Bloc personal,

dijous, 30 de desembre del 2021

Golden Kamuy, Vol. 14 (2018)

[243]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Manga Taishō 2016: Golden Kamuy

Satoru Noda (guió, dibuix i tinta)
(Golden Kamuy - Golden Kamuy)

[ Manga, seinen, aventura, històric, western japonès ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones

10 capítols (131-140) - 194 pàgines b/n i algunes pàgines a color - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
“El tinent Tsurumi arriba a Abashiri encapçalant una flota de vaixells torpediners i llança els seus homes contra la presó al crit de ‘Porteu-me a Asirpa i a l'Home sense Rostre!’. Mentre l'oficial d'intel·ligència amenaça l'exterior de la fortalesa, el dimoni del Shinsengumi aprofita la situació per trair Sugimoto i enfrontar-se en un combat a vida o mort amb el monstruós alcaide que l'havia custodiat durant anys. El tinent Tsurumi, el vell Hijikata, l'alcaide Inudô, l'Immortal Sugimoto… Les peces clau ocupen ràpidament el seu lloc al tauler. Comença la batalla definitiva! Prohibit parpellejar!”

Crítica

Acció frenètica… el clímax! Abashiri on fire.

Portada per Hijikata. Capítols onzè i dotzè de la segona temporada de l’anime. Així doncs, amb aquest volum acaba la segona temporada de la sèrie.
I, pàgines com aquesta, no són una meravella de la composició?

Resum (amb espòilers)

ABASHIRI, 2a PART

Ens havíem quedat en que els nostres herois finalment havien arribat a Abashiri i havien aconseguit entrar a la presó per tal que Asirpa i Noppera-bou tinguessin la seva trobada. Alertats per l’esquer que hi havia enlloc de Noppera-bou, i just en el mateix moment que la Setena Divisió s’acosta pel riu, tota la presó es posa a la defensiva, quedant-se Sugimoto i Shiraishi atrapats dins els barracons, mentre Asirpa és conduïda a l’ubicació del veritable Wilk en una enganyifa orquestrada per Hijikata.

Inkarmat, que encara és a la muralla alertant Tanigaki de la xivatada a Tsurumi, entra dins la presó pel túnel juntament amb Tanigaki i Kantarou en el moment que, des dels destructors que han arribat a l’alçada de les muralles, comencen a torpedinar-les per entrar-hi en comptes de la porta principal tal i com espera Inudou. Tsurumi i els seus homes entren a la presó per la muralla esfondrada i maten a tots els guardes i presos que es troben pel camí fins arribar als barracons.

Inkarmat i Tanigaki han quedat atrapats sota les runes i Ushiyama els rescata. Tsurumi entra arrasant. Asirpa, conscient de l’engany de Hijikata, dubte entre continuar endavant o salvar Sugimoto.

Sugimoto té l’esquer del fals Noppera-bou per salvar la vida davant Tsurumi, però Nikaidou en el seu afany de matar Sugimoto dispara quan ningú s’ho espera. Sugimotorecula i torna a entrar dins la cel·la, moment en el que se n’adona que l’esquer té un tret al cap i no té res amb que negociar la seva salvació. Mentrestant, el cap dels guardes allibera tots els presoners perquè lluitin contra Tsurumi.

Sugimoto i Shiraishi, enmig de la confusió aconsegueixen sortir per sota la cel·la, però només Shiraishi arriba a l’exterior. Sugimoto li fa prometre a Shiraishi que es farà càrrec d’Asirpa. Nikaidou va darrera Sugimoto.
Inudou se’n va a la sala de lectura, on l’esperen Hijikata, el cec i Asirpa, donant per fet que és el lloc on està l’autèntic Wilk. Enmig del foc dels destructors, Asirpa, sabent ara on es troba Wilk, fuig per rescatar Sugimoto. Kiroranke la troba enmig de la fugida i també es troben amb Shiraishi que els informa d’on es troba Sugimoto. Shiraishi porta Asirpa a la porta principal, tal i com li ha encarregat Sugimoto, i per la seva banda Kiroranke se’n va a buscar Wilk amb la intenció de portar-lo també a la porta principal.

Kiroranke allibera Sugimoto i l’informa d’on es troba Noppera-bou a la vegada que li dona el ganivet que li ha entregat per ell Asirpa. Sugimoto anirà a buscar Noppera-bou i encarrega també a Kiroranke que vagi a la porta principal per assistir Shiraishi.

El cec i Inudou es maten mútuament just quan estava treient Noppera-bou de la seva cel·la. Quan Hijikata creia tenir tot l’avantatge sobre Noppera-bou, Inudou, que no estava mort com es pensava, l’encadena a ell mateix i l’obliga a lluitar a mort.

Mentrestant, a fora Nikaidou ha atrapat Sugimoto i estan lluitan sanguinolentament, moment en el qual Nikaidou aprofita per utilitzar l’arma que porta a la pròtesi de la cama i fereix Sugimoto. Aquest agafa l’arma/pròtesi i li dispara a la mà dreta, amputant-la. A dintre, Hijikata acaba matant Inudou.

A la porta es reuneixen Asirpa, Shiraishi, Ushiyama, Tanigaki, Inkarmat, Kantarou i Kiroranke. Kantarou i Ushiyama se’n van a ajudar Hijikata. Inkarmat puja a la teulada de l’edifici.

Sugimoto es troba Noppera-bou, el dels ulls blaus, i li ensenya el ganivet que li ha fet arribar Asirpa perquè el reconegui. Sugimoto li retreu el fet que hagi embolicat la seva pròpia filla en tot allò.

Inkarmat reconeix Noppera-bou i viceversa, i fa pujar Asirpa a la teulada. Asirpa i el seu pare intercanvien mirades enmig de records de joventut. Kiroranke també és dalt de la teulada.

Wilk li diu a Sugimoto que no va ser ell qui va matar els ainu. I a continuació, quan semblava que estava a punt de fer-li saber a Sugimoto on era l’or, rep un tret al cap davant la sorpresa de tots. El següent en ser disparat al cap és Sugimoto. Ogata és l’autor dels trets.
Kiroranke baixa Asirpa de la teulada. Tanigaki s’apropa a investigar què ha passat. La resta, consternats, fugen. Ogata continua disparant als cossos inerts al terra, però Tanigaki aconsegueix treure’ls fora del seu punt de mira i els treu de la presó. Més enllà de la porta, es troba Inkarmat al terra amb un punyal clavat a la panxa. Tanigaki recorda haver vist Kiroranke fent senyals des de dalt de la teulada en el moment que van disparar Wilk i Sugimoto. Tsurumi surt de la presó i se’ls troba a tots a la porta.

EL “DESPRÉS DE…”

Asirpa, Shiraishi i Kiroranke han pogut escapar en canoa. Ogata apareix del no res per afegir-s’hi i confirma que Wilk i Sugimoto estan morts.

La presó ha quedat totalment destruïda i tothom és mort, però, casualment, Sugimoto ha estat operat del cap –amb extirpació de part del cervell– per Ienaga, que també havia estat prèviament capturada conjuntament amb Nagakura, i és viu gràcies a Tsurumi. Curiosament, Inkarmat, que també és viva, està entre la vida i la mort vetllada per Tanigaki.

Mentrestant, el grup d’Asirpa (Shiraishi, Kiroranke i Ogata) donant per mort Sugimoto, amb aquell dubte constant d’Asirpa, es dirigeixen a l’illa més al nord de Karafuto (Sakhalín).

Hijikata, Ushiyama, Kantarou i el cec, que s’està recuperant, estan amagats en el sòtan secret de la sala de lectura de la presó, mentre a la superfície estan fent les feines de desenrunament, moment en el que descobreixen els plans d’Inudou. Pensant en un principi que havia estat una derrota, aquest descobriment és una petita victòria, per la qual cosa decideixen anar al sud a buscar més tatuatges.

Els tatuatges del grup de Sugimoto ara estan en poder de Tsurumi. Passada la situació d’Abashiri, cada grup recomposat de diferenta manera està fent les seves càbales personals. Tsurumi deixa anar Sugimoto i Tanigaki darrera Asirpa amb la vigilància de Tsukishima i Koito. Cikapasi i Ryu s’hi han afegit com polissons. Inkarmat es queda amb Tsurumi i Ienaga recuperant-se.

Comença una nova aventura a Karafuto (Sakhalín).



Col·lecció

Golden Kamuy, Vol. 1 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 2 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 3 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 4 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 5 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 6 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 7 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 8 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 9 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 10 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 11 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 12 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 13 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 14 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 15 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 16 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 17 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 18 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 19 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 20 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 21 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 22 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 23 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 24 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 25 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 26 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 27 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 28 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 29 (2022)
Golden Kamuy, Vol. 30 (2022)
Golden Kamuy, Vol. 31 (2022)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada