Bloc personal,

dijous, 27 de gener del 2022

Golden Kamuy, Vol. 28 (2021)

[272]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Manga Taishō 2016: Golden Kamuy

Satoru Noda (guió, dibuix i tinta)
(Golden Kamuy - Golden Kamuy)

[ Manga, seinen, aventura, històric, western japonès ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones (abril 2022 a Espanya)

9 capítols (272-280) - 218 pàgines b/n i algunes pàgines a color - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Kamui, que provoca una mort brutal als que el toquen, és més lleig que qualsevol Kamui, i és tan bonic i daurat que és enlluernador. L'Asirpa no va tenir més remei que ensenyar al tinent Tsurumi la clau per trencar el codi del contrainterrogatori i la intimidació. La batalla per Asirpa va a una batalla de criptoanàlisi!! Finalment, la terra on dorm Golden Kamuy.” (Traduït del japonès bonament amb el Google Translate…)

Crítica

Me aburrooo… però al final, enigma resolt!

Portada per Nikaidou.

Aquesta història es comença a enquistar. És un èxit assegurat i cal treure-li el màxim rendiment econòmic, per tant l’allargaran tant com faci falta… a costa de fer-nos avorrir, com és el cas. Sempre tindrà els seus moments de bogeria i escaflits de riure, però ara se li veu ja el llautó. He dit!

Un volum ple de palla sense aportar res de nou, que només és salvat al final amb la resolució de l’enigma que ens ha portat 28 volums en descobrir.

Resum (amb espòilers)

DESXIFRANT EL CODI

En el moment que Asirpa ha donat la paraula clau, HORKEW OSKONI, per la resolució del puzzle dels tatuatges, Ariko ja ha aconseguit entrar a la mateixa sala on està Tsurumi sense ser vist i observa com aquest, després d’escoltar la clau, escampa tots els tatuatges pel terra. Ariko talla les cordes que lliguen les mans d’Asirpa, però ara sí Tsurumi se n’ha adonat. Ariko apunta amb l’arma a Tsurumi, però Tsukishima i Koito que portaven tota l’estona escoltant darrera la porta, entren i disparen Ariko. Asirpa allibera Sofia, encara amb la pell de la cara de Wilk a la cara.

Ariko, Asirpa i Sofia surten cames ajudeu-me de l’església sota una pluja de trets. A fora els esperen Sugimoto i Shiraishi amb el cotxe publicitari en marxa. Ariko ajuda Asirpa a pujar-hi, però és disparat en una cama i es queda estirat al terra, retornant els trets als perseguidors Tsukishima i Koito. És disparat a boca de canó per Tsukishima i donat per mort, però Kikuta el reanima i el salva. Per la seva part, Tsurumi determina que ja no és necessari capturar Asirpa perquè la clau per desxifrar els tatuatges ja ha quedat al descobert.

En la fugida es troben amb Ushiyama i quan finalment estan fora de perill, Sugimoto i companyia, conjuntament amb el grup de Hijikata, diferencien els tatuatges falsos, però com tampoc tenen totes les pells, decideixen seguir les indicacions de Boutarou abans de morir. De fet, li va dir a Shiraishi més coses que després ell negà.


MINI RESUM

Pel que hem anat veient en breus imatges, Ogata i l’encaputxat rus mantenen la seva particular lluita. L’última vegada que els hem vist estaven a la fàbrica de cervesa i teníem un Ogata al que se li anava el cap, és més, les últimes vegades que l’hem vist ha estat mostrat sense la vena a l’ull i perfectament normal (serà la seva imaginació).

Per altra banda, tenim Tsurumi que no sabem si amb la paraula clau podrà resoldre realment el puzzle dels tatuatges i, per finalitzar, tenim Tsukishima i Koito que estaven mig rebotats amb Tsurumi i que estaven a l’espera de la seva reacció. Sembla que li ho hagin perdonat tot.

No vull oblidar-me de Kikuta que va per lliure treballant d’amagat pel govern.

EL TREN

Els grups de Sugimoto i Hijikata pugen a un tren per seguir l’aventura.

[ Estem al capítol 274 i espero equivocar-me, però en el capítol 303 al que li he fet una ullada, l’últim publicat a dia d’avui, encara estan al tren… això es farà llarg! ]

Ha estat pujar al tren i Sugimoto ha començat a recordar com va conèixer Kikuta. Una recargolada història del germanastre d’Ogata, la virginitat per ser portador de la bandera i com Kikuta entrena Sugimoto per fer-se passar pel fill verge del general i aconseguir esposa, amb Tsurumi i els seus homes pel mig emmerdant-ho tot, com sempre.

L’única cosa nova que coneixem en aquest interminable flash-back és que Koito, igual que Kikuta, són infiltrats del govern a la Setena Divisió per vigilar Tsurumi.


LA RESOLUCIÓ DEL TRENCACLOSQUES

Mentrestant, Asirpa que ja ha descartat els tatuatges falsos, està intentant resoldre el trencaclosques dalt del tren. Tsurumi, a l’església encara, ja l’ha resolt! Mentres alguns soldats respirarn alleugerits perquè la lluita per l’or ja s’ha acabat, Tsurumi els diu que, justament per això, ara comença. Tot seguit, li clava un tret a Kikuta i mor poc després de fer-li saber que feia molt de temps que sabia que estava infiltrat.

Asirpa, finalment, també resol l’enigma. Tsusumi mobilitza tot el que té al seu abast per dirigir-se a la localització: el fortí emmurallat en forma d’estrella de cinc punxes de Goryokaku.



Col·lecció

Golden Kamuy, Vol. 1 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 2 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 3 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 4 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 5 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 6 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 7 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 8 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 9 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 10 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 11 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 12 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 13 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 14 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 15 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 16 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 17 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 18 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 19 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 20 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 21 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 22 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 23 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 24 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 25 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 26 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 27 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 28 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 29 (2022)
Golden Kamuy, Vol. 30 (2022)
Golden Kamuy, Vol. 31 (2022)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada