Bloc personal,

diumenge, 20 de maig del 2018

The Twilight Zone (1959-60) S01

[69]

Valoració



Fitxa tècnica

Creador: Rod Serling
Actors: Rod Serling, Robert McCord, Jay Overholts

36 capítols de 25 minuts

Sinopsi

IMDb (9,0):
“Persones normals i corrents es troben en situacions extraordinàriament sorprenents que intenten resoldre de manera satisfactòria.”

Crítica

Inspiradora.

El primer que sorprèn veient una sèrie per televisió antiga, com és el cas, és la qualitat de la imatge, perquè en el moment es va gravar en suport negatiu fotogràfic en blanc i negre, igual que les pel·lícules, i se suposa que se n’ha editat una versió per DVD o Blu-ray, molt millor que les gravades en Betacam anys després. La qualitat del gra de la pel·lícula és de traca i mocador.

És difícil fer una valoració objectiva, perquè es barrejen per una cantó les emocions dels records que tornen en veure-la, el fet d’estar desfasada en el temps i la gran repercusió que ja va tenir en l’època (i que va inspirar la majoria de creatius de la meva generació i encara posteriors).

Però, resumint, diré que l’he vista en dos blocs bastant espaiats en el temps. En el primer bloc van aparèixer aquests records que comentava, recordant alguns capítols memorables i deixant un bon regust quedant-me amb el pensament “què bo que era això”, tot i fer palès la descontextualització del moment i observar la quantitat de coses que, òbviament, estan totalment desfasades. I en el segon bloc he observat coses que no m’han acabat d’agradar, com és el fet de, tot i saber que els guions no els va escriure el mateix Rod Serling, veure el seu estil repetitiu en els guions, fins el punt d’observar com el mateix to de les narracions de la veu en off apareix en el diàleg dels personatges, la qual cosa, penso, és una errada perquè deixa tots els personatges sense prou caràcter i queden tots al mateix nivell.

Per altra banda, es fa estrany, avui en dia, veure algú per la televisió amb una cigarreta a la mà i parlant amb naturalitat…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada