Bloc personal,

dissabte, 19 de maig del 2018

Logan Lucky (2017)

[602]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Steven Soderbergh
Guió: Rebecca Blunt
Actors: Channing Tatum, Adam Driver, Daniel Craig

[ Comèdia, crim, drama ] 1h 58min

Sinopsi

IMDb (7,1):
“Dos germans intenten fer un robatori durant una carrera de la Nascar a Carolina del Nord.”

Crítica

Divertida i enginyosa sense voler ser pretenciosa.

Ai, mira… la veritat és que m’ho he passat molt bé. Sabent que tot era impossible, la bona manera de fer dels personatges i dels actors ha fet que estigui una mica més que entretinguda. Donar-li intel·ligentment la volta argumental, al final, i entendre-ho, molt important, ha fet que ho valorés encara més positivament. No hi ha hagut un moment per l’avorriment.

Resum (amb espòilers)

Jimmy Logan, ex-jugador de la NFL que va patir una greu lesió al genoll i des de llavors va quedar amb una notable coixera, és acomiadat del seu treball de construcció al circuit de carreres Charlotte, arreglant esfondraments de les galeries subterrànies. Mentre visita a la seva exdona per recollir a la seva filla Sadie per a un assaig en un concurs de bellesa, s’assabenta que la seva ex i el seu nou marit es traslladen a Lynchburg, cosa que dificultarà encara més les visites a la seva filla.

Jimmy va a un bar que porta el seu germà Clyde, veterà de la guerra de l’Iraq que porta una mà protèsica, i es troba un pretensiós empresari britànic propietari d’un equip de la Nascar que, davant dels seus amics, insulta a Clyde i acaben en una baralla. Mentrestant, Clyde incendia el cotxe de Max amb un còctel Molotov. En sortir, Jimmy crida “coliflor”, que Clyde reconeix com una paraula de codi que van utilitzar quan van cometre delictes com a nens petits. L’endemà, Jimmy revela el seu pla per robar la recaptació de la carrera de la Nascar, fent servir els seus coneixements del sistema de tubs pneumàtics que mouen els diners.

Clyde està d’acord amb el pla, i ell i Jimmy recluten a la seva germana Mellie, un pres condemnat amb el nom de Joe Bang i els seus dos germans “curtets”. Tenen la intenció de treure Joe fora de la presó i tornar-lo després d’haver-se completat el robatori, abans que algú ho noti. Clyde s’ho fa per entrar intencionadament a la presó per un càrrec menor. Mellie i els germans de Joe infesten els tubs pneumàtics de amb paneroles que Mellie ha pintat de diferents colors, ajudant-los a determinar quin conjunt de tubs utilitzar. Mentre recopila subministraments, Jimmy coneix a una noia amb la que havia sortit i no recordava, Sylvia, que dirigeix ​​una clínica mòbil que necessita donacions; Sylvia proporciona a Jimmy una iunjecció de tètanus i els dos semblen de nou interessats l’un en l’altre.

Joe i Clyde es posen d’acord amb els presos per fer esclatar un motí, provocant un bloqueig per ocultar la seva absència. S’escapen amagant-se sota un camió de repartiment. Mellie es fa amb el Ford Mustang GT robat del marit l’ex de Jimmy. A la carretera, els germans “tontets” destrueixen un generador amb un explosiu, obligant a tots els venedors a acceptar efectiu només. Joe improvisa un explosiu de lleixiu, ossets de goma i un substitut de sal dietètic detonant-lo dins del sistema de tub pneumàtic, permetent començar a recollir tot l’efectiu dels venedors. El personal fa saber que surt fum dels tubs i els guàrdies de seguretat investiguen, però una distracció creada per Jimmy i un dels habituals del bar de Clyde els impedeix descobrir la mentida. El flux d’aire en el canó lliurant els diners s’inverteix fent que es perdi el braç protèsic de Clyde. Tornant a la presó, Clyde i Joe són reconeguts per l’empresari britànic amb el que Jimmy s’hi va barallar. La feina ha estat un èxit i Jimmy va a veure la seva filla a temps per escoltar-la interpretar la seva cançó favorita ”Take Me Home, Country Roads”. Jimmy llavors abandona els diners i avisa anònimament a la policia perquè puguin recuperar-la.

Una parella d’agents del FBI investiga el robatori. A causa de la manca de voluntat de les autoritats penitenciàries de revelar l’abast del motí, el rebuig del testimoni ocular de l’amo de l’escuderia i la satisfacció de la direcció de les carreres amb el seu acord d’assegurança, el cas queda tancat després de sis mesos. Joe és alliberat de la presó i torna a la seva vella casa per trobar una bossa de diners enterrada per un arbre al seu jardí. Es revela que, durant el robatori, Jimmy va separar intencionadament diverses bosses de diners de la resta i les va enviar a l’abocador local amb les escombraries regulars. La resta la van tornar per desanimar les possibles investigacions. Jimmy també va recuperar la mà protètica de Clyde des del tub de buit. Ara treballant en una ferreteria i després d’haver comprat una casa propera a la casa de la seva filla i exdona, Jimmy es reuneix feliçment amb la seva família al bar de Clyde, on ells i la resta de la colla comparteixen begudes. Sylvia també arriba i li fa un petó a Jimmy. Clyde no reconeix a un dels clients, que resulta ser un dels agents del FBI.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada