Bloc personal,

dijous, 2 de desembre del 2021

Arcane: League of Legends (2021) S01

[172]

Valoració



Fitxa tècnica

Creadors: Christian Linke, Alex Yee
Guió: Christian Linke, Alex Yee
Veus de doblatge: Hailee Steinfeld, Ella Purnell, Kevin Alejandro, Katie Leung

[ Acció, aventura, drama, fantasia, steampunk ] 9 capítols de 39-44 min

Sinopsi

IMDb (9,3):
“Ambientada a la utòpica ciutat de Piltover i al subterrani món oprimit de Zaun, la història segueix els orígens de dos emblemàtics campions de la Lliga i el poder que els destrossarà.”

Crítica

El millor que he vist mai en animació!

La veritat és que no en tenia cap notícia d’aquesta sèrie; senzillament em van dir: mira-te-la!

Animació, disseny de personatges i música de 10. Detalls en els moviments i petites gesticulacions, sublims! Tipus d’il·lustració i textures, increïbles! La història també està molt ben construïda, però en aquest moment de la meva vida és massa informació per digerir-la adequadament… és massa densa, se’m fa bola.

Un altre ‘però’ és l’estètica steampunk que, personalment, trobo una mica sobada: s’han fet ja tantes coses amb anterioritat que no li veig el què… Suposo que hi té molt a veure l’estètica del videojoc en què està basada i de la que no en tinc absolutament cap referència.

Resum (amb espòilers)

Acte primer.

1. Anys abans del present, els rebels de la reprimida ciutat subterrània de Zaun creuen un pont cap a Piltover, donant lloc a l'empenta brutal dels agents de Piltover. Durant la violència posterior, les germanes Powder i Vi troben els seus pares morts entre les runes i són acollides per Vander, el líder de la rebel·lió fallida. En el present, Vi i Powder roben un àtic de Piltover amb els seus germans adoptius, Mylo i Claggor. La pols roba un conjunt de cristalls màgics, destrossant-ne un accidentalment quan torna el propietari de l'àtic. L'explosió resultant destrueix una gran part de l'edifici i alerta els agents de la seva presència, dels quals escapen per poc. Tornant a la ciutat baixa, els germans es troben amb Deckard i els seus matons; mentre els vencen en una baralla a cops, en Powder és perseguit i perd el botí. Vander, ara un barman i líder de facto de bona part de la ciutat subterrània, renya els nens per la seva negligència i intenta suavitzar les coses amb Grayson (el xèrif de l'executor). La Vi renya a la Mylo per dir que en Powder era una "mala" i assegura a la seva germana que les coses milloraran. A les parts més baixes de la ciutat, el senyor del crim Silco extreu informació de Deckard i prova un nou mutàgen conegut com Shimmer.

2. Es revela que un estudiant de l'acadèmia de Piltover anomenat Jayce és el que va crear els cristalls explosius que van ser robats per Powder i Vi, i el consell de govern de Piltover el crida per declarar per haver experimentat il·legalment amb màgia arcana. Com que va ser salvat per la màgia arcana quan era nen, en Jayce creu que pot ser un nou recurs per avançar a Piltover a més altures, però és expulsat de l'acadèmia per posar en perill la ciutat i s'espera que la seva investigació sigui destruïda. Les creences de Jayce es renoven, però, quan Viktor, l'assistent discapacitat del professor de l'acadèmia Heimerdinger, s'ofereix a ajudar-lo a completar la seva investigació. De tornada a Zaun, Vander és pressionat pels executors de Piltover per revelar els culpables del robatori, així com per altres ciutadans de Zaun per lluitar contra els oficials que sobrepassen els seus límits. Ell decideix mantenir la seva família segura i mantenir-se neutral, tot i que la Vi no està d'acord amb la seva passivitat i finalment decideix lliurar-se.

3. Un flashback revela que Silco i Vander van lluitar junts una vegada per alliberar la ciutat subterrània de Piltover. La seva associació va acabar en violència quan Vander va arribar a un acord de pau amb els agents de Piltover i es va veure obligat a derrocar Silco quan va continuar lluitant. En l'actualitat, Vander es lliura (en lloc de Vi) però en Silco el pren com a ostatge. Vi, Mylo i Claggor van a rescatar-lo, però deixen enrere en Powder per seguretat. A Piltover, Jayce i Viktor treballen en secret per aprofitar l'arcà sota la discreció del conseller Mel Medarda i inventar Hextech, una nova tecnologia arcana. De tornada a la ciutat, els germans arriben a Vander, però Silco els talla. Vi lluita amb èxit contra les forces de Silco i el grup gairebé escapa abans que en Powder, intentant ajudar, detoni un dels cristalls en una explosió massiva. Claggor i Mylo moren i un Vander millorat amb Shimmer es veu obligat a lluitar personalment contra Silco, salvant finalment en Vi abans de morir a causa de les seves ferides. En el seu dolor, Vi colpeja en Powder, anomenant-la una "mala" abans de marxar. Veu que en Silco s'acosta i intenta tornar amb la seva germana, però és capturada per l'executor Marcus, deixant que la Pols sigui presa per Silco.

Acte segon.

4. Uns quants anys des del desenvolupament de la tecnologia Hextech, Piltover està prosperant i celebra el seu 200è aniversari com a festa anomenada Dia del Progrés. Tot i que inicialment esperava revelar la seva última i estabilitzada tecnologia hextech de pedres precioses a la cerimònia, Jayce decideix ajornar l'anunci després d'un avís d'Heimerdinger sobre els perills que podria tenir. En un altre lloc, en Powder, ara un adolescent amb el nom de Jinx, viu amb Silco i l'ajuda a introduir materials de contraban a Piltover, sobretot en Shimmer. Quan una feina va malament gràcies a la participació d'una banda suburbana coneguda com els Firelights, Jinx intenta impressionar en Silco robant la pedra preciosa Hextech de Jayce i disparant diverses granades que maten sis agents. Jayce té un seient al consell de govern de Piltover per protegir la seva gent de la pedra preciosa robada. La Caitlyn, una ejecutora sense experiència i amiga d'infància de Jayce, viatja a la presó de Stillwater per parlar amb un dels mates de Silco per tal de recollir informació sobre Jinx. En canvi, es troba amb una Vi empresonada.

5. A causa de l'experiència de la Vi en Zaun i el seu coneixement dels símbols que en Jinx va deixar enrere dels seus explosius, Caitlyn l'allibera de la presó i treballa amb ella per trobar en Silco. En arribar a un prostíbul subterrani, la Vi es troba amb un antic col·lega i s'assabenta de la relació de la seva germana amb Silco. Mentrestant, Marcus, que ara és el xèrif dels executors, és coaccionat per Silco perquè permeti que Shimmer sigui de contraban a canvi del seu ascens a les files de l'exèrcit de Piltover, i es veu obligat a culpar de l'atemptat del Dia del Progrés i el robatori hextech. a les Llums de Foc. Quan Jinx es nega a treballar en les noves pedres precioses Hextech per por de veure flashbacks de la seva família morint a causa de la seva primera bomba reeixida, Silco la porta a "renixer" als llacs de Zaun, començant el procés de Powder acceptant realment la seva identitat com a Jinx. De tornada a Piltover, Jayce s'associa amb els altres consellers en adonar-se que corre el risc de convertir-se en un objectiu de la seva corrupció i comença una relació romàntica amb el seu també conseller Mel Medarda. Mentrestant, en Viktor emmalalteix dràsticament mentre intenta aprendre més sobre el potencial de la tecnologia Hextech.

6. Després que en Viktor s'enfonsi al laboratori a causa de la seva malaltia, ell i en Jayce comencen a estudiar els secrets d'una nova màquina Hextech, la "Hexcore". Descobreixen que reacciona a la matèria orgànica i potencialment pot curar-lo de la seva malaltia. No obstant això, Heimerdinger intenta que l'Hexcore es destrueixi a causa del seu perill potencial, la qual cosa fa que en Jayce el traeixi i convèncer els altres consellers perquè el voten per unanimitat fora del consell. Viktor s'acosta a Singed, el seu mentor de la infància, per ajudar a perfeccionar l'Hexcore. Marcus és xantatge per Silco perquè elimine tant a Caitlyn com a Vi. Se'n fa càrrec i, sabent que aquest conflicte portarà a una batalla amb Zaun, prepara les defenses de Piltover. A sota terra, la Vi i la Caitlyn troben un refugi perquè la Vi pugui recuperar-se de les ferides que va rebre de la Sevika (la segona al comandament de Silco), però la Silco les troba després de subornar els locals amb Shimmer. La parella s'escapa destruint la casa segura, durant la qual Vi veu en Jinx fent servir una bengala que li va donar durant la seva infància. Després d'haver assabentat recentment del retorn de Vi, Jinx utilitza la bengala per trobar-la. Les dues germanes es retroben, tot i que és de curta durada a causa de l'aparició de les Firelights, que roben la pedra preciosa i segresten a la Caitlyn i la Vi.

Acte tercer.

7. El líder dels Firelights es revela com un Ekko endurit per la batalla. Li explica a Vi que en Powder ha desaparegut i només queda en Jinx, dedicat a Silco, mentre ell ha estat al capdavant de mantenir a Shimmer fora dels carrers. Jinx gairebé es torna contra en Silco per amagar el retorn de Vi, però ell la persuadeix perquè continuï fent la seva voluntat. Després del creixent malestar i violència entre les dues ciutats, Mel convenç a Jayce de treballar en armament Hextech. Segons els suggeriments de Singed, en Viktor utilitza Shimmer per permetre que l'Hexcore modifiqui el seu cos defectuós, en el procés es va allunyant d'un Jayce poc fiable. L'Ekko i la Caitlyn busquen tornar la pedra preciosa Hextech a Piltover, trobant-se amb Marcus en un pont mentre Vi torna a buscar en Jinx. Després que en Marcus traeixi la Caitlyn, Vi torna a ajudar-la, convençut un Jinx que l'ha traït per Caitlyn. Jinx detona un eixam massiu d'insectes robòtics al pont, matant en Marcus i els encarregats i ferint la Caitlyn i la Vi. Ekko deté a Jinx mentre Caitlyn i Vi es retiren a Piltover; la venç amb èxit, però no està disposat a donar el cop final, permetent a Jinx detonar una granada i ferir-los greument a tots dos.

8. Silco troba en Jinx després de la baralla i descobreix que va aconseguir robar la pedra preciosa Hextech. La porta a Singed per ajudar-la a recuperar-se. Mentre la Jinx suporta el tractament de les seves ferides, al·lucina que són la Vi i la Caitlyn les que infligen el dolor, i els seus ulls es tornen violetes per una injecció massiva de Shimmer. Mentrestant, la mare de Mel arriba a Piltover després de l'assassinat del germà de Mel i intenta preparar-la per a la guerra amb Zaun. Després de ser retirat per la força del consell, Heimerdinger visita Zaun per ajudar els locals en dificultats i es troba amb un Ekko ferit. Els esforços de Viktor per curar el seu cos mitjançant Hextech li permeten córrer, però també provoca la mort del seu amic i ajudant de la infància Sky. La seva culpa gairebé el porta al suïcidi abans que Jayce intervingui. Després que el seu testimoni al consell no aconsegueix convèncer-los que Silco és una amenaça, Vi s'associa amb Jayce per eliminar la producció Shimmer de Silco. Armats amb armes Hextech, lluiten contra un exèrcit de soldats millorats amb Shimmer, però en el procés Jayce mata accidentalment un nen treballador. Abandonada per Vi, que va afirmar que els dos eren "com l'oli i l'aigua", Caitlyn és segrestada per Jinx.

9. Després de la seva desastrosa incursió, Jayce s'adona del possible cost de la guerra a la ciutat i decideix negociar una pau amb Silco, oferint la independència de Zaun a canvi de Jinx. Ekko revela el seu amagatall a l'Heimerdinger i comencen a treballar junts per ajudar la ciutat subterrània. Silco lamenta haver escollit entre Zaun i Jinx una estàtua de Vander, on Jinx escolta en secret. Vi derrota en Sevika però posteriorment és segrestat per Jinx. Es desperta a una taula amb una Silco amordassada i nines de Vander, Mylo i Claggor. Jinx revela a la Caitlyn i li dóna una pistola a la Vi, dient-li que escolliu entre Caitlyn i Powder. Quan Vi es nega a disparar, en Jinx amenaça de matar personalment a la Caitlyn. Com que Vi i Silco apel·len a Jinx, Caitlyn s'escapa i intenta arrestar en Jinx però és noquejat; Vi suplica a Jinx que torni a ser Powder. Silco s'allibera i gairebé dispara a Vi abans que Jinx el dispari. Finalment, acceptant la seva nova identitat i reconeixent que ella i la Vi han divergit, Jinx deixa enrere la Vi i la Caitlyn. Després d'haver armat amb èxit el cristall arcà en un llança-coets, Jinx dispara a la cambra del consell de Piltover just quan el consell aprova la proposta de Jayce per atorgar a Zaun la seva independència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada