Bloc personal,

dimarts, 4 de gener del 2022

Golden Kamuy, Vol. 19 (2019)

[249]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Manga Taishō 2016: Golden Kamuy

Satoru Noda (guió, dibuix i tinta)
(Golden Kamuy - Golden Kamuy)

[ Manga, seinen, aventura, històric, western japonès ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones

10 capítols (181-190) - 202 pàgines b/n i algunes pàgines a color - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
“El passat de Kiroranke, Wilk i Sofia ha sortit a la llum! Tot i que el pla per alliberar de la presó d'Akô a l'antiga camarada es complica, Sofia demostra que continua sent una dona temible i aconsegueix reunir-se amb el grup de Kiroranke. Junts es dirigeixen al continent a través del gel, amb Sugimoto pràcticament a sobre. I aleshores, Asirpa recorda una cosa que li va dir el seu pare… Els esdeveniments s'acceleren i el caos regna al mig de la neu! Asirpa ha recordat la clau per desxifrar els tatuatges i conèixer el parador de l'or? Quina serà la reacció dels qui l'acompanyen? Tenia raó Inkarmat en els seus mals presagis? ¡La cobdícia, la traïció i la mort que envolten el tresor aynu amagat ressorgeixen en tota la seva plenitud en aquest emocionant i dramàtic volum!”

Crítica

La retrobada!

Portada per Kiroranke. Capítols desè i onzè (34 i 35) de la tercera temporada de l’anime.
La mateixa retrobada ja és un bon clímax, però que Asirpa ja tingui la clau per desxifrar el codi dels tatuatges és el gran què en aquest important volum.

Resum (amb espòilers)

CAMINANT SOBRE L’AIGUA

En la fugida de Sofia, el tigre siberià que havia vingut per sobre el gel des del continent perseguint un ren, està fent estralls entre els presoners. Finalment, el tigre abandona i poden sortir. D’una ullada, Sofia reconeix la filla de Wilk.

Caminant pel mar per sobre del gel a l’estret de Tatar, els guardes no els poden seguir a tots i, a més, hi han pescadors per tot arreu fent forats al gel, així que es dirigeixen en direcció al continent rus. En la fugida, Sofia li va explicant detalls sobre Wilk i sobre ella mateixa.


SUGIMOTO SE’LS ACOSTA

Mentrestant, finalment Sugimoto ha arribat a la presó i ja poden determinar que la fuga ha estat organitzada per Kiroranke. Gràcies a Ryu segueixen el rastre d’Asirpa, ara sí, gairebé a tocar. Quan el tigre, que encara estava donant voltes a la presó, els ataca, disparen i això alerta Ogata que no se’n fa creus que Sugimoto encara sigui viu i, a més, li estigui trepitjant els talons.

Entre el que va explicant Sofia, apareixen els records reals mig esborrats que tenia Asirpa sobre el seu pare. Recorda que el nom ainu de Wilk era Horkew Oskoni, però no els ho diu a la resta del grup. Sembla que, entre això i el que va aprendre de Sugimoto quan copiava el primer tatuatge, ha trobat la clau que desxifrarà el lloc on està el famós or.


LA RETROBADA

S’acosta una ventisca i Sugimoto no vol perdre el temps amb el trineu, així que decideix agafar Ryu i continuar la recerca corrents. Mentrestant, Shiraishi, que s’estava pixant i s’aparta del grup d’Asirpa, acaba aïllat en un bloc de gel surant. Intentant trobar un punt per retrobar-se amb el grup és a punt de caure en l’aigua, fins que apareix Sugimoto i el salva.

Sugimoto li diu a Shiraishi que Ogata és qui els va disparar a ell i al pare d’Asirpa, i Kiroranke el seu còmplice. Ogata es queda sol amb Asirpa intentant treure-li la informació. Per la seva banda, la resta del grup de Sugimoto troba Svetlana enmig del gel.

Els successos s’esdevenen tots al mateix temps en diferents grupúsculs. Tanigaki i Koito són atacats per dos fugats de la presó i els acaben matant. Ogata ja ha vist Sugimoto pels prismàtics. Sugimoto i Shiraishi queden atrapats en un bloc de gel. Koito es reuneix amb Tsukisima i Svetlana. Kiroranke i Tanigaki es troben i lluiten a mort. Tanigaki acaba apunyalant Kiroranke amb el mateix ganivet que va apunyalar Inkarmat a Abashiri.

Asirpa finalment s’ha donat compte que Ogata l’estava enganyant, l’apunta amb una fletxa enverinada i confesa que va ser ell qui va disparar el seu pare. Asirpa baixa l’arc i Ogata l’apunta amb el rifle, però per darrera apareix Sugimoto. Asirpa, sobresaltada, se li escapa la fletxa i encerta l’ull d’Ogata i, Sugimoto, sabent que Asirpa volia mantenir-se pura no matant ningú, li treu ràpidament la fletxa de l’ull i l’ull, al mateix temps que xucla el verí.
[ Pluja daurada, by Shiraishi ]

En un altre ordre de coses, Tanigaki està ferit, però Kiroranke encara no és mort i fuig. Tsukishima i Koito van al seu darrera, però els posa una trampa explosiva. Després de múltiples ferides de ganivet, de bala i explosius, quan el tenen a punt del toc de gràcia, Asirpa els atura per poder parlar amb ell. Li diu que vagi darrera de Sofia que, per la seva banda, ha fugit., Koito acaba donant-li el toc de gràcia. és Sofia que acaba matant Kiroranke per la seva traició a Wilk.

Podria ser el punt i final de la història, però queda un començar de nou…



Col·lecció

Golden Kamuy, Vol. 1 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 2 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 3 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 4 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 5 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 6 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 7 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 8 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 9 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 10 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 11 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 12 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 13 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 14 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 15 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 16 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 17 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 18 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 19 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 20 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 21 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 22 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 23 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 24 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 25 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 26 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 27 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 28 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 29 (2022)
Golden Kamuy, Vol. 30 (2022)
Golden Kamuy, Vol. 31 (2022)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada