Bloc personal,

dimarts, 21 de desembre del 2021

Golden Kamuy, Vol. 5 (2015)

[232]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Manga Taishō 2016: Golden Kamuy

Satoru Noda (guió, dibuix i tinta)
(Golden Kamuy - Golden Kamuy)

[ Manga, seinen, aventura, històric, western japonès ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones

10 capítols (39-48 + omake) - 194 pàgines b/n i algunes pàgines a color - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Un tresor amagat les claus del qual per trobar-lo les porten tatuades a les seves esquenes perillosos convictes pròfugs! Sugimoto i Asirpa segueixen el rastre de Kazuo Henmi fins a arribar a una vila costanera on l'olor de mort els segueix molt de prop. Què va passar entre Shiraishi i la colla de criminals liderats per Hijikata? I quin és el veritable objectiu del boig assassí en sèrie que acompanya el grup durant la caça de balenes? La recerca de l'or continua en aquesta explosiva cinquena entrega plena d'acció i violència a les terres gelades de Hokkaidō!!”

Crítica

He trobat a faltar més ganyotes de l’Asirpa…

En aquest volum hi han lluites fraticides, especialment dins els seguidors de la Setena Divisió, però es fan més marcades les diferentes faccions: Sugimoto team, Hijikata team, Tsurumi team i Ogata only one.

El volum comença amb la continuació de la caça de balenes amb l’assassí pescador, però el gruix principal es centra en l’intent d’assassinar Tanigaki per part d’Ogata. Finalment, també coneixem Kiroranke, amic del pare d’Asirpa, per la qual cosa tindrem detalls més específics.

Amb aquest volum, hem arribat al capítol 10 de la primera temporada de l’anime.

M’encanta quan parlen de menjar i se’ls humitejen els ulls…

Resum (amb espòilers)

Repasem la quantitat de pells/tatuatges que hi han localitzades fins ara, d’un total suposat de 24 tatuatges:

1.- Borratxo del vol. 1 que li explica la història a Sugimoto, propietat de Sugimoto team [ mort ].
2.- Perseguidor del vol. 1 que intenta matar-lo i, quan Asirpa li està copiant el tatuatge, és disparat al cap per Ogata, propietat de Sugimoto team [ mort ].
3.- Shiraishi Rei de l’Escapament del vol. 1, propietat de Sugimoto team [ viu ].
4.- Hijikata, líders dels presos del vol. 1, propietat de Hijikata team [ viu ]. (Aquest no el tenia comptabilitzat).
5.- Ushiyama l’Invicte del vol. 2, propietat de Hijikata team [ viu ].
6.- La pell que porta posada sempre a sobre Tsurumi i que, a hores d’ara, no sabem a qui pertany, del vol. 3, propietat de Tsurumi team [ mort ].
7.- El caçador Tetsuzō, del vol. 3, mort per la lloba companya de Retar, propietat de Sugimoto team [ mort ].
8.- L’assassí en sèrie, pescador, del vol. 4, propietat de Sugimoto team [ mort ].


Finalment, Sugimoto, malgrat tenir-lo davant dels nassos tota l’estona sense saber-ho, descobreix l’assassí i és mort, davant la pressió de Tsurumi que estava fent tractes per subvencionar la construcció de fàbriques d’armes amb el propietari de la indústria pesquera (recordem que han localitzat l’assassí mitjançant indicacions de Hijikata amb Shiraishi fent el doble joc). Mentrestant, hem après coses de la indústria pesquera de les arengades i la sostenibilitat mediambiental marina.

En un altre ordre de coses, Tsurumi és informat que Ogata s’ha recuperat totalment i ha marxat pel seu compte de l’hospital. De la mateixa manera, el bessó supervivent obsessionat en matar Sugimoto, Kouhei també campa al seu aire. Així doncs, Tanigaki que s’estava acabant de recuperar al poblat ainu, rep la visita d’aquests dos impresentables. Envoltat d’ainus no li fan res, però a certa distància, Ogata intenta matar Tanigaki i, a més, han pres la precaució prèvia de deixar-lo amb l’arma inutilitzada. El que no saben és que conserva el rifle del caçador Tetsuzō –amb una única bala– i surt per darrera la cabana per rodejar-los.

En qualsevol cas, ara queda clar que Ogata o Kouhei no estan d’acord amb Tsurumi i han conformat una nova facció.

Per la seva banda, Hijikata coneix Sugimoto i Asirpa disfressat d’home gran amb la complicitat de Shiraishi –que continua amb el doble joc– i comença a explicar-los qui és possiblement el veritable pare d’Asirpa. De passada, li demana còpia de les pells a Shiraishi.

Tanigaki és un matari –caçador tradicional japonès del nord– i és un excel·lent rastrejador, però encara s’està recuperant del verí de la cama i va amb crossa enmig de la neu. En veure un animal mort per un ós, prepara una trampa i Kouhei, en acostar-s’hi, és atacat per l’ós que venia a vigilar la seva pressa. Li arrenca una orella li deixa el cuir cabellut penjant d’un tros de carn. L’ós continua acarnissant-se amb Kouhei Nikaidou, però Ogata no dispara per no revelar la seva posició. Finalment, sí dispara i queda al descobert. Tanigaki li dispara al petit davant la seva sorpresa.

Mishima, un soldat de la Setena Divisió enviat per Tsurumi per confirmar que Ogata els estava traicionant, surt d’entre la vegetació i es presenta davant Tanigaki, però Ogata que no ha mort malgrat el tret, mata d’un tret al cap a l’únic testimoni. Amb l’arribada de Tsurumi i assebentat de la traició, dona ordre de matar Ogata. Aquest fuig, però recullen Nikaidou que encara és viu i Tsurumi, per castigar-lo, li talla també l’altra orella. Tot l’enrenou serveix per salvar la vida de Tanigaki i torna al poblat ainu.

Coneixem l’ainu Kiroranke, un amic del pare d’Asirpa, que s’afegeix al grup. Kiroranke diu el nom japonès d’Asirpa, Kochoube Asuko, i els fa saber que el Sense cara, altrament anomenat Noppera-bou, és el pare d’Asirpa. El proper objectiu del grup serà la presó d’Abashiri per tal de trobar el pare d’Asirpa.



Col·lecció

Golden Kamuy, Vol. 1 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 2 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 3 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 4 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 5 (2015)
Golden Kamuy, Vol. 6 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 7 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 8 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 9 (2016)
Golden Kamuy, Vol. 10 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 11 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 12 (2017)
Golden Kamuy, Vol. 13 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 14 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 15 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 16 (2018)
Golden Kamuy, Vol. 17 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 18 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 19 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 20 (2019)
Golden Kamuy, Vol. 21 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 22 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 23 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 24 (2020)
Golden Kamuy, Vol. 25 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 26 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 27 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 28 (2021)
Golden Kamuy, Vol. 29 (2022)
Golden Kamuy, Vol. 30 (2022)
Golden Kamuy, Vol. 31 (2022)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada