Bloc personal,

dimarts, 18 d’octubre del 2022

Kumichō Musume to Sewagakari (2022) S01
(The Yakuza’s Guide to Babysitting)

[295]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Itsuro Kawasaki
Guió: Keiichirō Ōchi, Tsukiya (manga)
Música: Takurō Iga
Estudi: Feel, Gaina
Veus de doblatge: Yoshimasa Hosoya, Misaki Watada, Kaito Ishikawa
Emissió 07/07/22 - 22/09/22

[ Animació, comèdia, crim, seinen ] 12 capítols de 22 min.

Sinopsi

IMDb (7,3):
“El yakuza a sou Kirishima Tooru té un enfocament molt sagnant de la vida. El cap de la família Sakuragi està tan preocupat per la falta de moderació de Kirishima, que ordena a Kirishima que es converteixi en la mainadera de la seva petita filla, Yaeka.”

Crítica

Intenció de fer “alguna cosa diferent” per acabar fent el de sempre…

Basat en un manga de Tsukiya, actualment en publicació des de 2018 amb un total de 8 volums.

Animació molt justeta. La història tampoc s’aguanta per enlloc ni té cap sentit. L’única gràcia de la sèrie és el contrast en l’assassí yakuza i la tendra i innocent filla petita del cap del clan.

Personalment em fa molta ràbia la normalització de les etiquetes jeràrquiques i la violència encoberta.

Resum (amb espòilers)

1.- Guia de cangur de la Yakuza. Toru Kirishima és un tinent de 28 anys del Sakuragi Yakuza, conegut com el Dimoni de Sakuragi per la seva brutalitat. Després de deixar que una reunió de negocis es desenvolupi en una baralla, el seu empresari, Kazuhiko Sakuragi, decideix ensenyar-li la responsabilitat i fa de Kirishima el tutor de la seva filla de 7 anys, Yaeka. Kirishima no té experiència amb nens, així que treu la seva frustració amb el seu patiment subordinat, Kei Sugihara. Mentre porten a Yaeka a l'escola, els segueixen homes de la reunió, però Kirishima és capaç de vèncer-los sense que Yaeka se n'adoni. Yaeka es torna notablement més trista, fins i tot quan la visita la seva tia Kanami. Preocupada, Kirishima busca la seva habitació i troba una invitació perquè els pares visitin l'escola i s'adona que, com que Kanami té feina i Kazuhiko no es pot veure en públic, la Yaeka no té cap família a la qual pugui convidar. Convençuda per Kanami, Kirishima visita l'escola com a tutora, animant-la i comença a poder parlar amb ell normalment. La Yaeka vol donar a Kazuhiko una imatge que va dibuixar de l'escut de la seva família, però no està segura, fins que Kirishima li diu que no estava segur de visitar l'escola, però s'alegra que ho hagi fet. Tranquil·litat, la Yaeka li dóna la foto a Kazuhiko, fent-lo molt feliç i apropant Kirishima i Yaeka. Kazuhiko recorda la mare de la Yaeka, la Miyuki, malalta a l'hospital.

2.- Una persona amable. La Yaeka troba a faltar la seva mare. Kazuhiko planeja visitar la Miyuki a l'hospital, però dos matons que es fan passar per Kirishima i Sugihara han estat causant problemes a l'hospital. Kirishima descobreix que els impostors van ser contractats per una altra família Yakuza. Yaeka demana a Kirishima i Sugihara que assisteixin a un festival de focs artificials on Kirishima li guanya un conill de joguina. Kirishima localitza els matons, però a causa de la preocupació per Yaeka, els allibera amb una pallissa menor. Tornant a casa, Kirishima troba en Yaeka adormit, després d'haver intentat mantenir-se despert fins que va tornar a casa. Kirishima descobreix que realment li agrada que algú l'esperés. Kirishima es sorprèn quan Yaeka li pregunta com era la seva mare. Kazuhiko revela que la Miyuki ha estat en coma durant anys i que finalment va deixar de portar a Yaeka a visitar-la, ja que ella ploria cada vegada. La Yaeka insisteix que no vol veure la Miyuki, així que utilitzant un llenguatge senzill Kirishima és capaç de convèncer-la que la Miyuki l'estima tant que es nega a anar al cel. La Yaeka accepta visitar-la i la Kirishima recorda que, abans de caure en coma, la Miyuki li va demanar que cuidés tant la Yaeka com la Kazuhiko fins que es va despertar. La Yaeka s'assabenta que Kirishima es diu el dimoni de Sakuragi, però es nega a creure-ho, al·legant que és massa simpàtic i que vol ser com ell, tot i que Kirishima està segura que Kazuhiko no estaria feliç si ho fes.

3.- Una visita i un retrobament. A l'hospital, la Yaeka pot demanar disculpes a la Miyuki per no haver-hi visitat i espera que pugui despertar aviat. També li dóna una foto de tothom, inclosa Kirishima, perquè no es senti sola. Després que la Yaeka i la Kirishima marxen a buscar menjar, Kazuhiko pot demanar disculpes a la Miyuki per ser un mal pare sense ella. A la botiga de l'hospital, Kirishima veu en Toichiro Aoi, un antic membre de la yakuza que va abandonar després de convertir-se en pare. El fill de 6 anys de Toichiro, Koki, s'enamora de Yaeka. Preocupada, la Yaeka afirma que Kazuhiko no està enfadat amb en Toichiro per marxar, així que Toichiro promet amb llàgrimes que anirà a visitar-lo. A la Kanami li fa gràcia saber que Toichiro va entrenar a Kirishima i que Kirishima inconscientment ha seguit el seu estil de criança tenint cura de la Yaeka. Tornant a casa es troben amb un gatet perdut i una noia anomenada Hanada Ayumu, una fugitiva que es va aturar per cuidar el gatet. La Yaeka decideix adoptar el gat i l'anomena Ohagi perquè Ayumu pugui tornar a casa. L'Ohagi provoca el caos quan fa que dos membres de Yakuza trenquin una valuosa antiguitat. Kazuhiko està furiós, però cedeix quan Yaeka i Ohagi li demanen. Se li recorda com intervindria en Miyuki quan estava furiós amb Kirishima, i decideix que Yaeka s'assembla a Miyuki. Un home perillós que ha estat espiant en Kirishima creu que no hauria de quedar atrapat en el paper de pare i decideix fer alguna cosa al respecte.

4.- Per què no comencem a fer streaming Kazuhiko ordena a Kirishima que produeixi vídeos amb Sugihara, explicant que, a causa dels canvis de la societat, estan lluitant per guanyar diners, així que vol vídeos de les xarxes socials que faran popular la Yakuza. També demana que això es mantingui en secret a altres famílies de Yakuza, ja que admetre que necessiten ajuda per guanyar diners faria vergonya el cognom. La Yaeka nota que Kirishima està molesta. Al final creen nombrosos vídeos sota el nom de Team Cherry que representen les activitats típiques de Yakuza com a passatemps divertits. Sugihara es preocupa quan altres creadors de vídeos comencen a intentar descobrir la seva identitat, de manera que publiquen un vídeo afirmant que són falsos yakuza que treballen per a una companyia de cinema, demanen disculpes per enganyar els seus espectadors i deixen de publicar vídeos nous. Això és contraproduent quan la seva suposada honestedat els fa encara més populars. Kazuhiko insisteix que comencen a gravar cançons que es converteixen en un concert en directe, apareixent a la televisió i fins i tot assistint a funcions oficials per conèixer la reialesa estrangera. Kirishima està tan ocupat que ja no pot portar a Yaeka cap a l'escola i el troba a faltar. Despertant d'un malson de descuidar a Yaeka per convertir-se en una estrella del pop, Kirishima jura no tornar a fer un altre vídeo i torna a tenir cura de Yaeka, fins i tot castigant a Sugihara quan intenta mostrar-li un altre vídeo.

5.- Dia lliure de Kirishima. La notícia que Kirishima és una mainadera s'estén, fent que alguns creguin que ja no és el dimoni de Sakuragi, com en Yanagi, un tinent de Kusagami Yakuza. En el seu dia lliure, Kirishima es troba amb l'antic company de classe Rei Hojo, que comenta que sembla feliç per una vegada. Yanagi comença problemes en un restaurant propietat de la família Sakuragi on Kirishima i Hojo estan bevent, així que Kirishima l'obliga a marxar. Hojo està sorprès en Kirishima va reprimir el seu temperament. Yanagi té una idea de venjança. La Yaeka i la Kanami topen amb Ayumu i la conviden a coure pastissos. Kazuhiko demana a Kirishima que truqui i reservi taula al restaurant, però per telèfon la Kirishima torna a sentir en Yanagi al restaurant. La Yanagi anuncia que la família Kusagami s'ha fet càrrec del restaurant de la família Sakuragi, presumint que Kirishima ja no és una amenaça, però Kirishima arriba i apallissa fàcilment en Yanagi. De camí cap a casa, Kirishima es troba amb el perillós home que l'espia, Yuri Mashiro, tinent del Momoyama Yakuza, però no li fa cas i torna a casa on Yaeka li ha fet un pastís. En Sugihara se li diu que enterre en Yanagi i el seu amic fins al coll com a càstig. Més tard, en Mashiro s'acosta al Yanagi enterrat i al seu amic i se sorprèn que Kirishima els hagi deixat vius. S'entén que Mashiro assassina els dos homes.

6.- Primer Amic. A Kirishima se li recorda que aviat és l'aniversari de la Yaeka, però està decebut quan la Yaeka evita el tema. De camí cap a casa es troben en Hojo, que informa a Kirishima que Masaya Hanami, el violent rival de Kirishima de l'institut, finalment ha sortit de la presó. Kirishima s'assabenta des que la mare de la Yaeka va ingressar a l'hospital, els seus aniversaris només han estat amb Kazuhiko i Kanami, i com que són Yakuza, mai podria convidar amics. Sense saber quin regal rebre, Kirishima decideix ajudar en Kanami a cuinar per a la festa, ja que cuinar és el que més recorda dels aniversaris amb la seva mare. Al parc amb Sugihara, la Yaeka coneix una noia anomenada Sara i es fan amics. Tornant a casa, la Yaeka descobreix que la Sara i el seu pare en Leon es van mudar al costat i ara són veïns, així que els convida al seu aniversari. Per amagar-los són Yakuza Kirishima es fa passar per majordom de Kazuhiko. Mentrestant, en Leon té una personalitat molt extrovertida i insisteix que ell i Kazuhiko siguin amics amics, cosa que Kazuhiko es veu obligada a acceptar per mantenir la seva farsa de normalitat. Després de la festa, Kirishima revela que va fer omurice per a Yaeka, ja que era el seu menjar d'aniversari preferit. Mentrestant, per celebrar la sortida de la presó, Masaya decideix trobar i matar Kirishima.

7.- L'objectiu final. Masaya es nega a creure que el dimoni de Sakuragi s'ha convertit en una mainadera, fins que veu Kirishima amb Yaeka i està decebut. Masaya revela que l'única raó per la qual es va unir a una família Yakuza va ser perquè en Kirishima ho va fer, i esperava que naturalment es tornessin a trobar per lluitar, però va anar a la presó abans que això succeís. Irritat, Kirishima revela només una mica del seu dimoni reprimit, abans que Yaeka el calmi. Masaya és recollit pel seu cap, el cap del Kakihara Yakuza, que no vol conflictes amb els Sakuragi. Tot això és presenciat per Mashiro. En Sugihara assisteix a una reunió de negocis amb un desenvolupador anomenat Kono, que intenta aprofitar-se d'ell sense la presència de Kirishima, per pagar menys diners als Sakuragi. Tanmateix, Sugihara revela que encara és un formidable Yakuza per si mateix, exposa les activitats criminals de Kono al territori de Sakuragi, cancel·la el seu tracte i castiga violentament Kono. En Sugihara recorda ser un lladre de botigues, fins que Kirishima el va atrapar robant d'una botiga protegida de Yakuza i després el va contractar per les seves impressionants habilitats per fer te. Mashiro visita Kono, revelant que va organitzar que Kono antagonitzés a Sugihara i es va impressionar amb la resposta d'en Sugihara. Com que no vol que el seu cap sàpiga què està fent, s'entén que Mashiro assassina Kono. En Sugihara torna a casa on està content quan Kirishima demana una tassa de te.

8.- Ja fa temps. La Sara comença a assistir a l'escola de Yaeka i fa diversos amics. En Toichiro visita en Kazuhiko i porta en Koki a jugar amb la Yaeka. Com que fa anys que no es coneixen, Toichiro i Kazuhiko acaben recordant-se. Fa vuit anys, abans que Miyuki fos hospitalitzat, Toichiro era el tinent de Kazuhiko i Kirishima encara era un jove yakuza irresponsable que encara no s'havia guanyat el seu sobrenom. En Toichiro va estar agraït d'haver trobat una família a la yakuza Sakuragi i encara va estar més agraït quan va conèixer la seva dona Sanae i van tenir en Koki junts. Malauradament, quan gairebé el van matar en una feina, Sanae va desenvolupar hiperpnea i fins i tot una mica d'estrès la podia fer molt malalta, així que en Touichiro es va retirar amb la benedicció d'en Kazuhiko. La seva jubilació va permetre a Kirishima ascendir i, finalment, convertir-se en el dimoni de Sakuragi. Ara, en el present, en Touichiro s'alegra de veure que tothom està més feliç i no li sorprèn que a la Kirishima gaudeixi cuidant la Yaeka, com també ho feia quan era un nounat. A l'escola, la Yaeka es fa amiga d'una noia anomenada Kaede i Kirishima s'alegra de veure que la Yaeka es torna més feliç.

9.- El Pla Kirishima [ ]. Kirishima nota que Yaeka, Sugihara i els altres subordinats conspiran per amagar-li alguna cosa. Kazuhiko interromp l'enrenou i Kirishima explica el comportament secret de tothom. Kazuhiko renya en Kirishima per gairebé perdre la calma, però després comença a actuar de manera estranya per mantenir en Kirishima distret. El secret es revela sobtadament que és una festa sorpresa per a l'aniversari de Kirishima que Yaeka havia planejat mentre tots els altres conspiraven per distreure a Kirishima. Kirishima està emocionat perquè en realitat havia oblidat el seu propi aniversari. A la festa, la Yaeka descobreix que Kirishima té un menjar preferit, el tofu Agedashi. En Kanami recorda com d'inútil era Kirishima quan era jove, però la seva distracció el va portar a comprar una de les joguines preferides de Yaeka, una ovella de peluix anomenada Meme. També recorden com Kazuhiko va conèixer la Miyuki per primera vegada quan treballava en una floristeria. Es van adonar que tots dos tenien interès en els arranjaments florals i en Miyuki li va demanar una cita a Kazuhiko sense ni tan sols adonar-se'n. Malgrat el seu comportament sever, Miyuki es va adonar que Kazuhiko era un home amable i es va divertir tant que van acordar una segona cita. La Kanami es va adonar que tothom solia ser feliç junts, però després que la Miyuki va entrar a l'hospital va sentir que tots els que li importaven s'havien separat, així que està molt contenta que la Yaeka els hagi tornat a reunir.

10.- Una mala persona. Un home en secret fa fotos de Yaeka. L'endemà Kirishima és aturada per tres homes; un anomenat Shinmoto, que ha segrestat Yaeka. Kirishima es veu obligada a sotmetre's a ser colpejada, fins que Shinmoto també colpeja en Yaeka. En Kirishima trenca el braç d'en Shinmoto, li colpeja severament i gairebé li dispara al cap, però la Yaeka es desperta. Kirishima porta a Yaeka a l'hospital on se li diagnostica una commoció cerebral. Kirishima està desesperat per venjar-se, però Kazuhiko li recorda que és la seva feina cuidar de la Yaeka, i com que va ser la seva filla qui va ser atacada, és responsabilitat de Kazuhiko trobar els culpables. Kirishima desobeeix les ordres i se'n va. Masaya xoca amb ell i intenta incitar a Kirishima a lluitar, però es deixa de banda. Quan es desmaia, Masaya veu la bogeria als ulls de Kirishima. Després d'haver orquestrat el segrest de Yaeka, Mashiro espera que estigui a punt de presenciar alguna cosa divertida. En Sugihara s'assabenta que Shinmoto era un Amaya Yakuza, i els seus associats, Igawa i Yano, solien ser Shirakawa Yakuza, ambdues famílies que Kirishima va ajudar a destruir. Kazuhiko s'adona que l'atac a Yaeka no va ser contra els Sakuragi, sinó contra Kirishima personalment. Kirishima apunta sistemàticament a antics membres de l'Amaya i Shirakawa. Des de les ombres, Mashiro mira amb un plaer extrem com el dimoni de Sakuragi finalment torna.

11.- Focs artificials i Promeses. Kazuhiko és capaç d'aturar Kirishima. Kirishima es disculpa però en Kazuhiko li informa que és la mainadera de la Yaeka i que el dimoni de Sakuragi hauria de romandre en el passat. Kirishima torna a l'hospital on Yaeka està despert. Dies després la Yaeka demana anar a un castell de focs artificials, però com que no n'hi ha de públics; Kirishima organitza una exhibició privada. Després dels focs artificials, la Sugihara rep un missatge estrany de Kirishima per cuidar de la Yaeka. Kazuhiko revela que Kirishima va abandonar la Yakuza perquè no els causaria més problemes. Yaeka té el cor trencat. En altres llocs, Kirishima juga sol a la ruleta russa i es deceb quan sobreviu. Sugihara decideix arrossegar Kirishima a casa. Mashiro localitza Kirishima i presumeix que sabia que el dimoni de Sakuragi encara estava viu a les profunditats de l'ànima de Kirishima. També insinua que va orquestrar la situació actual de Kirishima. Kirishima gairebé li dispara, però falla. Toichiro veu en Kirishima en un parc i, tot i que no sap què va passar, aconsella a Kirishima que se'n vagi a casa. Sugihara i Yaeka arriben i Sugihara realment s'enfronta a Kirishima pel seu egoisme; exigint-li disculpes per haver comès un error, després superar-ho i tornar a la normalitat. Kirishima s'adona que Sugihara té raó i accepta tornar. Yaeka prohibeix a Kirishima tornar a fugir de casa.

12.- La mainadera de la Senyoreta. Kirishima decideix expiar tallant-li un dels dits; amb Sugihara intentant detenir-lo, encara que causen tant soroll Kazuhiko els castiga a tots dos. La Yaeka està molesta perquè Kirishima la conegués de petita, però no té ni idea de com era aleshores. Yaeka decideix que l'expiació de Kirishima és explicar-li una història de la seva joventut. A casa de Toichiro, la Yaeka coneix la seva dona Sanae i la seva filla Hina. Yaeka veu a Kirishima amb Toichiro i Sanae explica que sempre han actuat igual, fins i tot de joves. En Toichiro li mostra a la Yaeka una foto d'ella quan era un bebè amb Kirishima. En Toichiro explica que després que en Kirishima s'hagués enfrontat a una altra baralla, Kazuhiko el va posar sota arrest domiciliari. Durant aquest temps, Kirishima va començar a passar temps amb el nadó Yaeka, i la fotografia d'ells va ser feta per la seva mare Miyuki. La Yaeka decideix que vol portar les flors de la Miyuki a l'hospital. Kirishima veu flors anomenades Kalanchoe que eren les preferides de la seva mare mentre estava embarassada d'ell, així que Yaeka decideix que Kirishima les hauria de comprar. En altres llocs, Mashiro continua conspirant. Kirishima porta les flors a la tomba de la seva mare i recorda que en el llenguatge de les flors el Kalanchoe representa la protecció dels records feliços. Li promet a la seva mare que seguirà treballant per ser un home millor. Yaeka narra com ha millorat la seva vida des que Kirishima es va convertir en la seva mainadera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada