Bloc personal,

dimecres, 26 de gener del 2022

Golden Kamuy, Vol. 27 (2021)

[270]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Manga Taishō 2016: Golden Kamuy

Satoru Noda (guió, dibuix i tinta)
(Golden Kamuy - Golden Kamuy)

[ Manga, seinen, aventura, històric, western japonès ]
Golden Kamuy manga online
Milky Way Ediciones

11 capítols (261-271) - 218 pàgines b/n - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
“A l'instant en què l'últim dels tatuatges surt a la llum, Asirpa cau en mans del tinent Tsurumi: la clau per desxifrar el codi ara és en poder de la Setena Divisió. En el seu intent per recuperar-la, Sugimoto xoca contra Boutarou en un combat que no sembla que arribi al final fins que un dels dos mori. Els homes de Hijikata persegueixen Tsurumi, els partisans de Sofia s'uneixen a la batalla… La guerra pels tatuatges s'ha convertit en la guerra per Asirpa!! Una gossada rabiosa corre darrera la pista de l'or a mesura que l'origen de la tragèdia es desvetlla al seu voltant!!!”

Crítica

Tsurumi reconstrueix la història… embolica que fa fort!

Portada per Shiraishi.

Sembla que això té pinta d’acostar-se al final… Quants volums deuen quedar per tancar la història? Jo dic que pel volum 33 es dona la serialització enllestida… és la meva porra particular. De fet, si l’autor i l’editorial volen, la poden allargar tan com vulguin, doncs han construït un petit ecosistema en el que hi poden fer encabir tantes històries com vulguin. Ara, però, fa poc es va publicar el capítol 300 a la revista setmanal (en aquest moment el 303), que li correspondria el volum 31 i, pel que he tafanejat, l’acció no minva ni una miqueta.

Això és el joc del mocador, ara cap una banda darrera d’uns, ara cap l’altra darrera els altres… hehe. I ara que Tsurumi ja ha aparegut i té allò que volia entre mans, alleugereja el ritme i reconstrueix tota la història des de bon començament: el perquè de tot plegat.

Resum (amb espòilers)

LA PERSECUCIÓ DE SUGIMOTO A TSURUMI PER RECUPERAR ASIRPA

Encara ens trobem a la cerveseria i Sugimoto i Boutarou s’estan estomacant, pensant-se que aquest últim té Asirpa. Un cop derrotat Boutarou ha estat derrotat, reconeix que qui se l’ha emportat és la Setena Divisió. Refusant aliar-se de nou, Sugimoto va en busca d’Asirpa sol, només acompanyat per Shiraishi (tot i que Boutarou finalment també se’ls afegeix). La Setena Divisió, amb Asirpa com ostatge, ha fugit en el cotxe de bombers. La persecució la fan en un cotxe publicitari de cervesa…

En l’espectacular persecució automobilística digna d’una producció de Hollywood, Boutarou, que ja estava molt malferit i anava perdent molta sang, és acribillat i acaba morint, no sense abans dir-li a cau d’orella a Shiraishi la informació que tothom esperava d’ell sobre el lloc on els ainu li van dir que era l’or. Sugimoto ha pogut saltar al cotxe de bombers on és Tsurumi i hi està lluitant contra els seus homes.

Hijikata també està perseguint els soldats de la Setena Divisió disfresats de bombers i els va disparant. Agafa un sac pensant-se que hi tenen amagada Asirpa, però quan aquest sac és disparat en l’intercanvi de trets, observa que és ple de gra. Tot és una maniobra de distracció.


SOFIA S’AFEGEIX A LA FESTA: L’INTERROGATORI

El grup de Tsukishima amb Koito i Nikaidou, que també portava un sac per despistar, és atacat pels rusos que segueixen Sofia i aquesta aconsegueix muntar al cavall de Tsukishima mentre van lluitant. Sofia allibera el sac d’Asirpa i el protegeix amb el seu cos de la caiguda del cavall quan és mort d’un tret. En el sac, però, només hi havien uniformes. Sofia ha quedat sense coneixement i, juntament amb Asirpa, es troba segrestada en una petita església. Amb la certesa que de moment no el perseguiran més, i a l’espera dels reforços, Tsurumi respira tranquil.

Tsurumi interroga Sofia i li fa saber que ell era el fotògraf i espia casat amb Fina, amb qui va tenir una filla, Olga, i que, accidentalment va morir en el tiroteig quan van venir els russos a buscar-los com a terroristes responsables de la mort del sar, raó per la qual Sofia va estar culpant-se i va canviar els plans de continuar junts amb Kiroranke i Wilk.

Koito i Tsurumi estaven pendents de veure la reacció de Tsurumi al retrobar-se amb ells i han estat veient tota l’escena des del forat del pany. Més flashbacks per conèixer detalls de la història. Durant l’interrogatori, Tsurumi no deixa de jugar amb uns petits ossos de dit: els de la seva filla morta, de la que se n’ha responsabilitzat Sofia.

Sugimoto i Shiraishi han vist Koito entrar en una església. Especulen amb la possibilitat que Asirpa estigui allà.

Mentrestant, a l’interior l’interrogatori continua i acabem sabent detalls dels ainu que escortaven l’or per les cartes de Kiroranke a Sofia. Sobretot, ens enterem del canvi de plans de Wilk. Aquest proposa crear un Hokkaido indenpendent, única i exclussivament, en comptes del que proposaven inicialment amb Kiroranke i Sofia de crear una confederació de minories ètniques que incloessin Hokkaido, però també les petites illes més properes, Karafuto (Sakhalín) i part de l’est més oriental de Rússia. Kiroranke i Wilk discuteixen pel fet de deixar desamparats a les minories que no són només de Hokkaido i se separen.

Wilk i Kiroranke, des de bon començament, també buscaven un or enterrat, de la mateixa manera que ho feia Tsurumi dissimiludament recopilant informació. En el moment en que es va enterar que hi havia una persona que tenia ideals i empenta suficient per liderar i unificar els diferents pobles ainu, Wilk, a qui ja havia conegut quan es feia passar per fotògraf, va construir una conxorxa perquè entre tots el traïssin. Així que van discutir entre ells i es van disparar mútuament. Segons Tsurumi, Wilk es va arrencar la pell de la seva cara, la va sobreposar a un cap decapitat i va fingir la seva mort.

De fet, però, els ainu morts a qui van robar l’or, només eren sis caps, sense cossos i un setè cos sencer. Tots sis caps eren d’altres persones i portaven la pell de la cara sobreposada… Tsurumi surt en persecució de Wilk i aquest, per fugir, s’entrega a Inudou, responsable de la presó d’Abashiri.

Finalment, Tsurumi mostra la seva veritable obsessió per fer un Japó més fort i expandir-se en terres del continent rus i li ofereix a Asirpa integrar-hi els ainu, culpa el seu pare de tots els pecats i demana que ella els expïi.


RENTAT DE CERVELL

En el moment en que Tsurumi, més que interrogar les presoneres Asirpa i Sofia, el que fa és confessar-se ell de totes les averiguacions i especulacions, a fora Sugimoto i Shiraishi fan temps per esperar l’aparició de Hijikata que, de moment, no apareix. Només apareix Ariko Rikimatsu, ainu que acaba de deixar la Setena Divisió i els ajuda, però és descobert per Nikaidou en el moment que s’acosta a l’església.

I a dintre, Tsurumi continua tretze són tretze amb el seu discurs paternalista intentant fer un rentat de cervell perquè Asirpa canvïi d’opinió respecte els seus ideals. Sofia li planta cara i Tsurumi intenta ofegar-la amb la pell de la cara de Wilk. Asirpa acaba revelant a Tsurumi el nom en clau de Wilk en ainu: Horkew Oskoni.



Col·lecció

Golden Kamuy, Vol. 1 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 2 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 3 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 4 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 5 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 6 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 7 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 8 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 9 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 10 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 11 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 12 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 13 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 14 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 15 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 16 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 17 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 18 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 19 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 20 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 21 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 22 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 23 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 24 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 25 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 26 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 27 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 28 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 29 (2022)
Golden Kamuy, Vol. 30 (2022)
Golden Kamuy, Vol. 31 (2022)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada