Bloc personal,

divendres, 18 de maig de 2018

Star Trek: Enterprise (2004-05) S04

[68]

ValoracióFitxa tècnica

Creadors: Rick Berman, Brannon Braga, (Gene Roddenberry)
Actors: Scott Bakula, John Billingsley, Jolene Blalock, Dominic Keating, Anthony Montgomery, Linda Park, Connor Trinneer

22 capítols de 42 minuts

Sinopsi

IMDb (7,5):
“Un segle abans de la missió de cinc anys del capità Kirk, Jonathan Archer capitaneja la nau Enterprise de la Terra Unida (pre-Federació) durant els primers anys de la Flota Estel·lar, fins que arriba la guerra de la Terra - Ròmul i es crea la Federació.”

Crítica

Potser la temporada més fluixa.

Després de l’anterior temporada, poques coses més hi havia per aportar… sembla. La qualitat dels capítols, amb comptades excepcions, baixa qualitativament.

En aquesta temporada, l’única novetat és que fan mini-històries que duren dos o tres capítols, però la majoria tenen més aviat poc interès. Hi han dos capítols interessants, però que tampoc m’han fet el pes: un és el que, en una dimensió paral·lela, són els dolents i aconsegueixen una nau com la del capità Kirk en aquesta dimensió (decorats i vestits de The Original Series); i l’altre, el capítol final, homenatge a totes les sèries Enterprise amb intervenció de William Riker i Deanna Troi (i la veu de Data, que va tenir tot el protagonisme en un altre capítol fent de Dr. Soon). En un altre capítol triple també s’explica el perquè, en època de Kirk, els romulans seran l’enemic.

Gadgets

La nau Enterprise NX-01 es podria dir que és similar a la USS-Enterprise NCC-1701, però sense la part cilíndrica central de sota.

L’intercomunicador és el que més s’assembla a un telèfon Nokia de l’any 2000 que s’obria per la tapa. No porten encara (com tampoc el porten a The Original Series) l’intercomunicador al logo del pit. Encara no eren la Federació i porten un escut rodó a la màniga. En l’últim capítol ja porten un traductor universal, bastant aparatós, penjat del pit.

Els uniformes són, senzillament, els clàssics monos blaus d’operari, que porten una cinta, fent un escaire en les espatlles, del color de la secció a la que pertany cada tripulant. Recordem que, per ser una època anterior al capità Kirk, aquí els colors conserven l’ordre original, és a dir, el groc pel comandament, el vermell per enginyeria i el blau per ciències. A partir de The Next Generation els color groc i vermell van intercanviar seccions. Els galons de cada oficial són cuadradets metàl·lics que van dins l’escaire del color.

Cap comentari:

Publica un comentari