Bloc personal,

diumenge, 29 d’abril del 2018

Peter & the Wolf (2006)

[600]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Suzie Templeton
Guió: Suzie Templeton (adaptation), Sergei Prokofiev (libretto)

Sinopsi

IMDb (7,6):
“Un dels contes animats de la col·lecció de Prokofiev. Peter és un noi prim i solitari, aïllat del bosc pel seu avi protector i el seu únic amic, un ànec. A la ciutat l’assetgen. Quan un llop amenaça a l’ànec, a més del gatet de l’avi i un corb malferit que no pot volar del que Peter s’ha fet amic, Peter intenta valentment caçar el llop. L’avi, la gent del poble i els caçadors que l’havien amenaçat, han convertit Peter en una figura.”

Crítica

Interessant…

Per començar, avisar que és un curtmetratge (30 min.) i sense diàlegs: només música i sons d’ambient. Sempre que veig una pel·lícula d’animació frame to frame, sempre penso “quina feinada!” i realment no puc centrar-me en la història perquè contínuament estic pensant “com collons ho han fet?”… hi ha tanta feinada que no miro la història.

La història, molt maca. Els personatges, Peter i l’avi, magnífics. El gat, una merda. El llop, maquíssim. El corb, maco també. Els personatges del poble, com si com sa. La banda sonora, molt encertada. Els moviments de càmera, composicions fotogràfiques, ambientació, il·luminació… magnífics.

Resum (amb espòilers)

Prop dels extensos boscos de Rússia viu Peter amb el seu avi en una casa envoltada d’una tanca molt elevada. El seu avi no el deixa sortir al bosc pels perills que suposa. Mentrestant juga amb el seu únic amic, un ànec. Quan va a la ciutat, un ensinistrador d’ossos ambulant li regala un globus i, amb la distracció, ensopega amb un caçador que el llença a un contenidor.

En tornar a casa, un corb amb una ala trencada es fa amic seu en el moment que li posa el globus al voltant del coll perquè pugui volar. Conjuntament amb l’ànec, aconsegueix agafar les claus de l’avi i surten al bosc a jugar en un estany gelat. El gat de l’avi, que ha vist com obrien la porta de la tanca, els segueix i intenta caçar el corb sense aconseguir-ho.

En aquell moment apareix un llop. Peter entra dins la part protegida. El gat surt corrents arbre amunt per escapar del llop i al mateix temps intentar menjar-se el corb. I l’ànec es queda al mig del llac. Quan el llop està distret, Peter li diu a l’ànec que vingui cap on està ell, però, en l’últim moment, el llop el caça i se’l menja.

Peter decideix enfrontar el llop i agafa una xarxa. Pujant dalt la tanca, aconsegueix arribar a l’arbre on està el corb i fa que aquest el distregui mentre intenta agafar-lo amb una corda. Finalment aconsegueix lligar-li la cua i després li tira una xarxa damunt i el deixa immobilitzat. El caçador que l’haviat assetjat a la ciutat arriba on està i intenta matar el llop, però només aconsegueix foradar-li l’orella al gat.

Amb el tret, apareix l’avi amb una escopeta, bastant espantat per la presència del llop i, quan finalment es posa davant, Peter li treu l’escopeta perquè no el dispari. El porten viu a la ciutat en una gàbia perquè tothom l’admirir i intenten vendre’l sense arribar a cap acord. Veient Peter que el futur que espera el llop és pitjor que el d’ós ensinistrat, decideix alliberar-lo davant la sorpresa i admiració de la gent del poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada