Bloc personal,

dijous, 6 de gener del 2022

Golden Kamuy, Vol. 21 (2020)

[251]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Manga Taishō 2016: Golden Kamuy

Satoru Noda (guió, dibuix i tinta)
(Golden Kamuy - Golden Kamuy)

[ Manga, seinen, aventura, històric, western japonès ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones

11 capítols (201-211) - 210 pàgines b/n i algunes pàgines a color - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Fins mai, Rússia dels meus amors! Sugimoto i Asirpa (més Shiraishi) finalment es retroben i l'avançada d'elit emprèn el viatge cap al sud amb intenció de tornar a Hokkaidō. Tot i això, les coses ja no són el que eren. La nena ha madurat després del seu periple per Sakhalín i, encara que s'hagi reunit amb Sugimoto, la distància que els separava sembla mantenir-se. Serà potser un reflex del que espera també Chikapasi i Tanigaki? Tirotejos en plena ciutat, fotografies en moviment, guerra d'intel·lectes entre Hijikata i Tsurumi… Dos per un, dames i cavallers! Acció i comèdia a les cruïlles de l'illa del nord en un nou lliurament d'aquesta trepidant saga!”

Crítica

Contingut nou respecte a l’anime emès fins ara…

Portada per Tanigaki.

A part de la lliçó de geografia, història, cultura i gastronomia ainu posant de relleu la sostenibilitat, amb la seva part corresponent de lluites, batalles i guerres, el manga és un gran bassal d’humor. Sincerament penso que és el gran secret de l’èxit d’aquesta història. Ara bé, potser, només potser, sent-ne conscient d’aquesta situació, aquest volum en fa un abús de carotes i ganyotes dels personatges.

Resum (amb espòilers)

CAP AL SUD

Finalment, el grup de Sugimoto deixa enrera la part russa de Sakhalín i s’allotja en un poblat ainu. Sugimoto, Asirpa, Shiraishi, Cikapasi, Enonoka, Tanigaki, Tsukishima, Ogata i Ryu. A Shizuka, Karafuto, de compres per la ciutat, són observats en la distància. Shiraishi és disparat a la cama i tots es posen a cobert donant per fet que és Ogata el franctirador que està disparant, però no, és el soldat rus que disparava a la frontera i que no havia mort que es volia venjar. Els segueix a distància esperant que, en un moment o altre, apareixerà Ogata.

Mentrestant, a Rússia, el tatuatge número 16 i Svetlana s’han trobat amb Sofia i els seus homes, i mentre la parella va decidida a endinsar-se al continent, Sofia els confessa que acabarà anant a Hokkaidō.


CINEMA

El grup protagonista fa temps al sud de Karafuto a l’arribada de Tsurumi i aprofiten la visita d’un camerògraf per gravar una pel·lícula sobre un conte ainu. Quan veuen les imatges filmades, el camerògraf aprofita per mostrar-los imatges filmades fa 10 anys en un poblat ainu de Karafuto on surten el pare, la mare d’Asirpa i ella mateixa de nadó i també Kiroranke.

Sugimoto i Asirpa discuteixen per com hauria de lluitar Asirpa per mantenir el llegat cultural del seu poble.


MEANWHILE…

Ara resulta que el cec que va ajudar a la fuga d’Abashiri no estava mort. S’hi feia passar perquè Ariko, l’ainu que suposadament el va escorxar i portar la pell a Tsurumi, després l’ajudés a robar totes les pells per Hijikata. Tsurumi i els seus homes ja ho sabien i l’estaven esperant. Després d’una bona pallisa propesen a Ariko que porti els tatuatges a Hijikata convertint-se, així doncs, en agent doble.

Tsurumi, amb les pells falses i les requisades a Sugimoto, i Hijikata, sabent que Tsurumi intentarà colarse-la d’una manera o altra, porten un embolic que, em sembla a mi, cap dels dos sap quines són les pells bones. L’únic en el que coincideixen és en que Asirpa és la clau de tot aquest galimaties.


SANT TORNEM-HI!

Ryu i Enonoka es queden al poblat d’aquesta. Amb llàgrimes als ulls Cikapasi i Enonoka es despedeixen, però quan el grup marxa, finalent Cikapasi decideix quedar-se. Tanigaki li regala l’arma. El grup el formen ara Sugimoto, Asirpa, Shiraishi, Tanigaki, Tsukishima i Koito.

Tsurumi és a punt de conèixer Asirpa i, mentrestant, Koito comença a lligar caps respecte el seu propi segrest quan Ogata i Tsukishima també eren part implicada, per la qual cosa se n’adonen que Tsurumi està jugant amb tots com titelles. Ha de ser Shiraishi qui li obri els ulls a Sugimoto sobre el que de veritat vol fer a partir d’ara…

El grup de Sugimoto, Asirpa inclosa, es pensen que Tsurumi els portarà a Hokkaido, però el que no saben és que el que vol és tenir-la retinguda fins tenir totes les pells i, després, desxifrar-les amb la seva ajuda. Després d’unes breus paraules, i quan les intencions de Tsurumi es comencen a posar al descobert, Asirpa decideix anar per lliure, dispara fletxes enverinades a l’aire i fuig cames ajudeu-me amb Sugimoto. Tota la Setena Divisió els va al darrera.



Col·lecció

Golden Kamuy, Vol. 1 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 2 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 3 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 4 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 5 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 6 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 7 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 8 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 9 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 10 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 11 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 12 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 13 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 14 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 15 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 16 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 17 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 18 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 19 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 20 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 21 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 22 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 23 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 24 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 25 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 26 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 27 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 28 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 29 (2022)
Golden Kamuy, Vol. 30 (2022)
Golden Kamuy, Vol. 31 (2022)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada