Bloc personal,

divendres, 21 de gener del 2022

Golden Kamuy, Vol. 25 (2021)

[267]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Manga Taishō 2016: Golden Kamuy

Satoru Noda (guió, dibuix i tinta)
(Golden Kamuy - Golden Kamuy)

[ Manga, seinen, aventura, històric, western japonès ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones

10 capítols (241-260) - 202 pàgines b/n - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Algú sap què està a punt de passar a Sapporo? Només falten tres pells perquè el mosaic de tatuatges estigui complet. Els presos fugats, el tinent Tsurumi, la Setena Divisió, Toshizô Hijikata i la gent de Sugimoto es dirigeixen cap a la ciutat com si fos un far a la nit. La recerca del tresor, la lluita per la vida i el camí cap al futur adopten un rumb inèdit. Aquest volum flamant et farà contenir l'alè… Promès!”

Crítica

Finalment sembla que la cosa es comença a posar interessant després d’un parell de volums d’anar fent temps…

Portada per Boutarou el Pirata sota l’aigua. Sotacoberta per Sugimoto.

D’aquest volum només tenia quatre capítols per seguir en castellà. La resta i fins el final –volum 28 publicat, encara que hi han capítols publicats a la Weekly Young Jump fins completar un proper volum 29– només els tinc disponibles en anglès. No es llegeixen amb la mateixa fluïdesa, però déu n’hi do. Veig que el glosari amb informació de què ha partit l’autor per documentar-se també hi és en anglès i millor estructurada.

Comença a haver-hi moviment, però sembla que l’autor regula massa mesuradament el gran esclat d’acció…

Resum (amb espòilers)

LA PRÈVIA A SAPPORO

Primer capítol per conèixer la biologia i botànica autòctona de Hokkaido. Asirpa es planteja què passarà amb Sugimoto quan trobin l’or. Qui protegeix qui?

Camí de Sapporo, Asirpa resulta ferida al quedar sepultada per una talada massiva d’arbres. També serveix perquè cadascú del grup mostri les seves veritables motivacions per trobar l’or.

Enmig de frenètiques masturbacions, coneixem els problemes que té Usami amb Ogata provocats per Tsurumi. Per la seva banda, Ogata està habituant-se a disparar amb l’esquerra, única manera que té d’encertar-la ara que li falta l’ull dret.

Repasem, per enèsima vegada, la situació de cada personatge d’aquesta història… i ja es va fent una mica pesat. L’únic interessant és que, finalment, l’home dels caramels és descobert per Ushiyama quan començava a estrangular un nen (sembla que en aquest capítol, l’autor va canviar el que va publicar prèviament a la revista respecte al que finalment va sortir al tankobon; en la revista apareixia el gos decapitat i estrangulava el nen amb un corda).

[ Fins aquí, la part disponible en castellà online; imprès hi ha fins el volum 26 a Milky Way Ediciones (el 27 surt a final de mes). ]

ESPIRAL DE VIOLÈNCIA SENSE ATURADOR

Ushiyama estomaca l’home dels caramels mentre intenta escapar pels carrers de Sapporo, moment amb el que es creuen amb el grup de Sugimoto dinant tranquil·lament un arròs amb curry. Hijikata, que anava darrera Ushiyama, es troba també de sobte, cara a cara, amb Sugimoto i comencen una lluita fins que Ushiyama s’hi afegeix i es torna interminable entre Sugimoto i Ushiyama.

Entre tots intenten aturar aquella estúpida lluita que no porta a res, més enllà que a cridar l’atenció de les autoritats i de la Setena Divisió que justament els està buscant. En un moment donat, diuen d’organitzar-se entre ells i surt mencionat el nom Ogata donant a entendre que és amb ells. L’encaputxat franctirador rus no reacciona i OgataAsirpa al punt de mira. Per sort, Ogata comença a tenir al·lucinacions i dona temps al rus de posicionar-se.

La fúria acumulada de Sugimoto ve de l’estacada de Hijikata a Abashiri per la que va acabar amb un tret al cap i des de llavors, recordem, va estar atès per Tsurumi i va començar la búsqueda d’Asirpa assistit pels homes de Tsurumi també, fins que quan va trobar Asirpa en va renegar i van estar pel seu compte. Després d’un intercanvi de retrets, Asirpa calma les coses.

Finalment, després d’una situació còmica i d’una lluita gairebé a mort, amb tothom calmat, es discuteix l’objectiu principal de la trama de la història: què passarà després d’haver trobat l’or si se’l queda Hijikata. Segons ell, Asirpa ha de ser el nou líder que conglomeri totes les minories ètniques de Hokkaido en la nova república d’Ezo.


DESXIFRANT LA CLAU DELS TATUATGES

Davant un enemic comú, Tsurumi, que ha robat tots els tatuatges de Sugimoto, acorden unir forces. Els dos grups comparteixen tatuatges i composen un mosaic al terra amb presència exclussiva de Hijikata i Asirpa. La clau amb la que fins ara especulaven –o es donava a entendre– era el nom de Wilk (Noppera-bou) romanitzat en ainu, Horkew Oskoni, en kanjis Ho Ro Ke U O Shi Ko Ni, però ara sembla que Asirpa pensa que potser és una altra cosa…

Hi ha un tatuatge que no segueix les normes de la resta. Ogata hi té alguna cosa a veure. Comencen els dubtes per saber quines d’aquelles pells són les falsificades. Asirpa està ben perduda i és conscient que, fins i tot amb tots els tatuatges, no té la clau per desxifrar-les ni diferenciar les de veritat i les falsificades. Qui ara té la clau, de veritat, és Tsurumi, que sap quines són les de veritat i quines les falsificades.


LA TRAMPA PER JACK L’ESBUDELLADOR

Mentre els homes de Hijikata tenen gairebé encerclat a Jack l’Esbudellador, tots els homes de Tsurumi arriben a Hokkaido i estan a l’espera de l’arribada del mateix Tsurumi. Hijikata fa quatre grups amb esquer, avisador i atacant.

Usami el Masturbador ha sabut que el proper atac de Jack l’Esbudellador serà a la fàbrica de cervesa i la seva intervenció fa que el grup Ushiyama hi intervingui, llencin el petard just en el moment que Hikijata està cara a cara amb Jack l’Esbudellador. L’explosió del coet alerta totes les faccions implicades.

Ara sí, resolució èpica en el proper volum, no? Això sembla un coitus interruptus



Col·lecció

Golden Kamuy, Vol. 1 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 2 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 3 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 4 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 5 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 6 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 7 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 8 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 9 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 10 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 11 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 12 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 13 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 14 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 15 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 16 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 17 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 18 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 19 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 20 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 21 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 22 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 23 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 24 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 25 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 26 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 27 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 28 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 29 (2022)
Golden Kamuy, Vol. 30 (2022)
Golden Kamuy, Vol. 31 (2022)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada