Bloc personal,

divendres, 31 de desembre del 2021

Lady Snowblood, Vol. 2 (1973) (Karma Ineludible)

[245]

Valoració



Fitxa tècnica

Kazuo Koike (guió)
Kazuo Kamimura (dibuix i tinta)
(Shurayuki-hime - Lady Snowblood)

[ Manga, seinen, ] (ed. 2006)
Planeta deAgostini, biblioteca Pachinco

7 capítols (9 (2a part)-15) - 510 pàgines - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
“La set de venjança d'Osayo, una dona que ho va perdre tot a mans de quatre indesitjables, la porta a quedar-se embarassada a la presó on ha d'acabar els seus dies perquè la seva filla la pugui venjar. La dona mor al part, però la seva filla Yuki es converteix en la millor assassina del Japó, Lady Snowblood; al seu cor anida el desig de venjança de la seva mare, i Yuki farà el que sigui perquè l'ànima d'Osayo descansi en pau. Un nou treball de Kazuo Koike, autor de «El lobo solitario» i «Asa el ejecutor», un màniga ambientat a l'època Meiji en què Quentin Tarantino es va basar per a «Kill Bill».”

Crítica

Aventures eròtiques publicades al Playboy…

Aquesta era, imagino, la primera intenció del manga. Un manga per adults amb dones despullades. No necessitaven res més. El que suposo no imaginava ningú és que, anys després, hagués constituit una influència tant gran i global com perquè, el mateix Tarantino, en fes una pel·lícula.

Hi ha alguna cosa que no m’ha agradat. Per exemple, alguna escena d’acció m’ha costat molt entendre què hi passava. Suposo que volia fer un gest d’atac, per exemple, però no totes aquestes escenes són del tot entenedores. Una altra cosa que no m’ha acabat de fer el pes és que, en algun personatge secundari, està barroreament esbosat; que quan el tens a llapis és normal que no estigui ben definit, però en el que moment que el passes a tinta, si no té consistència és un nyap. Finalment, tampoc m’ha acabat d’agradar el fet que la majoria de personatges femenins atractius tenen les mateixes faccions de cara…

I sí m’ha agradat l’autoreferència que fa d’ell mateix (dibuixant o guionista, no ho sé) quan s’identifica amb l’ancià escriptor.

Totes aquestes cosetes del Pere Punyetes, són sense tenir en compte l’any en que es va publicar. Encara no m’ho acabo de creure!

Resum (amb espòilers)

Lady Snowblood (japonès: 修羅雪姫, Hepburn: Shurayuki-hime) és una sèrie de manga japonesa escrita per Kazuo Koike i il·lustrada per Kazuo Kamimura. Va ser serialitzada a la revista Weekly Playboy de Shueisha des del febrer de 1972 fins al març de 1973. La sèrie gira al voltant del personatge principal, una assassina que busca venjança contra els bandits que van violar la seva mare i van assassinar tant el seu pare com el seu germà gran, sovint utilitzant el seu sexe. apel·la per distreure els seus enemics.

Yuki, Lady Snowblood, ha de venjar, matant-los, els que van assassinar la seva família i violar la seva mare. Tokuichi Shoei va ser apunyalat per la mare de Yuki, per la qual cosa va ser enviada a la presó i allà va tenir una filla perquè aquesta exigís la retribució dels altres tres autors. Okono Kitahama va ser descoberta per Yuki per perdre tots els seus béns i va ser acusada d'assassina. En Gishiro Tsukamoto va descobrir el pla de Yuki i va utilitzar la Miyanara com a esquer, però va ser assassinat per la Yuki. Hanzo Takemura li demana perdó, però encara és assassinat per Yuki per una retribució honorable.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada