Bloc personal,

divendres, 28 d’octubre del 2022

Umibe no Onnanoko (2021)
(A Girl on the Shore)

[1161]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Atsushi Ueda
Guió: Atsushi Ueda, Inio Asano (manga)
Veus de doblatge: Ruka Ishikawa, Yuzu Aoki, Oshiro Maeda

[ Drama, romanç ] 1h 47min

Sinopsi

IMDb (5,6):
“Dos estudiants de secundària inicien una relació sexual casual.”

Crítica

No val gens la pena…

Basat en el manga d’Inio Asano publicat entre 2009 i 2013, recopilat en dos volums, editat a Espanya per Milky Way Ediciones amb el títol de La chica a la orilla del mar (Umibe no Onnanoko en japonès i A Girl on the Shore en anglès).

No la valoro pitjor perquè en conec el context, però realment la pel·lícula no val la pena. Aquesta història té un mínim de sentit en el manga, coneixent prèviament l’autor i les seves anteriors obres. En pel·lícula, la trama és tan tèrbola que fa feredat. Amb tot, si hagués estat ben portada i mínimament ben interpretada seria una altra cosa. No és el cas.

Si haig de dir la veritat, tenint els dos volums del manga i havent-lo llegit, ara mateix tampoc recordo massa bé de què anava més enllà de la pràctica sexual per tedi i de la fosca història darrera la mort del germà del protagonista. Potser caldria rellegir-me’l…

L’he trobada insípida, lenta, avorrida i sobretot grissa, molt grissa.

Resum (amb espòilers)

Després que Masaki, un alumnede classe superior, obligui a la Koume Sato a fer-li una mamada a la seva primera cita, ella utilitza el Keisuke Isobe com a rebot i li demana que prengui la seva virginitat. Els dos entren en una relació sexual casual i encara que a l’Isobe li agradava la Koume al setè grau, ella no correspon als sentiments per ell. Com que els pares de l'Isobe no són sovint a casa, la Koume passa temps a casa llegint manga, escoltant música i experimentant sexualment amb l’Isobe. Perseguit pel suïcidi del seu germà, l’Isobe també continua amb el bloc d'anime del seu germà. Quan la Koume rep una càmera com a regal, l’Isobe li dona una targeta SD addicional que va trobar, en la qual descobreix imatges d'una noia a la costa i després les esborra del seu ordinador per gelosia. Això fa que l’Isobe la ignori i la Koume s'adona que li agrada. Tanmateix, ell trenca amb ella per avorriment. Shota Kashima, el millor jugador de beisbol de l'escola i amic de la infància del Koume, s'enfronta a la Isobe després que els rumors es difonguin sobre la seva relació. L’Isobe provoca en Kashima, i quan Kashima el precipita, cauen per una barana.

El Kashima es lesiona la cama i l'obliga a no poder competir en un torneig prefectural. La Koume passa l'estona amb el Masaki i els seus amics, però se'n va després que ell intenta que ella fumi cànnabis i l'obligui a fer-li un petó. La Koume visita l’Isobe a casa seva, tenen relacions sexuals i ell li explica la seva intenció de suïcidar-se. La Koume escriu una carta per a ell i compra una còpia de l'àlbum de Happy End que conté la cançó "Gather the Wind" (que havia escoltat a casa seva), planejant donar-li-los al festival de l'escola. L’Isobe ataca el Masaki i el seu amic, trucant a la policia perquè puguin trobar el cànnabis il·legal a les seves bosses. El dia del festival de l'escola, l'aniversari de l'Isobe i el dia que el seu germà es va suïcidar, la Koume demana que es toqui "Gather The Wind", però descobreix que l'Isobe no ha anat a l'escola en tres dies. La Koume busca desesperadament l'Isobe durant una tempesta, però no el troba a casa, només una nota adhesiva que diu "perdó". Quan veu un Isobe alegre una setmana després, ell li diu que va conèixer la noia de les imatges i va obtenir la seva adreça de correu electrònic, amb l'objectiu d'entrar al seu institut. La Koume li confessa els seus sentiments i li demana sortir, però ell declina. A l'institut, la Koume aconsegueix un xicot, a qui besa. De camí a casa, coneix el Kashima, que li revela que encara té sentiments per ella. A la vora, exclama que va trobar el que buscava: “alguna cosa més gran que tota la resta, el mar!”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada