Bloc personal,

dimecres, 15 de desembre del 2021

Golden Kamuy (2020) S03

[177]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Hitoshi Nanba
Guió: Noboru Takagi, Satoru Noda (manga)
Veus de doblatge: Haruka Shiraishi, Chikahiro Kobayashi, Kentarô Itô

[ Animació, acció, aventura, històric, western japonés, seinen ] 12 capítols de 22 mins

Sinopsi

IMDb (8,0):
“A principis del segle XX, a Hokkaido, Japó, té lloc una recerca del tresor entre diverses parts per trobar un dipòsit d'or amagat.”

Crítica

Estic molt enlluernat amb aquesta sèrie…

No soc públic objectiu d’aquesta sèrie, ni n’és una que seguiria per gust, però, a poc que en facis una ajustada valoració, és de les millors sèries que es poden estar fent en l’actualitat.

Més que l’animació, el que m’impressiona a mi és la profunditat de la història i la quantitat de detalls que es poden aprendre (o reaprendre), així com el disseny de personatges que em sembla sublim.

Història, ecologia, ètnies, gastronomia… i també batalles, sang i fetge, acarnissament i fascinació per allò macabre, tot això adobat amb un gran humor, ironia i un punt de gay-friendly.

Resum (amb espòilers)

En la temporada anterior ens vam quedar que Ogata mata Wilk i Sugimoto d’un tret al cap cadascú. Wilk sí està mort, però a Sugimoto l’opera del cap el doctor transexual i se salva.

En aquesta temporada, Sugimoto l’Immortal intenta contactar amb Asirpa que, sense saber-ho del tot segur, intueix amb tot el seu cor que és viu. Tota l’acció passa a l’illa de Sakhalín i van de sud a nord, primer en territori japonès i finalment en territori rus. Sugimoto intenta arribar a Asirpa i només ho aconsegueix al capítol final.

El grup d’Asirpa està format per ella mateixa, el tontet de Shiraishi i els traïdors Ogata i Kirokante. El grup de Sugimoto està format per ell mateix, el gosset falder de Tsurumi, Tsukishima, Tanigaki i l’alferes Shoui. A més, comencen a aparèixer molts més personatges, especialment russos.

En el capítol final, quan estan al nord de l’illa de Sakhalín i intenten atravessar el mar congelat fins el continent rus, moment en que Sugimoto contacta Asirpa, ella mateixa li clava una fletxa enverinada a l’ull d’Ogata per “error”, però Sugimoto li treu la fletxa, li xucla, el verí i el fa operar un doctor rus que, de primeres fan veure que és mort, però després fuig. Sugimoto fingeix disparar-lo perquè no fugi, però en realitat a qui volia salvar era a Asirpa en la seva lluita personal per aconseguir mantenir la puresa de “no matar ningú”.

L’altre traïdor, Kirokante, també és mort entre diverses lluites. No aconsegueixen l’or, però Asirpa és conscient, per primer cop, que és la clau per desxifrar el misteri.


Shiraishi, Ogata, Tanigaki, Tsukishima, Kirorante


1. A Karafuto.

2. Stenka.

3. Igogusa.

4. L'espectacle de harakiri de Sugimoto l’Immortal.

5. El límit. Asirpa i el seu grup es troben amb la tribu Uilta després que Hyakunosuke mati per error un dels seus rens. Han d'esmenar-los ajudant en una caça perquè puguin continuar el seu viatge.

6. Mal senyal

7. Meko Oyashi. En Sugimoto i el seu equip es separen mentre travessen una brutal tempesta de neu, però finalment es troben protegits per una parella d'ancians russos que acostumen a fer un vell far.

8. Assassí. Hijikata i el seu grup van localitzar un altre tatuatge que pertanyia a Yoichiro l'assassinat, un assassí del final del shogunat.

9. Revolucionari. El grup de Kiroranke s'està preparant per alliberar Sofia. Kiroranke explica a Asirpa la història d'un home que li va ensenyar el japonès, Sofia i Wilk.

10. Atrapant al llop. El grup de Kiroranke esclata Sofia i els seus còmplices. Sofia comparteix els seus records de Wilk. Asirpa recorda una cosa molt important.

11. Pecat i impuresa. Asirpa recorda alguna cosa important, l'Ogata intenta que ella li expliqui el secret del codi. Sugimoto el segueix de prop. El grup de Sugimoto s'ha posat al dia amb Kiroranke.

12. Viure. Asirpa arriba a Kiroranke per presenciar els seus darrers moments. El grup abandona l'Ako, busquen un metge per cuidar les ferides de Tsukishima i Ogata.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada