Bloc personal,

diumenge, 8 d’abril del 2018

Bride Stories 4 (2012)

[94]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Manga Taishō 2014

Kaoru Mori (guió, dibuix i tinta)
(Otoyomegatari - A Bride’s Story)

[ Manga, seinen, slice of life ] (ed. 2014)
Norma Editorial

5 capítols (18-22) (+ 1 extra) - 208 pàg. b/n + cobertes (rústica) + sobrecobertes (plastificades brillo) - 115 x 175 mm (12 mm gruix)

Sinopsi

Whakoom:
“Smith es pren un descans en un poble de pescadors a la vora del mar d’Aral, on coneix a dues despertes germanes bessones que han decidit buscar-se el seu propi destí… i els seus propis marits!”

Crítica

Història entretingudíssima i dibuix espectacular per moments.

La història està ben filada perquè sí… Potser no és prou interessant com ho seria un thriller, per exemple, però li treu prou suc al fet de capbussar-se en la història de l’Orient Mitjà i mostrar el dia a dia de la gent que hi vivia.

En aquesta ocasió, deixa momentàniament els protagonistes principals de banda i es fixa en un secundari de luxe, el senyor Smith, cronista del que passa allà, i serveix de fil conductor per mostrar-nos la vida d’una altra família allunyada de la protagonista principal, mostrant-nos les gamberrades d’un parell de bessones que estan buscant marit.

El dibuix deliciós. Jo diria que, des del primer volum, hi ha hagut una evolució molt notable i està aconseguint una excel·lència que, potser, no està prou valorada i/o reconeguda. Hi han poques pàgines amb només una vinyeta, doncs la majoria de pàgines n’estan farcides… tranquil·lament fins a nou vinyetes per pàgina. I això en un format autènticament diminut: 115 x 175 mm, és a dir, més petit que un DIN-A5. Afegim-li que no hi ha vinyeta dolenta per petita que sigui. Control·la els detalls com vol. Vaig estar estona fixant-me en una vinyeta que no hi havia diàleg ni passava res. Només era el dibuix d’un camí, que tranquil·lament se l’hagués pogut estalviar. I pel petita que era, déu n’hi do el detall que tenia. Bé el camí era una contraforma, no hi havia pràcticament res al camí, però el marcava tota la flora que el voltejava amb tot tipus de detalls.

El dibuix d’aquesta mangaka està sent realment espectacular i és per disfrutar-lo.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada