Bloc personal,

dissabte, 22 de gener del 2022

Golden Kamuy, Vol. 26 (2021)

[268]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Manga Taishō 2016: Golden Kamuy

Satoru Noda (guió, dibuix i tinta)
(Golden Kamuy - Golden Kamuy)

[ Manga, seinen, aventura, històric, western japonès ]
Golden Kamuy manga online
Milky Way Ediciones

10 capítols (251-260) - 202 pàgines b/n - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Els homes de Sugimoto, de Hijikata i de Tsurumi acudeixen a la fàbrica de cervesa Sapporo amb un únic objectiu: arrencar-li la pell a Jack l'Esbudellador en un festival de violència en què ningú estarà fora de perill. Mentrestant, Keiji Ueji s'infiltra pel seu propi peu en un vedat de caça on es podria convertir en la presa més cobejada d'aquests mateixos caçadors. Un: beu! Dos: dispara! Tres: caça! Heus aquí els ingredients secrets d'un western a la japonesa amanit amb grans dosis d'or i disbauxa.”

Crítica

Mil fils d’acció en fronts diferents…

Portada pel franctirador rus l’Encaputxat.

Acció, acció i més acció. De la mateixa manera que hi ha moments que es pot fer avorrit perquè sembla que no passi res, en aquest volum és un no parar d’acció, on mai saps on mirar perquè a tot arreu és rellevant el que està passant. I tot dins una fàbrica de cervesa per aconseguir el tatuatge de Jack l’Esbudellador. Al final es tanquen més històries i sense que Tsurumi hi hagi d’intervenir pràcticament.

Resum (amb espòilers)

LA TRAMPA PER JACK L’ESBUDELLADOR (continuació)

Estàvem amb la trampa que havia preparat Hijikata per enxampar Jack l’Esbudellador, quan ha aparegut Usami el Masturbador i ha desgavellat el pla. Hi ha hagut d’intervindre Ushiyama l’Invencible, alertant a la resta de grups que allà hi passava alguna cosa quan, en realitat, era el mateix Hijikata en persona qui s’havia trobat amb el veritable Jack l’Esbudellador cara a cara. Alertats pel coet i pels trets de la lluita, l’avançada de Tsurumi (Koito, Tsukushima, Kikuta i Nikaidou) hi intervé, llençant Ushiyama a Usami sobre aquests soldats.

Hijikata, que s’ha adonat de l’error del llançament del coet en l’altra posició i sabent qui té davant, dispara a Jack l’Esbudellador, però aquest aconsegueix fugir. També dona l’avís correctament disparant el coet, però ara els altres grups estan despistats pel desgavell causat per Usami i els homes de Tsurumi.

Sugimoto i Asirpa entren a la fàbrica seguint els cinc soldats que perseguien Ushiyama (darrera d’ells Shiraishi). Sugimoto s’encara amb Nikaidou i Koito. Asirpa es posa enmig per evitar que el disparin, però Sugimotoi Koito lluiten aferrissadament. KikuraSugimoto al punt de mira, però Ushiyama el salva tirant els barrils de cervesa. Enmig de la confusió, enun petit tsunami de cervesa dins la fàbrica i embriagats per la ingesta accidental, Kikura captura Asirpa.

En una lluita a part, l’encaputxat rus ha localitzat Ogata per les teulades. En sortir de la fàbrica, Asirpa amenaça Kikura amb una punta de fletxa enverinada, però queda exposta al tir d’Ogata que, una vegada més, torna a tenir visions, moment en que l’encaputxat dispara al rifle d’Ogata a un pam de la seva cara i li inutilitza l’arma.

Kikura li explica a Asirpa el que va esbrinar en l’assassinat dels ainus que custodiaven l’or. Tot plegat per fer temps fins que Usami intenta agafar Asirpa desprevinguda des de darrera. Per sort, Kadokura enxampa Usami i fuig corrents.

L’Esbudellador, per escapar, provoca un incendi. Usami enxampa Kadokura i li roba un tatuatge que portava amagat. Quan es disposa a encular-lo, apareix Ogata buscant una posició millor en la seva particular lluita amb l’Encaputxat i s’estomaquen.

Asirpa es troba cara a cara amb Jack l’Esbudellador. Sabem la tonta història del perquè assassinava. Asirpa li clava un cop al genoll amb la vara de castigar, el fa agenollar-se i el remata amb un cop al cap. Sugimoto apareix i remata la feina clavant-li la baioneta i patejant-lo per la finestra des d’un segon pis al carrer.

En la lluita que mantenien Usami i Ogata aquest últim té les de perdre quan Usami li descarrega de bales el fusell i, quan es disposa a trinxar-lo amb el ganivet, Ogata es treu una bala de la boca, la carrega al fusell i dispara Usami, cau per les escales, temps suficient per carregar de nou totes les bales al fusell, però quan es disposa a rematar la feina, Usami ha pogut escapar. Des de la distància, Ogata té l’opció de disparar Usami quan fuig a cavall o a Sugimoto, que acaba de llençar l’Esbudellador per la finestra. Es decideix per Usami. Tsurumi, que acaba d’arribar al lloc, assiteix Usami que només té temps de donar-li el tatuatge confiscat abans de morir.

Enmig dels mil fronts d’acció oberts, l’home dels caramels, davant l’espectacle de foc provocat a la fàbrica de cervesa i amb el moviment de bombers, s’ha enfilat a la xemenia de la fàbrica es despulla i amenaça amb que el codi mai podrà ser desxifrat, referint-se a que s’ha tatuat molts tatuatges a sobre del tatuatge original que li van fer a la presó. Totes les parts implicades en la recopilació de tatuatges coincideixen que no cal tenir-los tots per desxifrar el codi. L’home dels caramels ensopega i cau des de dalt de la xemeneia al terra.


EL SEGREST D’ASIRPA

Fugint de l’incendi, Sugimoto i Asirpa veuen que Kadokura també està tatuat, per tant és el tatuatge número 24 que faltava. Els homes de Hijikata han recuperat el cos de Jack l’Esbudellador. Sugimoto, Asirpa i Kadokura estan atrapats pel fum i és Boutarou qui es disposa a salvar-los gràcies a la seva capacitat d’aguantar la respiració, però arribat el moment, agafa Asirpa, li fot un cop de pala a Sugimoto i pren els tatuatges de Kadokura.

Finalment Sugimoto és salvat per Shiraishi. Boutarou intenta dissuadir Asirpa de buscar l’or quan es troba amb Koito i Tsukishima i ha de fugir cames ajudeu-me. Koito l’acaba trobant de nou i li fa un tall a l’esquena, moment en el que ha d’abandonar Asirpa i fugir nadant per la piscina de cervesa. Amb tot, té temps de tornar i emportar-se nadant Koito. Tsukishima, desconcertat, només troba Asirpa que està recuperant el coneixement. Tsukishima salva Koito de morir ofegat per Boutarou. Asirpa ha pogut fugir, però finalment és de nou capturada sota les ordres de Tsurumi.



Col·lecció

Golden Kamuy, Vol. 1 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 2 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 3 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 4 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 5 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 6 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 7 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 8 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 9 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 10 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 11 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 12 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 13 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 14 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 15 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 16 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 17 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 18 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 19 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 20 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 21 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 22 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 23 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 24 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 25 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 26 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 27 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 28 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 29 (2022)
Golden Kamuy, Vol. 30 (2022)
Golden Kamuy, Vol. 31 (2022)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada