Bloc personal,

dissabte, 8 de gener del 2022

Usagi doroppu (2011) S01
(tb. Usagi drop - Bunny Drop)

[192]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Kanta Kamei
Guió: Taku Kishimoto, Yumi Unita (manga)
Estudi: Production I.G
Veus de doblatge: Hiroshi Tsuchida, Ayu Matsuura, Atsuko Mine

[ Animació, josei, comèdia romàntica, coming-of-age, slice of life ] 11 capítols de 22 min.

Sinopsi

IMDb (8,3):
“Un home adopta la seva tia de sis anys i la cria com a filla seva.”

Crítica

M’ha agradat més que la peli…

Tot i que la peli també m’ha agradat força, aquí hi han detalls que a la peli no surten. A més, s’assembla més al manga… i amb raó, doncs els personatges tenen el mateix tipus de dibuix. També he de dir que, ara, al veure l’anime, he entès algunes coses que se m’havien passat per alt a la pel·lícula.

Tot i que el dibuix sembla bastant matuser, l’animació té detalls de moviment molt realista i naturals que m’ha deixat bocabadat. Els fons també m’han agradat molt, doncs no tenen problemes en que es vegi en tot moment que són aquarel·les mig esbosades en molts casos.

Ja he començat a llegir el manga. De segur que hi hauran detalls que aquí tampoc hi surten. Tot i que l’autora té més coses i força interessants per mantenir un estil ben particular, l’únic èxit de força renom és aquesta franquícia. Evidentment és l’autorretrat la mare de Rin que se’n desentén de la maternitat.

Resum (amb espòilers)

1. Després de saber que el seu avi, Souichi Kaga, ha mort, Daikichi Kawachi i els seus familiars es reuneixen a casa de Souichi per al funeral. Allà coneix una noia anomenada Rin, que suposadament és la filla il·legítima de Souichi. Després del funeral, els familiars es neguen a acollir la noia i opten per donar-la en adopció. En Daikichi, disgustat per les seves actituds, decideix cuidar-li Rin.

2. Mentre compra roba, Daikichi s'adona que ha de registrar en Rin a l'escola. Amb l'ajuda de la seva cosina, Haruko Maeda, Daikichi troba una escola bressol temporal per cuidar de Rin mentre va a treballar. No obstant això, Daikichi acaba havent de treballar hores extres, el que fa que arribi tard a recollir a Rin, encara que ella el perdona. A mesura que passa el temps, Daikichi es preocupa perquè el seu nou horari pugui començar a afectar la seva vida a la feina, on manté a Rin en secret.

3. Mentre Daikichi fa malabars amb la seva feina amb les seves responsabilitats en la cura de Rin, ell la porta a casa dels seus pares. Mentre en Daikichi busca pistes per la casa d'en Souichi sobre la mare de Rin, troba un mòdem fora de lloc. Quan li pregunta a Rin sobre això, ella esmenta una minyona anomenada Masako Yoshii, que figurava al fullet de salut de Rin. Quan Rin torna a mullar el llit aquella nit, la Daikichi entén la seva por a la mort i la tranquil·litza. L'endemà, Daikichi demana un trasllat a la seva feina per adaptar-se millor al seu temps al voltant de Rin.

4. A l'escola, en Rin es fa amistat amb un nen anomenat Kouki Kitani, i en Daikichi coneixerà més tard la seva mare soltera, Yukari. Els companys de feina d'en Daikichi li fan una festa de comiat, a la qual porta en Rin. Després d'inscriure la Rin a l'escola primària, la Daikichi consulta el seu historial de salut i aconsegueix trobar el testament de Souichi, que conté les dades de contacte de la Masako. Després de comprar a Rin un escriptori, Daikichi decideix trucar a Masako.

5. Daikichi organitza una reunió amb Masako, qui explica que va renunciar a Rin a causa del seu treball exigent com a artista de manga. Ella suggereix que la Rin hauria d'utilitzar el nom de la família de la Daikichi per evitar el castigo dels seus companys de classe. Daikichi passa a Rin, qui afirma que vol mantenir el seu cognom, cosa que ell obliga.

6. Per commemorar la seva entrada a l'escola primària, Daikichi i Rin planten una planta de nespres al seu jardí. Més tard, en Rin es pregunta si hi va haver un arbre plantat per al seu naixement, així que la Daikichi va a preguntar-ho a la Masako, que revela que es va plantar un arbre al lloc d'en Souichi. Troba l'arbre, una olivera olorosa com la que va ser plantada per al seu naixement, i la porta al seu lloc.

7. La cosina de Daikichi, Haruko Maeda, apareix a la seva porta al costat de la seva filla, la Reina, dient que ha fugit de casa després dels problemes per tractar amb la família del seu marit. Mentre a la Reina li agrada passar temps amb Rin, la Haruko lamenta els seus sentiments embotellats a Daikichi. Després de passar unes quantes nits a casa d'en Daikichi, el marit de la Haruko ve a buscar-los, i la Haruko diu que planeja seguir-hi.

8. En un calorós dia d'estiu, Daikichi i Rin van a visitar la tomba d'en Souichi. Allà, Daikichi s'adona que la Masako també està present, així que va a buscar-la i li diu que la Rin és allà, oferint-li l'oportunitat de mirar-la en secret. Després, Daikichi i Rin van a veure la casa d'en Souichi, ara propietat del seu oncle, on es troben que el pati ha estat substituït per grava. Després de tornar a casa per celebrar l'aniversari de Rin, van a un festival d'estiu.

9. Quan la ciutat rep una alerta de tifó, Daikichi contempla invertir en una assegurança mentre Rin manté el control de Kouki durant la classe. Quan arriba la tempesta, en Yukari i en Kouki es queden amb Daikichi i Rin per sopar.

10. Després que Daikichi va a una exposició a l'escola de Rin on coneix altres pares, descobreix que Rin té una grip estomacal. Amb la Rin que es nega a menjar o beure i la seva febre augmenta, Daikichi es preocupa, però Yukari aconsegueix ajudar-lo. Després que la Rin es recuperi de la febre, la Daikichi s'assabenta que en Yukari s'ha refredat.

11. aikichi ajuda a cuidar en Kouki mentre Yukari es recupera del seu refredat. Més tard, en Rin s'entrena per a un concurs de saltar a la corda, amb Daikichi unint-se perquè pugui perdre una mica de pes. Després del concurs, Daikichi porta en Rin a veure els seus pares, on surt una de les dents tambaleables d'en Rin. Daikichi també parla amb la seva germana, recordant-se les paraules de saviesa que li van donar Yukari i els seus amics adults. De camí a casa, Daikichi reflexiona sobre l'últim any que ha passat amb Rin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada