Bloc personal,

divendres, 20 d’abril del 2018

Star Trek: Deep Space Nine (1997-98) S06

[62]

Valoració



Fitxa tècnica

26 capítols de 45 minuts

Sinopsi

IMDb (7,9):
“Als voltants del planeta alliberat de Bajor, l’estació espacial Deep Space Nine de la Federació guarda l’obertura d’un forat de cuc de corrent estable en el punt més llunyà de la galàxia.”

Crítica

Això es desinfla…

Per primer cop, els sis primers capítols tenen continuïtat. A partir d’aquí, capítols independents com les altres temporades, amb les excepcions obligades de final i inici de temporada i algun capítol doble.

M’han agradat el capítol que tots els “teleñecos” es treuen les pròtesis i podem veure la seva cara de veritat (ambientada en els anys cinquanta). També m’ha agradat el capítol de joves oficials de l’acadèmia, o sigui, versió júnior de la franquícia.

En l’últim capítol de l’anterior temporada, Benjamin Sisko ha d’abandonar l’estació espacial Deep Space Nine per un atac aclaparador del Domini (jem’hadar i vorta associats amb cardassians), tot i que aconsegueixen aturar l’entrada de nous reforços jem’hadar des del quadrant Delta, minant l’entrada al forat de cuc. I durant el sis primers capítols es mostren les vicisituds que passen els nostres herois per recuperar l’estació i el control del forat de cuc. Finalment, davant una entrada de milers de naus jem’hadar a través del forat de cuc, quan ja està tot perdut, Sisko aconsegueix parlar amb les profetes i desapareix l’amenaça de cop, deixant el forat tancat provisionalment… d’una manera d’allò més inverosímil.

Durant tota la temporada hi ha diverses trifulques entre ambdós bàndols, però al final s’aconsegueix una unió més sòlida entre la Federació (humans, klingon i romulans, bàsicament) enfront del Domini (cardassians i jem’hadar), que han aconseguit noves generacions jem’hadar ja nascudes al quadrant Alfa davant del tancament del forat de cuc. En l’últim capítol, en una ofensiva de la Federació davant els cardassians, reapareix Gul Dukat que és posseït per un esperit/profeta maligne, mata Jadzia (mor el trill, però en sobreviu el simbiont), i inutilitza els profetes aconseguint fer desaparèixer el forat de cuc.

Les parelles d’aquesta temporada són d’allò més forçades: Jadzia i Worf per una banda, i Kira i Odo per l’altra.

Gadgets

La nau Defiant i la mateixa estació espacial Deep Space Nine són les principals ambientacions de la majoria de capítols.

L’intercomunicador de fa tres temporades es manté.

S’utilitza el nou uniforme, que ja van estrenar l’anterior temporada, aprofitant l’estrena de la pel·lícula de The Next Generation Star Trek: First Contact (1996). La diferència és que, el color de cada secció, apareix ara només en el suèter de coll alt de sota i en els galons. L’uniforme és negre i la part superior grissa.

Aquesta temporada es va emetre al mateix temps que estaven emeten la quarta temporada d’Star Trek: Voyager. En acabar la temporada, abans de començar la següent, es va projectar als cinemes Star Trek: Insurrection (1998) amb els personatges de The Next Generation.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada