Bloc personal,

dimarts, 18 d’octubre del 2022

Shadows House (2022) S02

[297]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Kazuki Ōhashi
Guió: Toshiya Ōno, So-ma-to (manga)
Música: Kenichiro Suehiro
Estudi: CloverWorks
Veus de doblatge: Yū Sasahara, Akari Kitō, Kōdai Sakai
Emissió 09/07/22 - 21/09/22

[ Animació, fantasia, misteri sobrenatural ] 12 capítols de 22 min.

Sinopsi

IMDb (7,4):
“En una mansió grandiosa, una jove nina viva i alegre comença a servir la seva mestressa ombra, només per descobrir gràcies a la seva vinculació que les coses no són el que semblen ser.”

Crítica

Està molt bé, però en aquest punt ja n’he perdut l’interès…

Basat en un manga de So-ma-to actualment en publicació des de 2018 amb un total de 11 volums. Recordo que soc lector de Kuro, l’altre obra reconeguda del tàndem anònim que conformen So-ma-to que no m’havia adonat que no els tenia anotats en les valoracions.

És la continuació de la història explicada a la primera temporada emesa el segon trimestre de 2021.

Aquesta segona temporada se m’ha fet un pèl avorrida i pesada. Passada la novetat de conèixer el rerafons de la història, allargar-ho per anar afegint petites píndoles de informació tan irrellevants, aconsegueixen que pesi més el sopor que l’interès.

Resum (amb espòilers)

1.- Els recentment majors d'edat. Durant una patrulla nocturna, Barbie i la seva amo, Barbara, són atacades per cremades i mentre els defensa, una misteriosa figura alta amb túnica els passa. Al matí, la Maryrose explica als recentment debutats Shadow Masters i als seus ninots sobre l'ala dels nens. Els Dolls i els seus mestres es divideixen amb la Suzie atenent a les nines al saló i la Susanna treballant amb els Shadow Masters per ensenyar-los els seus poders de sutge. Mentrestant, Kate espera apropar-se a John passant una carta, despertant les sospites de Susanna.

2.- El millor estrellat. La Bàrbara convoca els altres Star Bearers per parlar de la figura amb túnica i veure l'últim invent d'Oliver, una aspiradora gegant que no pot sortir de la seva habitació a causa de la seva grandària, un fet assenyalat per la Susanna. La Barbie es preocupa per les seves habilitats com a Star Bearer i es pregunta si les coses serien diferents si en Christopher encara hi hagués. Mentrestant, Kate sospita que l'efecte de rentat de cervell del cafè només pot ser temporal, però amb el cafè que es reintrodueix constantment a les nines, Kate decideix convertir-se en una Star Bearer perquè pugui accedir al subministrament.

3.- Una gran neteja. Kate i Emiliko tenen una trobada desagradable amb les bessones Belle, Isabelle i Mirabelle. Els ninots vius són atacats per cremades que s'uneixen en un enorme fantasma, aleshores arriba Oliver amb el seu nou invent per combatre'l. Shaun i Rick veuen una misteriosa figura amb túnica a les bigues del sostre i intenten atrapar-la. Més tard, les cares dels bessons Belle trenquen les ampolles amb el cafè especial destinat a les nines vives de l'ala dels nens.

4.- Sospitosos potencials. Oliver explica que l'incident de les cremades va ser provocat intencionadament. Els Star-Bearers decideixen gestionar les coses sense informar-ho a l'Edward, ja que la pèrdua del cafè especial posa en perill les seves posicions. Culpen tot l'incident a les nines vives de les Belles i els donen un dur càstig, després s'enfronten a Kate, que no s'intimida i s'ofereix a trobar el veritable culpable. Mentre fan un mapa de l'ala infantil de la casa, la Kate, l'Emiliko, el John i el Shaun descobreixen una antiga cabana i la investiguen.

5.- Una trobada de companys a mitjanit. Després que en John va intentar obrir la porta de la cabina, troben els membres força excèntrics de l'equip de recerca a dins. L'Oliver i l'Olly mostren un gran interès per l'Emiliko, l'anomenen "súper nina viva" i posen a prova les seves habilitats físiques. L'Oliver li mostra a Kate els seus invents mentre, sense voler, revela informació útil. Aquella nit, Kate es reuneix amb Louise, John i Patrick per parlar de la seva investigació sobre la pertorbació fantasma i, amb l'esperança, enfortir els seus vincles.

6.- Cel nocturn. Mentre la Kate es troba amb les altres ombres, l'Emiliko i en Shaun continuen mapeant la Casa de les Ombres i es pregunten sobre les seves vides fora de les seves parets. Ajuntant el que saben, comencen a deduir alguns dels misteris de la Casa, i després mirar el cel estrellat desencadena un record. Quan reprenen el seu cartografia, l'Emiliko té una trobada amb la misteriosa figura amb túnica que Kate anomena "Master-Robe". L'endemà al matí se celebra la Festa d'Alegria quatre dies massa d'hora, i més tard la Kate intenta desfer els efectes de rentat de cervell del cafè a l'Emiliko, però és diferent de l'anterior. Mentre arreglava la paret de la cabina que va enderrocar, en John i en Shaun s'alternen amb Jeremiah i Jeremy de l'equip d'investigació i reben una conferència sobre les cremades. Oliver arriba per informar a John que ha estat convocat pels Star-Bearers.

7.- Investigacions individuals. A partir de la trobada a l'episodi 5, Louise i Patrick s'uneixen a la investigació de Kate i John sobre el culpable de l'incident de les cremades (episodi 3). Louise i Lou reuneixen informació sobre altres poders de sutge de les ombres, i Louise decideix aprendre més sobre com arribar a l'edat adulta. Després que la Maryrose li digui que demani als Star-Bearers, la Louise i la Lou es troben amb Benjamin i Bern entrenant. Benjamin dóna una conferència a Louise sobre com cuidar millor la seva nina viva i la seva cara. Seguint el consell del seu ninot viu en Rick, Patrick parla amb dues ombres grans que encara viuen a l'ala dels nens. En John passa per davant després de ser renyat pels Star-Bearers, cosa que fa que Patrick visiti la biblioteca per obtenir més informació sobre el protocol matrimonial. Allà rep una conferència sobre aquest tema per la Star-Bearer Sarah i la seva nina Mia. Més tard visiten el conservatori, on es cultiven les flors, i coneixen la Margaret i la seva nina Maggie, que formen part de l'equip dirigit Isabelle i Mirabelle. La Margaret confessa que no li agraden els líders del seu equip, i després convida a Patrick a fer créixer flors amb ella, cosa que ell respon que tindrà en compte. Mentre parlen de possibles parelles matrimonials, passen a Louise i Kate amb les seves nines vives, i Patrick té una revelació impactant sobre l'Emiliko. Després, la Kate i l'Emiliko són testimonis que les nines d'Isabella i Mirabella són traslladades al safareig en una llitera.

8.- La identitat del mestre Robe. Margaret regala una flor de peonia a Patrick, que més tard té una reunió amb Kate i els altres. Comparen notes sobre Master-Robe i identifiquen dos possibles sospitosos, però quan en John i en Shaun arriben i transmeten el que van aprendre de Jeremiah sobre les cremades i els fantasmes, tornen a la primera posició. Shaun reconeix que l'olor de la peònia al bany d'en Patrick és el mateix que el de Master-Robe, i Kate fa deduccions que es confirmen pels records de l'Emiliko de l'atac cremat. Les pistes del seu mapa porten als nostres amics a una reunió amb Master-Robe, que revela secrets impactants sobre Shadows House i una Kate cada cop més molesta. Tot culmina amb l'exposició de la identitat de Master-Robe.

9.- Les últimes lliçons. La Kate, l'Emiliko, el John i la Shaun estan sorprès que el Mestre-Robe sigui la Maryrose, que no posseeix gaire sutge, però sense que ells s'assabentin, pot controlar les cremades. Quan apareix la seva nina viva Rosemary, procedeixen a explicar les seves motivacions i revelen la veritat espantosa sobre Shadows esdevenint adults. Aleshores, els nostres amics són atacats per cremades, obligant a Kate i John a deixar inconscients a l'Emiliko i a la Shaun i a fugir de la Maryrose, que demostra ser intel·ligent i implacable. Mentrestant, l'Edward, acompanyat d'Aileen i Gerald, està en camí per comprovar el resultat de l'intent d'una Shadow de convertir-se en adult, tal com exigeixen les seves obligacions com a guardià. Tenen una trobada tensa amb el mestre Thomas, que abans ocupava el càrrec de vigilant. Després, el trio segueix cap al seu destí mentre parla de Maryrose i Kate.

10.- El valor dels amics. L'atac de cop de sutge d'en John és contraproduent quan Maryrose pren el control del seu sutge, creant un fantasma enorme i moltes petites cremades d'alta densitat. L'Emiliko i la Shaun es recuperen del mal de sutge gràcies a la planificació de la Kate. La Maryrose captura la Kate i el John, però les coses han canviat gràcies a la idea de Shaun. Tanmateix, la victòria dels nostres amics és amarga.

11.- La resposta dels dos. A Kate i Emilico se'ls demana que acompanyin la Barbara i els Star Bearers mentre escorten a Rosemary i Maryrose a l'ala dels adults per al seu càstig. Bàrbara recorda la seva infància, durant la qual Christopher i el seu ninot vivent Anthony van ser estimats pels residents de l'ala infantil. Quan Christopher va ser convidat a l'ala dels adults, Maryrose va deixar bruscament el contacte amb Barbara. La Barbara va ferir accidentalment la cara de Barbie amb els seus poders de sutge per frustració amb Maryrose, i va ser acusada de supervisar l'ala dels nens com a Star Bearer fins que les ferides de Barbie es van curar, suposadament per voluntat de Christopher. Maryrose recorda aquests esdeveniments i revela la veritat: quan en Christopher es va assabentar del procés de fusió, es va suïcidar, negant-se a prendre la vida d'Anthony. Anthony va fugir de tornada a l'ala dels nens i ho va revelar a Maryrose i Rosemary, que després van començar els seus esforços per rebel·lar-se contra Shadows House. En l'actualitat, Maryrose i Rosemary són portats davant Edward al passadís entre les dues ales. Maryrose convoca un fantasma que destrueix una finestra, però és sotmesa per Edward. La Maryrose s'enfronta a l'Edward sobre la seva falta de remordiment per la mort del seu ninot viu, Ed. Declarant que no estan disposats a sacrificar alguna cosa valuosa per a ells pel bé de convertir-se en adults, Maryrose i Rosemary salten a la seva mort.

12.- Els que lluiten. L'Edward s'adona que la culpa de la mort de Maryrose i Rosemary recau sobre ell. Kate torna a la seva habitació on espera un Anthony encaputxat (vegeu l'episodi 11 de la temporada 2) amb qui mantenen una llarga conversa. Un altre dia, l'Emiliko qüestiona la rutina de Shadows House després de despertar-se d'un somni que era un record abans de la seva vida actual. Més tard, Kate ajuda l'Emiliko a netejar i discuteixen com es mantenen les nines vives en un estat dòcil. Amb Maryrose desapareguda, les bessones Isabelle i Mirabelle s'uneixen a l'equip 10 i Kate és nomenada líder de l'equip per la Barbara, per a irritació de Sarah, ja que esperava aconseguir el càrrec. En els dies següents, Emiliko treballa dur per complir el seu paper com a líder de l'equip 10 de nines vives, i defensa Belle després que Mia (la cara de Sarah) i Barbie (la cara de la Barbara) declarin que s'hauria d'eliminar d'ella perquè no pot complir. els seus deures a causa del seu trauma (vegeu l'episodi 4 de la temporada 2 i el final de l'episodi 7).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada