Bloc personal,

dissabte, 5 de maig del 2018

Bride Stories 5 (2013)

[96]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Manga Taishō 2014

Kaoru Mori (guió, dibuix i tinta)
(Otoyomegatari - A Bride’s Story)

[ Manga, seinen, slice of life ] (ed. 2015)
Norma Editorial

5 capítols (23-27) (+1 extra) - 200 pàg. b/n + cobertes (rústica) + sobrecobertes (plastificades brillo) - 115 x 175 mm (12 mm gruix)

Sinopsi

Whakoom:
“Layla i Leily, les tremendes bessones del poble pesquer, finalment es casen amb Sam i Sami. Però si els seus familiars (o promesos) pensaven que el fet de casar-se els faria posar seny, els espera una gran decepció…”

Crítica

Història apassionant i ben relatada.

Continua la història de les bessones que finalment es casen. En aquest volum el que veiem és tota la preparació del banquet que acompanya el casament i el mateix casament. Al final oblides que és una història –un conte– i estàs vivint la història –com es vivia a Àsia central al segle XIX–.

La història de les bessones a mi, personalment, m’ha agradat molt. Però, justament aquesta part del casament, se m’ha fet un pèl llarga.

Acabat el casament de les bessones, tornem a veure la rutinària vida de Karlum i Amira. M’ha agradat especialment el capítol que separa la història de les bessones amb el de Karlum i Amira, perquè és un capítol de postals: cada pàgina és una activitat en la vida dels nostres protagonistes.

El que, en aquesta ocasió, no m’acaba d’agradar és que torno a veure els “defectes” clàssics del manga dels que sempre em queixo: ulls grans i accions del tipus Mortadelo y Filemón (en l’estil més clàssic del còmic que, naturalment, també té el manga… però adreçat a un altre tipus de públic), quan, al final, el que ens està il·lustrant i relatant –d’una manera magnífica– és un petit bocí de la història d’Àsia central.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada