Bloc personal,

dimecres, 2 de febrer del 2022

Karakai Jouzu no Takagi-san (2019) S02
(Teasing Master Takagi-san)

[197]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Hiroaki Akagi
Guió: Michiko Yokote, Sōichirō Yamamoto (manga)
Estudi: Shin-Ei Animation
Veus de doblatge: Rie Takahashi, Yuki Kaji, Konomi Kohara

[ Animació, comèdia romàntica, shōnen, slice of life ] 12 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (7,8):
“Si et poses vermell, perds. Nishikata ha estat burlat sense pietat per Takagi i sempre acaba ruboritzant-se! Però ell promet tornar-hi algun dia. ”

Crítica

Una mica millor aquesta segona temporada…

No sé si és perquè m’hi he acostumat, però les reaccions sobreairades de Nishikata ja no em molesten tant. A més, ja no és tan desproporcionadament repetitiu… sembla que hi ha una evolució i una culminació en l’últim capítol, però també hi han pistes en el transcurs de la sèrie que no és tot tan exageradament simple com ho era en la primera temporada.

De totes maneres, tot i que l’opening d’aquesta temporada no em desagrada gens i està molt ben utilitzat a l’últim capítol, em continua agradant molt més l’opening de la primera temporada.

La primera temporada la van anar emetent setmana rera setmana. La segona temporada, però, la van alliberar tota sencera un únic dia. I la tercera temporada, actualment en emissió en el capítol quatre, tornen a anar emetent-la setmana rera setmana.

Resum (amb espòilers)

1. - Nishikata és a classe quan s'adona que no té el seu llibre de text d'anglès. Després d'una estona, de mala gana mou el seu escriptori al costat del d'en Takagi. Més tard, intercanvien cartes que contenen missatges ocults entre ells.
- Quan la Takagi entra a l'aula i veu en Nishikata amb una moneda hipnogràfica, li demana que la provi. Després d'haver sorprès que aparentment funcionés, finalment li diu que li tregui el nas. Just quan està a punt de fer-ho, la Nishikata ho pensa i intenta aturar-la. Un cop això succeeix, la Takagi revela que només va fingir estar hipnotitzada.
- Una Mina cansada és al passadís parlant amb la Yukari i la Sanae on els diu que va veure un programa d'hipnotisme. Com a resultat, es va hipnotitzar. Després, descobreixen que la Mina encara està hipnotitzada.
- Mentre caminen junts cap a casa, Nishikata proposa que ell i en Takagi tinguin un concurs de saltar pedres. Durant el seu segon intent, Nishikata impedeix que en Takagi caigui al riu després que ell xoqui amb ella sense voler. Quan decideixen tornar a casa, en Takagi li pregunta a Nishikata si es van agafar de la mà, cosa que ell nega.

2. - Caminant junts cap a l'escola, en Takagi proposa un concurs a Nishikata on guanya el que porta el tros de gel més gran a l'escola. Quan Nishikata deixa caure la seva, li ofereix la seva mà per escalfar la seva. Tanmateix, ella li demana un escalfador de mà.
- Quan en Takagi es troba amb Nishikata de camí a l'escola, ell li diu que hi ha alguna cosa diferent en el seu aspecte del dia anterior i la desafia a esbrinar-ho. Al cap d'una estona, en Takagi endevina correctament que és el seu cabell. Ella li diu que canviarà la seva aparença l'endemà i ell ha d'esbrinar quin serà aquest canvi.
- A l'escola, la Mina es burla de la Yukari sobre el seu serrell desordenat fins que la Yukari es trenca. Yukari acaba disculpant-se amb una Mina desanimada.
- Nishikata està decebut perquè no hagi rebut cap xocolata el dia de Sant Valentí. En un altre lloc, just quan la Mano està a punt de lliurar la seva xocolata a Nakai mentre finalment estan sols, apareix el senyor Tanabe, tot i que decideix no confiscar-los. Després de l'escola, en Nishikata veu una mica de xocolata al seu armari i en Takagi se'n burla mentre caminen a casa junts.

3. - El dia dels innocents, en Nishikata i en Takagi es dirigeixen a la botiga de llaminadures. A l'interior, en Takagi insta a Nishikata a provar un dolç a base d'herba, que realment li agrada. Més tard, li diu que el proper curs escolar pot provocar que es barregin els seients. Això el sorprèn fins que ella revela que només s'aplica als estudiants de tercer any.
- Amb l'arribada del nou curs escolar, la Mina intenta fer dieta per emular els cossos prims de models i estrelles de televisió. Tanmateix, quan la Takagi i la Nishikata arriben amb caramels, ràpidament abandona el seu règim.
- Una setmana després de començar el seu primer any, Sanae va començar a dirigir-se a Kimura sense un títol honorífic, un acte que va trobar intimidatori. Nishikata va intentar aprofitar-ho deixant caure "-san" del nom d'en Takagi, però va entrar en pànic i el va tornar a afegir. En resposta, Takagi, que l'havia estat anomenant Nishikata-kun, va decidir eliminar el sufix.
- Ara que fa segon any, Nishikata torna a intentar abandonar el títol honorífic de Takagi, però de totes maneres ho diu instintivament. Intenta copiar el paper d'home de classe superior a 100% Amor no correspost, la qual cosa fa que en Takagi s'adreça a ell com a Nishikata-senpai. Avergonyit, un Nishikata que lluita es rendeix.

4. - Com a resultat de la seva rutina de flexions, Nishikata derrota fàcilment als seus amics en braços de lluita. La Takagi el repta a un partit, durant el qual baixa la guàrdia fingint debilitat i fent broma sobre ells agafats de la mà.
- Mirant per la finestra de la seva aula, la Mina filosofa sobre el petit que pot ser la joventut. Quan comença a comparar-ho amb les dates de caducitat dels aliments, la Yukari i la Sanae assenyalen que el seu pensament no la fa tan gran com ella creu, sinó que es retracten de les seves declaracions quan comença a plorar.
- A causa de la seva pèrdua en la lluita de braços, Nishikata compra suc per a Takagi. Recordant una conversa que va mantenir amb els seus amics sobre la maduresa, es compra el cafè, però lluita amb el seu fort sabor. La Takagi li diu que beure cafè no canvia la seva percepció d'ell.
- Nishikata es troba amb en Takagi caminant a l'escola sense la seva bicicleta, a la qual cosa li demana que esbringui per què. Mentre passen l'estona, Nishikata finalment revela la seva resposta, que resulta ser incorrecta. Mentre en Takagi revela una de les respostes en veu alta, es xiuxiueja a si mateixa que ja li havia dit l'altra resposta abans que volia agafar-se de la mà.

5. - Després de veure Dandy of the Old West, Nishikata intenta copiar els gestos del personatge titular mentre ell i en Takagi es dediquen a fer una sèrie de preguntes. Tanmateix, les indicacions de la Takagi li fan entrar en pànic, la qual cosa li permet fer-li pessigolles.
- Quan la Mina malinterpreta la conversa de la Yukari i la Sanae sobre les celles, insulta el serrell de la Yukari. Encara que en Sanae aclareix de què estaven parlant, Yukari està massa ferit pel comentari de la Mina.
- Nishikata i Yukari són membres del comitè de planificació de les sortides, que els obliga a quedar-se després de l'escola. Ignorant els seus pensaments, Yukari observa el comportament d'en Nishikata i suposa que es lamenta de no tornar a casa amb en Takagi.
- El dia del seu aniversari, Nishikata visita una fleca per recollir el seu pastís quan es troba en Takagi. No volent que conegui les seves intencions, la desafia a endevinar el seu destí i viceversa, només per saber que ella també va a la fleca. A l'interior, la Takagi recull els seus articles primer abans de donar-los a Nishikata com a premi per guanyar el repte. A més dels dolços, rep un clauer 100% Amor no correspost.
- Diversos estudiants comencen a esternudar, fet que els fa teorizar sobre per què se'ls parla.

6. - Quan s'estan preparant per fer la prova esportiva, Nishikata proposa un concurs a Takagi on el guanyador és el que rep la puntuació més alta. Després de completar unes quantes proves, l'última és la força d'adherència. Durant el seu segon intent, en Nishikata es distreu quan pensa a agafar la mà d'en Takagi. Quan admet la derrota, Takagi revela que la seva puntuació era inferior a la seva.
- Després de l'escola, Nishikata desafia a la Takagi a un joc de dodgeball, que guanya fàcilment. Durant el següent joc, ella li fa una pregunta carregada d'intencions romàntiques. Encara que en Nishikata no l'atrapa, en Takagi està content d'haver-hi anat darrere.
- Després de comprar uns aperitius a la botiga de llaminadures, un gat agafa la barra de llaminadures de la Yukari. Perseguint, Sanae finalment descobreix per què el gat se l'ha agafat. Mentre caminen, la Yukari, la Mina i la Sanae s'adonen que van deixar les bosses i els aperitius a la botiga de llaminadures.
- A la botiga de llaminadures, Nishikata i Takagi decideixen comprar uns ramen. Mentre mengen, en Takagi es burla de Nishikata sobre com sembla que estan en una cita just abans que en Takao i Kimura entrin.

7. - A l'excursió de classe, en Nishikata, en Takagi, en Mano i en Nakai es van separar perquè en Mano vol estar sol amb Nakai. Mentre en Nishikata i en Takagi es troben en una cabana, Nishikata desafia a la Takagi a endevinar un dolç que li dona de menjar. A l'hora de sopar, la classe està fent curri quan la Yukari li talla la mà. Com a tal, Sanae i Mina s'ofereixen a ajudar-la. Més tard aquesta nit se celebra un ball popular, durant el qual els estudiants discuteixen un rumor que dues persones amb sentiments romàntics l'una per l'altra s'enamoraran si s'agafaren de la mà un cop acaba la cançó. Malauradament per a Nishikata, la música conclou just abans que ell i en Takagi estiguin a punt d'unir-se. Tot i que bona part de la classe es va a dormir després, la Mina, la Sanae i la Yukari intenten utilitzar llanternes per comunicar-se entre elles mitjançant el codi Morse fins que en Sanae i la Mina són atrapades pel Sr. Tanabe. Nishikata surt de la seva tenda i veu en Takagi observant les estrelles; després que ella li digui que havia demanat un desig a les estrelles, els dos s'amaguen sota una roca fins que el senyor Tanabe se'n va. Un cop se n'ha anat, en Takagi revela que havia desitjat veure les estrelles amb Nishikata.

8. - Nishikata està de servei de neteja el dia següent a la classe d'educació física. En Takagi s'uneix a ell i es dirigeixen a l'armari. A dins, en Takagi es burla d'una Nishikata nerviosa sobre la situació. Mentrestant, la Mina, la Yukari i la Sanae estan al passadís parlant sobre el sobrenatural.
- En sortir de l'armari, en Takagi s'adona que en Nishikata té sang als pantalons. Quan es dirigeixen a l'oficina de la infermera, en Takagi agafa l'antisèptic i proposa una aposta on Nishikata perdrà si diu "ai". Baixant la guàrdia, perd quan ho diu indirectament.
- Al passadís, Kimura ensenya als seus amics un bitllet de loteria guanyador. En un altre lloc, la Mina, la Yukari i la Sanae estan caminant cap a casa quan Sanae troba un bitllet de loteria a terra. Al cap d'un temps, finalment decideixen portar-lo a l'estació. Més tard, en Nishikata i en Takagi marxen cap a casa quan parlen del que farien si guanyessin la loteria. Després que Nishikata vagi primer, en Takagi revela que aniria de vacances amb la persona que estima abans de preguntar-li si hi ha algun lloc on li agradaria anar.

9. - A l'aula, Nishikata repta en Takagi a un joc d'acchi muite hoi. Durant una de les rondes, en Takagi li pregunta a Nishikata si està enamorat d'ella. Un Nishikata inquiet s'adona que va perdre quan veu en Takagi apuntant cap amunt.
- Mentre la classe està gaudint del seu temps a la piscina, una Yukari desanimada no s'uneix a ells perquè no sap nedar. Després que la Mina i la Sanae facin un munt de preguntes, la Mina li diu a la Yukari que el seu talent és que no en té.
- A l'aula, Nishikata s'adona que alguna cosa no funciona amb en Takagi. Després de l'escola, Nishikata troba en Takagi al santuari, que revela que va tenir una baralla amb la seva mare. Sentint-se millor, li demana que es quedi amb ella. Aleshores li pregunta si pot tornar a burlar-lo, al seu disgust.
- A casa seva, Nishikata envia un missatge de text a Takagi. Al cap d'un temps, es posa nerviosa quan gairebé va enviar un parell de respostes que es podrien haver interpretat com a romàntiques. Aleshores, Nishikata intenta enganyar-la, però ell admet que ella el va aconseguir amb la seva resposta. Quan s'acaben d'enviar missatges, la Takagi revela que s'està ruboritzant.

10. - Després que Takagi apliqui amb èxit a Nishikata unes gotes per als ulls, els dos torns d'intercanvi. En pànic, Nishikata intenta forçar els seus ulls amb les seves mans mentre Yukari entra a l'aula.
- Després d'haver interpretat malament el repte de la gota d'ulls de Takagi i Nishikata com a petons, Yukari demana a l'Hojo que miri per la porta de l'aula per investigar. Més tard, Yukari li diu a Mina i Sanae el que ella creu que és una primicia, només per sentir-se frustrada quan proporcionen exemples infantils.
- Nishikata desafia en Takagi a un joc d'amagatalls, que guanya Takagi quan el troba darrere d'un conjunt de barrils. L'Hamaguchi i l'Hojo s'asseuen a prop de la seva ubicació. Nishikata s'exposa accidentalment quan en Takagi s'acosta a ell. Quan intenta explicar que estaven jugant a amagar-se, en Takagi descriu la seva experiència amb una llum sensual, fent vergonya a ell i a Hamaguchi.
- Caminant cap a casa, en Takagi troba un mapa que presumiblement condueix al tresor. Mentre el segueixen, ella i Nishikata arriben a un arbre amb els noms d'una parella tallats al tronc. Els dos s'asseuen a sota i escolten una mica de música.

11. - Trobant-se a l'exterior, Nishikata desafia en Takagi a un joc d'endevinalles en què han d'endevinar el nombre de passos que han de fer. Després que ella li burla de la situació, accepten renunciar.
- Yukari veu que la Mina i la Sanae s'estan enviant missatges de text. Quan veu un missatge sobre el festival d'estiu, Yukari recorda quan va anar amb la seva germana un any abans i obliga el desig de la seva germana a disparar focs artificials.
- A la biblioteca, Nishikata i Takagi intercanvien records. Quan més tard ella li diu com de feliç està, ell admet que va intentar fer-li una broma. Al santuari, la Takagi implica en gran mesura que li agradaria que Nishikata la convides al festival d'estiu.
- Amb la seva bicicleta, Nishikata es troba amb Takagi i ell s'ofereix a ajudar-la mentre va camí de trobar-se amb els seus amics. Mentre estan parlant, Nishikata intenta convidar en Takagi al festival d'estiu, però està massa nerviós. Quan arriben a casa seva, ell marxa. Just quan en Takagi està a punt d'entrar, Nishikata torna i la convida al festival, per a la seva exaltació.

12. - La Nishikata i la Takagi es troben per anar al festival d'estiu on la Takagi esmenta que està desitjant veure els focs artificials amb ell. Mentrestant, la Yukari, la Sanae i la Mina es preparen per anar al festival vestits amb yukatas tradicionals. Quan arriben, Yukari el descriu com un lloc perfecte perquè una parella confessi el seu amor. En altres llocs, Nishikata veu diverses parelles al festival i se sent incòmode per comportar-se de la mateixa manera amb Takagi. A mesura que el festival comença a ser més multitudinari, Nishikata intenta amagar-se dels seus amics, cosa que fa que ell i en Takagi es separen l'un de l'altre. Un cop comencen els focs artificials, Kimura veu en Takagi i s'adona que està buscant en Nishikata. A continuació, notifica a Nishikata on es troba. Quan s'acaben els focs artificials, en Takagi veu en Nishikata corrent cap a ella i ell li agafa la mà. Més tard al vespre, a la platja, encenen un parell d'espurnes que Nishikata va portar amb l'esperança de guanyar almenys una vegada. Veient-ho com un gest romàntic, en Takagi li diu que no ha estat perdent gens. Quan l'espurna de Nishikata s'apaga primer, ella la declara la seva victòria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada