Bloc personal,

diumenge, 13 de febrer del 2022

Moyashimon (2007) S01 (Moyasimon: Tales of Agriculture)

[201]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Yūichirō Yano
Guió: Natsuko Takahashi, Masayuki Ishikawa (manga)
Estudis: Shirogumi, Telecom Animation Film
Veus de doblatge: Daisuke Sakaguchi, Azusa Okamoto, Hidekatsu Shibata

[ Animació, seinen, comèdia, drama ] 11 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (7,2):
“Comèdia científica basada en un estudiant universitari que pot veure bacteris i microbis a primera vista. Els microbis són una mena de smilies super deformats força simpàtics amb què el protagonista pot parlar. Basada en un manga seinen de títol homònim, es tracta bàsicament d'una sèrie educativa que mostra els camins dels investigadors, professors i estudiants de la universitat d'agricultura.”

Crítica

Interessant plantejament…

Molt bona sèrie, bons personatges, bona animació, però… sembla que li falti un fil conductor real, doncs tinc la sensació que van improvitzant capítol rera capítol.

Res més lluny de la realitat, ja que està basat en una manga de 13 volums editats entre 2004 i 2014, del que, a part de la sèrie, n’han fet un drama televisiu d’11 capítols (2010) i una segona temporada de l’anime d’11 capítols més, Moyasimon Returns (2012), que ara tot just he comneçat.

Al final, la conclusió és que vol ser El libro gordo de Petete i, en aquest aspecte, està molt ben aconseguit.

Resum (amb espòilers)

Moyasimon segueix la vida de Tadayasu Sawaki, un estudiant universitari de primer any d'una universitat agrícola, que té la capacitat única de veure i comunicar-se amb microorganismes. A més, aquests organismes semblen molt diferents per a ell i molt més grans que el que es pot veure sota un microscopi per la gent normal. Aquesta habilitat li ha portat una mica de fama ja que quan va entrar a la universitat, en Tadayasu va descobrir que un dels professors d'allà, Keizō Itsuki, ja sabia del seu regal a través de l'avi de Tadayasu. La companya de feina del professor Itsuki, Haruka Hasegawa, té problemes per creure el que afirma Tadayasu al principi, però després ho accepta. Tadayasu entra a la universitat amb el seu bon amic Kei Yūki la família del qual regenta una fàbrica de sake.

01. Història èpica de microbis agrícoles. És el primer dia de la vida universitària de Tadayasu i Kei. Tadayasu mostra la seva habilitat al professor Itsuki i Haruka. El programa de talent s'interromp quan Tadayasu veu fructívors a l'aire.

02. Estudiant d'agricultura de tres-cents milions de iens. Tadayasu i Kei segueixen els fructívors i troben un dipòsit vessat de sake malmès. Coneixen els perpetradors, Kaoru i Takuma, que els conviden a la seva habitació.

03. Fem cervesa amb microbis! Es presenta Hazuki Oikawa. Ella arriba al dormitori de Kaoru i Takuma i mata els bacteris que planejaven conrear. Tothom és convocat al laboratori on el professor Itsuki i la Haruka els mostren com fer sake amb finalitats educatives.

04. A tot arreu hi ha la celebració dels microbis. Els primers anys estan convidats a fer un recorregut pel campus i un pícnic. Tadayasu detecta bacteris nocius als aliments i salva a tothom de la intoxicació alimentària per E. coli.

05. Estrany! Monstre microbià. Tadayasu es fa fàstic quan veu un home cobert de microbis. El professor Itsuki demana a tothom que comprin licor a la botiga de licors Hiyoshi, prop de l'escola. Tadayasu descobreix que el propietari és el monstre microbi que elabora un deliciós sake.

06. Encisador! Senyoreta Agricultura! Aoi Mutō torna d'un llarg viatge portant carn fermentada. També porta vibrio parahaemolyticus, El Tor, shigella dysenteriae, salmonella enterica i plesiomonas shigelloides. Després de desinfectar-se, l'Aoi porta en Tadayasu a la sala del club OVNI on tots els membres estan malalts i sense voler crien noves formes de grip amb porcs i gallines.

07. Aixeca les cortines! La Festa Agrícola de Primavera. El festival agrícola de primavera ha començat, i això vol dir que durant aquest temps, el campus està tancat i els estudiants han de canviar diners reals per diners de l'escola, però quan s'acaba el festival els diners de l'escola no valen cap valor i no es poden tornar a canviar per diners reals. També hi ha moltes normes especials relacionades amb l'esdeveniment que els alumnes han d'esbrinar pel seu compte.

08. L'èpic joc de captura de la porta frontal agrícola. És el tercer dia de la festa agrària de primavera, i els alumnes formen resistència per acabar la festa. A les 16:00, els estudiants carreguen cap a la porta principal per participar en una batalla, i durant aquest temps, Kaoru, Takuma i Tadayasu treballen junts per enderrocar el robot davant de la porta i acabar efectivament el festival. A canvi, aconsegueixen 100.000 iens escolars que utilitzen per aconseguir l'afrodisíac del professor Itsuki, intenten que una de les noies en prengui un, però Haruka frustra el seu pla utilitzant-los tots sobre ella mateixa, aparentment immune als seus efectes. L'Oikawa i la Mutō aconsegueixen una mica del propi professor i l'endemà al matí, l'Oikawa descobreix que s'havia anat amb la Muto.

09. Ajust per a la pell suau. El professor Itsuki celebra una celebració perquè Kaoru i Takuma aconsegueixin feina a temps parcial, i durant aquesta festa introdueix a tothom a la surströmming fétida. Més tard, Haruka és convocada per a un sopar privat amb el seu pare i el seu promès, però aconsegueix que Kaoru i Takuma, que en realitat havien estat treballant al restaurant abans de ser acomiadats per Haruka minuts abans, pensen en alguna cosa per treure-la del sopar. Anomenen Tadayasu que porta una llauna de surströmming; un cop oberta la llauna, en Kaoru i en Takuma treuen a Haruka a la confusió i van a un bar.

10. Petó Lolita gòtic. Tadayasu és atrapada, per Kei, per ajudar a Hazuki a portar una estora pesada al seu apartament. Sembla que va perdre la seva capacitat de veure microbis l'endemà, la qual cosa va fer que en Kaoru i en Takuma mengessin menjar malmès i tinguessin una bona carrera pels seus diners.

11. Futur de microbis enlluernador. Tadayasu s'adona que no pot veure microbis després del xoc del Gothic Lolita Kiss, i Haruka qüestiona la seva utilitat sense la seva habilitat especial. No obstant això, fins i tot sense veure's, els microbis continuen arrelant a Tadayasu i escrivint el seu nom en un tros de pa per mostrar el seu suport. Saber que els seus microbis sempre estan amb ell, Tadayasu torna a tenir confiança i es reconcilia amb Haruka l'endemà, i recupera la seva habilitat especial poc després.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada