Bloc personal,

dimecres, 29 de desembre del 2021

The Witcher (2021) S02

[186]

Valoració



Fitxa tècnica

Creador: Lauren Schmidt
Actors: Henry Cavill, Freya Allan, Anya Chalotra

[ Acció, aventura, drama ] 8 capítols de 47-67 min.

Sinopsi

IMDb (8,2):
“Geralt de Rivia, un caçador de monstres solitari, lluita per trobar el seu lloc en un món on la gent es demostra sovint més malvada que les bèsties.”

Crítica

Quin avorriment i què pesada!

Amb el que em va agradar la primera temporada i què llarga se m’ha fet aquesta! I la feinada que he tingut per passar del capítol 3!

Sí és veritat que, a mida que passen els capítols, augmenta l’interès, però, la veritat, l’únic capítol que acompleix expectatives és l’últim i, vista ara tota la sèrie, no em val massa la pena aguantar-la tota.

També cal dir que pràcticament no recordava res de l’anterior temporada. Reconeixia els personatges i poca cosa més. La qüestió és que hi han tantes incongruències que et desinfla totalment l’interès.

Per altra banda, recentment he deixat de veure Star Trek: Discovery* perquè tampoc havia per on agafar-la, doncs una de les coses que més ràbia em feia, era la mania aquesta que sembla s’ha posat de moda en la que tots els diàlegs són xiuxiuejant. Es fa molt pesat.

(*) L’última temporada que vaig veure va ser la tercera i de la quarta només he vist un parell de capítols, fins que me n’he cansat i l’he deixat per inútil. Estaven fent una molt bona sèrie d’animació, Star Trek: Prodigy i l’han deixat a mitges perquè la gent segueix Star Trek: Discovery. Amb tot, ara mateix per mi, la millor sèrie d’aquesta franquícia és Star Trek: Lower Decks. Sembla senzilla, però té molts detalls que la fan excel·lent.

Resum (amb espòilers)

1. Els Regnes del Nord s'imposen a Sodden. La Geralt i la Ciri es troben amb la Tissaia al camp de batalla i ella els explica el sacrifici de Yenn, donant a entendre que no va sobreviure. En Geralt decideix portar en Ciri a la fortalesa dels bruixots, Kaer Morhen. Es troben amb un poble desert i en Geralt es desvia per visitar un amic proper, Nivellen, que descobreixen que ha estat maleït en forma de bèstia. La Ciri es troba amb una jove anomenada Vereena amagada a la casa. En Geralt investiga més el poble i determina que va ser una bruxa, un tipus de vampir amb un crit poderós i dues fileres de dents, el que va provocar la fugida dels vilatans. Torna per veure la Vereena bevent la sang de Nivellen mentre fins i tot adopta una forma semblant a un ratpenat. En la lluita següent, Vereena és assassinada per Geralt, aixecant la maledicció de Nivellen. Nivellen revela que estimava Vereena i no va fer res durant els seus atacs al poble. També revela, per disgust de Geralt i Ciri, que va ser maleït perquè havia violat una sacerdotessa. Li suplica a Geralt que el mati, però Geralt es nega i li diu que ho faci ell mateix. A Aretuza, Tissaia tortura Cahir per obtenir informació sobre Nilfgaard. Fringilla pren captiva a Yennefer i comença cap a Cintra, però el seu grup és emboscat a la carretera.

2. Yennefer i Fringilla són capturats per Filavandrel, que els porta a la bruixa elfa Francesca Findabair. La Francesca vol que els maten, però Filavandrel argumenta que són útils en aquests boscos, que són humans. Els elfs estan excavant prop d'un monòlit en ruïnes sota l'ordre de Francesca, que té visions d'una figura de túnica blanca que creu que és la profeta elfa Ithlinne. Yennefer i Fringilla també somien amb figures amb túnica, vermella i negra, respectivament. Expliquen a Filavandrel els seus somnis i suggereixen que podrien ajudar els elfs; Filavandrel està pensant en això quan els elfs troben alguna cosa. Un túnel s'obre a un altar inscrit amb un encanteri. Francesca recita l'encanteri i l'altar s'obre per revelar un passatge que condueix a una cabana màgica en un bosc. Les tres bruixes reben la visita de la Deathless Mother, un ésser misteriós que adopta una forma diferent per a cadascuna -- Yennefer veu el seu jo més jove, Fringilla veu l'emperador Emhyr i Francesca veu Ithlinne -- i revela el camí que ha de seguir cadascú per aconseguir el seu major desig. Les bruixes són alliberades. Fringilla s'uneix a Francesca per formar una aliança entre elfs i Nilfgaard; Yennefer els diu ximples i intenta obrir un portal només per descobrir que ha perdut la seva màgia. Geralt i Ciri s'uneixen als bruixots restants a Kaer Morhen. Eskel arriba tard, portant la mà tallada d'un leshy. Els bruixots estan de festa quan els seus medallons comencen a vibrar, indicant que hi ha un monstre a prop. En Geralt descobreix que Eskel va ser infectat per leshy i s'ha transformat en un, cosa que hauria de ser impossible. Eskel diu que va tornar buscant ajuda, però no pot controlar el costat leshy i ataca en Vesemir, obligant en Geralt a matar-lo. En adonar-se que Kaer Morhen no està segur, Geralt accepta entrenar en Ciri en combat.

3. La Ciri continua entrenant en l'espasa, la forma física i l'agilitat. Vesemir investiga el leshy mutat. Yennefer fa el seu camí cap a Aretuza; Tissaia li informa que la seva absència ha despertat sospites sobre la seva lleialtat entre la Germandat, i la implora que es retracti. Stregobor interroga Yennefer, fins que intervé Tissaia. Més tard va dir a Yennefer que sap que havia perdut la seva màgia. El Consell de la Germandat decreta que per demostrar la seva lleialtat, Yennefer ha d'executar Cahir. Durant la cerimònia d'execució, davant d'un públic de la Germandat i els monarques del Nord, Yennefer allibera en Cahir i els dos fugen. Una Francesca embarassada i els elfs s'instal·len a Cintra sota la protecció de Nilfgaard. A Kaer Morhen, la Geralt li revela a la Ciri que pot haver heretat poders màgics de la seva mare. Rastregen el leshy; durant la batalla, apareix un miriàpode, un monstre semblant a un centpeus, i mata el leshy abans de perseguir en Ciri. Geralt mata el miriàpode.

4. La Triss arriba a Kaer Morhen, després d'haver estat convidada per Geralt per ajudar en Ciri en l'entrenament màgic. Geralt, Ciri i Triss investiguen els orígens dels miriàpodes i leshy, descobrint que estan connectats amb monòlits. La Ciri confessa que va enderrocar un monòlit a Cintra. Triss porta Geralt a Istredd, conegut per estudiar els monòlits. Vesemir descobreix que en Ciri té sang de saüc, durant molt de temps pensada com a extinta, i es rumoreja que és un ingredient dels mutàgens utilitzats per crear bruixots. Ara buscats, Yennefer i Cahir escapen a la ciutat d'Oxenfurt, al nord, on hi ha un pogrom contra els elfs. A Redania, Sigismund Dijkstra i Philippa Eilhart, mestre d'espies i mag de la cort respectivament del rei Vizimir, van començar a tramar la presa de Cintra. Recluten l'elfa Dara empresonada com a informador. Mentrestant, Yennefer i Cahir descobreixen que una figura anomenada The Sandpiper, que es revela que és Jaskier, està passant elfs de contraban a Cintra. Amb l'ajuda d'en Jaskier, Yennefer, Cahir i Dara s'embarquen al vaixell amb destinació a Cintra. Després que Jaskier se'n va, Yennefer descobreix que s'ha ficat en problemes.

5. Rience, un mag del foc, és alliberat de la presó i la bruixa Lydia l'encarrega de trobar la Ciri, que està al servei d'un mestre desconegut. Geralt i Istredd viatgen al monòlit caigut a l'exterior de Cintra. Yennefer, després d'haver desembarcat del vaixell, rescata Jaskier de Rience; després són separats i capturats pels guàrdies urbans. Vesemir revela el seu pla per crear nous bruixots a Ciri. Ciri està d'acord, però insisteix en ser el primer candidat. Investigant les ruïnes del monòlit, Geralt i Istredd plantegen la hipòtesi que els monòlits són portes d'entrada que, quan s'activen, permeten als monstres entrar al seu món. Geralt s'assabenta que Yennefer és viva. Triss, intentant dissuadir la Ciri, fa un ritual amb l'esperança de descobrir la font de poder de la Ciri. Descobreixen la profecia d'Ithlinne, que prediu que un fill de la sang del Vell destruirà el món. Els poders d'en Ciri activen el monòlit, fent que aparegui un Chernobog que després vola. En Geralt torna a Kaer Morhen, impedint que la Ciri participi en la conversió. Cahir arriba a Cintra. Yennefer convoca la Mare sense Mort i desapareix; té l'encàrrec de portar a Ciri a un lloc fora de Cintra.

6. Geralt porta a Ciri fora de Kaer Morhen; són atacats pel Chernobog Geralt trobat a Cintra. El cavall de Geralt, Roach, està ferit de mort, tot i que Geralt aconsegueix matar el monstre. A Kaer Morhen, Vesemir i Triss són emboscats per Rience, que roba els mutàgens i escapa. Després que en Geralt treu a Roach de la seva misèria, ell i la Ciri viatgen al temple de Melitele on Geralt espera que la Ciri aprengui a controlar els seus poders. Es troben amb Yennefer quan arriba. Francesca dóna a llum amb èxit el primer elf complet nascut en anys. Cahir revela a Fringilla que Emhyr està visitant Cintra. Istredd descobreix un vincle entre Ciri i Lara Dorren, una llegendària guerrera elfa. Yennefer li diu a Geralt que Jaskier està en problemes i que el persegueix el mag del foc, que Geralt dedueix que està buscant en Ciri. Rience apareix al temple amb els germans Michelet. En Geralt li diu a Yennefer que s'emporti en Ciri mentre el deté a Rience. Yennefer i Ciri es tanquen en una habitació i la Yennefer ensenya a la Ciri a obrir un portal. La Rience s'escapa i en Geralt es troba amb Yennefer i Ciri mentre desapareixen per un portal. La Triss li diu a la Tissaia la sang d'en Ciri.

7. Yennefer i Ciri accedeixen a la casa de la dona que va acollir a Ciri i descobreix que la família va ser assassinada per Rience. Geralt allibera Jaskier de la presó i demana ajuda per trobar a Yennefer i Ciri. Jaskier li explica a la Geralt la màgia perduda de Yennefer i el seu encantament murmurat; Geralt reconeix l'encanteri i s'adona que Yennefer està aliada amb la Mare sense Mort, o Voleth Meir, un dimoni que s'alimenta del dolor. Els dos es troben i s'uneixen a la tripulació de nans de Yarpen Zigrin. El naixement del nadó de Francesca fa que els elfs es replantegin les prioritats i decideixen centrar-se en la reconstrucció en lloc de lluitar per Nilfgaard. La Francesca diu a una Fringilla preocupada que valora el vincle de sang per sobre de l'amistat. Fringilla viatja a Aretuza per demanar ajuda al seu oncle Artorius, amb l'esperança que el seu vincle de sang el influirà, però Artorius l'acomiada, suggerint que mai va tenir poder a Nilfgaard per començar. Frustrada amb el seu poder relliscant, Fringilla assassina quatre dels generals de la Flama Blanca i intimida a Cahir perquè garanteixi per ella a l'emperador. Yennefer continua ensenyant Ciri. La Tissaia li explica a Vilgefortz sobre la Ciri, traint la Triss. Dara deixa d'espiar per a Djikstra. La Ciri llegeix sense voler la ment de Yennefer i veu la seva traïció. Molesta, la Ciri té un esclat que alerta una patrulla nilfgaardiana propera. Geralt, Jaskier i Yarpen arriben a temps per derrotar els nilfgaards. En Geralt treu la seva fulla sobre Yennefer i diu a Yarpen i Jaskier que portin la Ciri a Kaer Morhen. Yennefer recita l'encanteri. Al castell, Francesca es desperta i troba el seu nadó assassinat. El seu esclat de dolor dóna a Voleth Meir la força per alliberar-se; Geralt i Yennefer arriben mentre el dimoni s'escapa de la barraca.

8. Una Ciri posseïda comença a matar bruixots mentre dormen a Kaer Morhen. La resta de bruixots, Yennefer i Jaskier planegen expulsar a Voleth Meir de Ciri. Voleth Meir utilitza el poder de Ciri per descobrir un monòlit amagat a la sala, després portals en monstres. En Geralt i en Vesemir intenten contenir en Ciri mentre la resta dels bruixots lluiten contra els monstres. Culpant als Regnes del Nord de la pèrdua del seu nounat, Francesca mata nadons humans a Redania. Yennefer s'ofereix com a amfitriona per a Voleth Meir després de disculpar-se amb la Ciri, alliberant la princesa del seu control. Aleshores, la Ciri transporta a Geralt i Yennefer a un món desconegut on Voleth Meir deixa el cos de Yennefer. En Ciri, en Geralt i en Yennefer entreveuen la caça salvatge, que planegen segrestar a la Ciri. De tornada a Kaer Morhen, Yennefer descobreix que els seus poders han tornat. En Geralt s'adona que la Ciri no pot quedar-se a Kaer Morhen. Deduint que Vizimir està després de Ciri, la Germandat i els monarques del Nord restants van donar una recompensa a Ciri i als seus protectors. L'Istredd li diu a la Francesca la sang d'en Ciri i s'adona que la Ciri és l'esperança dels elfs. Emhyr, que es revela com el pare de Ciri, Duny, arriba a Cintra; revela que va fer matar el nounat de Francesca i ordena arrestar a Fringilla i Cahir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada