Bloc personal,

dilluns, 31 de gener del 2022

Karakai Jouzu no Takagi-san (2018) S01
(Teasing Master Takagi-san)

[196]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Hiroaki Akagi
Guió: Michiko Yokote, Sōichirō Yamamoto (manga)
Estudi: Shin-Ei Animation
Veus de doblatge: Rie Takahashi, Yuki Kaji, Konomi Kohara

[ Animació, comèdia romàntica, shōnen, slice of life ] 13 capítols (12 + OVA) de 22 min

Sinopsi

IMDb (7,8):
“Si et poses vermell, perds. Nishikata ha estat burlat sense pietat per Takagi i sempre acaba ruboritzant-se! Però ell promet tornar-hi algun dia. ”

Crítica

Ni punt de comparació amb Ijiranaide, Nagatoro-san

Té de base un manga de 17 volums, amb 3 spin-offs i publicant-se a dia d’avui, amb 3 temporades d’anime i una pel·lícula. Com he comentat, no té ni punt de comparació amb la Nagatoro, però també és veritat que la Nagatoro és posterior i no deixa de ser una adaptació… millorada.

He començat a seguir aquesta sèrie, perquè he vist que, recentment, acaba de començar la tercera temporada i, en la meva opinió, això vol dir que és una sèrie que ha funcionat prou bé. Pel meu gust, si és comèdia romàntica mínimament ben feta, té les de guanyar.

En aquest cas són històries curtes, molt curtes, dels dos personatges principals en les que sempre, sempre, sempre passa el mateix i, a mi personalment, aquest fet en cansa una mica. Bé, em cansen les reaccions massa exagerades del protagonista masculí i els pensaments en veu massa alta; de fet, pensant-m’ho millor, li tiraré la culpa a l’actor de doblatge… ;-) Aquesta sobreactuació la veig bé en el manga, però desproporcionada a l’anime. Està bé una estona, però massa és fa pesat.

Aquestes històries van intercalades amb petites anècdotes de tres companyes de classe ben gracioses i simpàtiques que, a mi personalment, em suavitzant aquest histrionisme desmesurat de Nishikata. Cada capítol són, almenys, quatre històries curtes.

El personatge de la Takagi té el cap tan gran que, vista des de darrera, té el cap més gran que l’espatlla. També té una protuberància al front realment inquietant.

Superats aquests petits inconvenients, m’ha agradat. No diré massa, però sí m’ha agradat. Té un bon nivell d’animació i un opening que és del meu gust.

Resum (amb espòilers)

Els estudiants de secundària Nishikata i Takagi asseuen l'un al costat de l'altre a classe. La Takagi li agrada burlar-se de Nishikata amb bromes i acudits vergonyosos. En resposta, Nishikata crea plans per venjar-se, però ell falla quan ella identifica les seves debilitats i les aprofita. En alguns casos excepcionals en què Takagi perd el repte, Nishikata no té la sensació que realment ha guanyat. L'escenari es basa en la ciutat de Tonoshō a la prefectura de Kagawa.


1. - Nishikata intenta i no aconsegueix fer-li una broma al seu company de seient Takagi utilitzant un jack-in-a-box improvisat. Més tard, en Takagi pren prestat la seva goma d'esborrar, recordant-li un conte infantil que abans era popular, dient com si un escriu el nom de la seva enamorada a la seva goma d'esborrar i l'acaba d'utilitzar, el seu amor serà mutu. Mentre està fora, Nishikata agafa la seva goma d'esborrar per escriure-hi un nom. No obstant això, veu un missatge que diu: "Mira el passadís" on en Takagi hi és rient. En secret, però, el nom de Nishikata està escrit a l'altre costat.
- Nishikata va a l'escola i veu en Takagi a la finestra. Quan no la troba, en Takagi surt de la cortina al seu costat. Un cop més, Nishikata s'escapa d'humiliació.
- Quan Nishikata intenta fer una cara divertida a en Takagi, li dóna consells per a una cara molt millorada i encara més divertida. Tanmateix, mentre gira el cap, s'enfronta al senyor Tanabe i és renyat.
- La Mina, la Sanae i la Yukari estan caminant cap a casa quan la Mina s'atura de sobte i trepitja el que creu que és una moneda de cent iens. Després d'una mica d'investigació, en Yukari i en Sanae li diuen a la Mina que en realitat és un testimoni.

2. - La classe de Nishikata i Takagi està tenint lliçons de cal·ligrafia quan Takagi proposa escriure una paraula del que volen l'un de l'altre. El segon intent de Nishikata és contraproduent quan en Takagi li mostra amabilitat amb ell de manera inusual. Com a resultat, ella havia fregat tinta a la seva cara, tal com mostra la seva segona cal·ligrafia.
- La Mina i la Yukari es queden per la calor quan veuen que en Sanae porta un uniforme de màniga curta. Més tard, la Mina i la Yukari es canvien a mànigues més curtes, però la Sanae porta un uniforme més llarg.
- Durant la classe d'anglès, Nishikata planeja distreure la Takagi el temps suficient perquè no pugui respondre al professor quan li toqui llegir en veu alta. Per a la seva decepció, tot i que la pren per sorpresa, troba fàcilment la línia assignada i la respon.
- Nishikata no pot participar a la piscina amb la classe a causa d'una lesió a la mà. Mentre s'asseu a la banqueta, la Takagi el posa a prova per resoldre per què no està nedant. En pànic, va amb la seva conjectura inicial que ella està tenint la menstruació. En realitat, ella no va tenir cap problema i va fingir una condició per unir-se a ell.

3. - La Mina intenta beure una llauna de cafè, però lluita amb el seu sabor fort. Sanae ofereix el seu suc, que la Mina accepta amablement abans que Sanae aclareixi que aquesta beguda és infantil.
- De camí a l'escola, en Takagi proposa un concurs per veure qui pot tirar les seves respectives llaunes, amb el perdedor obligat a obeir al vencedor. Després de fer-la tirar amb èxit, distreu prou en Nishikata en el seu intent de perdre's.
- La Mina beu una ampolla de refresc, tot i que la seva efervescencia és massa incòmode per a ella. La Yukari se'l beu sense problemes fins que sent les ganes d'eructar. Aleshores en deixa sortir un mentre la Mina parla en veu alta, cosa que Sanae nota.
- Nishikata decideix formar un règim d'exercici basat en les burles d'en Takagi. Després que ella comenti que sembla més musculós, un Nishikata motivat s'esforça per continuar la seva formació.
- La Mina, la Sanae i la Yukari veuen dos gats fora i fan veure que estan mantenint una conversa en parella. - Quan s'acaba l'escola per al dia, comença a ploure. Aleshores, en Takagi suggereix que ella i Nishikata caminen a casa junts. Mentre ho fan sota un paraigua, en Takagi es burla de Nishikata sobre la situació, molt al seu disgust.

4. - Nishikata rep l'ordre de netejar la sala de ciències. Abans de fer-ho, descobreix en Takagi amagada en un armari, després de la qual cosa el convenç de jugar quatre rondes de pedra-paper-tisores, amb la perdedora netejant una quarta part de l'habitació. Nishikata finalment perd els quatre.
- Quan Nishikata s'adona d'un gimnàs a la jungla, suposa que en Takagi es resistirà a llançar la barra alta. No obstant això, ella li ordena que desviï la mirada durant el seu primer intent. Quan en Takagi se'n va de nou, Nishikata, que creu que està fent trampes, mira i s'adona que porta pantalons curts sota la faldilla, però reconeix la derrota quan va trencar la regla de no mirar.
- Després de passar la nit veient l'anime 100% Amor no correspost amb l'aire condicionat encès, un Nishikata malalt arriba a classe tard. Preocupat per la seva salut, en Takagi no es burla d'ell durant tot el dia. Després que els seus intents d'instigar-la fracassin, ell li diu que en realitat no està malalt i que simplement s'havia adormit.
- Mentre visiten la botiga de llaminadures, la Mina, la Sanae i la Yukari veuen en Takagi i en Nishikata junts. Inferint que estan sortint, els tres comencen a seguir la parella. En notar la seva presència, la Takagi s'amaga a ella mateixa i en Nishikata en un arbust fins que se'n van.

5. - Nishikata està ocupat estudiant per als exàmens quan en Takagi s'uneix a ell i decideix ajudar. Quan es dirigeixen a casa al vespre, Takagi revela que els problemes d'estudi que s'han fet no seran a la prova.
- Yukari destaca la necessitat d'aconseguir almenys el noranta per cent als exàmens per guanyar qualsevol videojoc que vulgui. Quan comença a estudiar la categoria, descobreix que la següent assignatura de la prova són matemàtiques, amb incredulitat.
- Després de recuperar els resultats de les proves, Nishikata i Takagi intenten endevinar les puntuació dels altres. Quan en Nishikata pensa en la seva resposta, en Takagi revela que la seva conjectura inicial era realment correcta.
- A la llibreria, Nishikata compra l'últim volum de 100% Amor no correspost. Quan se'n va, es troba amb Takagi. No volent que ho sàpiga, Nishikata menteix fins que en Takagi revela que el va veure comprar.
- Nishikata i Takagi es refugien al santuari durant una tempesta de pluja. Una Takagi empapada comença a canviar-se de l'uniforme i li pregunta si pot portar la samarreta de PE de Nishikata. Després d'apostar si la pluja s'aturarà, la Takagi li permet portar la seva samarreta d'educació física.

6. - Després de veure els seus companys Mano i Nakai anant en bicicleta junts, en Takagi suggereix fer el mateix amb Nishikata, cosa que accepta de mala gana. Quan comencen a practicar, en Takagi agita en Nishikata. En fracassar, li obté una llauna de suc però no té prou diners per a ell, el que va fer que en Takagi li compri un.
- A casa d'en Yukari, està fent els deures d'estiu mentre la Mina i la Sanae la retreuen per no gaudir del descans.
- Incapaç de practicar el tàndem, en Takagi repta Nishikata a una prova de coratge. Dins d'un túnel, en Takagi comença a fer bromes a Nishikata. A casa, Nishikata continua amb els seus entrenaments.
- Mentre caminen i mengen paletes, la Mina i la Sanae li diuen a una Yukari molesta que els ajudarà amb les seves tasques perquè és la presidenta de la classe.
- Nishikata troba en Takagi i la segueix abans d'amagar-se en un arbust, on surt i l'espanta. Quan una cigarra la sorprèn prou com per ensopegar, Nishikata es raspa el genoll intentant atrapar-la. Els dos van a una aixeta per netejar-li la ferida, mentre la Takagi li dóna el seu mocador per embolicar-lo.

7. - A la llibreria del centre comercial, Nishikata compra l'últim volum de 100% Amor no correspost, però es troba amb en Takagi fora, i ella fa una aposta dient que sap el que va comprar. Per enganyar-la, Nishikata copia les accions dels personatges. Malgrat això, però, encara endevina correctament.
- Havent perdut l'aposta, Nishikata ha d'ajudar en Takagi a seleccionar un vestit de bany, una tasca que resulta massa vergonyós per a ell. Quan veu en Mano i en Nakai a la botiga, s'amaga al vestidor fins que marxen en saludar en Takagi.
- A la platja, la Mina i la Sanae es preparen per nedar quan noten que la Yukari bombeja aire a un salvavidas perquè no pot nedar. Decidint abandonar-la, els dos gaudeixen del seu dia fins que tornen a trobar una Yukari esgotada, que va haver d'exhalar a l'inflable quan la bomba es trencava.
- Parlant dels deures d'estiu, en Takagi accepta deixar que Nishikata copie les seves respostes i proposa treballar junts a casa seva. A dins, diu que li agrada la seva habitació, el que li va fer preguntar si haurien d'estudiar. Com que només té un escriptori, estudien junts al seu llit, durant el qual ella mostra que les tasques en qüestió són exercicis d'escriptura kana, per a la seva consternació.

8. - Abraçant els forts vents del tifó, Nishikata interpreta el paper d'un personatge que controla el vent quan en Takagi l'escolta. Ella copia el seu comportament, que ell nega amb vehemència que hagi passat. En adonar-se que no porta la seva bicicleta amb ella, Nishikata es pregunta per què, però no pot donar una resposta a temps.
- L'escola participa en una marató, amb Nishikata i Takagi creant una competició sobre qui seria més ràpid. Finalment acorden veure si pot mantenir-se a una certa distància d'ella, un acord que finalment porta a la derrota de Nishikata, ja que les noies només han de córrer la meitat de la distància.
- En el camí cap a casa, en Takagi pica les costelles d'en Nishikata, fent-li pessigolles. Enfadat, considera respondre de la mateixa manera quan ella proclama que no se li poden fer pessigolles a les costelles. Nishikata traça diverses estratègies de distracció, totes les quals no arriben a bon port, abans que Takagi li permeti colpejar-la per demostrar el seu punt.
- La Mina, la Sanae i la Yukari visiten el túnel, on la Mina i la Sanae comencen a córrer i a examinar tots els voltants. Els tres finalment surten del túnel, amb la Mina proclamant la seva satisfacció.

9. - Nishikata aconsegueix un nou telèfon mòbil i intercanvia correus electrònics amb els seus amics. Interessada, la Takagi demana veure-la, cosa que Nishikata es prepara per explotar fins que la retorna. Mentrestant, la Mina i la Yukari es plantegen aconseguir els seus propis telèfons mòbils i li pregunten a la Sanae si en vol un, però ella declina fins que revela que ja en té un.
- Durant les tasques de neteja, Nishikata i Takagi parlen de les seves activitats amb el mòbil quan el primer decideix enviar-li un vídeo de por. En Takagi finalment ho mira, però no es desconcerta perquè l'horror no té el mateix impacte al matí. A casa, Nishikata considera el seu proper moviment fins que en Takagi el truca, i els dos conversen per a la nit.
- Nishikata vol fer una foto de Takagi fent una cara divertida mentre competeix amb els seus amics. Ella obliga, però ho fa quan ell no està preparat. Quan intenta convèncer-la de nou, ella l'espanta i capta la seva reacció. Preocupat perquè s'utilitzi com a xantatge, li demana sense èxit que l'elimini. Enfadada pel seu riure, la Nishikata intenta prendre represàlies fent-se una foto, tot i que reacciona ràpidament i canvia a una expressió normal.

10. - Mentre caminen junts cap a l'escola, en Takagi s'adona que Nishikata ha crescut, el que porta a un concurs de comparació d'altura. Quan la Nishikata es torna escèptica sobre la mesura d'en Takagi, s'enfronta a ell directament abans d'admetre que havia estat dempeus mentre els donaven l'esquena.
- Amb l'arribada de l'hivern, la Mina i la Sanae decideixen posar les seves mans fredes a la pell d'en Yukari per provocar una reacció. Quan la Yukari intenta fer el mateix, no obté cap resposta perquè té les mans massa càlides. Takagi fa el mateix amb Nishikata, que el trio nota quan Yukari comença a suposar que realment estan sortint.
- A més de Yukari, els amics de Nishikata dedueixen que està sortint amb Takagi quan aquest rebutja la seva invitació per jugar als videojocs. Després de preguntar-li directament a Takagi, Mina revela que no sortiran, mentre que Nishikata també ho nega. Com que en Takagi sol ser qui demana a Nishikata que la acompanyi a casa, ella li demana els seus pensaments sobre el tema, però ell està massa nerviós per donar una resposta.
- Mentre compra suc, Nishikata li fa una pregunta de dues opcions a Takagi. Quan és el seu torn, en Takagi finalment li fa preguntes carregades d'intencions romàntiques a Nishikata, que ell respon amb vacil·lació.

11. - Nishikata intenta acariciar un gat fins que les trucades d'en Takagi el distreuen. Mentre ella acaricia un altre, l'enganya perquè admeti el seu desig de fer el mateix. Tanmateix, el gat fuig.
- Tot i que sembla tenir una conversa sobre nois, Yukari finalment s'adona que la Mina i la Sanae estan parlant de les seves característiques preferides de gossos.
- A la classe d'art, en Takagi i en Nishikata s'encarreguen de pintar-se retrats. Nishikata intenta dibuixar una imatge demonitzada de Takagi, però se sent culpable per això. Aleshores li ensenya la seva, que ell pregunta incrèdul.
- Takagi té la seva fortuna a través del tarot quan Nishikata passa per netejar l'habitació. Aleshores el repta a pedra-paper-tisores, que guanya inesperadament. Més tard, en Takagi li explica la fortuna pel que fa als seus enamorats i al joc.
- Després d'aconseguir una visió positiva del seu horòscop i del seu grup sanguini, arriba a classe un Nishikata confiat. Més tard aquell dia, quan en Takagi li pregunta per què va rebutjar una invitació dels seus amics, Nishikata diu que volia caminar a casa amb ella. Adonant-se del que va dir, fuig, sense saber que en Takagi finalment s'ha ruboritzat i ha reconegut la derrota.

12. - La classe s'ha estat escrivint en secret cartes d'amor. Després d'un temps, Takagi afirma a Nishikata que li va escriure una carta. Quan el llegeix, és només una invitació a caminar a casa amb ella.
- En un flashback al seu dia inaugural de l'escola secundària, en Takagi estava preocupat després de perdre un article desconegut quan Nishikata va arribar tard a classe. Després d'aconseguir les assignacions dels seients, un molest Nishikata es va queixar amb el seu company de seient sobre com un "Takagi" era responsable del fet que arribés tard. Després de la cerimònia d'entrada, va revelar que ella era la que havia ajudat, mentre que l'objecte perdut era el seu mocador.
- Després de fer-se mal al genoll, en Nishikata recorda que encara té el mocador d'en Takagi. L'endemà, la classe canvia de seient. El nou arranjament separa Takagi, Nishikata, Mano i Nakai. Després que el seu esforç per canviar-se amb el seu amic Kimura fracassa, Nishikata posa el cap a l'escriptori amb resignació. En despertar-se, descobreix que en Takagi havia canviat amb Mano i en Nakai amb Kimura. Nishikata finalment torna el mocador; aquella nit, la Takagi la desplega per trobar una nota d'agraïment de Nishikata, la qual cosa fa que es retorci feliç al seu llit.

13 (OVA). - Nishikata i Takagi s'uneixen a Nakai i Mano al parc aquàtic, on els nois es dirigeixen ràpidament cap al tobogan aquàtic, per a la decepció de Mano. Ella explica a en Takagi que està massa nerviosa per estar sola amb Nakai i els dos s'havien posat d'acord per muntar el tobogan junts, arran d'un rumor que les parelles que baixen juntes pel tobogan s'enamoraran. Volent donar-los suport, en Takagi i en Nishikata marxen sols per trobar-se. Les dues parelles finalment es troben als tobogans, on Nakai i Mano cavalquen junts, mentre en Takagi desafia a Nishikata a atrapar-la mentre baixa; tot i que ell accepta i gairebé arriba a ella, ella li explica la llegenda del tobogan, el que fa que s'allunyi intencionadament abans d'aterrar a la sortida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada