Bloc personal,

dilluns, 6 de desembre del 2021

Kanojo, Okarishimasu (2020) S01 (Rent-A-Girlfriend)

[174]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Kazuomi Koga
Guió: Mitsutaka Hirota, Reiji Miyajima (manga)
Veus de doblatge: Shun Horie, Sora Amamiyae, Aoi Yūki

[ Animació, comèdia romàntica, shōnen ] 12 capítols de 23 min

Sinopsi

IMDb (7,3):
“Després de ser abandonat per la seva xicota, un estudiant universitari contracta un servei de cites per ‘llogar’ una xicota que, sense que ell ho sàpiga, és alhora companya d'universitat i la seva veïna, també.”

Crítica

Què a gust em quedo amb una sèrie ‘sense complicacions’…

Ja ho he dit moltes vegades: les millors sèries les que acompleixen allò que prometen. Simple, senzilla i sense complicacions. Si a més, està molt ben feta com aquesta –que pel fet de ser simple no vol dir sempre que sigui feta de qualsevol manera–, el gust és doble.

És de l’estil de Bunny Girl (Seishun Buta Yarō wa Bunny Girl-senpai no Yume wo Minai (2018) S01 (Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai) i Seishun Buta Yarou wa Yumemiru Shoujo no Yume wo Minai (2019) (Rascal Does Not Dream of a Dreaming Girl)) i fins i tot té coincidències amb Komi-san (Komi-san wa, Komyushô Desu., actualment en emissió), tot i que en aquest cas, encara que els personatges apareixen bastant infantilitzats –imperatiu manga–, els protagonistes estan en el primer/segon any d’universitat.

És precisament escoltant una playlist d’Spotify amb música similar a Bunny Girl, que la música d’aquesta sèrie em va sonar una i una altra vegada, de manera que, ara, a l’escoltar l’opening em donava la sensació que ja l’havia vista…

Segueix la història del manga d’èxit –24 volums fins ara– i del que se’n continua l’edició. Simpàtica, grollera i per passar l’estona. Què més vols!

No sé si ha estat efecte de la marató de sèries que m’he fet per veure-la, però diria que els últims capítols el nivell d’espontaneïtat ha baixat una mica i tot i sabar que hi ha confirmada una segona temporada per 2022, m’he quedat una mica a mitges al final.

[ NOTA ]: Sembla que ‘el no és no’ és un missatge que encara no ha arribat als estereotips de manga i anime… i és una cosa que traspua tota la sèrie, sense malícia, però un missatge subliminal antic que persisteix.

Resum (amb espòilers)

1. Kazuya Kinoshita és un estudiant universitari que la seva xicota abandona després d'un mes de cites. Per curar la seva depressió, lloga una xicota anomenada Chizuru Mizuhara, però no està satisfet per la falta d'autèntica que actua. La seva segona cita consisteix en ell cridant-la, la qual cosa la porta a revelar els seus veritables colors. Aleshores, Kazuya és cridat a l'hospital perquè la seva àvia torna a ser hospitalitzada, i la família d'en Kazuya es sorprèn de veure la seva nova "núvia" amb ell quan la visita. Quan l'àvia de Kazuya decideix anar a dir-ho a les altres dones grans, la Chizuru entra en pànic, ja que una d'elles és la seva pròpia àvia. Després de sortir de l'hospital, Kazuya està preparat per seguir endavant amb la seva vida amorosa, però això s'atura quan ell i Chizuru descobreixen que van a la mateixa universitat.

2. La Chizuru fuig després que ella i Kazuya es trobin. Un cop la costa està clara, ella li diu que no digui res. L'endemà al matí, descobreixen que viuen al seu pis al costat. Després que Kazuya rep una trucada de la seva àvia informant-li que vindrà a visitar-lo, ell demana a en Chizuru que l'ajudi, però ella es nega. Quan l'àvia de Kazuya ve, està decebuda que la Chizuru no hagi aparegut. Quan la Chizuru escolta la seva conversa, arriba a l'apartament de Kazuya amb un àpat cuinat. Després, Chizuru accepta ser la "núvia" de Kazuya durant una hora cada dimecres. Una setmana més tard, Kazuya es troba amb la Mami de nou per primera vegada des que es van separar. Kazuya llavors va amb Chizuru a conèixer la seva àvia. Després de visitar-la, són descoberts pels seus amics. Quan els diu que estan sortint, són convidats a una sessió de copes. A la sessió, Kazuya s'adona que la Mami també hi és, i ella procedeix a insultar-lo. En Chizuru crida enfadat a la Mami, però en Kazuya defensa la Mami. Un cop acabada la sessió, Kazuya marxa sola cap a casa, quan la Mami li pregunta si vol anar a casa seva.

3. Quan Kazuya pregunta a la Mami sobre el seu nou xicot, ella afirma que va mentir perquè ell va portar en Chizuru amb ell. Aleshores afirma que el seu germà és al seu lloc, així que no poden anar-hi. No obstant això, quan la Mami insulta en Chizuru, Kazuya defensa en Chizuru abans que fugi. Quan arriba al seu apartament, Kazuya es disculpa amb en Chizuru pel que va passar abans. Ella li diu que està bé i que si la necessita, estarà allà per ell. Un temps després, Kazuya i els seus amics es dirigeixen a la platja de la península d'Izu. Mentre està sola, la Mami es mostra molt gelosa de la relació de Kazuya i Chizuru. Més tard, la Mami intenta explicar tots els bons moments que ella i Kazuya van passar quan estaven sortint, quan la Chizuru apareix amb la seva disfressa universitària. Durant un viatge de compres, Kazuya i Chizuru es discuteixen, cosa que crida l'atenció de la Mami. La Chizuru canvia ràpidament i fingeix que ella i Kazuya tenen una cita, per a disgust de la Mami. La Chizuru intenta marxar, però es veu obligada a quedar-se, la qual cosa fa que Kazuya presumi als seus amics de com es van conèixer. Quan va a nedar, la mare li fa un petó.

4. Mentre la Mami està besant en Kazuya, recorda quan es van conèixer per primera vegada. Quan tornen al grup, Kazuya rep una trucada de la seva àvia que li informa que rebrà l'alta de l'hospital. Després de rebre la trucada, Kazuya anuncia que ell i Chizuru es separaran, la qual cosa porta a una baralla entre ell i la Kibe. Aleshores, Kibe crida a la Mami pel seu comportament. Després, en Chizuru li diu a Kazuya que no va fer res dolent. Més tard, Kibe es posa al dia amb Chizuru i tenen una conversa sobre Kazuya. Li diu que coneix a Kazuya des que eren petits i que malgrat els seus defectes, Kazuya és un bon noi de cor. Després li dóna un parell de bitllets de ferri que va comprar. Al ferri, Kazuya rep una trucada de la Mami. Mentre està parlant per telèfon, un Chizuru delirant cau per la borda. Després d'escoltar el que va passar dels altres passatgers, Kazuya immediatament va darrere d'ella.

5. Mentre Kazuya és capaç de rescatar en Chizuru, acaba en mal estat després que tornen a la superfície. Aleshores, un Chizuru desconcertat li salva la vida fent RCP. Quan és donat d'alta de l'hospital, els seus amics el porten a casa. Al seu apartament, Kazuya li diu a la Chizuru que ja va fer un arranjament per a la setmana vinent i que posarà el pagament a la seva bústia. També li demana disculpes una vegada més per tot el que ha passat. Dins del seu apartament, Kazuya s'adona que ha desenvolupat sentiments romàntics cap a Chizuru. Algun temps després, Kazuya i la seva família es dirigeixen a un complex d'aigües termals. Un cop arriben allà, Kazuya s'assabenta que l'àvia de Chizuru també s'allotja al complex. La Kazuya i la Chizuru descobreixen que comparteixen la mateixa habitació gràcies a les seves àvies. Després d'enfrontar-se a les seves àvies, la Chizuru decideix que també pot gaudir de la situació. Quan se'n va a banyar-se, es troba amb l'àvia de Kazuya, que li explica que és l'aniversari de la mort del seu marit. Quan torna a la seva habitació, la Chizuru es diverteix i permet que Kazuya es quedi amb ella.

6. Mentre s'estiren, Kazuya li diu a la Chizuru que, tot i que creu que és un client problemàtic, vol continuar llogant-la. Chizuru respon que pot llogar-la una estona més. Uns dies després, Kazuya anuncia als seus amics que ell i Chizuru encara estan sortint. Després de sortir a una cita, Kazuya i Chizuru es troben amb en Kuribayashi, que diu tenir una xicota. Aleshores fixa una doble cita. Mentre està sol, Kazuya es troba amb una noia. El dissabte següent en un gimnàs d'escalada lliure, Kuribayashi presenta la seva xicota anomenada Ruka Sarashina, la mateixa noia amb la qual Kazuya es va trobar anteriorment. Més tard, Ruka convida en Chizuru a dalt. Mentre estan sols, la Ruka li pregunta a la Chizuru si és núvia de lloguer. Quan en Kuribayashi va al bany, la Ruka demana a Kazuya i Chizuru que es besin. La Chizuru fa veure que besa a Kazuya, però la Ruka no està convençuda. Kazuya aleshores fingeix que la Chizuru ha de marxar a visitar la seva àvia. Després, Kazuya segueix en Kuribayashi i en Ruka. Quan en Kuribayashi deixa a la Ruka, a Kazuya encara li preocupa que pugui revelar la veritat a en Kuribayashi, així que la segueix dins de l'estació. Quan ho fa, ella s'enfronta a ell.

7. Després de l'enfrontament, Kazuya continua seguint a Ruka. Just quan està a punt de baixar unes escales, Kazuya l'agafa per trencar la seva caiguda. Quan ell demana a la Ruka que no digui res, ella revela que també és una xicota de lloguer. Kazuya després li diu a la Chizuru això, per a la seva molèstia. Al campus, Ruka apareix mentre Kazuya està esperant en Kuribayashi. Mentre s'amaguen, la Ruka mira el seu telèfon. Un cop els descobreix en Kuribayashi, en Ruka revela la veritat sobre la seva relació, per al disgust d'en Kuribayashi. Quan Kazuya li diu a en Chizuru el que va passar, apareix Ruka. Ella promet que no dirà res mentre surtin. Aleshores revela que li agrada. Un Kazuya en conflicte aconsegueix que Chizuru distregui en Ruka perquè pugui marxar per dir-li a Kuribayashi la veritat sobre la situació. Quan la Ruka el troba al dia, es desanima. En Chizuru li diu a Kazuya que surti amb Ruka. Es revela que Ruka té una freqüència cardíaca baixa i Kazuya és la primera persona que l'eleva. Kazuya accepta sortir amb Ruka durant un període de prova.

8. Kazuya està esgotat per l'adherència de la Ruka. Decideix reservar Chizuru per a la nit de Nadal, però la seva agenda està marcada com a ocupada. La Nit de Nadal, ell la veu fortuïtament amb un noi atractiu anomenat Umi, i els persegueix mentre es molesta exponencialment. Més tard aquella nit, Kazuya és finalment descobert per Chizuru, que revela que treballa com a núvia de lloguer per practicar la interpretació i aclareix les idees errònies que té sobre ella i l'Umi. Aleshores li regala a Kazuya una funda de telèfon com a regal de Nadal.

9. Kazuya treballa a temps parcial en un bar de karaoke. Aleshores es revela què va passar després de la Nit de Nadal. Mentre té una cita amb Chizuru, ella li pregunta a boca de boca si té sentiments per ella, cosa que ell nega a contracor. Després, es troben amb Ruka, que marxa amb Kazuya. En adonant-se com de distret està Kazuya, Ruka el porta a un hotel d'amor. A dins, li diu la veritat sobre la situació amb Chizuru. Quan la Ruka intenta seduir-lo, un Kazuya nervioso va al bany. La Ruka mira el seu telèfon mentre està fora. El dia d'Any Nou, Kazuya i Chizuru estan fent una sortida amb la seva família quan apareix en Ruka. Quan la seva àvia s'enfronta a ell, d'alguna manera la convenç que la Ruka és una mentidera patològica. En un restaurant, la Ruka nota el malestar a taula. En un santuari, la Ruka intenta revelar la veritat sobre Chizuru a l'àvia de Kazuya mentre estan sols, però ella no ho pot fer. Aleshores li diu a Kazuya que no renunciarà al seu intent de ser la seva xicota. Després, es revela que Ruka treballarà al mateix bar de karaoke que Kazuya.

10. Al bar de karaoke, la Ruka li diu a Kazuya com de seriosa vol ser la seva xicota. Aleshores apareix en Kibe i li diu a Kazuya que en Kuribayashi s'ha comportat de manera estranya, publicant coses com si "no tornaria a enamorar-se mai més". La Ruka no hi pensa gaire quan Kazuya s'hi confronta. Més tard aquella nit, Kazuya demana un favor a Chizuru. Uns dies després, un Kuribayashi avergonyit està esperant a l'estació quan apareix en Chizuru. Ella revela que és una xicota de lloguer, per a la confusió de Kuribayashi. Un cop acabada la cita, en Kuribayashi les gràcies a ella i en Kazuya per animar-lo. Després, Kazuya revela la veritat a Kuribayashi. Més tard, quan en Kuribayashi li pregunta a en Chizuru si mai s'enamoraria d'un client, ella recorda quan en Kazuya li va demanar que sortís amb en Kuribayashi per tal d'animar-lo, responent vagament. Al balcó, la Chizuru demana a Kazuya que l'ajudi llogant una noia tímida a la qual està orientant, anomenada Sumi Sakurasawa. Aleshores li diu que està allà per ell fins que s'oblida de la Mami.

11. La Sumi es presenta explicant la seva rutina diària. A l'estació, Kazuya coneix la Sumi. Mentre caminen, la Mami els veu. Kazuya veu per si mateix com de tímid és realment Sumi. Quan pregunta per què és una xicota de lloguer, fa servir senyals manuals per revelar la seva resposta. La Sumi agraeix a Kazuya després que va evitar que l'assetjés. Aleshores es revela que la Mami els estava mirant. Quan Kazuya torna del bany, veu que la Mami està asseguda a la seva taula. Mentre estan sols, la Mami li diu que ell és un home de dames més del que pensava. Un cop acabada la cita, Kazuya lloa la Sumi. A casa seva, una Mami gelosa descobreix que la Sumi és una xicota de lloguer. Algun temps després, Kazuya passa l'estona amb els seus amics quan veu en Chizuru. Aquella nit, la Kazuya i la Chizuru tenen una conversa al balcó on ella li agraeix per ajudar a la Sumi. Aleshores revela que va aconseguir un paper en una obra de teatre. L'endemà, la Chizuru està esperant el seu client quan apareix la Mami.

12. Kazuya accepta anar a una cita amb Ruka. Més tard a la seva feina, just quan ell està a punt de demanar-li que sigui la seva xicota, veu que la Mami i la Chizuru es dirigeixen a una de les habitacions. La Mami intenta pagar en Chizuru, però ella es nega. Aleshores, la Mami revela quant de temps sap sobre l'ocupació de Chizuru. Quan la Chizuru es pregunta per què la Mami fa això, simplement la ignora. Mentrestant, Kazuya descobreix que la Mami coneix la veritable naturalesa de la seva relació amb la Chizuru. Un cop marxen, fingeix una malaltia per poder seguir-los. Quan els troba, Kazuya escolta en Chizuru dir a una Mami escèptica que ell és el seu xicot. Aleshores li pregunta a la Mami si mai ha pensat que ell era realment l'amor de la seva vida. Tanmateix, la Mami dóna una resposta vaga. A la nit, Kazuya agraeix a en Chizuru haver parlat per ell. Quan ella li demana perdó per no tenir-li xicota, ell confessa que la vol. Quan se'l pregunta, de mala gana diu que volia dir com a núvia de lloguer. Dins del seu apartament, la Chizuru es posa nerviosa. L'endemà al matí, cadascú surt fent el seu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada