Bloc personal,

dissabte, 8 de gener del 2022

Usagi doroppu (2011)
(tb. Usagi drop - Bunny Drop)

[1127]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: SABU
Guió: Yumi Unita (manga), SABU, Tamio Hayashi
Actors: Ken'ichi Matsuyama, Karina, Mana Ashida

[ Comèdia, drama ] 1h 54min

Sinopsi

IMDb (7,2):
“Un home adopta la seva tia de sis anys i la cria com a filla seva.”

Crítica

Un ‘noi’ de 30 anys adopta la seva tia de 6 anys… no podia començar millor!

Manga d’èxit amb 10 volums publicats entre 2005 i 2011 amb un spin-off. Té una sèrie d’11 capítols, que tot just estic començant a veure, a partir de la qual s’ha fet aquest live-action. Anime i manga són bastant semblants. Òbviament, el manga és més simple, però està prou bé. Potser també l’acabo llegint, doncs només són 53 capítols…

El que més m’ha agradat d’aquesta pel·lícula ha estat el repartiment amb actors que són ben coneguts i reconeguts. Comparada amb la sèrie, és obvi que passar a vida real segons quines situacions, perd, però penso que ha guanyat en moltes altres coses. Hi ha moments que fluixesa bastant i no s’aguanta per enlloc, però és bastant acceptable.

Resum (amb espòilers)

Mentre assisteix al funeral del seu difunt avi, Soichi Kaga, l'oficinista Daikichi Kawachi s'assabenta de l'existència de la filla il·legítima de sis anys de Souchi, Rin. A causa de la seva il·legitimitat, altres membres de la família la tracten com una marginada, es neguen a adoptar-la i tenen previst posar-la en una casa d'acollida o orfenat. En Daikichi decideix prendre el tema en les seves pròpies mans i criar a Rin.

Daikichi ha de fer front als nous reptes de criar un fill sol. L'ha de portar a una guarderia d'hores extraordinàries que es troba lluny tant de casa com del seu despatx, fent que cada dia arribi tard a la seva oficina. Finalment, Daikichi opta per ser degradat a una posició laboral per evitar la fatiga i donar-li més temps amb Rin després de la feina. No obstant això, la decisió de Daikichi de criar a Rin els canvia a tots dos: Daikichi es torna més feliç en el seu temps de joc amb Rin, mentre que Rin, que abans només parlava amb Soichi, s'obre i considera a Daikichi com un pare i un amic.

No obstant això, la posició de Daikichi és qüestionada amb freqüència per altres membres de la família, inclosa la seva germana, Kazumi, que manifesta obertament la seva antipatia pels nens i insta a Daikichi a no treballar en excés, encara que a mesura que passa el temps s'adona a Rin, així com a una mainadera. Yumiko Sugiyama, que insta a Daikichi a deixar de sacrificar la seva vida pel bé de Rin. En un moment, Daikichi descobreix la identitat de la mare de Rin: una artista de manga anomenada Masako Yoshii. Ell organitza una reunió amb ella i està disgustat en saber que mai ha vist Rin com una filla, tot i que la seva posició al respecte és ambigua. Decideix adoptar en Rin.

A la guarderia, en Daikichi es presenta a la model Yukari Nitani, la mare de l'amic de Rin, Koki. Yukari ajuda a Daikichi a criar Rin i s'apropa a ell. Un dia després de l'escola, en Koki li demana a en Rin que l'acompanyi a visitar la tomba del seu pare al cementiri, però les seves desaparicions sobtades provoquen pànic en Daikichi, en Yukari i la gent propera a ells. Quan tornen, Daikichi demana a la Rin que no fugi d'ell mai més.

Més tard es veuen Daikichi, la seva família i Yukari mirant una obra de teatre a la guarderia amb Rin i Koki, mentre que la Masako, que veu una foto publicada de l'esdeveniment al seu ordinador, la mira tristament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada