Bloc personal,

dimecres, 5 de gener del 2022

Taishō Otome Otogibanashi (2021) S01
(Taisho Otome Fairy Tale)

[191]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Jun Hatori
Guió: Hiroko Fukuda, Sana Kirioka (manga)
Estudi: SynergySP
Veus de doblatge: Yûsuke Kobayashi, Saya Aizawa, Yûna Mimura
[ Animació, comèdia romàntica, drama, històrica, shōnen ] 12 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (7,5):
“Tamahiko es veu exiliat al camp per la seva família rica a causa de la seva discapacitat. La seva vida solitària es veu capgirada per l'arribada de Yuzuki, la seva núvia concertada.”

Crítica

De les meves, però em grinyola el context històric de l’esposa concertada submisa… de 14 anys!!!

Manga d’èxit que va començar a publicar-se el 2015 i del que se n’han fet alguns spin-off: l’original que ens ocupa Taishō Otome Otogibanashi (5 volums des de 2015 fins 2017), Shōwa Otome Otogibanashi (5 volums des de 2018 fins 2020) i Taisho Otome Otogi Banashi: Enseika no Shokutaku (1 volum des de 2021 i publicant-se en l’actualitat).

La sèrie m’ha entretingut i m’ha emocionat. Simple i fàcil per no haver de pensar massa i llagrimejar quan toca. També està molt ben feta en el nínxol per qui està feta, però hi han coses de base que em grinyolen. Persones que es poden vendre? Nenes de 14 anys que la seva única aspiració és portar fills al món pel seu marit i cuidar una casa? Òbviament, en el context històric que es desenvolupa és el normal, però no per això deixa de grinyolar per molt amor romàntic que s’hi presenti…

Resum (amb espòilers)

És a finals de 1921, el desè any de l'era Taishō. Tamahiko Shima, el segon fill de la rica família Shima, té la seva vida cap per avall després que el seu braç dret queda paralitzat en un accident de cotxe que també cobra la vida de la seva mare. Ara considerada inútil per als plans a llarg termini del seu pare calculador per al seu imperi empresarial, la seva família el tracta com a "mort". Però com que faria vergonya a la família si el reneguessin directament, en lloc d'això es veu desviat a una vil·la a les muntanyes de Chiba, fora de la vista del públic. Tot i que ràpidament es resigna a la idea que morirà sol i oblidat, una nit nevada de desembre apareix una noia a la seva porta i li anuncia que hi és per ser la seva cuidadora i, quan tingui prou edat, la seva núvia. La noia, anomenada Yuzuki Tachibana, o "Yuzu" per abreujar-se, va ser comprada a la seva empobrida casa pel pare de Tamahiko, i encara que ella també es veu desarrelada de la seva llar i família, es llança al seu nou paper amb gust.

En Tamahiko inicialment és extremadament cínic i deprimit a causa del seu exili, i la disposició irrefrenablement assolellada d'en Yuzuki li molesta els nervis al principi, però la seva presència gradualment ajuda a alegrar el seu estat d'ànim. Amb el temps, la Tamahiko i la Yuzuki s'enamoren. L'any 1922, la germana petita de Tamahiko, Tamako, visita la parella i, tot i que inicialment té fred, s'escalfa a Yuzuki. També coneixen en Ryō Atsumi, la germana gran i cuidadora d'un nombre de germans més petits, que es burla, agafa i roba a Tamahiko. No obstant això, s'apropa a ell i a Yuzu, i la Tamahiko ajuda els seus germans més petits amb l'escola.

L'any 1923, Yuzuki i un dels germans de Ryō, Ryotaro, marxen cap a Tòquio: el primer per veure la seva amiga de l'escola, i el segon per fer un aprenentatge. No obstant això, es veuen atrapats pel gran terratrèmol de Kantō de 1923, que va portar a Tamahiko i Ryō a caminar cap a Tòquio, amb Tamahiko que deixa la seva casa oberta com a refugi temporal per a la població afectada a la seva ciutat. Tamahiko troba Yuzuki i la porta a un hospital temporal dirigit pel seu oncle separat. Després del terratrèmol, el famós cantant Kotori Shiratori visita Chiba i fa un espectacle amb Yuzuki i Ryō. Més tard, Tamahiko torna a l'escola, aprova els exàmens d'accés i es fa amistat amb el germà bessó de Kotori, Hakaru. La Kotori visita la Yuzuki i la Tamahiko i els pregunta sobre l'amor per donar suport a la seva composició.

En Yuzu se'n va un dia de sobte, i Tamahiko torna a caure en el seu estat de depressió. Es revela que l'hereu de la família Shima, Tamaki, ha mort, i Tamahiko, tot i haver estat ostracitzat anteriorment, és convidada de nou a la família per servir com a hereva. Com a resultat, Yuzuki és assignat a convertir-se en l'esposa del germà de Tamahiko, Tamao. Tamahiko torna a Tòquio, recupera Yuzuki i talla els llaços amb el seu pare, amb Tamako i Tamao seguint-lo, deixant només la germana gran, Tamayo, per succeir a la família Shima. En preparació per al seu casament, la Tamahiko i la Yuzuki visiten la família d'en Yuzuki a Iwate. Finalment, Tamahiko pren el cognom de Yuzuki, Tachibana, i es converteix en professora. Tamao i Tamako són adoptats pel seu oncle.


1. La Nit de Cap d'Any de 1921, Tamahiko es troba al llit a la vil·la de camp de la seva família a les muntanyes de Chiba, deprimit per la seva situació. A la nit, Yuzuki Tachibana arriba a la vil·la familiar dient que ara està promesa amb Tamahiko a causa d'un deute familiar que té la seva família amb la família Shima.

2. Arriba la primavera de 1922 i la Tamahiko continua acostumant-se a un Yuzu. El pare de Tamahiko, Tamahiro, envia al seu fill una carta anunciant que dos dels germans de Tamahiko tenen possibilitats de casar-se, i per preservar les seves possibilitats, Tamahiro ha declarat el seu fill mort a la família. Aquesta notícia fa que en Tamahiko s'enfonsi més en la seva depressió i emmalalteixi amb febre. Mentre Yuzu intenta consolar-lo, embruta el seu quimono donant-li el desig de substituir-lo. La parella fa un viatge a Tòquio per comprar-li tela i tornar més tard a la vila familiar. La germana de la Tamahiko, Tamako, arriba aleshores anunciant que té la intenció d'anar a viure.

3. Tamako s'instal·la amb el seu germà i Yuzuki, però encara mostra un comportament fred cap a tots dos. Això comença a enfonsar l'estat d'ànim de la Tamahiko de nou fins que Yuzuki el porta a fer un petit passeig per apreciar la bellesa del paisatge natural de la casa. Més tard a la nit, una tempesta espanta la Tamako fins al punt que perd accidentalment el control de la bufeta i orina a terra. Yuzuki l'ajuda ràpidament a netejar-se i accepta passar la nit amb ella per ajudar-la a superar la tempesta, on els dos s'uneixen.

4. Yuzuki i Tamako s'uneixen encara més a través d'alguns discos del famós cantant Shiratori Kotori. Més tard, la Yuzuki cau malalta d'excés de treball deixant a la Tamako i la Tamahiko per cuidar-la per recuperar-la. Durant la nit, la Tamahiko va a comprovar com Yuzuki, trobant-la lluitant per respirar sota unes embenades ben embolcallades que amagaven els seus amplis pits. Tamako anuncia que tornarà a l'escola amb l'esperança de convertir-se en metgessa en el futur.

5. Quan arriba l'1 de setembre, la Tamako marxa per quedar-se amb el seu oncle a Kobe per començar els seus estudis de medicina. Més tard durant el dia, la Tamahiko i la Yuzuki van a comprar al mercat del poble, on se'ls nota el carterista entremaliat Ryo Atsumi. Més tard al vespre, Yuzuki presenta un marcador de flors premsada per a Tamahiko com a regal d'aniversari per a ell, el primer que rep a la seva vida. Un fort xoc els fa sorprendre a tots dos, cosa que fa que en Tamahiko investigui on troba en Ryo assegut a la seva habitació.

6. Tamahiko rastreja Ryo fins a casa seva, només per descobrir que és la gran de tres germans menors i el seu robatori es deu al fet que el seu pare és un alcohòlic abusiu. L'endemà, la Tamahiko torna de nou a casa d'en Ryo per intentar recuperar el punt d'interès que li va robar i Ryo accepta tornar-lo si la Tamahiko ajuda els seus germans petits amb la feina de l'escola. Abans que la Tamahiko pugui recuperar-lo, el pare de Ryo torna obligant-lo a marxar ràpidament. L'endemà, Ryo arriba a casa de Tamahiko, però es burla d'ell, donant a entendre que davant de Yuzu els dos estaven tenint una aventura il·lícita.

7. Els germans de Ryo i diversos nens de la ciutat s'acosten a Tamahiko i Yuzuki que volen tornar a ser tutoritzats. Mentre els ensenyava, Ryo arriba a la finca i s'emporta a Yuzu per cuinar un àpat per als nens. Mentre estan sols, Ryo reconeix a Yuzu per aguantar el seu intent d'allunyar-la de Tamahiko. Inspirat per donar tutories als nens, Tamahiko escriu una nota per al seu pare, demanant-li que li permetin tornar a l'escola. La nit de Cap d'Any, Yuzu revela que ja té l'edat suficient per casar-se legalment, però en Tamahiko diu que vol créixer com a persona abans de prendre-la com a dona. Ell, però, la besa impulsivament d'una manera romàntica. Després d'una altra sessió de tutoria amb els nens, el germà petit de Ryo, Ryotaro, diu que es traslladarà a treballar a Tòquio. Aquella nit, Ryo arriba a casa de Tamahiko dient que Ryotaro va desaparèixer. Unint-se a la recerca, Yuzu troba el noi i Tamahiko alleuja la seva por a deixar la seva família, inspirant-lo a seguir endavant. L'endemà al matí, s'acomiada de tothom més feliç que abans i puja a un tren cap a Tòquio.

8. La Tamako s'assabenta de l'oferta de Tamahiko per tornar a l'escola, així que el posa en contacte amb el seu oncle Tamasuke, que decideix patrocinar-lo. Mentre estudia per fer un examen de recuperació, el popular músic Kotori Shiratori ve a la ciutat per fer una actuació. Tot i no conèixer-la, en Tamahiko es pren un descans dels estudis per anar amb Yuzu i els nens locals, descobrint que li agrada les cançons de la jove. Més tard aprova l'examen i torna a començar l'escola. i descobreix que el germà bessó de Kotoro, Hakaru, s'està traslladant al mateix temps. Tamahiko és impopular entre els seus companys de classe, només en Hakaru s'interessa per ell, i els dos tenen problemes amb un professor. En haver de fer una altra tasca com a càstig, en Tamahiko porta en Hakaru al seu lloc i el presenta a Yuzuki, després li menteix sobre com va anar el seu dia. En Hakaru el crida quan estan sols, però reconeix el seu desig de mantenir feliç a Yuzu. Al sopar, en Hakaru truca a la Tamahiko la seva amiga i li promet tornar. Fidel a la seva paraula, més tard apareix amb en Kotori a remolc, sorprenent a Yuzuki.

9. La famosa cantant, Kotori, arriba a la vil·la de Tamahiko, etiquetant-se amb el seu germà, Hakaru. Kotori li diu a Yuzu que necessita consells sobre l'amor per a una nova cançó i li demana quedar-se a la propietat i observar la rutina diària de la Tamahiko i la Yuzu. En Kotori també parla de com en Hakaru li encantava tocar i cantar música, fet que va fer que Tamahiko li preguntés a Hakaru. Revela que volia ser músic més que Kotori, però ho va renunciar després de caure malalt, trencant la seva promesa de cantar juntament amb ella. Tamahiko el convenç de tornar-ho a provar, i ell canta un duet amb la seva germana mentre estrena la seva cançó d'amor.

10. La vella amiga i companya de classe de la Yuzuki, Midori, anuncia que està embarassada i que es trasllada a Kyushu amb el seu promès. Com que potser no tindran l'oportunitat de retrobar-se, li demana a Yuzuki que visiti Tòquio. Tamahiko la convenç de fer el viatge, i ella encarrega a Ryo de cuidar de Tamahiko. Yuzuki gaudeix d'uns dies amb Midori, que està contenta d'assabentar-se que la seva amiga està sent ben tractada. No obstant això, el dia que es prepara per tornar, el gran terratrèmol de Kanto esclata. Veure el poble en ruïnes deixa en Tamahiko consternada amb la idea de perdre en Yuzuki. Tamahiko descobreix una nota i un regal d'aniversari que Yuzuki li ha deixat i amb un esperit renovat, marxa cap a Tòquio per trobar-la.

11. Tamahiko i Ryo caminen junts cap a Tòquio per trobar a Yuzuki i Ryotaro, i es troben amb altres llocs devastats pel terratrèmol. A la seva arribada a Tòquio, es retroben amb Tamako, que està ajudant a tractar els ferits juntament amb el seu oncle, Tamasuke Manabe. Amb la Tamako unint-se a la recerca, troben en Midori, però descobreixen que ella i la Yuzuki estaven separades en el caos de les tempestes de foc que van esclatar. Tamahiko està a punt de rendir-se quan dos nens perduts van intentar robar-li les boles d'arròs. Com a resultat, els nens estaven sent cuidats per Yuzuki i tots tres estaven refugiats en un edifici en ruïnes. Els nens el porten a Yuzu, que està inconscient per una ferida al cap, i la Tamahiko la porta de tornada al campament mèdic.

12. Un Yuzuki inconscient contempla els seus sentiments per Tamahiko i el que significa per a ella, recordant com es va lliurar pel bé de la seva família per ser la seva núvia concertada. Yuzuki es desperta i li fa un llarg petó apassionat a Tamahiko només per adonar-se que tothom estava mirant. Tamayoshi i la seva filla Tamayo arriben per exigir al seu germà separat que tracti el fill gran, Tamaki. En Manabe es nega a deixar a les altres persones al seu càrrec i deriva Tamayoshi a un altre metge. Mentre Tamayoshi es prepara per marxar, Tamahiko expressa la seva felicitat de veure que el seu pare està a salvo. Després de passar temps ajudant als esforços de socors a Tòquio, Yuzu i Tamahiko tornen al poble. Passa un mes i les coses es tornen a la normalitat, així que tothom es reuneix per fer una festa d'aniversari tardana a la Tamahiko. Més tard, Yuzu demana que l'agafen i li besin més sovint; una cosa que ella creu que les noies no haurien de pensar. Tamahiko accepta, besant-la al moment per marcar l'aprofundiment de la seva relació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada