Bloc personal,

dilluns, 14 de febrer del 2022

Bride Stories 12 (2019)

[286]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Manga Taishō 2014

Kaoru Mori (guió, dibuix i tinta)
(Otoyomegatari - A Bride’s Story)

[ Manga, seinen, slice of life ]
Tu manga online
Norma Editorial

9 capítols (78-86) - 184 pàgines - 115 x 175 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Anise i Sea Lean de nou! Ambientat a l'Àsia Central, l’autora dibuixa diversos patrons matrimonials. Smith i el seu grup continuen el seu viatge fotogràfic a Pèrsia i tornen a la ciutat on viuen Anise i Sirene. Abans i després de representar ‘un dia sense fer res’, inclou 9 obres de diferents mides, com ara manga ‘gat’, ‘cabell’, ‘bany’ i ‘lletra’. Molta sort en el viatge d’Smith mentre les tropes russes van cap al sud!”

Crítica

No he pogut esperar a llegir-lo imprès… però el compraré del tot segur quan surti!

En l’anterior volum, després d’haver d’esperar molt temps perquè l’editessin i, molt probablement, després d’haver esborrat records del que havia llegit en anys anteriors, em va sorprendre molt el canvi qualitatiu a excel·lent, però no tenia clar si era perquè realment no recordava el nivell en què es trobava o perquè realment hi havia una feina increïble darrera. Després de llegir el volum, vaig fullejar els volums anteriors i cal dir que, efectivament, hi ha un salt de qualitat molt gran en l’anterior volum. Els detalls amb què profusa totes les il·lustracions no hi són de manera tant fefaent i notable en els anteriors.

L’únic que em sap greu de la lectura d’aquest volum és que, aquest salt qualitatiu del volum 11, potser facilitat també per tractar de la Talas, la nova muller de l’Smith amb tot el que suposa el seu estil ornamental i de brodats en el vestuari, no sé si també es manté. Això només ho podré determinar quan tingui el volum imprès a la mà. En principi, sembla que sí, però el tipus d’història –històries curtes i anecdòtiques–, potser no faciliten l’apreciació.

Aquest és un volum de detalls, de petites anècdotes, de recordatori de tots els personatges que han anat sortint i que l’autora no vol deixar en l’oblit. El que passa és que la parella de personatges principals –l’Amira i el Karluk–, en la meva opinió, han quedat eclipsats per l’Smith i la Talas, la seva dona, des del volum 11…

Recordo que aquest volum, a dia d’avui, no ha estat publicat a Espanya encara. Es va publicar a finals de 2019 en japonès i a principis de 2020 en anglès. En dos anys llargs hi havia temps de sobre d’editar-lo aquí…

Ara estava pensant que fa més de deu anys que l’autora va començar la història i el Karluk continua igual de petitó que en el seu inici. Ja podria haver fet l’estirada, no?

==

[ Actualització ]


El volum ha sortit, finalment, l’agost de 2022 i jo me l’he regalat per l’aniversari a principis d’octubre.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada