Bloc personal,

diumenge, 20 de maig del 2018

Leviafan (2014) (Leviathan)

[603]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Andrey Zvyagintsev
Guió: Oleg Negin, Andrey Zvyagintsev
Actors: Aleksey Serebryakov, Elena Lyadova, Roman Madyanov

[ Crim, drama ] 2h 20min

Sinopsi

IMDb (7,6):
“En una ciutat costanera russa, Kolya es veu obligat a lluitar contra l’alcalde corrupte quan se li diu que la seva casa serà demolida. Recluta un advocat amic per ajudar-lo, però l’arribada de l’home porta més desgràcies per a Kolya i la seva família.”

Crítica

Lenta i farragosa… però interessant.

He tingut el problema afegit dels subtítols, que eren bastant deficients. Però les imatges i les situacions no necessiten traducció. Al final, una mica pesada, però la història s’ho val.

Resum (amb espòilers)

Resumint en plan bèstia, un bisbe manipulador presiona un alcalde mafiós per tal de fer fora els propietaris i inquilins de una casa situada sobre un turó amb unes magnífiques vistes sobre el poble, per tal de construir-hi, en el seu lloc, una esglèsia en un moment que a Rússia, col·lectius protestants del tipus Pussy Riot, posen en dubte la seva autoritat.

Sobre aquesta “senzilla” trama –que només s’entén al final de la pel·lícula–, mica en mica es van mostrant els personatges i parts de la trama que, en un principi, no se li donen la importància oportuna. La història que realment veiem és la vida d’un home bastant senzill, en un ambient decadent pel que fa a decoració d’interiors dels escenaris (i també els exteriors) així com de les seves vides socialment alcoholitzades, que demana l’ajuda d’un excompany de l’exèrcit que ara és advocat. La seva visita deixa en evidència les trampes mafioses que ha fet l’alcalde per tal de treure-li valor al terreny de la casa del protagonista i poder-li treure sense massa complicacions.

A tot això anem veiem com viu el mateix protagonista, el fill d’aquest, la companya sentimental que es fa càrrec del fill i una parella amiga amb un fill també, que ell és policia i ella treballa a la fàbrica de peix, juntament amb la companya del protagonista. I també certa afició per les armes de foc i el vodka.

Quan l’advocat sembla tenir l’alcalde contra les cordes i malgrat que aquest faci servir la força per imposar la seva llei, la cosa es complica quan l’advocat es lia amb la companya del seu amic i aquest els descobreix. Amenaça de matar-los a tots dos, però quan finalment la cosa s’ha calmat i l’advocat ha tornat a Moscú, la noia apareix morta i el protagonista és incriminat sense opció de defensa.

En aquesta història, els dolents guanyen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada