Bloc personal,

divendres, 31 de desembre del 2021

Eizouken ni wa Te wo Dasu na! (2020) S01 (Keep Your Hands Off Eizouken!)

[187]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Masaaki Yuasa
Guió: Masaaki Yuasa, Yūichirō Kido, Sumito Ōwara (manga)
Veus de doblatge: Sairi Itō, Mutsumi Tamura, Misato Matsuoka

[ Animació, comèdia, drama, seinen, slice of life ] 12 capítols de 22min

Sinopsi

IMDb (8,2):
“Un grupet de noies desconegudes s'ajunten per treballar en la creació de la millor sèrie d'anime de sempre.”

Crítica

No estava previst, però m‘ha fet emocionar!

No havia de ser, en cap cas, un anime que et busca les pesigolles perquè acabis plorant, però, contra tot pronòstic m’ha fet emocionar en diferents capítols. Potser els dos últims, al meu parer*, no han estat els millors, però és que tota la sèrie és de traca i mocador.

M’ha agradat moltíssim! I ara veig que hi ha sèrie de 6 capítols amb personatges reals i també una pel·lícula live-action… Basat en un manga que es continua publicant encara avui des de 2016 (6 volums). Per cert, havia fullejat les primeres pàgines del manga i no em semblava que n’hi hagués per tant.

Ei! I chapeau per les veus de doblatge, especialment per la baixeta amb gorra de camuflatge i la productora alta i espigada.

¿Veus com no fan falta protagonistes masculins, ni noies despampanants amb gran càrrega sexual per fer una excel·lent sèrie?

(*): La sèrie mostra que el trio de noies (després quatre i molts col·laboradors) realitza tres animes. Els dos primers m’han agradat molt. L’últim no l’he entés… bé, sí l’he entés, perquè la protagonista s’ha pres la molèstia prèviament d’explicar la història, però per sí mateixa costava d’entendre.

Resum (amb espòilers)

1. Midori Asakusa s'inspira de petit per convertir-se en creador d'anime. Quan era estudiant de primer any de secundària, Asakusa arrossega la seva amiga Sayaka Kanamori a una projecció d'anime al campus. Després de veure la seva companya de classe i model amateur Tsubame Mizusaki perseguida per homes amb roba negra, les dues noies l'ajuden a escapar. Mentre el trio es reagrupa en una bugaderia propera, l'Asakusa descobreix que la Mizusaki també té el somni de crear anime, encara que els seus pares ho desaproven. Els dos intercanvien quaderns de dibuixos, amb Asakusa mostrant habilitat en el fons i l'escenografia, mentre que Mizusaki es va centrar en l'art dels personatges. Aleshores, els dos es plantegen un escenari fantàstic després de combinar els seus dibuixos. Els dos decideixen provar de fer un anime junts, encoratjats per Kanamori, que veu l'empresa com un possible generador de diners.

2. El trio decideix crear un nou club per evitar els pares de Mizusaki, convèncer un parell de professors que planegen crear un club de cinema d'acció real (Eizouken). Les noies es troben en un magatzem abandonat i deteriorat com a nova sala del club. La Mizusaki i l'Asakusa s'imaginen un altre escenari fantàstic i Asakusa acaba caient d'una barana rovellada mentre Kanamori intenta pensar en la millor manera de pressupostar els fons del club. L'Asakusa intenta convèncer el seu professor perquè aconsegueixi escriptoris, però deixa escapar que vol utilitzar-lo per a l'anime, obligant a Kanamori a intervenir i convèncer el professor perquè els deixi utilitzar-lo de totes maneres. El trio aconsegueix la clau d'un antic traster i descobreix un Anime Club de l'anterior escola que va deixar dibuixos, cels i equips per crear animació. Asakusa i Mizusaki acaben acabant el dibuix de l'aerogenerador a l'exterior. L'endemà, Kanamori descobreix que algú li va comprar les imatges d'Asakusa caient a la sala del club.

3. Després d'haver guanyat 30.000 iens venent les imatges de l'accident, Kanamori acaba gastant la major part en eines i subministraments per reparar la sala del club. Mentrestant, la Mizusaki i l'Asakusa es continuen distrent per la fauna que vaga pel seu club. Quan s'enganxen al terrat durant una tempesta de calamarsa, Kanamori trenca una paret debilitat per salvar-les, només per descobrir que les noies van trobar un altre camí. Més tard, l'assessor d'Eizouken recorda a les noies que aviat hauran de fer una presentació per guanyar més finançament i estatus per al club. Després d'un llarg debat, les noies decideixen fer un curtmetratge d'animació amb una noia amb un matxet i una màscara de gas lluitant contra un tanc per impressionar el seu públic.

4. Amb menys d'un mes per acabar el seu projecte abans de presentar-lo al Consell d'Estudiants, Kanamori intenta reduir l'abast del seu curt d'anime mentre Mizusaki vol dibuixar a mà cada fotograma i Asakusa vol afegir una història. Després d'unes discussions acalorades i un intent fallit d'anar al club d'art de l'escola sobre fons de dibuix, Kanamori convenç a les altres noies d'utilitzar colors plans i trucs de fotografia digital i animació per estalviar temps. Després de passar diverses nits, Eizouken finalment té a punt el seu curtmetratge. El Consell d'Estudiants intenta tancar immediatament el club després de veure proves del seu vandalisme i altres travessias a l'escola, fins que Asakusa demana que el Consell d'Estudiants els deixi presentar el seu curtmetratge. El curtmetratge deixa bocabadat el públic. Tot i que Eizouken comença a criticar el seu propi treball, el Consell d'Estudiants aprova la seva sol·licitud de fons.

5. Eizouken és contractat pel Robot Club de l'escola per fer un anime curt amb el seu robot gegant lluitant contra un monstre. Eizouken comença a explorar una zona abandonada sota l'escola per obtenir idees per a l'escenari i el monstre. Després d'aconseguir algunes idees, el trio cau a través d'un pis debilitat a un pou, però Asakusa utilitza les seves eines de supervivència per ajudar-los a escapar. L'endemà, el president del Robot Club es queixa en veu alta d'Eizouken just quan entra Kanamori i fa algunes fotos per fer xantatge. Asakusa presenta les seves idees per a una història, però el president defensa un "robot gegant de la vida real" contradictori en lloc d'un robot amb un braç de motoserra que va dibuixar Asakusa. Finalment, els dos grups troben harmonia sobre els seus respectius somnis gairebé impossibles i comencen a dissenyar junts el robot per a l'anime.

6. Després de l'èxit d'Eizouken amb el seu primer curt d'anime, es troben amb el triple de temps per al seu anime robot gegant, però també triplica el treball. Kanamori esmenta que l'Art Club ara està interessat a ajudar-los a dibuixar antecedents, i ella va convèncer el IT Club perquè li vengués un ordinador a un preu barat en lloc d'haver d'utilitzar el laboratori d'informàtica de l'escola. Més tard, Kanamori utilitza la inspecció imminent del Consell d'Estudiants per coaccionar a l'únic membre del Sound Club, Doumeki, a utilitzar les seves habilitats i la seva extensa biblioteca d'efectes de so en els projectes d'Eizouken. Uns dies més tard, l'Asakusa i la Kanamori es reuneixen amb l'Art Club per explicar-li què necessiten, però les preguntes i els comentaris de l'Art Club resulten aclaparadors per a l'Asakusa. L'Asakusa comença a qüestionar els seus propis storyboards aquell vespre i de manera sobtada mostra el seu pla per eliminar el robot gegant. En Kanamori immediatament la derroca, afirmant que han invertit massa en aquest projecte per canviar-ho tot i que l'Asakusa ha de quedar-se amb un robot. Asakusa manté el robot però redissenya el seu interior, ja que Mizusaki i Kanamori comenten que el "interruptor de motivació" d'Asakusa sembla activar-se a l'atzar.

7. Una jove Mizusaki s'inspira per dibuixar moviment a partir de les seves observacions a l'escola i a casa. La Doumeki trasllada la major part del seu inventari de so a un lloc proper mentre l'Eizouken intenta animar un storyboard i configurar el temps per als sons i les veus en off del Robot Club. L'Art Club torna amb els seus antecedents acabats, però l'Asakusa i la Mizusaki els troben plens d'errors i els demanen que facin algunes modificacions. Quan l'Art Club se'n va, Kanamori castiga a Asakusa per haver assumit més feina ella mateixa i per tornar a amenaçar la línia de temps del projecte. L'endemà, un xàfec torrencial obliga el trio a buscar refugi en un bany proper. Després que la Mizusaki parli de la seva família, el trio es dirigeix ​​a un restaurant proper i menja una mica de cigala mentre l'Asakusa somia amb un altre món de fantasia. L'endemà, la Mizusaki es frustra perquè la motoserra del robot no està prou animada al seu gust. Kanamori li diu que afegir so a l'animació existent serà prou bo, però la Mizusaki insisteix que vol animar-la perfectament perquè tothom la vegi.

8. Amb el festival escolar que s'acosta, l'anime està gairebé acabat, tot i que Kanamori assenyala que el diàleg s'haurà de fer en directe, ja que les edicions de Mizusaki no els van donar temps per afegir-lo. Mentrestant, Mizusaki rep la notícia que els seus pares vindran a veure-la al festival, i decideix convertir-se en la cara de la producció per atreure el públic. El dia del festival, el Robot Club ajuda a Mizusaki a anunciar el programa d'anime, i Kanamori fa xantatge al Club HVAC perquè l'auditori sigui més fresc que els altres edificis per atraure més gent. El Consell d'Estudiants intenta tancar Mizusaki i el Robot Club. per la seva exhibició excessiva, però el Robot Club ajuda a Mizusaki a escapar per arribar a l'espectacle a temps. A la projecció, els pares de la Mizusaki aproven el seu treball mentre Kanamori utilitza la seva imatge per vendre comandes anticipades de DVD. Més tard, just quan Asakusa comença a criticar el seu propi treball, els Mizusakis es presenten al trio.

9. Kanamori revela que els èxits recents d'Eizouken han provocat una gran quantitat de peticions d'altres clubs escolars per fer-los un anime, però les vendes de DVD del seu anime robot els van fer guanyar menys de 20.000 iens, de manera que Kanamori els va rebutjar per centrar-se en un altre anime. que vendrà encara més DVD. Després d'una breu parada a una botiga subterrània de ramen, Kanamori mostra una botiga abandonada i parla del seu passat, de com la seva família elaborava originalment sake, però el desenvolupament proper els va obligar a convertir la cerveseria en una botiga de conveniència, després el desenvolupament es va abandonar i no. van passar prou clients per la botiga, obligant els seus pares a tancar-la. Kanamori jura utilitzar tots els mètodes possibles per aconseguir que més gent s'interessi en l'obra d'Eizouken, ja que Asakusa conceptualitza el proper anime d'Eizouken amb la pròpia ciutat defensant-se d'una invasió alienígena. Més tard, Kanamori va convèncer amb èxit la comunitat empresarial de la ciutat perquè doni finançament a Eizouken per compensar la recaptació de drets d'autor dels clips de so de Doumeki pel Consell d'Estudiants. Mentrestant, Asakusa pensa de sobte en una manera de representar un canó làser "realista", però admet que encara no s'ha decidit per una història de fons.

10. Kanamori anuncia el seu pla perquè Mizusaki jutgi les audicions d'actuació de veu per al nou anime i obtingui més publicitat quan aparegui el Consell d'Estudiants i arrossegui l'Eizouken abans d'una audiència. Els professors de l'audiència li diuen a Eizouken que poden seguir fent l'anime però que no se'n permet treure profit amb el nom de l'escola. Mentrestant, Asakusa lluita per pensar en una història que s'ajusti al seu art conceptual, malgrat les creixents frustracions de Kanamori amb aquest retard en el projecte. Més tard, Eizouken va a la "caça de so" amb Doumeki, i Asakusa s'invita a pensar en més idees. Sowande, el secretari del Consell d'Estudiants, apareix a la vora d'un riu proper per preguntar a Sayaka sobre els plans d'Eizouken per endavant. L'Asakusa presenta alguns conceptes nous interessants, però no pot vincular-los a la seva història original, fent enfadar a la Kanamori.

11. L'Asakusa continua lluitant per inventar una història per a l'anime, mentre que el Club de seguretat tanca per la força un altre club escolar que treballa amb Eizouken per copiar DVD abans que puguin començar a treballar. L'assessor d'Eizouken juga a videojocs de mà i anima el club a relaxar-se una mica. L'Asakusa i la Mizusaki decideixen anar-se'n a prop d'un canal fluvial de la ciutat, i Asakusa cau a un riu abans que en Kanamori l'arrossegui. Durant tot el temps, el trio és seguit per Doumeki mentre grava els sons que fan. L'endemà, el vicedirector de l'escola talla l'Eizouken dels altres clubs. L'Asakusa i la Mizusaki prenen un tren per visitar una Kanamori malalta a casa seva, i l'Asakusa recorda quan va conèixer en Kanamori per primera vegada a l'escola secundària. Tots dos eren solitaris per diferents motius, però formaven una relació de codependència. Mentre visita la Kanamori al seu llit de malalt, la Mizusaki li explica la situació a Kanamori, i Kanamori demostra que els seus esforços han generat prou cobertura mediàtica perquè l'escola només es faria avergonyir tancant el projecte d'Eizouken. Aleshores, Asakusa revela que va inventar una història que unia tots els seus viatges anteriors sobre una guerra entre humans i kappas. Amb aquesta nova direcció, Eizouken s'acosta més a acabar l'anime, però Doumeki revela més tard que alguna cosa o algú va substituir tota la pista d'àudio per una estranya melodia de piano.

12. Després de descobrir que el seu músic va canviar la pista principal a l'últim moment i ningú ho va comprovar, Mizusaki comença a entrar en pànic. Amb el temps que s'acaba, Asakusa proposa canviar el final de l'anime perquè coincideixi amb la cançó que tenen i mantenir l'escena de la festa de ball com a DVD extra. Després de treballar molt durant la nit per acabar les seves tasques, Eizouken aconsegueix acabar l'anime i Kanamori pren mesures extremes per imprimir els DVD a temps per a la convenció Comet-A. El trio aconsegueix esgotar els seus DVD, i un cop acaba la convenció, decideixen veure el seu propi producte acabat, "Shibahama UFO Wars".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada