Bloc personal,

dilluns, 7 de maig del 2018

Star Trek: Enterprise (2002-03) S02

[66]

Valoració



Fitxa tècnica

Creadors: Rick Berman, Brannon Braga, (Gene Roddenberry)
Actors: Scott Bakula, John Billingsley, Jolene Blalock, Dominic Keating, Anthony Montgomery, Linda Park, Connor Trinneer

26 capítols de 42 minuts

Sinopsi

IMDb (7,5):
“Un segle abans de la missió de cinc anys del capità Kirk, Jonathan Archer capitaneja la nau Enterprise de la Terra Unida (pre-Federació) durant els primers anys de la Flota Estel·lar, fins que arriba la guerra de la Terra - Ròmul i es crea la Federació.”

Crítica

Es manté coherent.

Com en totes les temporades i en totes les diferentes sèries de la franquícia, hi han altibaixos, però, en general, es manté tot bastant coherent (si acceptem totes les errades de base que, benèvolament, donem per bones com una part de les normes del joc).

A mi m’entreté bastant i amb això en tinc prou.

Tot i que els capítols tenen una continuïtat argumentativa, es pot dir tranquil·lament que són capítols autoconclusius. No és el cas del que, sembla, passarà a la tercera temporada pel que es pot intuir en el capítol final d’aquesta segona temporada. Sembla que, de la mateixa manera que va passar a Deep Space Nine quan va aparèixer un enemic més dolent –el Domini (comandat pels canviaformes, ajudat pels vorta i executat pels jem’hadar)–, en aquesta ocasió hi ha un dolent més poderós que tot el que hem vist fins ara, els xindi, que es troben a l’Expansió Dèlfica, on les lleis de la física convencional sembla que no funcionen de la mateixa manera i hi han anomalies ja contrastades pels vulcans…

Gadgets

La nau Enterprise NX-01 es podria dir que és similar a la USS-Enterprise NCC-1701, però sense la part cilíndrica central de sota.

Després d’un any en actiu han anat fent modificacions sobre la marxa i, un dos després, en el moment que tornen a la Terra, li fan encara més millores. I, al final d’aquesta temporada, veiem com estan construint la NX-02.

L’intercomunicador és el que més s’assembla a un telèfon Nokia de l’any 2000 que s’obria per la tapa. No porten encara (com tampoc el porten a The Original Series) l’intercomunicador al logo del pit. Encara no eren la Federació i porten un escut rodó a la màniga.

Els uniformes són, senzillament, els clàssics monos blaus d’operari, que porten una cinta, fent un escaire en les espatlles, del color de la secció a la que pertany cada tripulant. Recordem que, per ser una època anterior al capità Kirk, aquí els colors conserven l’ordre original, és a dir, el groc pel comandament, el vermell per enginyeria i el blau per ciències. A partir de The Next Generation els color groc i vermell van intercanviar seccions. Els galons de cada oficial són cuadradets metàl·lics que van dins l’escaire del color.

Abans de començar aquesta temporada van emetre als cinemes Star Trek: Nemesis (2002), l’última pel·lícula amb els personatges de The Next Generation.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada