Bloc personal,

diumenge, 6 de febrer del 2022

Perdidos entre la hierba, vol. 1 (2018)

[279]

Valoració



Fitxa tècnica

Keigo Shinzō (guió, dibuix, tinta i color)
(Nora to Zassō - The Stray and The Weeds)

[ Manga seinen ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones

6 capítols (1-6) - 204 pàgines - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Durant una batuda en un local de cites que empra estudiants de batxillerat, el subinspector de policia Yamada coneix Shiori, una noia que recorda la seva difunta filla. Maltractada per la seva mare, la noia s’escapa de casa constantment i els perills l’aguaiten… L'home podrà salvar la noia?”

Crítica

Una altra meravella d’aquest, per mi desconegut fins ara, tal Shinzō

Amb les seves diferències, el mateix plantejament que la sèrie Hige o Soru. Soshite Joshi Kōsei o Hirou. (2021). El que passa que allò era una comèdia romàntica i, tal i com vaig indicar només començar, “superat el plantejament inicial semipedòfil que fa que tot trontolli”, pel fet de ser comèdia, tot encaixava. Aquí la cosa és més dura i es mostren aquests comportaments pedòfils que semblen bastant normalitzats en aquesta complexa societat.

Veig que a Espanya el volum 3 està previst pel febrer de 2022, o sigui aquest mateix mes, i el volum 4 per l’abril de 2022. En qualsevol cas, ja anem tard…

Recordo, pel que he llegit en la seva biografia, que aquesta obra s’estava publicant quinzenalment (o setmanalment, mai ho sé del tot segur) i la van haver de posar en pausa a causa del seu tractament oncològic, però que, una vegada superat, la va continuar i acabar el 2020… temps d’haver-la publicat sencera n’hi ha hagut de sobra!

Per cert… una mica de safareig: el Shinzō està casat amb una altra mangaka, Natsuko Taniguchi, que pel cognom bé podria ser filla de Jirō Taniguchi, traspassat el 2017 (El almanaque de mi padre (Chichi no koyomi), El gourmet solitario (Kodoku no gurume), Barrio lejano (Harukana Machi e), Un zoo en invierno (Fuyu no Dôbutsen)) . Això són especulacions meves, perquè no ho llegit enlloc.

Després de llegir Hirayasumi (actualment encara en publicació), i després de les bones impressions obtingudes, la meva mentalitat malaltisa no ha pogut fer altra cosa que buscar informació d’aquest tal Shinzō, cosa que m’ha portat a una entrevista que li van fer a la revista Monthly Spirits conjuntament amb Taiyō Matsumoto (Tekkon Kinkreet) i Inio Asano (Oyasumi Punpun), el 2014. L’entrevista és format xerrada informal a tres veus explicant influències, dificultats i vicisituds de la vida en general. Aquí sembla que ningú el tenia en compte fins fa ben poc i allà és equiparable als mites del manga des de fa ja molts anys…

Tres generacions de mangakes: Taiyō Matsumoto de 1967, Inio Asano de 1980 i Keigo Shinzō de 1987. Quin trio de monstres!

L’entrevista es pot llegir traduïda a Retrospectiva Coreana. En la meva opinió val molt la pena per entendre la mentalitat de tres creadors de primer nivell.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada