Bloc personal,

divendres, 31 de desembre del 2021

Golden Kamuy, Vol. 15 (2018)

[244]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Manga Taishō 2016: Golden Kamuy

Satoru Noda (guió, dibuix i tinta)
(Golden Kamuy - Golden Kamuy)

[ Manga, seinen, aventura, històric, western japonès ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones

10 capítols (141-150) - 194 pàgines b/n i algunes pàgines a color - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Al nord de Hokkaidō es troba el ‘salvatge Karafuto’. Quan Sugimoto i els seus companys arriben a aquest territori, topen amb un entorn diferent, amb la seva pròpia cultura i fauna. Aquí els esperen un golut (carcayú), l’stenka, una bania… I Sugimoto executa una estranya estratègia de supervivència! De Honshū a Hokkaidō, de Hokkaidō a Karafuto… Seguir viatjant és l'única manera de trobar qui busques. Continua el llarg viatge dels protagonistes!”

Crítica

Volum tranquil·let a Karafuto…

Portada per Tsukishima. Capítols primer, segon i tercer de la tercera temporada de l’anime.

Resum (amb espòilers)

KARAFUTO (SAKHALÍN). DARRERA LA PISTA D’ASIRPA. L’STENKA.

Havent confirmat que Asirpa està a Karafuto (Sakhalín), el grup de Sugimoto (Tanigaki, Koito, Tsukishima, Cikapasi i Ryu) va darrera les pases d’Asirpa. Pel camí es troben una nena ainu que ha caigut del trineu de gossos que portava el seu avi. Quan són atacats per un golut (carcayú) apareix l’avi amb el trineu i els condueix al poblat. Després contracten els trineus per seguir avançant darrera les pistes d’Asirpa.

Ara mateix es troben a la meitat sud, part japonesa de Karafuto, en la que, a més dels poblats ainu i dels japonesos, hi han molt poblats russos i encara hi ha alguna tensió després de la guerra. Tenen l’avantatge que Tsukishima parla rus. En el primer poble rus que paren, els roben un gos i, quan intenten esbrinar qui ha estat, els fan xantatge amb la participació de l’stenka, una mena de combat de boxa amb apostes, si volen recuperar el gos.

El grup d’Asirpa ara està composat per Shiraishi, Ogata i Kiroranke i avancen cap el nord de l’illa, més enllà de la frontera russo-japonesa, darrera la pista d’un home tatuat. El grup de Sugimoto accepta el combat amb l’esperança que en el combat hi aparegui l’home tatuat.

TATUATGE NÚMERO 16

Guanyen el combat, però el xantatgista continua amb el seu joc. Com tampoc ha aparegut ningú tatuat, accepten també el segon combat. Efectivament, al segon combat, el tatuatge número 16 es presenta en tot el seu esplendor. Després que Sugimoto rebi una bona tanda de mastegots –recordem que a ell li van extirpar un tros de cervell i per moments per el nord i es torna una bèstia–, s’hi torna i el derrota després d’implicar en una lluita col·lectiva a tota la sala.

Tothom fuig espantat, inclòs el tatuat que, un cop al bosc, és atacat per un golut i el grup s’ha de refugiar en una cabana per poder gaudir d’un altre moment mític gay-friendly en una sauna russa. Mentrestant, Cikapasi i la nena ainu han rescatat el gos i es creuen amb Sugimoto que està fora de sí amb insint assassí. Cikapasi cau del trineu i el golut que esperava a la porta de la sauna l’ataca. Entre Ryu primer, Sugimoto després i finalment Tanigaki acaben amb la bèstia.

[ El detall de la pebrotera de Tanigaki en el moment que el seu cos calent toca la neu i la fon, increïble! ]

Sugimoto i el tatuat continuen la lluita enmig de la neu, moment en el qual Sugimoto sembla recuperar el seny i, quan cauen tots enmig del gel trencat a l’aigua, ja torna a ser ell. Ara sí, tots, excepte la nena i Cikapasi, a la sauna de nou a xerrar una mica.

[ Mentrestant el quartet d’Asirpa està agafant-se confiances caçant lleons marins. ]

SEMPRE UNA MICA MÉS AL NORD SEGUINT LES PISTES

Kiroranke li ensenya a Asirpa el poblat (desaparegut) on va nèixer el pare d’Asirpa i li va induint petits records per saber si ella podrà desxifrar els tatuatges i, mentrestant, anar guanyant-se la seva confiança. Sense tenir-ne cap certesa, l’única que està convençuda que Sugimoto és viu és Asirpa… perquè és “l’Immortal”!

Mentrestant, a Hokkaidō Tsurumi intenta animar Nikaidou que ara també li falta una mà. Arisaka, constructor d’armes, li porta una pròtesi amb arma… de nou. A falta de les ganyotes d’Asirpa, les de Nikaidou no es queden enrera.

Del grup de Sugimoto coneixem d’on ve Tsukishima, la seva vida sentimental de jove, i de les manipulacions que sempre acaba assumint Tsurumi amb la gent al seu costat per aconseguir un grup heterogeni. De pas, coneixem l’incident que provoca la ferida al cap i cara que li fa du la màscara que porta.



Col·lecció

Golden Kamuy, Vol. 1 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 2 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 3 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 4 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 5 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 6 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 7 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 8 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 9 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 10 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 11 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 12 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 13 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 14 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 15 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 16 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 17 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 18 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 19 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 20 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 21 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 22 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 23 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 24 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 25 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 26 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 27 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 28 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 29 (2022)
Golden Kamuy, Vol. 30 (2022)
Golden Kamuy, Vol. 31 (2022)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada