Bloc personal,

dimarts, 14 de desembre del 2021

Golden Kamuy (2018) S02

[176]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Hitoshi Nanba
Guió: Noboru Takagi, Satoru Noda (manga)
Veus de doblatge: Haruka Shiraishi, Chikahiro Kobayashi, Kentarô Itô

[ Animació, acció, aventura, històric, western japonés, seinen ] 12 capítols de 22 min + 3 OVAs

Sinopsi

IMDb (8,0):
“A principis del segle XX, a Hokkaido, Japó, té lloc una recerca del tresor entre diverses parts per trobar un dipòsit d'or amagat.”

Crítica

“El libro gordo te enseña, el libro gordo entretiene, y yo te digo contenta, hasta la clase que viene”.

Aquesta sèrie, de la que vaig començar a llegir el manga i no em va acabar de fer el pes, però de la qual la història i plantejament de la primera temporada de l’anime m’han agradat molt, en aquesta segona temporada la trobo, encara més, excel·lentment bona.

Sí és veritat, que hi ha moments del que és estrictament animació, que se li pot retreure aquell costum tan propi de l’aquesta indústria en general: el voler estalviar frames animats i animar només boca i ulls. Però la història és tan bona, els personatges estan tan icònicament ben construïts, la gama de colors tan ben aplicada i el plus de comèdia és tan genial, que no se li poden posar pegues. De totes maneres, en un moment o altre, per compensar hi han escenes amb un desplegament de mitjans increïble.


I conjutament amb tots aquests moments de comèdia i, sobretot, d’humor negre –altra gran característica d’aquesta sèrie– i altes dosis de macabrisme, la gran quantitat de coses que vas aprenent ja no només de gastrononima –que sembla un motiu comú molt sovintejat en mangas i animes–, sinó de cultura i folklore localitzat especialment en aquestes illes al nord de Japó, és també molt apreciat.

Per començar, jo he aprés què és i on està l’illa de Hokkaido, així com la de Sakhalín, qui són els inuis i costums d’aquests pobles, i quan com i perquè es va esdevenir la guerra russo-japonesa, fins i tot com funcionaven les diferents faccions de l’imperi rus entre la guerra russo-japonesa i la primera guerra mundial.

En definitiva, em sembla meravellosa.

Resum (amb espòilers)

Finalment, Sugimoto l’Immortal i Asirpa, juntament amb els seus companys més o menys forçats de viatge, arriben a la presó d’Abashiri per tal de saber si el Sense Cara és el pare d’Asirpa. Després que l’alcaide els pari una trampa amb un altre pres desfigurat sense cara, Sugimoto troba el de veritat i confirma que és el pare d’Asirpa, però no arriba a estar amb la seva filla –tot i veure-la pels prismàtics– perquè és assassinat pel franctirador Ogata, just en el moment que anava a dir on era l’or i després de confesar que ell no havia matat els inui.

Tot això sota el foc de canons dels destructors que ha aconseguit Tsurumi que, finalment, aconsegueix destruir la presó en la seva totalitat.

Sugimoto, que també és disparat al cap, és salvat pel doctor transformista al servei de Tsurumi i el grup es disgrega. Per un cantó, Sugimoto amb la pitonisa Inkarmat i la seva parella que es recuperen de les ferides a la presó. Per una altra banda, Asirpa amb Shiraishi i els traïdors –ara desemmascarats per Sugimoto–, Tsurumi i els seus bojos seguidors. I, finalment, Hijikata.


Sugimoto, Asirpa, Hijikata, Tsurumi, No-Face (Wilk)


1. El tinent Tsurumi visita l'Edogai, un taxidermista, a la ciutat de Yuubari. Té un nou pla per portar el caos a la guerra pel codi del tatuatge: crearà pells falses que només ell pot detectar.

2. L'Edogai aconsegueix crear 6 jocs de pells falses quan el seu taller és atacat. Fuig amb el sergent Tsukishima a les mines locals, perseguit per Ogata i Sugimoto.

3. Hijikata, que ara està temporalment aliat amb Sugimoto, es queda a Yuubari per intentar trobar pistes sobre les pells falses. El taller d'Edogai està envoltat de membres de la 7a divisió, i es veuen obligats a lluitar per sortir.

4. L'equip té la missió de rescatar Shiraishi, que ha estat segrestat pel 7. Però està enmig d'una guarnició massiva, envoltat de centenars de tropes. Com poden colar-se...?

5. Suzukawa es dirigeix a la guarnició del 7è per rescatar Shiraishi. Quan la missió va malament, depèn de Sugimoto treure'ls.

6. Tanigaki recorda el seu passat com a matagi i la història de com va arribar a unir-se a la 7a Divisió i treballar per al tinent Tsurumi.

7. El grup es troba amb Tanigaki i s'atura en un Ainu Kotan. El soldat Koito torna al tinent Tsurumi i informa sobre el seu parador.

8. El grup és atacat per una enorme horda de llagostes i es divideix. Asirpa i Inkarmat fugen a l'aigua, on Inkarmat li diu a Asirpa un terrible secret.

9. Després de visitar una aigua termal, el grup és emboscat per una banda de lladres cecs. A la foscor, els lladres, que naveguen per so, tenen un avantatge enorme, i el grup corre un perill mortal.

10. Per fi el grup arriba a Abashiri. Després de tot el que ha passat fins ara, és hora que entrin i es trobin amb Sense Cara…

11. El caos s'ha desfermat a Abashiri. La 7a Divisió bombardeja la presó. Els presoners estan solts. Sugimoto està atrapat dins. Poden trobar Sense Cara en el caos?

12. Per fi, Sense Cara ha estat trobat. Però sobreviurà el temps suficient per dir-los on és l'or? I què passa amb el traïdor que s'amaga al fons, esperant el moment oportú per atacar?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada