Bloc personal,

divendres, 7 de gener del 2022

Golden Kamuy, Vol. 22 (2020)

[252]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Manga Taishō 2016: Golden Kamuy

Satoru Noda (guió, dibuix i tinta)
(Golden Kamuy - Golden Kamuy)

[ Manga, seinen, aventura, històric, western japonès ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones

10 capítols (212-221) - 210 pàgines b/n i algunes pàgines a color - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Després de deixar clar que els bons companys no es diuen el que han de fer, sinó que ho decideixen junts, Asirpa abandona Sakhalín en companyia de Sugimoto, Shiraishi i un nou camarada amb un altre adorable sobrenom del que ja no es podrà escapar. Tot i això, les coses mai no són tan senzilles i la Setena Divisió els segueix molt de prop. Avui els portem bells cliònids i misteriosos óssos blancs, aventures, història, cultura, caça, gastronomia, humor, amor i una pel·lícula de por. Tot ben trossejat i deixant-ho reposar a foc lent fins que lligui bé! Gaudiu, amables lectors, d'una saborosa nova entrega!”

Crítica

Fugida de Karafuto, arribada a Hokkaido i el boig amb personalitat múltiple…

Portada per Asirpa i Retar.

Resum (amb espòilers)

LA FUGIDA DE KARAFUTO

Sugimoto i Asirpa estan sols en la fugida davant els mateixos nassos de la Setena Divisió. Estan sortint cames ajudeu-me al port d’Odomari, al sud de Karafuto on ha arribat Tsurumi en un destructor. S’amaguen com poden entre magatzems, però en diverses ocasions els troben i Sugimoto actua de manera instintiva derrotant cada soldat que se li posa davant, però en un moment que surten fora al carrer, a certa distància està Tsukishima que no té més remei que disparar-lo en diverses ocasions. Asirpa, plora desconsoladament al costat del seu cos immòbil i aturen el foc per no matar Asirpa. Koito se li acosta, però no veu que a Sugimoto se li posa el pèl de punta i, malferit com està, comença a apunyalar soldats. Aquests també l’apunyalen a ell, però sota el crit de “soc Sugimo l’Immortal“ es desfà de tots els seus adversaris.

Sugimoto i Asirpa tornen a escapar corrents, aquest cop amb Sugimoto greument ferit. Shiraishi i Tanigaki saben que Asirpa intentarà pujar al ferry. Amb Sugimoto molt malmès, apareix el franctirador rus que els ajuda a fugir. Shiraishi puja al cavall amb ells, però Tanigaki s’ha de quedar perquè saben que TsurumiInkarmat amb ells. Li encarrega a Tanigaki que li digui a la seva àvia que tornarà a veure-la. Aconsegueixen pujar al ferry, però Tsurumi no es dona per vençut i els persegueix torpedinant-los des del destructor. Comença una persecució per mar.

Finalment, i després de diverses maniobres, aconsegueixen baixar del ferry sobre el gel i despistar els perseguidors camuflant-se amb llençols blancs. Es dirigeixen a Hokkaido caminant sobre el gel. Durant la travessia els ataca un os blanc i Sugimoto, per tal d’obtenir un bon preu per la pell i no fer-li cap forat de bala, el mata posant-li el fusell al cul i disparant al cor. Perden l’os perquè es queda surant en un troç de gel i se’ls allunya, però són rescatats per uns pescadors just quan Shiraishi començava a tenir símptomes de congelació i quan Sugimoto, després de la lluita amb l’os, tres ferides de bala i quatre ganivetades al cos en la fugida de Karafuto, comença a defallir. Ja són a Hokkaido!

Sabem que Ogata, ja recuperat, va darrera el nostre grup i també s’embarca rumb Hokkaido.


ACONSEGUINT FONS PER PREPARAR EL PLA

Sugimoto, Asirpa i Shiraishi –el frantirador rus, també és amb ells, però com un simple espectador– estan caçant ossos per vendre’n les pells i aconseguir fons per poder dur a terme el seu pla, enfrontar Hijikata i Tsurumi i robar-los els tatuatges. Mentrestant, en un poblat no massa allunyat, un os ha anat matant ainus que estaven buscant pols d’or al riu. Escolten una curiosa història dels fabricants d’estilogràfiques en la que utilitzen platí, un rebuig de l’or barrejat amb altres materials i d’un possible segona febre de l’or. Coneixem una família que els explica diferentes tècniques per aconseguir or del riu.

Els homes que els donen indicacions per aconseguir or del riu, quatre homes i una dona, són bastant sospitosos. Sembla que un d’ells no hi toca ni quarts ni hores i ha matat els seus familiars fingint ser un os i ha adoptat les seves personalitats que només existien al seu cap. En realitat, era un fugat tatuat d’Abashiri amb personalitat múltiple (ja m’he perdut amb el número de tatuatges, però suposo que deu ser el tatuatge número 20). Només era una persona, però hem conegut tota la família… Mini capítol de thriller psicològic.



Col·lecció

Golden Kamuy, Vol. 1 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 2 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 3 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 4 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 5 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 6 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 7 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 8 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 9 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 10 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 11 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 12 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 13 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 14 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 15 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 16 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 17 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 18 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 19 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 20 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 21 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 22 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 23 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 24 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 25 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 26 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 27 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 28 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 29 (2022)
Golden Kamuy, Vol. 30 (2022)
Golden Kamuy, Vol. 31 (2022)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada