Bloc personal,

dimarts, 11 d’octubre del 2022

Perdidos entre la hierba, vol. 3 (2020)

[363]

Valoració



Fitxa tècnica

Keigo Shinzō (guió, dibuix, tinta i color)
(Nora to Zassō - The Stray and The Weeds)

[ Manga seinen ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones

7 capítols (14-20) - 188 pàgines - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
“La Shiori marxa de casa a causa d'una discussió amb el Yamada i coneix la dibuixant Riko. Gràcies als seus consells, recompon la seva relació amb el Yamada i junts passen uns dies tranquils com a pare i filla. A més, ara que ha acceptat el seu talent per al dibuix, la Shiori entra al club d'art de l'institut i comença a plantejar-se el futur… Un tercer volum en què s'entrecreuen el passat i el futur, els llums i les ombres.”

Crítica

Un Shinzō experimentant l’estil que es mostrarà desenvolupat a Hirayasumi

03/05/22: Llegit fins el capítol 15. Comparant-ho amb Hirayasumi, el dibuix està encara en evolució, però la història m’està agradant molt i està força ben explicada.

Des de que estic seguint al Keigo Shinzō i m’he fet admirador d’Hirayasumi, aquesta història, que la veia mig tèrbola i maldestre, ara l’estic trobant molt millor.

Resum (amb espòilers)

(Això és l’últim capítol de l’anterior volum, perquè, inicialment, em pensava que ja corresponia al volum 3): Després del rebot de la Shiori amb el Yamada per continuar tractant-la com si fos la seva filla morta, coneixem els detalls de la mort de la filla del detectiu. El Yamada estava molt ocupat intentant resoldre un cas i la mare, encostipada, no va poder acompanyar la seva filla a la platja. Mentre la filla s’ho passa la mar de bé recollint petxines, el pare no està per ella i no pare d’atendre el telèfon. Finalment, després de dinar, veient com la resta dels pares estan nadant amb els seus fills, ell vol acompanyar-la, però ella li recomana que descansi malgrat que, amb la mirada, també vol que l’acompanyi dins l’aigua. El pare s’adorm sota el parasol i, quan vol adonar-se, la seva filla ja s’ha ofegat.

La Shiori s’emprenya i marxa de casa del Yamada. El detectiu intenta aturar-la i la Shiori respon amb violència. Amb tot, el Yamada li dona les gràcies per fer-li saber com se sentia. (Així acaba el volum 2).

(Ara sí, volum 3): Coneixem per malsons en forma de flashbacks el maltractament de la mare de la Shiori quan intentava dibuixar i com la ningunejava. La Shiori es desperta sorpresa a casa d’una parella jove molt trempada. Ella és il·lustradora i la casa és plena de llenços, pintures i pinzells, la Riko. S’explica com, la nit anterior, la Riko va salvar la Shiori d’un acosador després d’haver-se escapat de casa. Parlant amb la Riko, la Shiori se n’adona que, tot i haver fet una cosa dolenta pel Yamada, en el fons no l’odia. En tot moment, omet que no és el seu pare biològic.

La Riko, només amb la mirada, sap que a la Shiori li agradava dibuixar. Li regala un bloc de dibuix. La Shiori es posa a dibuixar el paisatge amb un veu interior, la de la seva mare, que en tot moment li va fent llum de gas i la vol desanimar. Malgrat tot, la Riko i el seu xicot elogien el dibuix de la Shiori. La Riko li diu que té un do.

El Yamada, que de moment no té notícies de la Shiori després de la seva fugida, no para de recordar els moments bonics amb ella. Al tornar a casa, veu la llum de l’apartament encesa i puja esperitat. Es troba la Shiori preparant el sopar. La Shiori es disculpa amb el Yamada i li dona el bloc de dibuix amb un retrat de la seva filla. El Yamada també n’elogia el dibuix. Sembla que tot s’ha calmat i reconduit.

La Shiori s’apunta al club d’art de l’institut per consell de la Riko i coneix Okao Sorabe.

Un bon dia, se li presenta la mare, en la indigència més absoluta, i li demana de tornar a viure juntes. Ella la refusa tot i tenir sentiments ben contradictoris. Mentrestant, l’inspector ha de deixar de perseguir acosadors per imperatiu jeràrquic.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada