envia a Kyoya 11 anys al passat l'endemà que Tsurayuki abandonés l'escola. Aquesta vegada, Kyoya accepta la decisió de Tsurayuki i s'adapta a la seva absència. Uns mesos més tard, Nanako aconsegueix un nou treball per cantar el tema principal d'un joc de dojin amb Kyoya prioritzant la seva independència, mentre que l'Aki es manté en una caiguda sense dibuixar des del projecte HaruSora. La Kyoya té una trobada casual amb la Minori i després d'ajudar-la a obtenir la inspiració necessària per dibuixar, els éssers Aki tornen a dibuixar. Algun temps més tard, Kyoya es troba amb Tsurayuki de nou fora d'un teatre després de declarar que el seu remake acaba de començar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada