Bloc personal,

dissabte, 5 d’agost del 2017

Star Trek: Nemesis (2002)



Direcció: Stuart Baird
Guió: John Logan, Rick Berman, Brent Spiner
Actors: Patrick Stewart, Jonathan Frakes, Brent Spiner, LeVar Burton, Marina Sirtis, Michael Dorn, Gates McFadden, Tom Hardy, Wil Wheaton



[513]

Quan els actors volen fer de guionistes… malament…



Els romulans, en el seu pla per lluitar contra la Federació, van aconseguir mostres d’ADN del capità Picard per fer-ne un clon i, un cop desenvolupat, substituir-lo pel capità i destruir la Federació des de dintre. Canvis en el Senat de Ròmul, van fer desdir-se d’aquesta decisió i van enviar el jove clon al planeta agermanat Rem, on hi viuen sers acostumats a la foscor per poder treballar a les mines en condicions d’esclavitud en benefici dels romulans. En aquestes condicions va crèixer el clon de Picard que, ajudat per un remà, van aconseguir alliberar-se dels romulans i van preparar un pla per imposar-se als romulans primer i destruir la Terra després.

El primer que van fer va ser introduir una arma dins el senat romulà i matar tots els senadors per prendre el poder. Després van construir una rèplica de Data i el van amagar per trossos en un planeta proper a la Zona Neutral perquè els sensors de l’Enterprise-E el descobrissin. Paral·lelament van construir una nau-arma per tal de poder destruir la Terra. Abans d’això però, hauran de segrestar Picard per poder fer-li una transfusió total cap el clon, doncs està en un procés accelerat de deteriorament que, sense transfusió, el portarà a la mort.

La colla pessigolla rastreja el planeta amb restes positròniques i mica en mica van trobant diferents parts del que serà una rèplica de Data. És exactament igual que ell, però bastant limitat i, això sí, amb un port d’accés de dades extra a la base del crani. El recomposen i Data intenta passar-li tota la seva informació. Amb tot, el nou androide segueix igual de limitat.

En el moment que s’aproximent a Ròmul per ordres de la Federació per tal de negociar la pau, detecten una nau oculta davant seu. En aquest moment el nou androide s’activa i comença a cercar tota la informació de la Federació susceptible de ser atacada. Geordi se’n dona compte. Al cap d’un moment, la nau oculta se’ls descobreix i els invita a visitar la nau. La sorpresa ve quan, en comptes de trobar-se un romulà o remà, com havien vist en pantalla just abans, es troben un humà al capdavant de la revolta remana contra els romulans. Un humà que no té problemes en desvetllar la seva identitat com a clon de Picard.

Després de tornar a la nau, el capità és segrestat i la nau remana s’amaga i desapareix. El nou androide està amb ells… o no, perquè en realitat Data ha suplantat el nou androide i es fa passar per tontet fins que els remans estan convençuts que han descarregat de l’androide totes les dades per poder atacar la Federació. És just en aquest moment en que estan a punt de fer la transfusió final de Picard, que Data el rescata i finalment poden tornar a la nau.

Mentrestant, la nau remana es dirigeix cap la Terra per destruir-la, però abans han de tornar a recuperar Picard, doncs el temps de vida s’esgota pel clon i el deteriorament es cada cop més evident. En els diferents intercanvis de trets, els romulans que han estat derrotats, s’alien a última hora amb l’Enterprise i guanyen temps davant un desastre imminent.

La nau remana amb el clon de Picard desactiva les naus romulanes i tot està en contra de l’Enterprise quan, en un últim moment, el clon vol mirar als ulls de Picard des de la nau i es descobreix i se li queda davant immòbil, donant per fet que sap el que farà Picard. És llavors quan, contra tot pronòstic, Picard amb els pocs recursos que li queden a la nau estavella l’Enterprise contra la nau remana fent una gran destrosa. Així i tot, la nau remana, inutilitzada per desplegar més armes, es desenganxa de l’Enterprise i comença a desplegar l’arma que tenia amagada per destruir tots els tripulants de l’Enterprise, Picard inclós, amb ordres de que, en acabar, es dirigeixi cap la Terra per destruir-la segons els plans, encara que això li costés la vida al clon.

Picard intenta autodestruir l’Enterprise, però veient que no és possible, es transporta a la nau remana i comença a matar tots els remans del pont, fins i tot del clon en l’última lluita cos a cos. Amb 30 segons Picard ha de destruir la nau amb ell a dintre, però ha quedat paraltizat. Mentrestant Data, ha saltat d’una nau a l’altra per l’espai, li coloca el transportador per salvar Picard i destrueix l’arma amb ell dintre.

Tothom està apenat per la desaparició de Data, però sembla que encara hi ha alguna esperança amb el maldestre duplicat de Data, doncs sembla que pot aprendre a ser, algun dia, com Data…

Al final es veu en l’estació de muntatge espacial com estan ensamblant el que sembla una nau nova… i a mi em sembla llegir USS Enterprise NCC-1701-G! Però no! És l’Enterprise-E en reparació.

NOTA: Guionista Data;-)



La que fa 10 i última de la “tropilla” Star Trek: The Next Generation (1987-94). I l’última de totes abans de la ja mítica de J.J. Abrams Star Trek (2009). Al final han estat 6 pel·lícules amb els personatges d’Star Trek: The Original Series (1966-69) i 4 pel·lícules amb els personatges d’Star Trek: The Next Generation (1987-94)

Quan es va fer aquesta pel·lícula ja havien acabat Star Trek: Deep Space Nine (1993-99) i Star Trek: Voyager (1995-2001). Estaven emetent Star Trek: Enterprise (2001-05) entre la seva 1a i 2a temporada.

Breu aparició de la capitana de la Voyager, ara almirall de la Flota.

Recordo haver-la vista i avorrir-me perquè no entenia res… Ara almenys he entés de què va la cosa, però són històries ja repetides en capítols i de manera bastant lineal, però fosca al mateix temps.

Aquesta explica la història d’un clon en versió jove del capità Picard, però que està envellint prematurament i, per tant, morint-se, que vol fer-se una transfussió completa dels gens del capità per salvar-se, al mateix temps que ha fet un pacte amb els remolans (no romulans… són els equivalents de Ròmul i Rem, aplicats a planetes parells que giren molt enganxats amb races diferentes; la romulana ve de vulcanians que van decidir deixar la saviesa…) per imposar-se als romulans i també destruir la raça humana amb una nova arma “menja-carn”.

APUNTS: Continuen amb la “lletjota” USS Enterprise NCC-1701-E tot i que al final queda bastant destruïda i vull pensar que la que apareix en l’hangar espacial en les últimes seqüències és la mateixa en reparació.



IMDb (6,2):
“L’Enterprise es desvia cap el planeta romulà Ròmul perquè suposadament volen negociar un tractat de pau.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada