Bloc personal,

diumenge, 19 de desembre del 2021

Jahy-sama wa Kujikenai! (2021) S01 (The Great Jahy Will Not Be Defeated!)

[180]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Mirai Minato
Guió: Michiko Yokote, Wakame Konbue (manga)
Veus de doblatge: Naomi Ohzora, Hideyuki Hori, Ai Kayano

[ Animació, comèdia, fantasia, shōnen, slice of life ] 20 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (6,7):
“Un cop respectada com la segona autoritat més gran del Regne Dimoni, l'ajudant del Rei Dimoni, Jahy, va governar els seus súbdits amb por. Però quan una noia màgica ataca i destrueix una joia mística que conté un poder massiu, el Regne dels Dimonis és destruït. Tot i que sobreviu, Jahy ha perdut gairebé tots els seus poders i es troba encallada al món humà amb un aspecte infantil. Per tal de reunir més joies místiques perquè pugui restaurar permanentment tant la seva forma original com el Regne dels Dimonis, la Jahy s'haurà d'adaptar a la seva nova vida i fer front a problemes quotidians que mai havia experimentat abans. Des de treballar per pagar les despeses de manutenció fins a discutir amb el seu propietari sempre que el seu lloguer arribi tard, la gran Jahy no es desanimarà.”

Crítica

A hores d’ara, encara no sé de què va…

Basat en un manga amb més o menys tirada, però després d’haver-me empassat els 20 capítols, no sabria ben bé explicar de què va la sèrie. Hi han tants elements aparentment aleatoris barrejats, que no sé com qualificar-la ni definir-la. Amb tot, o justament per això, he estat entretingut una bona temporada… des de l’agost.

Una noia vestida de Vampirella marcant corves i insinuant tot el que es pugui, viu en el Món Obscur però, a causa d’una desgràcia, aquest és destruït i apareix al món humà transformada en nena amb una samarreta com única vestimenta. Mica en mica va aprenent a viure sense subdits i a guanyar-se el pa amb la suor del seu front.

Jo no la recomanaria, però és bonica de veure i també té uns bons opening i ending.

Em confon una mica el fet de mostrar erotisme, però al mateix temps buscar un públic infantil.

Resum (amb espòilers)

1. Jahy és la segona al comandament del Regne Fosc fins que apareix una noia màgica que trenca un cristall de manà gegant, destruint el Regne Fosc i fent que Jahy perdi gairebé tots els seus poders màgics, deixant-la en una forma petita. Decidida a trobar les parts trencades del cristall perquè pugui recuperar el seu poder i restaurar el Regne Fosc, Jahy es veu obligada a viure en un apartament deteriorat mentre utilitza la seva màgia restant per recuperar temporalment la seva forma adulta i treballar a temps parcial en un pub artesanal. Quan la seva màgia s'esgota i el gerent de la botiga la descobreix en la seva forma més petita, Jahy intenta fer-se càrrec de la botiga només per ser consolada pel gerent. Més tard, la germana del gerent Ryou, el propietari de l'edifici d'apartaments de Jahy, lluita perquè Jahy pagui el seu lloguer. Quan Jahy descobreix que faltava el seu collaret de cristall de manà, descobreix que el gerent l'havia aferrat per ella.

2. Jahy es troba amb la seva lleial serventa del Regne Fosc, la Druj, que des de llavors s'ha convertit en una dona de negocis d'èxit, la qual cosa l'obliga a intentar amagar-li el seu estil de vida cutre per mantenir la seva dignitat. L'endemà, Jahy es troba a l'apartament d'en Druj, on descobreix que la Druj ja ha reunit diversos cristalls de manà per a ella mateixa. Mentre busca més cristalls al bosc, la Jahy es perd, perd el seu cristall a causa d'un corb, queda atrapada per la pluja i es torça el turmell. En descobrir un pollet que havia caigut del seu niu, la Jahy s'arrisca a tornar-lo, trobant tant el seu cristall com un altre més gran abans que Ryou la trobi.

3. L'alegria de Jahy per obtenir un cristall de manà més gran disminueix ràpidament a mesura que acaba utilitzant tot el seu poder fent tasques domèstiques per al gerent. L'endemà, Jahy intenta presumir del cristall que va trobar a Druj, només per descobrir que ha tingut molt més èxit en trobar cristalls. Més tard, la Druj es troba amb el pub, obligant a la Jahy a fingir que és la propietària del lloc per evitar que la Druj s'assabenti que treballa per sota d'algú.

4. Saurva, un resident del Regne Fosc que fa temps que ha intentat usurpar el paper de segon al comandament de Jahy, busca l'oportunitat de derrotar-la amb una poció intensificant la màgia, només per alimentar-la accidentalment a un gos. L'endemà, Saurva utilitza una píndola màgica per prendre la forma de Jahy en un intent d'arruïnar la seva reputació, només per acabar millorant-la sense voler. En trobar-se sense diners i menjar, Jahy va al districte comercial per trobar una manera de guanyar diners fàcils, només per acabar gastant tots els diners que li queden.

5. Mentre és detinguda per un policia per la seva vestimenta, la Jahy s'assabenta d'un avistament màgic i va a investigar, només per trobar que és algú completament diferent a aquell que va destruir el Regne Fosc. Jahy acaba agafant un refredat de Ryou, de manera que el gerent s'acosta i cuida d'ella. L'endemà, la veritable noia màgica apareix per intentar agafar el cristall de manà de Jahy, però Ryou l'atura, que truca a la policia.

6. Jahy es troba amb la noia màgica en la seva forma civil i descobreix que experimenta una desgràcia extrema com a resultat de la recollida de cristalls de manà. En perdre el seu cristall de manà davant la noia màgica després de baixar la guàrdia, Jahy passa la nit emborratxant-se amb Ryou, una decisió que tots dos arriben a lamentar el matí.

7. Jahy s'uneix al gerent en la seva rutina d'exercicis, trobant-se a ella mateixa fins que el gerent abandona després d'aconseguir el seu objectiu de dieta. Jahy es frustra amb la seva veïna del costat tocant música alta enmig de la nit, aviat es veu atrapada en una jam session. Mentre busca cristalls de manà, en Jahy l'ajuda un alumne de primària anomenat Kokoro Sasaki, que li troba un trèvol de quatre fulles.

8. La Druj convida la Jahy a la seva empresa, Doujima Corporation, per parlar davant els seus empleats, només perquè Druj acabi fent la major part de la paraula. Jahy després va al bany públic amb Ryou i el gerent, abans que en Druj li faci una festa per recordar-li el Regne Fosc.

9. Saurva va als banys amb l'esperança de relaxar-se, només per coincidir amb el primer viatge de Jahy allà amb Ryou i el gerent. Jahy va a la botiga de casa per trobar una arma per utilitzar contra la noia màgica, només per acabar malgastant tota la seva paga en un munt de productes inútils. Més tard, Jahy posa trampes per a la noia màgica al voltant del seu apartament, atrapant-se a si mateixa en el procés. Un altre dia, Saurva confon Jahy en la seva forma infantil amb algú altre, arribant a admirar-la per la seva força.

10. Després que Kokoro sigui salvat d'un camió que s'acosta per la noia màgica, Jahy intenta demostrar-li que és molt millor que la noia màgica. Mentre Jahy es preocupa perquè s'està acostumant massa a la vida humana, el gerent intenta consolar-la. Volent recuperar el seu cristall de manà de la noia màgica, Kyouko Jingu, Jahy la segueix a la seva escola, aprenent de la seva determinació per recollir els cristalls de manà i, finalment, destruir-los per salvar els altres de la desgràcia.

11. Jahy intenta conrear tomàquets cherry a casa per estalviar-se en la seva factura d'aliments, dedicant molts esforços i diners a criar-los, només per descobrir que ha estat cultivant una planta d'havanero. Ryou es trasllada al lloc de Jahy després d'haver-se barallat amb el gerent, mentre que Jahy es troba amb Druj per informar-li sobre el seu progrés, la qual cosa la porta a afirmar que la noia màgica és el seu subordinat. Quan Ryou es nega a compensar-se amb el gerent, Jahy li recorda que valore la casa que té i la convenci de que es recuperi amb la seva germana.

12. Jahy descobreix un cristall de manà al mig del carrer, se sent paranoica per caure en una trampa fins que la gerent intenta recollir-lo ella mateixa. Mentre es troba al parc amb Kokoro l'endemà, la Jahy es posa en conflicte entre el seu objectiu de trobar cristalls de manà i el seu desig de fer feliç a la Kokoro, i decideix ajudar-la quan els policies s'acosten. Mentrestant, Saurva es converteix accidentalment en un gos, trobant-se incapaç de resistir els seus nous impulsos canins. Més tard, Jahy intenta guanyar uns aperitius per a ella i en Kokoro en un joc de grues.

13. Jahy és portat per ajudar el gerent i Ryou amb la barraca de platja del seu oncle, que està lluitant amb els negocis a causa de l'afluència de meduses al mar. Creient que un gran cristall de manà és la causa, Jahy intenta buscar-lo, rescatant diverses persones en el procés, i inevitablement es troba amb tot un grup de fragments de cristall. Més tard, Jahy convida a la Druj a prendre un respir amb ella, només per descobrir que prefereix ser tractada com una esclava. Amb la seva nova col·lecció de cristalls de manà, la Jahy s'enfronta a Kyouko.

14. Armada amb el seu assortiment de fragments de cristall de manà, Jahy lluita contra Kyouko, que finalment s'ofereix a renunciar a tots els seus cristalls de manà amb la condició que Jahy sigui la seva amiga. Kyouko convida la Jahy a la seva casa plena de calamitats, on Jahy descobreix que el Senyor Dimoni s'ha manifestat a causa de la quantitat de cristalls de manà que Kyouko ha recollit. Després que Jahy sigui testimoni de primera mà de com de gloton és el Senyor Dimoni, Kyouko li explica la veu misteriosa que la va convertir en una noia màgica i li va ordenar que destruís el Regne Fosc.

15. Jahy s'enfada quan la Kyouko s'uneix al seu temps de joc amb Kokoro, que està més que feliç de ser amiga d'ella. Aleshores, la Kyouko comença a treballar al pub, la qual cosa inicialment fa que la feina de Jahy sigui més difícil fins que ella li dóna una mica de formació. Més tard, Jahy s'aprofita que el gerent li demana a ella i a la Kyouko que mostrin nous elements potencials del menú per fer-la cuinar un bistec de qualitat.

16. Druj i Kyouko discuteixen entre ells sobre qui és més adequat per ser l'amic/subordinat de Jahy i es desafien mútuament a recollir la majoria de cristalls de manà. Més tard, la Saurva s'enfada quan segueix posant les trampes que havia posat a Jahy i en surt il·lesa. Quan la Kyouko deixa la seva carmanyola a casa, els Senyors Foscs s'endinsen a la seva escola per portar-li-la. Quan Kyouko pregunta a Jahy sobre per què adora tant el Senyor Dimoni, el mateix Senyor Dimoni disposa d'una misteriosa criatura de llum que els segueix.

17. La Druj no està contenta de veure en Kyouko treballant al pub, sent gelosa del tracte que rep de Jahy. Després de comprar-se un futó de luxe, la Jahy acaba havent de quedar-se amb Ryou i el gerent mentre l'aigua està tancada al seu apartament. Mentrestant, mentre Saurva ajuda inconscientment al barri, un misteriós ésser de llum apareix i li concedeix poder per les seves bones accions, instant-la a destruir els cristalls de manà.

18. Amb el poder de la llum, Saurva s'enfronta a Jahy a la batalla, només per trobar que els seus atacs no fan absolutament res. Jahy es preocupa quan la Kokoro sembla estar evitant-la, més tard descobreix que era només perquè la Kokoro tenia una mala dent. Després d'escoltar rumors d'un fantasma, la criatura de la llum s'acosta a Jahy, que intenta robar-li el cristall de manà abans que en Druj intervingui per salvar-la.

19. Druj passa tant de temps recordant com la va salvar Jahy que l'ésser de llum acaba escapant. Després que se li va donar la idea d'obrir el seu propi restaurant, la Jahy té ganes de començar de seguida, tot i que comença a dubtar quan considera tot el temps que ha passat amb el gerent. L'endemà, l'ésser de llum apareix una vegada més i converteix el gerent en una noia màgica, només per descobrir que es nega a lliurar els cristalls de manà de Jahy. A mesura que l'ésser revela que la seva veritable forma és semblant a la del Senyor Dimoni, el Senyor Dimoni lluita contra ella, i tots dos es converteixen en gegants. Enfadat pel fet que el pub es fa malbé després de la seva estela, Jahy entra per aturar els dos, quedant atrapat entre les seves explosions. L'ésser de llum, revelant-se com la germana petita del Senyor dels Dimonis, Su, explica que la destrucció del Regne dels Dimonis provocada en convertir Kyouko en una noia màgica va ser simplement perquè volia l'atenció de la seva germana, l'estupidesa de la qual torna a Jahy. els seus sentits.

20. Després que el Senyor Dimoni i la Su arreglen el pub, tothom fa una festa de comiat perquè la Jahy celebri la seva nova botiga. En descobrir quant li costaria un nou restaurant, però, en Jahy posa a càrrec d'en Druj i decideix quedar-se treballant al pub. Més tard, mentre el districte comercial celebra un festival, Jahy participa en un concurs de transport de santuaris al costat de Kokoro, aconseguint guanyar el primer premi. Mentrestant, Saurva és reclutada per la gerent per participar també en el festival, i després s'uneix a Ryou com a bateria de suport. Més tard aquella nit, totes es reuneixen al voltant de Jahy mentre miren els focs artificials juntes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada