Bloc personal,

dimarts, 4 de gener del 2022

Horimiya (2021) S01
(Hori-san to Miyamura-kun)

[190]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Masashi Ishihama
Guió: Takao Yoshioka, Hero (manga)
Estudi: CloverWorks
Veus de doblatge: Haruka Tomatsu, Koki Uchiyama, Seiichiro Yamashita

[ Animació, comèdia romàntica, drama, shōnen, slice-of-life, coming of age ] 13 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (8,2):
“Dues persones molt diferents, una col·legial amb èxit acadèmic i un escolar perdedor tranquil, es coneixen i desenvolupen una amistat.”

Crítica

Aquesta és de les meves…

Comèdia romàntica simple i tendra. Sense mals de caps ni complicacions.

Resum (amb espòilers)

Kyoko Hori és una estudiant de secundària brillant i popular, en contrast amb el su company de classe Izumi Miyamura, un nen ombrívol i aparentment nerd que porta ulleres. A casa, Hori és una dona que es fa càrrec i cuida el seu germà petit, Souta. Fa tot el possible per ocultar-ho als seus companys de classe, per no alterar el seu estatus social i fer que els altres es preocupin. Un dia, Souta torna a casa amb una hemorràgia nasal. Ve acompanyat per un noi amb nombrosos pírcings i tatuatges, que es presenta com a Miyamura. Després de reconèixer l'Hori, fins i tot quan està ben vestit, accepten mantenir la seva veritable identitat oculta als seus companys. Tanmateix, amb el temps, quan els dos comencen a aprendre més l'un sobre l'altre, aprenen que tenen més coses en comú del que pensaven originalment. Junts, acorden ajudar-se mútuament per mantenir en secret les seves identitats després de l'escola. A mesura que passa el temps, els dos es troben de sobte més a prop que mai, i finalment es converteixen en parella.

1. Kyoko Hori, la noia més popular de la seva classe, es vesteix de manera senzilla a casa i s'encarrega de les tasques domèstiques. Un dia, Izumi Miyamura, la solitària de la classe, descobreix el seu secret quan acompanya el seu germà petit, Sota, a casa d'una hemorràgia nasal. Hori descobreix que la Miyamura porta pírcings fora de l'escola i té tatuatges, però els dos decideixen guardar els secrets dels altres. Desenvolupen un vincle estret i una amistat entre ells mentre Miyamura continua visitant-se per jugar amb Sota. Durant aquest temps, Miyamura exposa accidentalment la seva veritable aparició davant de Yoshikawa en el seu camí per ajudar a Hori a comprar ous durant una venda flash. Mentrestant, Toru Ishikawa, una companya de classe, es fa amistat amb Miyamura malgrat els seus sentiments per Hori i li diu que té previst confessar-li. Miyamura posa distància entre ell i l'Hori fins que s'enfronta a ell, molesta perquè l'hagués evitat per protegir la seva reputació. Els dos es compensen, amb Hori explicant que va rebutjar Ishikawa.

2. Mentre parla amb la seva mare, Hori s'adona que no sap el nom de pila de la Miyamura i passa per diversos esquemes per aprendre'l indirectament, fins que finalment la Miyamura li ho revela. A l'escola, el consell d'estudiants demana a Hori que els ajudin en els seus tràmits. Més tard l'acusen d'haver perdut l'informe del pressupost, però la Miyamura demostra la seva innocència revelant que un dels membres, la Remi, l'havia deixat caure accidentalment quan es va topar amb ell (a més de donar un cop de cap al president, Sengoku). Es disculpen, mentre Hori revela que va ajudar el consell estudiantil a sortir de la culpa per assetjar Sengoku durant la seva infància. Quan els estudiants comencen el tercer any, Miyamura regala a Hori un CD pel seu aniversari.

3. Mentre Miyamura recorda el seu passat fosc, sempre estant sol a l'escola, per a un projecte de classe, Hori, Ishikawa i Yoshikawa formen casualment un grup amb ell, i s'adona que els té per trucar als seus amics. Confia en Ishikawa, que confirma la seva amistat. L'endemà, en Remi, en broma, suggereix a Hori que està pensant en sortir amb Miyamura, mentre que Hori es posa a la defensiva davant d'ell. Després de l'escola, Hori i Miyamura comparen les seves mans, i Hori gairebé li confessa els seus sentiments. Quan Ishikawa s'enfronta a Miyamura sobre Hori, Miyamura nega que tingui sentiments per ell i s'entren en un altercat. Els dos es disculpen, mentre Miyamura revela a Yoshikawa que Hori va ser la causa de la seva baralla.

4. Quan arriba l'estiu, la Sakura s'enamora d'Ishikawa quan ell l'ajuda a recollir els papers que ella va escampar. Hori li dóna un gelat a Miyamura, que comparteix amb Ishikawa i Sengoku. Hori i Miyamura perden una partida entre els seus amics i són castigats a comprar-los begudes, amb Ishikawa malentent el que va passar entre ells. Després de l'escola, l'Hori s'assabenta que en Miyamura només es posa nerviosa i abrasiu quan parla amb en Shindo, el seu company de classe de secundària. Mentre són a la ciutat, ella i Ishikawa es troben amb Shindo. Més tard, Hori emmalalteix i la Miyamura la cuida, aprenent més sobre la solitud que experimenta en el procés. Creient que Hori estava adormit, Miyamura confessa els seus sentiments per ella.

5. Sota informa que va veure en Miyamura amb una altra noia, sense saber que és la xicota d'en Shindo, la Chika. Hori s'enfada i evita Miyamura, culminant amb ella llançant-li el seu llibre de text. Quan Miyamura arriba a casa seva per tornar el llibre de text, els dos es disculpen l'un a l'altre. Hori permet que la Miyamura expliqui, però el seu pare, Kyosuke, els interromp. Hori confirma que Miyamura és el seu xicot i comencen a sortir. Ishikawa cau en una caiguda aprenent sobre això, però afirma en Miyamura que encara són amics. Mentrestant, la Sakura confia a la Remi sobre el seu enamorament per Ishikawa, sentint que no és atractiva en comparació amb ella, però la Remi la defensa, donant-li ànims.

6. Els altres estudiants descobreixen que Hori i Miyamura estan sortint després que Miyamura passi la nit a casa seva. Preocupat per com la seva reputació està afectant la seva, decideix tallar-se el cabell i deixar de portar ulleres. Després de l'escola, mentre en Shindo comparteix dolços amb Hori i Miyamura, Miyamura fa un petó a Hori per primera vegada. Més tard, el nou aspecte de la Miyamura crida l'atenció de les noies i d'Honoka Sawada, una estudiant de primer curs que el declara el seu rival pels afectes d'Hori. Miyamura s'assabenta que Sawada és la seva veïna del costat el germà del qual va morir fa un any, i es fa més comprensiu amb la seva situació, desenvolupant la seva pròpia relació amb ella.

7. L'Ishikawa li presta a la Sakura la seva samarreta per amagar una taca, i la Sakura fa galetes com a gràcies. Gelosa, la Yuki demana ajuda a la Miyamura per fer cupcakes, i encara que es cremen, Ishikawa l'anima a coure més. Miyamura va a Hokkaido durant cinc dies per assistir a un funeral i Hori espera ansiosament que torni, sobretot quan el seu telèfon es queda sense bateria. El dia que torna, s'abracen amb llàgrimes. Les noies suggereixen a Hori que actuï dòcilment al voltant de Miyamura fent veure que té por durant una pel·lícula de terror, però acaba espantant a Miyamura. Hori s'avergonyeix, però en Miyamura li recorda que l'estima per qui és. Passa la nit a casa seva i es consumeixen.

8. Miyamura té un somni on coneix el seu jo més jove i s'assegura que algun dia coneixerà els seus amics. La Remi recorda la seva relació amb Sengoku el dia que es van conèixer i quan en Sengoku li va confessar. La Miyamura descobreix el costat masoquista d'Hori, ja que constantment el persuaix perquè la pegui o li cridi, cosa que ell s'obliga a fer. Mentrestant, l'Akane Yanagi, una estudiant d'una altra classe, la pregunta a Yoshikawa i demana ajuda als seus amics que suggereixen que Toru actuï com el seu xicot. Yoshikawa rebutja la confessió d'en Yanagi, però malgrat això, el grup accepta a Yanagi al seu grup.

9. En Miyamura es troba amb un vell company de l'escola secundària, Tanihara, que el solia intimidar, i continua a parlar amb ell una mica més fins que ell i el seu amic són colpejats per Hori. Ella continua intentant pressionar a Miyamura perquè sigui més dura amb ella, cosa que ell cedeix a contracor. Miyamura coneix en Mizouchi, que inicialment té fred amb ell perquè està enamorat d'Hori, però els dos poden començar a apropar-se. Tanihara té un somni on reflexiona sobre un incident del passat quan va culpar a Miyamura de la mort dels conills de la seva escola. El visita a la seva pastisseria, on el reben cordialment i li promet tornar; internament demana disculpes per les seves accions. Més tard, Hori i Miyamura reflexionen sobre els seus dies de secundària, ja que Miyamura ara és capaç de mirar enrere amb més afecte després d'apropar-se a tothom.

10. Hori es posa gelós de la proximitat que està en Miyamura amb en Shindo i els altres nois. La Sakura queda devastada quan s'assabenta d'Ishikawa i Yuki suposadament sortint, mentre que la Yuki es retira sense saber com ser honesta amb els seus sentiments per ell. Ishikawa li explica que la Sakura li va confessar, però sense demanar resposta. Procedeix a animar a Yuki parlant de totes les coses que li agrada de la neu ("yuki") i de la il·lusió que estan perquè arribi. Més tard, Sengoku consola la Sakura afligida pel seu rebuig.

11. Després que el grup s'assabenta que Iura té una germana, els nois intenten apropar-se a Yanagi. Miyamura inicialment està preocupat per perdre les seves relacions amb els nois, però també desenvolupa un vincle estret amb Yanagi. Sawada comença a sentir-se més còmode amb els nois, però encara té problemes al voltant del sorollós i molest Iura. Després que ell l'ajudi en silenci un dia (inconscient que està malalt), ella es preocupa que l'odi, però l'endemà torna a ser ell habitual. La germana de l'Iura, en Motoko, es desanima després que la seva professora digui que no podrà entrar a l'escola secundària que escollia, però Iura l'anima. A petició seva, Hori l'ajuda a tutoritzar-la mentre parlen entre ells. Els germans esperen que l'altre no els odi.

12. Hori li demana a Miyamura que s'uneixi al sopar de Nadal, tot i que diu que no pot fer-ho per feina, per a la decepció de Sota i Kyosuke. En Toru parla amb Sengoku i Iura sobre els seus sentiments per en Yuki, i com, tot i que tècnicament no té una cita, se sent còmode amb la seva relació actual. Més tard, ella visita la seva casa per jugar junts, on cada cop estan més angoixats i avergonyits, i encara més, sent embolicats pel cuidador de la casa d'Ishikawa, Yashiro. En Sengoku està aterrit de visitar en Remi a causa de la seva por als insectes. Hori pensa què passarà després de graduar-se de secundària. Per Nadal, cadascun dels personatges celebra relaxant-se amb la seva família i els seus éssers estimats. Miyamura visita la casa Hori durant una estona abans de marxar a treballar. En el camí cap a casa, Hori li diu que vol quedar-se amb ell fins i tot després de graduar-se, cosa que ell respon dient que haurien de casar-se. Els dos passen a passar l'Any Nou junts, mentre pensen en el seu futur.

13. A mesura que s'acosta el final de curs, els alumnes netegen les taquilles. La Remi vol fer un viatge amb la resta dels seus amics, però es preocupa pel potencial que la deixin en el futur, cosa que li asseguren que seguiran sent amics. En Miyamura reflexiona sobre com hauria estat la seva vida escolar i la dels altres si no hagués conegut Hori sense voler. A la cerimònia de graduació, Miyamura esternuda accidentalment provocant un enrenou durant el discurs d'en Sengoku. Aleshores parla amb el seu jo passat i declara que ja no deixarà la mirada del que era. La Sawada s'acomiada de l'Hori, mentre que la Sakura li diu les gràcies a l'Ishikawa. La Yanagi s'acosta a Yuki sobre la idea que el seu grup surti de viatge algun cop. Kyosuke apareix per embolicar-se amb la Miyamura i l'Hori, i sembla que en Motoko acompanya l'Iura a casa. La Miyamura i l'Hori marxen junts, mentre ell pensa en totes les coses que estima d'Hori, tot el que ha fet per ajudar-lo a sortir de la seva closca i què pot fer per mostrar-li el seu agraïment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada